Haris Medunjanin

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

skrozanoniman
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la skrozanoniman » 09 jan 2015, 22:26

Sabinho je napisao/la:Jbg, sudbina nasih igraca.
Vecini fali pozitivnog bezobrazluka. Previse vode racuna o taktici a premalo o vlastitoj promociji.
Mislio sam da ce se nakon mundijala malo opametit, ali izgleda nista od toga. I dalje vecina igra za tim, a to u ovim ciganskim ligama izgleda tesko prolazi.

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 09 jan 2015, 22:28

Jakako, osim Pjanica. On je druga galaksija, na njega nisam ni mislio. On igra sasvim drugu neku igru :D

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 09 jan 2015, 22:32

haris92 je napisao/la:
skrozanoniman je napisao/la:Evo ga. Daklem ljudstvo, zna li neko o cemu je rijec? Je li se skrpio s trenerom?
Ma izgleda da je bolest u pitanju pa ga ne forsiraju puno.Viroza neka sta znam :D
Daj ne zajebavaj. Znam i ja da Medunjanin nije neka svjetska gornja klasa, ali u ovom Deportivu je sigurno zasluzio mjesto u startnoj postavi.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 09 jan 2015, 22:35

skrozanoniman je napisao/la:
haris92 je napisao/la:
skrozanoniman je napisao/la:Evo ga. Daklem ljudstvo, zna li neko o cemu je rijec? Je li se skrpio s trenerom?
Ma izgleda da je bolest u pitanju pa ga ne forsiraju puno.Viroza neka sta znam :D
Daj ne zajebavaj. Znam i ja da Medunjanin nije neka svjetska gornja klasa, ali u ovom Deportivu je sigurno zasluzio mjesto u startnoj postavi.
Govorim ti ono sto sam i ja pročitao, izgleda na ovom forumu previše sarkazma pa se svaki post tako i shvata. U ovom mom nije bilo ironije.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 jan 2015, 22:37

Vecini fali pozitivnog bezobrazluka. Previse vode racuna o taktici a premalo o vlastitoj promociji.
Mislio sam da ce se nakon mundijala malo opametit, ali izgleda nista od toga. I dalje vecina igra za tim, a to u ovim ciganskim ligama izgleda tesko prolazi.
Ma dobro i mi nase igrace gledamo nekim drugom ocima, uz par izuzetaka sve je to goli prosjek i zato govorim ako nam je ovo zlatna generacija treba ukinuti repku.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 09 jan 2015, 22:41

Ma izgleda da je bolest u pitanju pa ga ne forsiraju puno.Viroza neka sta znam :D[/quote]

Daj ne zajebavaj. Znam i ja da Medunjanin nije neka svjetska gornja klasa, ali u ovom Deportivu je sigurno zasluzio mjesto u startnoj postavi.[/quote]

Govorim ti ono sto sam i ja pročitao, izgleda na ovom forumu previše sarkazma pa se svaki post tako i shvata. U ovom mom nije bilo ironije.[/quote]

Pa izvini :)
U pravu si, i ja sam skonto da je sarkazam. Jbg. kad na temu o Pjanicu najvise pisu o Dzeki, onda se je tesko snaci. Vjerujem da znas sta mislim.
Sorry drug, i hvala na obavjestenju.

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 09 jan 2015, 22:48

Sabinho je napisao/la:
Ma dobro i mi nase igrace gledamo nekim drugom ocima, uz par izuzetaka sve je to goli prosjek i zato govorim ako nam je ovo zlatna generacija treba ukinuti repku.

Ma ja stvarno pokusavam biti realan sto se toga tice. Neke igrace u koje se ovdje kunu ja vise ne bih pozvao u reprezentaciju, ali Medunjanina bih uvijek stavio, bar na klupu. Imamo mi sasvim dobar izbor za napravit reprezentaciju za ponos. Uz dobrog selektora koji ce im vratiti samopouzdanje i stvoriti konkurenciju, gdje niko nece imati sigurno mjesto (osim Pjanica i Dzeke), mozemo opet harat.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 09 jan 2015, 22:50

Sabinho je napisao/la:
Ne bih se složio sa tobom.Mislim da se od ovih momaka sa odgovarajućim strategom itekako moze napraviti dobra ekipa koja se u najmanju ruku može kvalifikovati na velike smotre.To se baš sa golim prosjekom i ne da napraviti.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 09 jan 2015, 23:02

edoo3 je napisao/la:

Ne bih se složio sa tobom.Mislim da se od ovih momaka sa odgovarajućim strategom itekako moze napraviti dobra ekipa koja se u najmanju ruku može kvalifikovati na velike smotre.To se baš sa golim prosjekom i ne da napraviti.

