Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

samson
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la samson » 28 jul 2012, 19:02

albiongate je napisao/la:Cudno da niko ne primecuje da igraci iz "manjeg entiteta" bojkotuju Acu Tricu. Jedino Mitrovic koji je bez angazmana je tu, jer pokusa da izbori kroz kvalifikacije sto bolji klupski ugovor.
Mitrovic dobio klub prije dolaska na pripreme. U Spaniji, cini mi se. Teza ti paglu,,,

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 28 jul 2012, 19:05

samson je napisao/la:
albiongate je napisao/la:Cudno da niko ne primecuje da igraci iz "manjeg entiteta" bojkotuju Acu Tricu. Jedino Mitrovic koji je bez angazmana je tu, jer pokusa da izbori kroz kvalifikacije sto bolji klupski ugovor.
Mitrovic dobio klub prije dolaska na pripreme. U Spaniji, cini mi se. Teza ti paglu,,,
Trenirati sa Malagom, ne znaci potpisati trajni ugovor sa tim klubom.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 28 jul 2012, 19:14

jedan kolega napisa zanimljivost:

Široki daje najviše reprezentativaca od klubova iz lige :lol:

zamislite još da su tu Ramo i Planke

4 iz "grada" od 10 000 8-)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 28 jul 2012, 19:27

Tek smo krenuli i treba jos dosta raditi.Fale neki igraci,ali mislim da ce Aco to posloziti da valja.POslije kvalifikacija mozda pronaci jos neka rijesenj i to je to.Ono sto sam vidio protiv Italije ima tu fini stvari.Znaci Mirza je Tito,samo bi volio da Aco Titi ukaze na samo jednu stvar koja me uzasno nervira a to je kad pocne sutati iz nemogucih pozicija.Nije problem imati tu drskost,ali Mirza nekad zna pretjrivati,pa ako vidis da je nemoguce ,daj odigraj vrati ,nemoj na zor ,to me jako nervira.Zna on pogadjati iz teskih situacija,ali ovo su bas situacije kad nema smisla nikakvog.Nihad koji me inace zna jako nervirati izgledao je odlicno osim zadnjeg napada.Brz ,pokretan dobri ulazi ,sluzio ga i sut.Mislim da imamo 2 jaka igraca,ako Nihad naravno nastavi ovako.Amerikanac je po meni jako dobrar,mogli smo mozda dovesti nekog zvucnijeg ali kad vec nismo,ovaj zna igrati,ulazi ,stalozen je podsjeca me malo na Balica u rukometu ,zavuce se i ne srlja.Jedine 2 stvari koje su lose je sut sa distance i brate polaganje,pravo me nervirao sa onim nekim loptama,baca ih ko flouter .Daj ba kad imas ulaz i skocan si polozi je ko insan.To su 3 igraca koja nas guraju.Kikanovic je ok standardno,eto nije los ni onaj Masic.Naletelic mi se nije ni malo svidio,Sinanovc ,ja se nadam da ce ibti bolji,jer steta onolike visine ako to ne budemo koristili.Jako sam zelio da vidim Mitrovica na djelu,ali brzi preksaji su uradili svoje,kao i dobra igra Djedovica.Nadam se da nije promasaj kao i Kapelan.ostalo mislim da je strogi prosjek,nadam se da e mozda taj Nurkic igrati,jer bez obzira sto je mlad,imacemo vise koristi od njega nego od ovih prosjecnih igraca.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 jul 2012, 19:33

Meni apsolutno ne smeta to Mirzino "ispucavanje".Takvom igraču se mora dati apsolutna sloboda u igri,kakvu recimo ima Turkoglu u Turskoj ili Nowitzki u Njemačkoj.
Ko će pokušavati ako ne on,većina ostalih su ionako totalno limitirani u ofanzivi.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 28 jul 2012, 19:38

