Safet Sušić - Pape

drummer
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la drummer » 23 jun 2014, 16:50

Sad nesto kontam,Iran nas pobijedi i moze u drugi krug.
Pa savrsena prigoda,ljudi ce nudit suho zlato za pobjedu.
Jao, mogu mislit akrobacija sa sastavom,vjerovatno cemo sad igrat bez stopera da onaj Reza moze zavalit neki gol :urnebes:
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 23 jun 2014, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 23 jun 2014, 16:50

" onclick="window.open(this.href);return false;

Hahaha, pravi Bošnjo.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 jun 2014, 16:52

Ja bi volio vidjeti kako to ide sa nekim strancem, (niskim sa Balkana) jer to jos nismo imali! Vjerujem da bi tek onda sve isplivalo na povrsinu, jer stranci netrpe nas mentalitet.

Vaha bi bio i moj prvi izbor, ali da mu se daju sve slobode da pocisti sve stvari inace to nevodi nicemu dobrom!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 jun 2014, 16:54

Mozambik je napisao/la:Sta ce meni heatmap kad sam gledao utakmicu. Autoput na lijevoj strani, pa to je i Sasa Matic uvidio.
Sasvim je normalna stvar da stoper ili zadnji vezni zatvaraju prostor kada bek ode u ofanzivu. I to se radi efikasno i po kratkom postupku: izbij loptu, fauliraj, zaustavi ga kako znas i umijes. Ta nam je strana izgledala kao autoput iz prostog razloga jer Spahic nije dobro obavljao taj posao. Samo ga nije presao onaj ko nije pokusao.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2014, 16:58

calcio je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Sta ce meni heatmap kad sam gledao utakmicu. Autoput na lijevoj strani, pa to je i Sasa Matic uvidio.
Sasvim je normalna stvar da stoper ili zadnji vezni zatvaraju prostor kada bek ode u ofanzivu. I to se radi efikasno i po kratkom postupku: izbij loptu, fauliraj, zaustavi ga kako znas i umijes. Ta nam je strana izgledala kao autoput iz prostog razloga jer Spahic nije dobro obavljao taj posao. Samo ga nije presao onaj ko nije pokusao.
Spahic ako nije bio 100% spreman. Nije trebao ni da igra. I ako bi zbog toga izbacio meni dragog igraca Pape bi u tom slucaju imao moju podrsku. Ali ipak Medunjaninu nije smio dati prednost ispred Kolasinca, nikad.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 jun 2014, 17:01

Koji lik. :roll:

Kao što je na desnoj strani bio par Mujdza-Izet, tako je i na lijevoj trebao biti Seo-Lula.

Vrlo jednostavno, samo naše tele to nije željelo vidjeti. Bolje je natrpati sve u sredinu, pa šta bude, ha ja..

I ni jedan stoper ne treba da pokriva lijevu stranu, jedino ako ta formacija nije 3-5-2.

Al ti si glup, pa ne shvataš to.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 jun 2014, 17:02

dubrovnik je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Neka nije nemoj molim te ovo prizeljkivati, znamo da nismo Njemacka. Srbin koji je cak bio sumnjicen od nas da ne voli BIH vodi rukometase herojski. Neka bude Srbin, Hrvat,Afrikanac samo nek ne bude glup. Jer ako je glup i nepredvidljiv nema pomoci.Onaj koji ne nauci od Slovacke i Egipta pa iste greske ponovi na najvecoj utakmici u povjesti nema sta traziti vise. Nema nade za tog covjeka. U kakvom sam stanju sada radije bi Mihajlovica na klupi gledao nego Susica.
Barem Mihajlovic nebi ovaj put imo problema sa pjevanjem himne :urnebes: :mrgreen:

Jesi normalan ili si i ti puko! Najvecek cetu na kormilo bih, pa onda radije da Pape ostane (slazem se u ovom slucaju sa Ajaxom)!!!
Ma ovo je samo dokaz koliko ne vjerujem ovom covjeku. Zamisli dokle je doslo radije i ceta nego njega. Nego nadam se da nece biti ni on ni ceto. Ima finih i normalnih ljudi. Moj izbor bi bio redom Vaha, Dusko, Sergej, Zlatan,Prosinecki sa posebnim osvrtom na zadnjeg navedenog. Ako bi bio neko izvan BIH Prosinecki bi mi bio prvi izbor. A i ovi iz RSa ne bi minirali Zvezdinu legendu.
Hajd ti meni lijepo reci i argumentovano dokazi da je ponovio iste greske kao protiv Slovacke i Egipta!
Ovo drugo ne vrijedi ni komentarisati....

A onda pogleda covjek tvoj prvi post i vidi s kim ima posla...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2014, 17:06

Belmin6 je napisao/la:Koji lik. :roll:

Kao što je na desnoj strani bio par Mujdza-Izet, tako je i na lijevoj trebao biti Seo-Lula.

Vrlo jednostavno, samo naše tele to nije željelo vidjeti. Bolje je natrpati sve u sredinu, pa šta bude, ha ja..

