FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
17%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
24
40%

Ukupno glasova: 60

Zdena04
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Zdena04 » 06 feb 2015, 19:54

slika

Ne sviđa mi se sastav nikako.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 feb 2015, 22:55

Čestitke Zdeni i Gruezi-u na pobjedi. :thumbup:

Rani gol je uradio svoje ... Bilo je teško igrati protiv veoma dobro organiziranog i extremno defanzivnog Schalkea... Rani gol vam je itekako dobro došao i rutinski ste priveli meč kraju... Baš me zanima šta bi bilo da je ostalo 0-0 do neke 60, 70 minute...

Di Matteo-va takitka je uradila svoje i na tome mu treba čestitati...

Utakmica defintivno nije bila za nogometne sladokurce no to je i bilo za očekivati ...
Agieren statt reagieren

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 06 feb 2015, 22:59

Ponovo čvrsta odbrana i sigurna igra. Očekivao sam da gosti neće imati adekvatnu taktiku za ovako postavljenu ekipu i da neće moći igrati svoju prepoznatljivu igru.
Malo sam više očekivao u fazi napada i jednih i drugih no šta je tu je. Sigurna tri bode, idemo dalje.

Jedva čekam da se vrate Draxler, Goretzka, Kolašinac, Huntelaar, Farfan i Fährmann pa da konačno vidimo taj pečat di Mattea.
Zbilja je fascinantno kako smo osvojili ovoliki broj bodova pod palicam Talijana a redovno nam nedostaju 4-5 prvotimaca.

Nastasić se pokazao kao pun pogodak. Od naših igrača osvaja, procentualno, najviše duela a ima i najbolju kvotu pri dodavanju.

@Pale, naravno da je to bilo za očekivati ali rijetki su oni koji malo bolje prate Junguzligu pa da ih ne iznenadi tok utakmice.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 06 feb 2015, 23:04

Kada će se Huntelar vratiti?

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 06 feb 2015, 23:09

VelaHavle je napisao/la:Kada će se Huntelar vratiti?
Za tri kola tj. za derbi.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 06 feb 2015, 23:11

Sa Huntelarom u napadu ste jači za 20% nego sad. Ispravi me ako griješim :)

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 06 feb 2015, 23:14

U većini slučajeva je to tako. Međutim protiv pojedinih ekipa nam nije skoro od nikakve pomoći. to su ekipe protiv kojih se više mora igrati na kontre gdje je potreban jedan malo brži napadač a brzina nikad nije krasila Huntu

Klare

Post Postao/la Klare » 07 feb 2015, 00:17

Za takve ekipe Hunta uvijek iz prekida moze pogoditi, inace glavna diMateova snaga. :)

Sta je lik veceras izveo, to ni u betonarama ne umiju zamijesati. :mrgreen:

Ali sigurna igra, gol postignut na vrijeme, a povratkom Farfana ili Draxlera ovo bi trebalo da bude puno opasnije, jer stvarno za mali broj prilika mu se nema sta zamjeriti, jednostavno nema dovoljno materijala i zdena pravo je cudo koliko bodova sa ovako krnjim sastavom osvojio.

Jos jednom da ponovim fantasticno je Svicarac stabilizovao dosta poljuljan brod,
i evo nakon priprema sve 1:0, rekli bi neocekivano. :lol:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 17 feb 2015, 06:02

Ovo protiv Frankfurta se moralo dobit...u prvom poluvremenu smo mogli zabit 4 ili 5 golova bez problema...par puta katastrofalan prijem nasih bekova kad su prakticno mogli biti oci u oci sa golmanom...od fuchsa se lopta odbija kao of drvo I lik je katastrofalan , nesmijem ni pomisliti u kakvoj formI je aogo kad ga ovakav Fuchs drzi na klupi...hoger je imao nekoliko odlicnih ubacivanja iz drugog plana Ali je sve fulao...odbrana je bila na nivou I nije bilo vecih propusta osim kretenskog poteza matipa prije frankfurtovog gola kad umjesto DA pusti loptu DA je Golman pokupi on izbija u AUT a Frankfurt u nastavku akcije zabija gol iz jedne od rijetkih sansi koje su stvorili...do nedavno Sam bio uvjeren DA je Jones najgori igrac schalkea u zadnjih 5 godina medzutim ovaj kirschoff ga je prestigao...pa taj covjek nezna osnove fudbala Ali kakav je heldt idiot nebi me cudilo DA na kraju otkupi njegov ugovor uz platu of 3 milke godisnje...boateng je jedna pizda koja ni u ludilu ne bi pomislio DA preuzme odgovornost na sredini terena,covjek je dosegao limit I treba ga se rijesit vec na ljeto...drago mi je sto je Felix Platte debitovao

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 18 feb 2015, 18:22

Veceras protiv Reala, mislim da ce biti izuzetno tesko, da je prvo poluvrijeme odigrati na visokom nivou i ne primiti gol, mislim da bi Real malo usao u krizu i da bi se moglo sta izvadit iz ove utakmice a da je dobro za Schalke.

Znam da brani vam ovaj mladi golman, momak je dobar i mislim da iako mnogi misle da ce biti neko opterecenje za njega, on ce uzivat u svakoj minuti.

