Penal nad Neymarom? Bas citam izjavu Meuniera i nigdje se covjek nije dotakao tog penala niti sudjenja. Valjda bi se on prvi bunio jbt.
I ove sto se pozivaju na ruku Mascherana i penal nad Neymarom ne treba ozbiljno shvatiti.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Pored ta 2 penala ,sudija je moram svirati makar jos jedan.No dobro,vazno je da se proslo i pored lakrdije.JuventinoVero je napisao/la:Ja samo ne znam jel se navijaci barselone prave naivni i trolaju ili je njima prirodno da se sude onakvi penali nad suarezom i neymarom..sta god da je od toga velika je sramota.
Sent from my Nokia 3310
Ako video tehnologija ima svoju primjenu u fudbalu, to je ovdje. Igrac pada, sudija zastavlja igru, ide se na ekran. 20 kamera snima situaciju, lako je vidjeti da li se desio kontakt. Najveci fazon u svemu je sto mi kasnije imamo priliku gledati ponovljeni snimak, i vidjelo ga je milijardu ljudi. Suarez i slicni su svjesno sta rade, navijaci su svjesni, sudije, zvancinici, a opet eto njega u slijedecoj tekmi da se baca ako zatreba. Brate, kazni ga sa tri tekme, jednom, dva puta, pa da vidimo kako bi se cak i njegov trener ili navijaci postavili prema ovome.Feldmarschall je napisao/la:Fudbal postaje sve odvratniji i mučniji za gledanje. Pretvara se u sport bez kontakta sa užasnim simuliranjima koja sa ovakvom sudijskom podrškom predstavljaju odličan način za pravljenje razlike na terenu. Ljudi su skužili šablon, sad ga samo masovno eksploatišu. Gledam neki dan malog Dembelea iz BVB-a, nevjerovatno neugodan igrač za čuvanje, odličan dribler, brz, skoro pa je sam razbijao Benficu i stvarno su ga obarali često. Šest, sedam prekršaja je izvukao od kojih je pola bilo za kartone jer su ''taktički'', bez neke grubosti, no on na to doda efekat kao da mu je šrapnel nogu otkinuo. Gledao sam ljude kako bez manje drame preživljaju stvarno otkidanje dijelova tijela.
Ne kažem da treba pustiti ljude da jedni drugima noge lome, ali neka čvršća igra bi se morala dopustiti. Zna se šta je opstrukcija igre i kad se za nju daje karton, zna se šta je teži prekršaj za koji se dobija karton, na kraju izbroji tri faula i pokaži mu žuti ako baš guši ritam igre. Ovo je smijurija šta rade od utakmica sudije bez muda da bi sebe zaštitile. Kad ti triput prođe simuliranje naravno da ćeš pasti i četvrti i peti i deseti put. Da mora pauzirati tri utakmice radi toga ne bi mu nikad više naumpalo. Ogadio mi se Rivaldo sa svojim simuliranjem protiv Turske, od tog dana je to preraslo od incidenta u normalno i prihvatljivo ponašanje.
Al' sad malo bolje razmisli i shvatit ces da je ovo namjesteno.Emery pred kraj susreta uvodi Auriera koji je zakuhao sa svima u klubu pa cak i kuharicama jer mu serviraju zagoreno meso.Uvodi Krchowiaka koji je 3 dana prije toga igrao sa Juniorima.messilla je napisao/la:Steta majku mu sto Roberto ne zabi iz metarskog ofsajda. Neki bi digli ruku na sebe.
Penal nad Neymarom? Bas citam izjavu Meuniera i nigdje se covjek nije dotakao tog penala niti sudjenja. Valjda bi se on prvi bunio jbt.![]()
I ove sto se pozivaju na ruku Mascherana i penal nad Neymarom ne treba ozbiljno shvatiti.