I ni jedan stoper ne treba da pokriva lijevu stranu, jedino ako ta formacija nije 3-5-2.

+1
Nazalost je tako. Amaterska greska u najbitnijoj utakmici. Ko sto neko prije rece sve je srusio sto je dosad izgradio. Sto nije Lulica probao na beku u **** prijateljskim utakmicama a ne sad odjednom ?? :roll: :roll:
Konto Pape idem ja iznenadit selektora Nigerije ( inace poznatog takticara ) :rol: :rol:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 jun 2014, 17:08, ukupno mijenjano 2 puta.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 23 jun 2014, 17:07

calcio je napisao/la:
Ostaviti Spahica samog u vise navrata protiv tako brzog igraca, ostaviti ga bez pomoci bocnog igraca, u ovom slucaju je to trebao biti Kolasinac, ne ide na ruku Spahi, nego onome ko postavlja ekipu.

Jasna naredba "Kolasinac sine, posto su jaki po krilima, ti ces striktno paziti da Spaha ne ostaje jedan na jedan sa ovakvim igracima, jer tu i postavljanje ne pije vode, pretrcace ga, tako da ti tu imas zadatak da zaustavis", jok..isao je ovom logikom "Lula, ti probijaj po lijevoj strani, tu je i Miske koji se nece vracat, tako da cete ostaviti veliku rupetinu iza sebe, ali nema veze, sta jedna africka gazela moze protiv kapitena, on to moze rijesiti".

Ti si samo jedan mali primjer onih koji nemaju argumente u vezi Susica, i dalje ga brane, a dobro znaju da je to amater koji je upropastio najbolju generaciju BH igraca IKAD..i ispao odmah u grupi u kojoj su dvije od tri repke slabije od nas, i to dosta slabije!

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 23 jun 2014, 17:08

Caeruleus je napisao/la:

Hahaha, pravi Bošnjo.
Stid me sto sam Bosnjak zbog ovih panjeva,satro mangupa,a ustvari jadnik obicni. Allaha mi,Allaha mi,Allaha mi....ta tvoja kriva usta ne trebaju rijec Allah da izgovaraju nikada. Klosar.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 jun 2014, 17:09

calcio je napisao/la:
Zaboravili su oni Mujdzu i dva ciklusa kvalifikacija kako sparta desnom stranom a Rahimic ili Zahirovic zatvaraju to sa Pandzom/Vranjesom/Bicakcicem....i nikad nije puhalo po toj strani.. Ista stvar primijenjena na lijevu stranu, gdje nam je najiskusniji defanzivac (po mnogima i najbolji)....
Namjerno se preskacu korisne lopte koje je Dzeko dobijao u napadu zahvaljujuci sredini...
Namjerno se ne govori o tome da gol primamo u trenutku kad imamo 4 igraca iza lopte...
Susic bi bio jos gore kritikovan da je Kolasinac pogrijesio kao Spahic! Znam napamet pricu... "novi u ekipi, mlad neiskusan....gdje ce njega pored Spahe.... Spaha sa jednom nogom bi to bolje....." itd.....

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 jun 2014, 17:13

Ajax je napisao/la:
Belmin6 je napisao/la:Koji lik. :roll:

+1
Nazalost je tako. Amaterska greska u najbitnijoj utakmici. Ko sto neko prije rece sve je srusio sto je dosad izgradio. Sto nije Lulica probao na beku u **** prijateljskim utakmicama a ne sad odjednom ?? :roll: :roll:
Konto Pape idem ja iznenadit selektora Nigerije ( inace poznatog takticara ) :rol: :rol:
Ko nam je igrao lijevog beka u reprezentaciji prije povratka Sase Papca u istu, u vrijeme kad je Salihovic bio pod suspenzijom?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 jun 2014, 17:13

Mi da smo pobjedili, ona formacija je promašaj i vrijeđa inteligenciju svakog ko se imalo razumije u fudbal i tu se nema šta puno diskutovati, pobjedili ili izgubili ne mjenja se činjenica da je formacija bila amaterska i da je svima bilo jasno da će nam se ponoviti Zenica i meč sa Slovačkom :thumbdown: :thumbdown: formacija je takva da pet igrača ne zna koja im je uloga u njoj, Safet i Emir su rak rana ove reprezentacije i moraju ići, prvi zbog limitiranosti, drugi zbog svog egoizma :bih: :bih:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 23 jun 2014, 17:15

Zasto nije igrao Kolasinac?
Da Emenike moze proci?
idemo ludo,idemo jako....

A Reza sta ce radit kad mu se oslobodi prostor,strah me i pomislit.
A Iranci imaju para a imaju i uhodanu šemu s nama,uh.