Istina!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 jan 2015, 23:05

Krajnji domet bi svakako bio grupa na EP ili SP to se slazem. Govorim na osnovu onoga sto treneri rade sa nasim igracima u klubovima u kojim nastupaju. Trener je u 90% situacija u pravu, ima sigurno bolji uvid i realno ako misli da mu igrac moze cuvati stolicu i pomoci on ce ga koristiti boli njega qrac je li to Bosanac, Hrvat, Madjar ili Kamerunac.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 09 jan 2015, 23:17

Sabinho je napisao/la:Krajnji domet bi svakako bio grupa na EP ili SP to se slazem. Govorim na osnovu onoga sto treneri rade sa nasim igracima u klubovima u kojim nastupaju. Trener je u 90% situacija u pravu, ima sigurno bolji uvid i realno ako misli da mu igrac moze cuvati stolicu i pomoci on ce ga koristiti boli njega qrac je li to Bosanac, Hrvat, Madjar ili Kamerunac.
ma imas vise kapricioznih trenera nego igraca. eto ti najnoviji primjer vengera i podolskog. ocito je arsen ljut na poldija, jer onako debilne izjave moze davati samo neko ko nema nista pametnije da kaze, dok je podolski cijelo vrijeme davao na znanje da sa arsenom ne dijeli nogometnu filozofiju, pa mu jos iu na oprostaju gospodski zabio pod precku.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jan 2015, 23:18

Sabinho je napisao/la:Krajnji domet bi svakako bio grupa na EP ili SP to se slazem. Govorim na osnovu onoga sto treneri rade sa nasim igracima u klubovima u kojim nastupaju. Trener je u 90% situacija u pravu, ima sigurno bolji uvid i realno ako misli da mu igrac moze cuvati stolicu i pomoci on ce ga koristiti boli njega qrac je li to Bosanac, Hrvat, Madjar ili Kamerunac.
Istina, ali definitivno nam je ovo najpotentnija generacija fudbalera (nemoj da ko pogrešno protumači ovo potentnija :mrgreen: ) sa tim da je možda i ona generacija Danska 2004 imala isto dobar sastav al' loše ljude iza sebe. I možemo pričati šta hoćemo al' je ova najuspješnija sa tendencijom da ode korak dalje (prolazak grupe na velikom takmičenju recimo) i ako se to ne ostvari u Francuskoj pod uslovom da se kvalifikujemo :crazy: mislim da je to to što se tiče ove generacije, ostat će neke mlade nade al' dosta igrača će biti u poznim godinama... Dugo i traje što jest jest od 2008 pa evo sve do danas pa do idućih par godina, to je finih desetak godina :thumbup:

Mada kao da je jučer bilo kad smo razmontirali Belgiju u Genku :cool:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2015, 23:31

skrozanoniman je napisao/la:(osim Pjanica i Dzeke)
Po meni je Bešić važniji od obojice.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 09 jan 2015, 23:34

Meni ovaj Medunjanin totalno nejasan lik.U reprezentaciji uz Asmira vazi za najmirnijeg igrača dok sa trenerima iz kluba vazda u neke konflikte upada (Valladolid, Macabi) :?
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jan 2015, 23:35

Virtu4l je napisao/la:
Poslije ove dvojice najbitniji, jer realno đaba ti granitna odbrana (koje nemamo) odnosno jedan odličan defanzivac, kad nemaš nikoga da ti namjesti i dadne gol ako me kontaš :)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 09 jan 2015, 23:41

FaraonTM je napisao/la:
Istina, ali definitivno nam je ovo najpotentnija generacija fudbalera (nemoj da ko pogrešno protumači ovo potentnija :mrgreen: ) sa tim da je možda i ona generacija Danska 2004 imala isto dobar sastav al' loše ljude iza sebe. I možemo pričati šta hoćemo al' je ova najuspješnija sa tendencijom da ode korak dalje (prolazak grupe na velikom takmičenju recimo) i ako se to ne ostvari u Francuskoj pod uslovom da se kvalifikujemo :crazy: mislim da je to to što se tiče ove generacije, ostat će neke mlade nade al' dosta igrača će biti u poznim godinama... Dugo i traje što jest jest od 2008 pa evo sve do danas pa do idućih par godina, to je finih desetak godina :thumbup:

Ma ja nekako nemam straha da se necemo plasirati na to evropsko prvenstvo. Imas pravo, imamo jako finu generaciju, a sad hvala Bogu imamo i selektora koji nesto radi.