Mislim da video tehnologiju treba uvesti samo na utakmicama Barce ,ostali klubovi su cisti.SlevinKelevra je napisao/la:Ako video tehnologija ima svoju primjenu u fudbalu, to je ovdje. Igrac pada, sudija zastavlja igru, ide se na ekran. 20 kamera snima situaciju, lako je vidjeti da li se desio kontakt. Najveci fazon u svemu je sto mi kasnije imamo priliku gledati ponovljeni snimak, i vidjelo ga je milijardu ljudi. Suarez i slicni su svjesno sta rade, navijaci su svjesni, sudije, zvancinici, a opet eto njega u slijedecoj tekmi da se baca ako zatreba. Brate, kazni ga sa tri tekme, jednom, dva puta, pa da vidimo kako bi se cak i njegov trener ili navijaci postavili prema ovome.Feldmarschall je napisao/la:Fudbal postaje sve odvratniji i mučniji za gledanje. Pretvara se u sport bez kontakta sa užasnim simuliranjima koja sa ovakvom sudijskom podrškom predstavljaju odličan način za pravljenje razlike na terenu. Ljudi su skužili šablon, sad ga samo masovno eksploatišu. Gledam neki dan malog Dembelea iz BVB-a, nevjerovatno neugodan igrač za čuvanje, odličan dribler, brz, skoro pa je sam razbijao Benficu i stvarno su ga obarali često. Šest, sedam prekršaja je izvukao od kojih je pola bilo za kartone jer su ''taktički'', bez neke grubosti, no on na to doda efekat kao da mu je šrapnel nogu otkinuo. Gledao sam ljude kako bez manje drame preživljaju stvarno otkidanje dijelova tijela.
Ne kažem da treba pustiti ljude da jedni drugima noge lome, ali neka čvršća igra bi se morala dopustiti. Zna se šta je opstrukcija igre i kad se za nju daje karton, zna se šta je teži prekršaj za koji se dobija karton, na kraju izbroji tri faula i pokaži mu žuti ako baš guši ritam igre. Ovo je smijurija šta rade od utakmica sudije bez muda da bi sebe zaštitile. Kad ti triput prođe simuliranje naravno da ćeš pasti i četvrti i peti i deseti put. Da mora pauzirati tri utakmice radi toga ne bi mu nikad više naumpalo. Ogadio mi se Rivaldo sa svojim simuliranjem protiv Turske, od tog dana je to preraslo od incidenta u normalno i prihvatljivo ponašanje.
Mogao bi malo manje trolati, znas?JoeBleck je napisao/la: Mislim da video tehnologiju treba uvesti samo na utakmicama Barce ,ostali klubovi su cisti.
Trolanje?SlevinKelevra je napisao/la:Mogao bi malo manje trolati, znas?JoeBleck je napisao/la: Mislim da video tehnologiju treba uvesti samo na utakmicama Barce ,ostali klubovi su cisti.![]()
Gledaj ovog suca iza gola.. Pa, yebem ti majku![]()
![]()
https://streamable.com/tf7kb
Onda nema dovoljno prostora da se manipuliše i guraju uvijek isti klubovi u završnicu lige šampiona.Marvin je napisao/la:Tehnologiju je davno trebalo/moralo uvesti. Jos nisam cuo valjan razlog bilo od FIFA/UEFA pa do foruma zasto to ne treba uvoditi. Kao usporava se igra bla bla. Sudija sjedi,pije sok ili kafu i za 10 sekundi vidi sta se desilo i javi glavnom na terenu. I gotovo. Nema vise nepravde. Nema trcanja i raspravljanja sa sudijama pa se daju kartoni itd.
Vrlo jednostavno.
Ali ne žale se, u tom i jest fol....ne žale se ljudi uopšte, osim ovih naših bosanskih forumaša sa SS.ba, osim tebe, Saurmana i još nekih pajdaša koji kmečite vec dva nad sudbinom PSGSlevinKelevra je napisao/la: I ponavljam, PSG se izgubio, odigrali su kriminalno, ali imaju pravo da se zale na sudjenje koje je bilo katastrofalno za njih. Posteno su imali prednost od 4 gola, a neposteno su dosli u sitaciju da brane taj jedan gol pred 100 000 ljudi, i nisu uspjeli. Real je prosle sezone odigrao tragicno u Njemackoj, pa se vratio i postao prvak, Chelsea prije nekoliko godina pregazen u Napoliju, pa se vrate u revansu i postanu prvaci... Bez obzira na predstavu od neku noc, PSG je ukupno gledajuci posteno zaluzio put u cetvrtfinale. Sa onakvim sudjenjem ni 7:0 ne bi bilo dovoljno.