LBJ MVP je napisao/la:Meni apsolutno ne smeta to Mirzino "ispucavanje".Takvom igraču se mora dati apsolutna sloboda u igri,kakvu recimo ima Turkoglu u Turskoj ili Nowitzki u Njemačkoj.
Ko će pokušavati ako ne on,većina ostalih su ionako totalno limitirani u ofanzivi.
Nije to problem,ja kazem samo za one nerezonske stvari.Uredu da se on ispucava,ali bilo je bas situacije i protiv Italije kad stizemo i bas teska situacija,cuva ga lik ,on pokusava ,frajer zalijepljen za njega.Mislim u takvim sitacijama inajveci imaju mjeru.Nismo se razumijeli ,ja sam za to da on ima slobodu,ali ne treba nna zor nekad ici ,pokusaj nesto drugo,idi na prodor,ili nesto..
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 jul 2012, 19:47

barbarez je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Meni apsolutno ne smeta to Mirzino "ispucavanje".Takvom igraču se mora dati apsolutna sloboda u igri,kakvu recimo ima Turkoglu u Turskoj ili Nowitzki u Njemačkoj.
Nije to problem,ja kazem samo za one nerezonske stvari.Uredu da se on ispucava,ali bilo je bas situacije i protiv Italije kad stizemo i bas teska situacija,cuva ga lik ,on pokusava ,frajer zalijepljen za njega.Mislim u takvim sitacijama inajveci imaju mjeru.Nismo se razumijeli ,ja sam za to da on ima slobodu,ali ne treba nna zor nekad ici ,pokusaj nesto drugo,idi na prodor,ili nesto..
Gledano iz tog ugla,većina velikih igrača to rade.
Pogledaj malo Turkoglua dok igra za Tursku,par puta na utakmici onako bez ikakve potrebe nerezonski opali po košu,ali to mu niko ne zamjeri i opet kada je zadnji napad lopta ide njemu u ruke.
Nije košarka samo "highlights",realnost je da Mirza dok dođe do 25 poena imat će barem 10 promašenih šuteva,treba to istrpiti.
Nismo se žalili na evropskom protiv Crne Gore kada ga su ga ti nerezonski šutevi krenuli iz napada u napad i donijeli nam pobjedu.
A mi jednostavno nemamo puno košarkaša u koje se možemo uzdati,nemamo mi tim u kojem ima toliko kvaliteta da nikad ne znaš ko će biti najbolji u utakmici,Mirza mora uzimati većinu šuteva na sebe,volio bi i ja da je drugačije,ali nije.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 28 jul 2012, 21:44

Ono sto se dalo vidjeti da ce skripati ta pozicija 2-3,ti dalekometni sutevi s tih pozicija ce nam faliti.Imamo mi Nihada tu,ali on je jedini u ovom trenutku kvalitet na tim pozicijama.Raduje me dobra igra Peršica,i ako sam ga kudio na sve strane.Opet razocaran sam s onim sto sam vidio od Mitrovica,sad mi se pak cini da bi Čamac iz bosne bolje dosao ovoj repci no on,totalna fula mitrovic(bar za sad).Sinanovic bukva,los u napadu jos gori u odbrani.Naletilic je su eto samo da popuni petorku na parketu,nema neke ocekivane odbrane..Mislim opcenito,losa nam je odbrana,nema tu nekog pretjeranog zalaganja,svestan sam da je pocetak priprema,ali ako nista moglo se dobro stisnuti u odbrani.Primjetio sam protiv Italije,da nam dosta problema stvaraju bas te deficitarne pozicije 2-3,gdje protivnicki igraci dosta kaznjavanjaju losu odbranu od pika,nasi se stalno negdje gube u protivnickim blokovima,ali to je nesto sto se da sredit...Mašić igra u petorci ali on nema neki extra kvalitet da bih bio u petorci,bolje mu stoji ta uloga 6og igraca,bas kao i Persicu....Ostaje zal za Pašalićem,i Nemanjom s njima bi bili solidno popunjeni na vanjskim pozicijama...Mislim Aco izvlaci maksimum iz ovih momaka i za to mu svaka cast,kapa dole majstore...
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 28 jul 2012, 21:58

Gledajte kako ih Omić kecaa :D " onclick="window.open(this.href);return false;

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 28 jul 2012, 22:18

Pozdrav "stručnjacima" i onima koji su dosli na forum, da podijelimo misljenja :)

Reg. sam se na forum, jer ima momaka koji ovdje pisu zaista realno, dok drugi "hljagaju" onako kako u BIH citav narod to radi... Ako je poraz, ne valja ovaj, ne valja onaj. STANI!

