Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Oxygen
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Oxygen » 01 sep 2012, 14:41

Kladionice su potpuno nebitne.

Barceloni je već uručen trofej bio prošle godine, i od kladionica, fudbalskog svijeta i foruma, ali nije bilo tako.
Ja kažem da ove godine opet osvaja neko iz drugog plana.

Martinez, ne vidim svrhu pisanja o njemu na našoj temi, ja, kao i većina navijača Juventusa, ne bih mijenjao niti jednog igrača našeg veznog reda (Pilo-Marchisio-Vidal-Pogba-Marrone,Isla-Asamoah) za Martineza.

Toliko o mom stavu spram njega, dakle, niti pjetlića Pogbu ni u snu ne bih zamijenio za Martineza, kao ni za mnogo kvalitetnije od istog.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 01 sep 2012, 14:41

:D navijaci Bayerna pricaju o realnosti :?
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 01 sep 2012, 14:51

Ajde postavi da vidimo koje su to kladionice? Baš me zanima. :mrgreen:
Ima na prethodnim stranicama, neko je postavljao. :)

Ali nije to bitno, to sam zbog Antona rekao. :mrgreen:

Vezni red Juventusa, ne bih dao ni za jedan na svijetu. 8-) Mladi, perspektivni, jaki, kompaktni, dobra smo ekipa.

Sutra pobjeda abd u Udinama. FORZA JUVE :!:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 01 sep 2012, 14:56

suicidesquad je napisao/la:Ajde postavi da vidimo koje su to kladionice? Baš me zanima. :mrgreen:

Jako ste nerealni, a i lažete. Ne valja vam to:
http://www.oddschecker.com/football/cha ... gue/winner" onclick="window.open(this.href);return false;
Lagano pitaj svog kolegu gdje je našao ovo:
M4kaveli je napisao/la:Nego @seceru, de nam objasni sto Bayerna ovako ''procijenise'' .. ?

Po kladionicama favoriti za osvanjanje Lige šampiona:

- Barcelona 3,5
- Real Madrid 5
- Man City 10
- Man Utd 10
- Juventus 13
- Bayern 13
- Chelsea 13
- Milan 25
- Arsenal 25
- PSG 25

Jel moguce da su ispred Bayerna svrstali City, United i Juventus ?
Cak je i Chelsea u istom rangu ..
Došao si ovdje i govoriš nama da lažemo. :roll: Imaš sreće što si i dobio odgovor.
suicidesquad je napisao/la:Bayern je u zadnje 3 godine igrao 2 puta finale LP. Prošle sezone su mnogi tvrdili da je Real puno bolja ekipa, pa ih je Bayern izdominirao u obe utakmice. Ove sezone Bayern je mnogo jači - pojačali su i prvi tim i klupu i po meni su od svih klubova napravili najbolji posao. Na svakoj poziciji imaju minimalno 2 igrača. Bookmakeri su ih trebali staviti ispred Uniteda i Citya. Bayern je uz Barcu i Real sigurno najjača ekipa u Europi. Juventusu svaka čast za prošlu sezonu bez poraza, ali oni se tek sad trebaju dokazati u Europi. 2 godine niste igrali LP, a gurate svoj tim ispred Bayerna. Vidim da je ovdje i Kwadwo Asamoah bolji igrač od Martineza. Malo realnosti ne bi škodilo. ;)
Ko je mjerio nas sa Bayernom? :? Ne čitaš već si došao kao padobranac i mlatiš gluposti!

A ovo za Asamoaha i Martineza

slika

Asamoaha nisi gledao dva puta i uzeo si nešto govoriti. Ne pratiš talijansku ligu i ne znaš ko je on tako da je sve suvišno govoriti. Dok sam ja gledao i Bilbao a i reprezentaciju Španije na OI i dobro znam ko je Martinez. Potencijala ima ali daleko je on od tih 40 mil i od Asamoaha

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 01 sep 2012, 15:18

Tooooo! Pozvan Caceres. 8-) :mrgreen:

Svi igrači su pozvani zbog ovog novog pravila da na klupi može biti 11 igrača, a i vjerovatno Conte želi da su su svi na okupu kako se ne bi kvarila atmosfera u ekipi, da se neko ne bi osjećao odbačenim i slično. Vidjeli ste neki dan šta je Elia napričao na Mistera.