Ma, ja... samo na ss.let3 je napisao/la: Ali ne žale se, u tom i jest fol....ne žale se ljudi uopšte, osim ovih naših bosanskih forumaša sa SS.ba, osim tebe, Saurmana i još nekih pajdaša koji kmečite vec dva nad sudbinom PSG![]()
jebote kralj ko da vas placaju direktno iz Pariza da za njih otkrivate nepravde po bh forumima.
Jel dosta višesamo pitam
L'equipe ni rijeci o suđenju, zapravo satiru svoje zvijezdice dva dana, rugaju im se naprosto šta su dopustili sebi.SlevinKelevra je napisao/la:Ma, ja... samo na ss.let3 je napisao/la: Ali ne žale se, u tom i jest fol....ne žale se ljudi uopšte, osim ovih naših bosanskih forumaša sa SS.ba, osim tebe, Saurmana i još nekih pajdaša koji kmečite vec dva nad sudbinom PSG![]()
jebote kralj ko da vas placaju direktno iz Pariza da za njih otkrivate nepravde po bh forumima.
Jel dosta višesamo pitam
Zalio se Chelsea, pa sta su imali od toga? Prelistaj malo portale, forume, drustvene mreze... Ima tu dosta gluposti, ali i ozbiljnih tekstova. Ko treba da bude referentan? Steven Gerrard? Da li je bilo ocekivano da za svog dojucerasnjeg kolegu i prijatelja kaze da je varalica i da je izglumio penal? Budi realan...
![]()
https://www.theguardian.com/football/20 ... eating-psg
http://www.beinsports.com/us/uefa-champ ... uis/476899
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/volio- ... 55430.aspx
Karlo je napisao/la:
L'EQUIPE se smatra najznačnijim sportskim dnevnikom na svijetu, a s obzirom da je list francuski, zanimljivo je kako je ocijenio igru PSG-a u debaklu na uzvratu osmine finala Lige prvaka kod Barcelone, gdje je francuski prvak teško stradao 1:6 i tako nije uspio obraniti pobjedu 4:0 iz prve utakmice.
Ionako poznat po škrtosti prilikom ocjenjivanja igrača, L'Equipe je ogorčenost zbogo očajne predstave PSG-a pretočio u brojke. Trener Emery i čak sedam igrača prve momčadi, dobilo je tek ocjenu dva (od maksimalnih 10), dok nitko od njihovih preostalih kolega nije dobio više od četiri. Golgeter Edinson Cavani i autogolgeter Layvin Kurzawa dobili su najviših, ali i dalje neprolaznih četiri, dok su Marco Verratti i Julian Draxler ocijenjeni trojkama.
Lucas Moura, Blaise Matuidi, Adrien Rabiot, Marquinhos, Thiago Silva, Kevin Trapp i Thomas Meunier osramotili su se s neprolaznim dvojkama, a prvih 11 PSG-a imalo je prosječnu ocjenu mizernih 2.5. Nasuprot tome, udarna momčad Barcelone imala je prosječnu sedmicu.
Zanimiljvo, sudac Deniz Aytekin, koji je nizom odluka oštetio PSG, dobio je šesticu, jedva prolaznu ocjenu, ali opet "iznad crte", što samo svjedoči koliko su u francuskom listu ogorčeni igrom prvaka njihove zemlje.
Nemoš guardian i index u istu rečenicu, jedni su ozbiljna novina koji se obave ozbiljnim istraživačkim novinarstvom, a drugi su primjer klasičnog clickbaita i žutila.let3 je napisao/la: L'equipe ni rijeci o suđenju, zapravo satiru svoje zvijezdice dva dana, rugaju im se naprosto šta su dopustili sebi.
Ali zato neki šošon sa Indexa i Guardiana otvara oči javnostisjajno
Trenutno korisnika/ca: antetokounmpo i 6 gostiju.