Višak igrača datira iz ranijeg perioda, a ne iz Conteovog. Igrači tipa Iaquinta, Martinez i sl. koji je ne žele napustiti klub uslijed enormnih primanja koja imaju, a svakako ih niko neće. Na njih se ne računa i to je to. Kad im istekne ugovor, slobodni su.anton 1983 je napisao/la:Ovaj Juve mi je čudan i GLUP u 3PM! Osvoje sezonu bez poraza, u kadru imaju barem jedno 5-6 neupotrebljivih igrača jer Conte brije na kvantitetu kadra, onda ih se Juve jedno 7 rješi da bi doveo 7 drugih od kojih se niti jedan neističe kao neko posebno kvaliteteno pojačanje? Mislim da je Juvetu trebao jedan totalno drugačiji rpelazni rok di se trebalo dovesti max 4 igrača ako i toliko, no ponata je da su trebala doči samo 2 van serijska igrača a ostali, ako može...
Jel sam u krivu?
Pa ne znam koliko sad poznaješ italijanske prilike i kažeš da su dovodili bezveze igrače, ali pisao sam sinoć.
Lucio - jedan od najboljih stopera lige, pojačao najbolju odbranu lige.
Isla, Asamoah - igrali u Udinama, vrlo kvalitetni i polivalantni igrači, važe za jedne od najboljih na svojim pozicijama, a veoma su mladi, sa dosta iskustva.
Pogba - najbolji mladi veznjak svijeta.
Giovinco - jedan od najboljih igrača i strijelaca Serije A prošle sezone.
Bendtner - tip napadača koji nam je trebao, na njemu je da se dokaže.
Znači, ciljana i kvalitetna pojačanja. TOP igrači su izasotali, jer je teško do njih doći po nekim razumnim cijenama, a i tek smo se vratili u vrh evropskog fudbala, gdje se trebamo potvrditi.
Uglavnom, vrlo dobar posao.