Nije mi jasno što se pravdate ovim pojedinim forumašima, većina njih italijanske klubove gleda samo kad igraju protiv njihovog kluba, a ovako formaciju znaju za PES-a ili menađera ili fantasy football igrica. :mrgreen:

Dobro znamo šta se pričalo o reprezentaciji Italije prije Eura na ovom forumu i kakve prognoze su ima davane, a svi ste vidjeli kako je završilo. Atomski fudbal je bio razbucan na elektrone, protone i neutrone. :lol:

Nama odgovara što Serie A ne kotira tako visoko kao nekad, u istoj još uvijek ima odličnih igrača koji se mogu dovesti za neke realne cijene, a ne kao u Primeri ili Premiershipu, neki igrač koji realno vrijedi 10 miliona biva plaćen 20 miliona. Zna se da već tradicionalno sve najbolje iz Serie A završava u Juventusu, to je započeo Moggi, a evo sada nastavio Marotta.

Apsolutno se slažem s vama, nema tih para za koje bi pustio nekog igrača iz našeg veznog reda.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 01 sep 2012, 15:45

Luca Marchetti sa SKYa kaže da je već plan 'skrojen' kako bi se 'ugrabio' Llorente kada mu ugovor istekne sa A.Bilbaom.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 sep 2012, 16:10

Ako se uozbilji, fokusira na teren i sluša Contea, bit će nešto od njega.
Po meni, igrač koji svojim karakteristikama nama apsolutno treba, fizički impresivan, a i nije toliko loš tehnički obzirom na visinu, zna se i izvlačiti na krila što Conte voli, po meni, bit će nam koristan.

[youtube][/youtube]

Giovinco ha recuperato e sarà titolare con Vucinic.
:)

Nažalost, meč neću gledati jer putujem, pobjeda nam je bitna, treba ući kako treba u sezonu, nadam se da su igrači digli nivo spreme i da neće biti povreda.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 01 sep 2012, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 sep 2012, 16:16

Hendikep na Juve sutra, prema Gazzetti :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 01 sep 2012, 16:25

Ja bih bio zadovoljan i sa 0:1 ;)

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 01 sep 2012, 16:31

@ Vidal

Stipu M4kavelija. Citirao sam tvog kolegu jer je rekao da je Juve ispred Bayerna na kladionicima što nije tačno. Znala se na ovom PDF-u voditi rasprava koji je tim bolji.
Odakle ti znaš da ne pratim Seriu A? Ako ne navijam za neki talijanski klub ne mora značiti da ne pratim tu ligu. S obzirom da se kladim pratim dosta liga i gledam mnogo utakmica. Asamoaha sam gledao i u Udineseu, i u reprezentaciji Gane.
Martinez je bio najbolji igrač ekipe koja je prošle sezone izdominirala ManUtd i igrala finale EL. Bilbao je bez Martineza u prva 2 kola Primere primio 9 golova - to dovoljno govori o kakvom se igraču radi. Momak je sa 18 godina bio standardni igrač Bilbaa i do 23. godine već je imao preko 200 nastupa za Los Leones. Bio je kapiten U21 reprezentacije Španije koja je osvojila EURO. Del Bosque ga je zvao i 2010. i 2012. u reprezentaciju, a za njega je rekao da je rođeni vođa na terenu i budućnost La Roje - najjače reprezentacije na svijetu. Može igrati defanzivnog veznog, štopera, a po potrebi i desnog beka što je veliki +. Taktički i tehnički mnogo dobar igrač - dosta dobro čita igru protivnika. Ovo je profil igrača koji je nedostajao Bayernu - igrač koji ima sve predispozicije da bude svjetska klasa i najbolji na svojoj poziciji.
Sljedeći put ga gledaj malo bolje - prati kretanja igrača, postavljanje i igru bez lopte. Asamoah može biti bolji igrač od njega samo na vašoj temi. ;)
Ne vrijedi s vama ulaziti u rasprave jer ste jako nerealni. Koliko sam mogao zaključiti čitajući vaše postove, po vama Juve ima najbolju odbranu na svijetu, bolji vezni red od Bayerna, a i napad vam je WC - pa vi ste onda najjača ekipa na svijetu. :roll:

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 01 sep 2012, 16:32

Ovaj broj pored imena kluba označava broj bodova ekipa, a ne prognozu rezultata. :lol: :lol:
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 sep 2012, 16:38

suicidesquad je napisao/la:Koliko sam mogao zaključiti čitajući vaše postove, po vama Juve ima najbolju odbranu na svijetu, bolji vezni red od Bayerna, a i napad vam je WC - pa vi ste onda najjača ekipa na svijetu. :roll:
Odbrana koja primi 20 golova u godinu dana, ista odbrana je okosnica reprezentacije Italije koja je igrala finale Eura jeste jedna od najjačih na svijetu, Buffon = najbolji golman svih vremena, vezni red je slabiji samo od veznog reda barcelone, napad nije na nivou najboljih ekipa na svijetu trenutno.

