FaraonTM je napisao/la:Sabinho je napisao/la:Krajnji domet bi svakako bio grupa na EP ili SP to se slazem. Govorim na osnovu onoga sto treneri rade sa nasim igracima u klubovima u kojim nastupaju. Trener je u 90% situacija u pravu, ima sigurno bolji uvid i realno ako misli da mu igrac moze cuvati stolicu i pomoci on ce ga koristiti boli njega qrac je li to Bosanac, Hrvat, Madjar ili Kamerunac.
Istina, ali definitivno nam je ovo najpotentnija generacija fudbalera (nemoj da ko pogrešno protumači ovo potentnija

) sa tim da je možda i ona generacija Danska 2004 imala isto dobar sastav al' loše ljude iza sebe. I možemo pričati šta hoćemo al' je ova najuspješnija sa tendencijom da ode korak dalje (prolazak grupe na velikom takmičenju recimo) i ako se to ne ostvari u Francuskoj pod uslovom da se kvalifikujemo

mislim da je to to što se tiče ove generacije, ostat će neke mlade nade al' dosta igrača će biti u poznim godinama... Dugo i traje što jest jest od 2008 pa evo sve do danas pa do idućih par godina, to je finih desetak godina
Mada kao da je jučer bilo kad smo razmontirali Belgiju u Genku

Ma ja nekako nemam straha da se necemo plasirati na to evropsko prvenstvo. Imas pravo, imamo jako finu generaciju, a sad hvala Bogu imamo i selektora koji nesto radi.
Ali nekako mi taj rad sa mladom rajom ne ulijeva povjerenje. Eto i taj Jagodic, mislili smo svi da covjek moze nesto uraditi. Nije bio pod nacionalistickom sapom, iako je bio izabran po nacionalnom kljucu, a to nam se mora obiti o glavu , kad-tad. Ne moze se stvarati buducnost ako cemo stalno morati voditi racuna da se ispostuje nacionalni kljuc. Uz to , svima treba da bude jasno da nece biti sljedece generacije 'gastarbajtera'. Sva ta djeca koja su rodjena u stranim zemljama, osjecat ce se i igrati za te zemlje. Moramo poceti razvijati vlastite omladinske skole i strucnjake za rad sa mladima.
Majke mi, kao Bosnjak ne bih imao nikakav problem da selektori svih reprezentacija budu Hrvati ili Srbi, samo da su strucnjaci u svom poslu i da odrade posten posao.Ali je istina da to nije tako. Svaka cast Vladi Jagodicu, ali je kao strucnjak ispod svakog prosjeka.
Jbg. drzava nam je takva, nikakva. pa i ovo malo sto se ostvari na sportskom planu treba cijeniti i u tome uzivati.