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 23 jun 2014, 17:24

Po meni je cak trebao odigrat 5-4-1 to jest Begovic-spahic sunjic kolasinac te mujdza i lulic bokove..u veznom redu pjanic besic medunjanin hajrovic i naprijed dzeko a na poluvremenu po potrebi salihovica u vezni red ili na lijevi bok. Tako da je i lulic posle mogao naprijed i dao bi svakako ibisevicu sansu tamo ok 60 Minute bez obzir na rezultat. Znam da skoro niko ne igra ovako al po ovom sto smo vidjeli propuh u odbrani je bio ogroman, mogli smo lahko jos golova primit kao trener moras se prilagodit a ne covjeka izbacit sto je dao autogol (Kolasinac), koji jos odigrao prv pravu tekmu za repku. Ciro je nekad igrao sa ovom formacijom jer mi nismo imali kondicije sad da igramo igru koju je zamisli o safet a zato je on po najvise kriv naravno i banda u repki na celu sa Spahicem najbolje je to rekao osim prije par godina i kad je hrvatska igrala identicno vazi ovo svjetsko za nas...jednostavno neozbiljni i totalno neorganizovani bez strukture i da smo igrali remi dalo bi nekim igracima pogrsnu sliku kao da su oni bili upravu

" onclick="window.open(this.href);return false;

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 jun 2014, 17:25

@damire Susic je se zafrko sa taktikom, tu nema sta diskutirati.

Naravno je u slucaju kad Lulic ode naprjed to trebo zatvarati ipak neiskusni Besic, koji je u ovoj tekmi puno grjesio i ispadao kao i svi ostali. Ipak Pape nije smio praviti eksperimente u ovako bitnoj tekmi. Nije smio mjenjati uvjezbanu taktiku. Nije smio gomilati igrace slicnog profila u sredini terena i igrati bez krila u drugom poluvremenu. Da su uz losu taktiku i pojedinjeni igaci zakazali dolazi jos vise do izrazaja kad se gubi sva organizacija u igri, sto je bio slucaj kod nas pogotovo drugo poluvrjeme.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2014, 17:29

MaksuzBaksuz je napisao/la:@damire Susic je se zafrko sa taktikom, tu nema sta diskutirati.

Naravno je u slucaju kad Lulic ode naprjed to trebo zatvarati ipak neiskusni Besic, koji je u ovoj tekmi puno grjesio i ispadao kao i svi ostali. Ipak Pape nije smio praviti eksperimente u ovako bitnoj tekmi. Nije smio mjenjati uvjezbanu taktiku. Nije smio gomilati igrace slicnog profila u sredini terena i igrati bez krila u drugom poluvremenu. Da su uz losu taktiku i pojedinjeni igaci zakazali dolazi jos vise do izrazaja kad se gubi sva organizacija u igri, sto je bio slucaj kod nas pogotovo drugo poluvrjeme.
+1
Mozda je to zato jer se je covjek ufuro. Jer mu 99% novinara ne smije postaviti nijedno malo teze pitanje. Ne znam ni ja o cemu je covjek razmisljao. Da zamjeni nesto sto funkcionise u situaciji gdje ne mora juriti rezultat ???? Nevjerovatno !!!!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 jun 2014, 17:32

MaksuzBaksuz je napisao/la:@damire Susic je se zafrko sa taktikom, tu nema sta diskutirati.

Nemoj Besica krvit. Momak je zatvarao kolko je mogao. Njegov partner Medunjanin (kojeg je takodjer Susic uveo i tako rasturio fantasticnu kombinaciju Pjanic-Besic) ukupno je oduzeo JEDNU loptu na utakmici.

Sta se uopste ima pricati o covjeku koji kaze da su ga Nigerijci iznenadili trkom i snagom. Covjeku koji igra bez lijevog beka u najvaznijoj utakmici, a ima na klupi najboljeg lijevog beka bundeslige

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 jun 2014, 17:33

Da se razumijemo, ja da se pitam igrao bih sa istom postavom kao protiv Argentine.... Selektor je odlucio drugacije...
Evo odgovori mi i ti...
1.Da li su Medunjanin, Misimovic i Pjanic kreirali Dzeki nekoliko sansi?
2.Da li su nam 4 igraca bili iza lopte kod primljenog gola?
Hajde da prvo to apsolviramo...

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 23 jun 2014, 17:33

Jos jednom da mu se sjetim familiju....

Pa **** mu sve zivo svaku odluku koju je pravio poslije Litvanije je bila odluka za bratica i seadovo kopile s imenom Hadzic...

Prvo odbijanje Kolasinca, pa onda tjeranje Prcica (od kojeg novinari napravise cetnika a od Stinkija heroja koji odbija Belgiju i Hrvatsku), pa onda ignorisanje Vrancica, Arslanagica i Salatica, pa onda sutanje Zukanovica i onda na kraju igra bez lijevog beka...

Safete poserem ti se na Seada, tinkija, vrsu i hadzica da Bog da vam za lijeka trebalo...

Sto se tice Irana garantujem vam da ce Stinky ili kopile Hadzic poceti utakmicu, ipak je Stinky izjavio da zasluzuje mjesto i da nezna hocel ikada biti jos rilika...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.