Ali nekako mi taj rad sa mladom rajom ne ulijeva povjerenje. Eto i taj Jagodic, mislili smo svi da covjek moze nesto uraditi. Nije bio pod nacionalistickom sapom, iako je bio izabran po nacionalnom kljucu, a to nam se mora obiti o glavu , kad-tad. Ne moze se stvarati buducnost ako cemo stalno morati voditi racuna da se ispostuje nacionalni kljuc. Uz to , svima treba da bude jasno da nece biti sljedece generacije 'gastarbajtera'. Sva ta djeca koja su rodjena u stranim zemljama, osjecat ce se i igrati za te zemlje. Moramo poceti razvijati vlastite omladinske skole i strucnjake za rad sa mladima.
Majke mi, kao Bosnjak ne bih imao nikakav problem da selektori svih reprezentacija budu Hrvati ili Srbi, samo da su strucnjaci u svom poslu i da odrade posten posao.Ali je istina da to nije tako. Svaka cast Vladi Jagodicu, ali je kao strucnjak ispod svakog prosjeka.

Jbg. drzava nam je takva, nikakva. pa i ovo malo sto se ostvari na sportskom planu treba cijeniti i u tome uzivati.

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 09 jan 2015, 23:45

Virtu4l je napisao/la:
Muhamed je mlad momak i mora jos puno da uci. Ok, u nekim utakmicama se vidi da tu postoji veliki potencijal, ali nije to jos uvijek ono sto se od njega ocekuje. Zato ga nisam ni spomenuo. Od njega maksimum ocekujem tek za par godina. Vidi se da je jos kao igrac nezreo, da cesto srlja bez potrebe, a to nije odlika velikih igraca kakvi su Miralem i Edin.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jan 2015, 23:55

FaraonTM je napisao/la:

Ma ja nekako nemam straha da se necemo plasirati na to evropsko prvenstvo. Imas pravo, imamo jako finu generaciju, a sad hvala Bogu imamo i selektora koji nesto radi.

Ali nekako mi taj rad sa mladom rajom ne ulijeva povjerenje. Eto i taj Jagodic, mislili smo svi da covjek moze nesto uraditi. Nije bio pod nacionalistickom sapom, iako je bio izabran po nacionalnom kljucu, a to nam se mora obiti o glavu , kad-tad. Ne moze se stvarati buducnost ako cemo stalno morati voditi racuna da se ispostuje nacionalni kljuc. Uz to , svima treba da bude jasno da nece biti sljedece generacije 'gastarbajtera'. Sva ta djeca koja su rodjena u stranim zemljama, osjecat ce se i igrati za te zemlje. Moramo poceti razvijati vlastite omladinske skole i strucnjake za rad sa mladima.
Majke mi, kao Bosnjak ne bih imao nikakav problem da selektori svih reprezentacija budu Hrvati ili Srbi, samo da su strucnjaci u svom poslu i da odrade posten posao.Ali je istina da to nije tako. Svaka cast Vladi Jagodicu, ali je kao strucnjak ispod svakog prosjeka.

Jbg. drzava nam je takva, nikakva. pa i ovo malo sto se ostvari na sportskom planu treba cijeniti i u tome uzivati.
Ma znam nažalost je to tako sve dok se bude biralo po nacionalnom ključu mi nećemo imati uspjeha. Hajde što se biraju selektori al' što se igrači biraju tako e to je tek jadno i čemerno. A što se tiče dijaspore ova generacija što su bili na ovim kampovima po Europi je vjerovatno zadnja generacija koja će birati nas ispred zemalja gdje su rođeni (mada pojedinci iz tih generacija već biraju svoje zemlje rođenja). A što je najgore hajd' što ovdje nemamo adekvatne uslove za rad sa mladima al' tužno je kako olako puštamo ovu djecu da idu pod druge države u Papetovom stilu "Logično je da Tanković igra za Švedsku" e to me nervira neopisivo.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 10 jan 2015, 00:43

Ja sam ti takodjer u inostranstvu vec dobrih deset godina i odprilike znam mentalitet nasih ljudi. Svi mi volimo Bosnu, i to bas ono od srca, ali kad se radi o djeci, tu prestaje svaki patriotizam. Zato mislim da moramo poceti sa stvaranjem igrackog potencijala iz vlastitih omladinskih skola. Ako se budemo oslanjali na dijasporu, nista od toga. Dijaspora se vec otudjila do stadijuma kada vodi brigu samo o vlastitom probitku. To je na neki nacin i razumljivo. Sto bi ljudi rizikovali da im djeca zavrse kao nedoreceni talenti, kad vec mogu igrati za renomirane ekipe.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 13 jan 2015, 19:24

slika
My name is Medunjanin.Haris Medunjanin :D :D
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, zeljooo13 i 10 gostiju.