Ja prvi put u zivotu gledao Firica kad sam bio mali, kaze mi moj stari, taj Firic sine ne zna dat kosa, al zna zato dat Neni loptu i Neno ce to rijesit!

E sad, valjda i Aco zna ko u ovom timu dodaje lopte, a ko se ispucava. Ko skace, ko brani napad, ko presijeca lopte, ko gubi lopte. Mene nervira to, sto ne igramo TIMSKI! - Ako Zack kao play vodi napad, valjda se zna akcija, ko ce sutirati, ko vaditi loptu, ko pravi blok i sl.

Znam da je moj post DUG, necu dalje,a imao bih svasta napisati. Samo jedno znam, kvalifikacije cemo proci, i s porazima. Ali mi je drago, sto igra MLAD tim. Dajte i ovom Mitrovicu slobode u igru, pa cete vidjet kako lik pogadja. Djedovic jednu utakmicu EXPLODIRA, drugu ima 7 izg. lopti...

A DALIBORA Peršića, znam dok je isao u moju gimnaziju. Lik nije iz Tuzle, vec iz Lukavca. Talenat, koji je i prije treba i rep. BIH, ali svi nasi "strucnjaci" vole igrace koji igraju u Europi, a nasi neka propadaju.
Kindže, kindže...

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 28 jul 2012, 22:25

I ako moze neko da mi kaze, kada pocinje turnir u Sloveniji?

3.augusta? ili 4. ?
Kindže, kindže...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 28 jul 2012, 22:27

Adibhf88 je napisao/la:
E sad, valjda i Aco zna ko u ovom timu dodaje lopte, a ko se ispucava. Ko skace, ko brani napad, ko presijeca lopte, ko gubi lopte. Mene nervira to, sto ne igramo TIMSKI! - Ako Zack kao play vodi napad, valjda se zna akcija, ko ce sutirati, ko vaditi loptu, ko pravi blok i sl.
pa otkako je Aco došao tek smo počeli igrati timski :D
možda to ne govori statistike na kraju kad Teletović, Kikanović i Đedović imaju 90% koševa na svom kontu, ali konačno smo počeli igrati akcije, znači svi učestvuju: neko da šutira, neko da dodaje, neko da pravi blok, a neko samo da odvlači svog protivnika od šutera..

e, da, i mene zanima taj tunir u italiji, ako može neko da napiše satnice, eventualne prenose itd..
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 28 jul 2012, 22:30

Jarane kad sam reko da je Dalibor iz Tuzle mislio sam na to da je za Slobodu igro!!!Znas i sam da je Slobodina skola kosarka medju prve tri u BiH,zato sam htio da kazem da koji god je igrac staso u Slobodi bio je dobar i u reprezentaciji.Nije nikakav prigovor samo objasnjenje da se ne bi "zapalio" ;) Slazem se s tobom i naglasavam da ljudi tek nepuni mjesec zajedno igraju tako da se jos treba vremena za njihovo uigravanje.,a vidi se bas ta uigranost medju tri glavna dosad-kikanovic.djedovicteletovic...tako ce vremenom i ovi ostali se uklopit ja sam 100% siguran :)

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 28 jul 2012, 22:45

Lotus je napisao/la:Jarane kad sam reko da je Dalibor iz Tuzle mislio sam na to da je za Slobodu igro!!!Znas i sam da je Slobodina skola kosarka medju prve tri u BiH,zato sam htio da kazem da koji god je igrac staso u Slobodi bio je dobar i u reprezentaciji.Nije nikakav prigovor samo objasnjenje da se ne bi "zapalio" ;) Slazem se s tobom i naglasavam da ljudi tek nepuni mjesec zajedno igraju tako da se jos treba vremena za njihovo uigravanje.,a vidi se bas ta uigranost medju tri glavna dosad-kikanovic.djedovicteletovic...tako ce vremenom i ovi ostali se uklopit ja sam 100% siguran :)
Da,to svakako, Sloboda je zaista dala nekoliko vrsnih igraca, i reprezentativaca. Kako bi bilo dobro da se kvalifikacije igraju u nekoliko gradova BIH, da raja vidi igrace, kao sto su Mirza, Nihad, Kikan i narocito ove nove, Zack-a i dr.