Sretno svakako pa nadam se da nece sve biti gotovo nakon vec prve utakmice.

p.s mogla bi se i anketa promjenit :cool:
FC Bayern !!!!!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 18 feb 2015, 18:35

Draxler,Mayer,Goretzka,Farfan,Kolašinac : Kad će više zaigrat zajedno :hmmmm:

Sretno večeras
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 feb 2015, 18:43

Sretno večeras rudarima, radujem se partiji :thumbup:

Imam neki feeling da će to biti večeras pristojna partija od strane Schalkea, ako odigraju taktički koncentrisano i bez nekih težih blackouta ...

Čupo bi mogao zabit večeras :shh:
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 18 feb 2015, 18:54

Pale_Companion je napisao/la:Čupo bi mogao zabit večeras :shh:
Sa cim, sa onim pendrekom, je li? :mrgreen:

Mateo ce vjerovatno izvesti isto kao protiv Frankfurta, samo sam misljenja da bi mu puno pametnije bilo sa trojicom koja znaju u napadu, jer Sam je protiv Bayerna vrhunski odigrao.

Golman - Uchida, Howedes, Matip, Nastasic, Fuchs - Neustadter, Kirchof(Boateng), Hoger - Sam, Chupo - Huntelar.

Ali nece, jer nazalost Sam ce opet da izvisi, a tako bi im godio jedan brz igrac, koji ujedno i defanzivno pomaze.

Oslabljen je i Real, medjutim ako se razmasu tu pomoci nema, zapravo Schalke veceras sansu ima jedino ako Real nastavi sa losom formom i opet ne odigra kako moze, tacnije Schalke se nista ne pita.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 feb 2015, 19:03

Ako Kirchoff bude igrao hebali samo jeza u ledza...taj amater je zalutao u profi fudbal...samo DA nebude kao prosle godine ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 feb 2015, 21:39

Dobar Šalke prvo poluvrijeme, bili su bolji od Reala.
Ovaj Aogo je kriv za gol jer ne pokriva igrača i dosta puta su probili po njegovoj strani jer su tu našli slabu tačku.
Svaka čast za ovog malog golmana :clap:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 feb 2015, 21:56

Aogo, potencijalni odnosno bivši reprezentativac Elfa. :mrgreen: Još kad on loptu namješta da izvede slobodan udarac.
Stvarno je ovaj Huntelar baksuz žešći. Nadam se da je samo nešto bezazlenije s obzirom da je ispao iz takmičarskog ritma.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 18 feb 2015, 23:48

Schalke je stajao koliko i mogao, Mateo je odlicno pripremio ekipu, taktiku i covjek zasluzuje veliki respekt, ali...
razlika u kvaliteti, t.j.izboru igraca prevelika, eh da je veceras barem Draxler bio tu :? ,
ali ovako nam ostaje jedna pristojna izvedba, solidan otpor, nije Schalke uopste lose izgledao,
ali opet ponavljam treba se kvalitetnije na trzistu raditi ako se zeli postoci jos jaci otpor,
nazalost Schalke ko zna kad ce to moci.

Zato talente izbacuju kao ludi, Platte je fantastican. :)

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 18 feb 2015, 23:59

Za razliku od proslogodisnje utakmice, ovo je dobro izgledalo u mnogim trenutcima, postavka igre je bila dobra, no kvalitet je presudio i iskustvo.

Imao je Schalke tu sansu preko mladog Platte ili kak se vec preziva. Meni je drago da se mnogo ulaze u te talente, Schalke ih stvarno ima mnogo, i fali im tu jedan pokretac ono tipa Lincoln nekada kada je igrao.. uz jaka krila i te talente tipa Draxler , Max Meyer.. nemaju se sta sikirat.. :kafa:
FC Bayern !!!!!

Effenberg
Kontakt:

Re: AW: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Effenberg » 19 feb 2015, 00:14

Dobro je nije vise Schalke 06 :grin:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 feb 2015, 00:49

Nije loše bilo obzirom na okolnosti...

3-5-2 nije loša formacija, ali ona živi od dinamičnih bekova koje Schalke nema tj. nema tu klasu koja je potrebna ovoj formaciji... Igrači stoje predaleko jedni od drugih i nemaš opcija za kombinatoriku na malom prostoru što je bila jedna od mogućnosti da se ugrozi Real... Druga mogućnost je bila sa centaršutevima ali je ta opcija otpala zbog povrede Huntelara i nemogućnosti da bekovi naprave višak u zoni centriranja...

Imate kroničnih problema sa centralnim veznim, i to godinama... Tanko je ono što imate u kadru na ovim pozicijama trenutno, da bi se sa uspjehom mogla igrati ova formacija... Najbolje je pogledati surov primjer s jedne strane Kroosa a druge Boatenga... Obojica ima istu ulogu na terenu bez obzira što su različite formacije... Kreator igre, taktgeber, promjena strana, lopta u prostor, ulazak iz drugog plana ili duboko vraćanje po loptu... Kroos to maestralno radi dok ovaj drugi se gubi, bježi od lopte, ne vidi pozicije svojih saigrača i daje lopte u prazno...

Sve u svemu Di Matteo zasad dobro radi, uspio je stabilizovati defanzivu što je bila kronična bolest u eri Kellera, a oraganizirana defanziva je preduslov za nadogradnju igre u ostalim segmentima...

Mene zanima da li Di Matteo misli i dalje nastaviti sa ovom formacijom kad se vrate povrijeđeni igrači? Pošto su i Draxler i Farfan klasični krilni igrači (tj. tu su najučinkovitiji) nisam siguran kako ih trener misli implementirati u sistem... Nisam ni za malog Meyera baš najsigurniji da mu ovakav stil igre paše :hmmmmm:
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 3 gosta.