Malo je vremena za uigravanje, za 20 dana pocinju kvalif. ,ali za nadati se, da ce se i ostali igraci prikljuciti ovoj "trojci".

JA imam PRVI DAN:
Raspored utakmica 03.08.2012. (Ljubljana, Centar Stožice):
18.00 sati: Hrvatska - Srbija,
20.45 sati: Slovenija - BiH
Kindže, kindže...

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 29 jul 2012, 02:22

Adibhf88 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:Jarane kad sam reko da je Dalibor iz Tuzle mislio sam na to da je za Slobodu igro!!!Znas i sam da je Slobodina skola kosarka medju prve tri u BiH,zato sam htio da kazem da koji god je igrac staso u Slobodi bio je dobar i u reprezentaciji.Nije nikakav prigovor samo objasnjenje da se ne bi "zapalio" ;) Slazem se s tobom i naglasavam da ljudi tek nepuni mjesec zajedno igraju tako da se jos treba vremena za njihovo uigravanje.,a vidi se bas ta uigranost medju tri glavna dosad-kikanovic.djedovicteletovic...tako ce vremenom i ovi ostali se uklopit ja sam 100% siguran :)
Da,to svakako, Sloboda je zaista dala nekoliko vrsnih igraca, i reprezentativaca. Kako bi bilo dobro da se kvalifikacije igraju u nekoliko gradova BIH, da raja vidi igrace, kao sto su Mirza, Nihad, Kikan i narocito ove nove, Zack-a i dr.

Malo je vremena za uigravanje, za 20 dana pocinju kvalif. ,ali za nadati se, da ce se i ostali igraci prikljuciti ovoj "trojci".

JA imam PRVI DAN:
da li ce biti prenos slovenija bih ?

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 29 jul 2012, 04:12

grgr je napisao/la:
Adibhf88 je napisao/la:

JA imam PRVI DAN:
da li ce biti prenos slovenija bih ?
Hoce na jednom od SportKlubova. SportKlub ce prenositi sve tekme Slovenske repke.

Da se nadovezem na raspored, subota: Srbija 18h, nedjelja: Hrvatska 20:45h

Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 29 jul 2012, 04:21

Petak 03.08.2012
SPORT KLUB - 20:45 Košarka Adecco Kup: Bosna i Hercegovina - Slovenija DIREKTNO

Subota 04.08.2012
SPORT KLUB - 18:00 Košarka Adecco Kup: Srbija - Bosna i Hercegovina DIREKTNO

Nedelja 05.08.2012
SPORT KLUB - 20:45 Košarka Adecco Kup: Hrvatska - Bosna i Hercegovina DIREKTNO
Evo na sport klub su sve 3 utakmice reprezentacije jedva cekam !!!!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 29 jul 2012, 05:02

gazda664 je napisao/la:Petak 03.08.2012
SPORT KLUB - 20:45 Košarka Adecco Kup: Bosna i Hercegovina - Slovenija DIREKTNO

Subota 04.08.2012
SPORT KLUB - 18:00 Košarka Adecco Kup: Srbija - Bosna i Hercegovina DIREKTNO

Nedelja 05.08.2012
SPORT KLUB - 20:45 Košarka Adecco Kup: Hrvatska - Bosna i Hercegovina DIREKTNO
Evo na sport klub su sve 3 utakmice reprezentacije jedva cekam !!!!
Super :D

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 29 jul 2012, 09:48

znam da je off pa unaprijed izvinite.ali me zanima moze li se nac gdje ovaj sport klub preko neta da se gleda!?hvalla

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 29 jul 2012, 11:01

haris10 je napisao/la:znam da je off pa unaprijed izvinite.ali me zanima moze li se nac gdje ovaj sport klub preko neta da se gleda!?hvalla
sve utakmice bh repke

03.08.2012 | 20.45 Adecco Kup: BiH - Slovenija
04.08.2012 | 18.00 Adecco Kup: Srbija - BiH
05.08.2012 | 20.45 Adecco Kup: Hrvatska - BiH
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, Sheyi i 11 gostiju.