To je računica, mi smo vrlo realni i samouvjereni.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 01 sep 2012, 16:43

Tako je @oxy :)

slika
The Old Lady is back on TOP...

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 01 sep 2012, 16:55

Oxygen je napisao/la:
suicidesquad je napisao/la:Koliko sam mogao zaključiti čitajući vaše postove, po vama Juve ima najbolju odbranu na svijetu, bolji vezni red od Bayerna, a i napad vam je WC - pa vi ste onda najjača ekipa na svijetu. :roll:
Odbrana koja primi 20 golova u godinu dana, ista odbrana je okosnica reprezentacije Italije koja je igrala finale Eura jeste jedna od najjačih na svijetu, Buffon = najbolji golman svih vremena, vezni red je slabiji samo od veznog reda barcelone, napad nije na nivou najboljih ekipa na svijetu trenutno.

To je računica, mi smo vrlo realni i samouvjereni.
S obzirom da ste osvojili ligu bez poraza normalno je da budete samouvjereni, ali LP je nešto drugo. Po toj računici vi ste ispred Bayerna i Reala. Slažem se da vam je odbrana jedna od boljih na svijetu i da igrate dosta dobro defanzivno. Vezni red s Pirlom je isto jako dobar, ali po meni Barca, Real i Bayern imaju bolji i dominantniji vezni red. Napad vam je daleko od nabrojanih ekipa. Dobra ste ekipa, ali u Europi trenutno ima 4-5 klubova koji su ispred vas.
Eto to je moje mišljenje. Sretno sutra protiv Udinesea.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 sep 2012, 16:57

GaziHusrevbeg je napisao/la:Ovaj broj pored imena kluba označava broj bodova ekipa, a ne prognozu rezultata. :lol: :lol:
Pa nisu pogriješili, sutra će taj isti broj da stoji pored imena kluba :mrgreen:

Zar sumnjaš u to :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 sep 2012, 17:10

suicidesquad je napisao/la: Eto to je moje mišljenje. Sretno sutra protiv Udinesea.
Pa ne znam da smo tvrdili da smo najbolji na svijetu.

Svakako da ima boljih ekipa, ali je moj stav da izuzev Barcelone, sa svim ekipama se možemo ravnopravno boriti.

Oko veznog reda se mimoilazimo, to je najjači segment naše ekipe, tvoje mišljenje je da bayern ima dominantniji vezni red, ja apsolutno ne vidim dominaciju veznog reda Martinez-Sweinsteiger-Kroos-Muller-Gustavo nad vezom Pirlo-Vidal-Marchisio-Asamoah-Marrone-Pogba-Isla (koji će vjerovatno igrati više krilo, ali igrao je veznjaka).
Da ne govorim da imamo ogromne mogućnosti rotacije još sa Pepeom, Giacherinniom, Padoinom koji nisu klase, ali su zahvalni i pouzdani igrači.

Uglavnom, ove rasprave ne vode ničemu, sumira se na kraju, a ne apriori, to je velika boljka ovog foruma.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 01 sep 2012, 17:25

nesto se ne sjecam..jel juventus prosle sezone igrao formaciju sa 3 u odbrani..tj. 3-5-2?
Unica grande amore

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 01 sep 2012, 17:27

AllAbout je napisao/la:nesto se ne sjecam..jel juventus prosle sezone igrao formaciju sa 3 u odbrani..tj. 3-5-2?
Conte je igrao više formacija prošle sezone. 3-5-2 je bila jedna od njih. Ove sezone su se dovodila pojačanja za tu formaciju ali opet vrlo lahko se možemo prebaciti i na neku drugu formaciju po potrebi.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 sep 2012, 17:29

Počeo sa 4-2-4, prešao na 4-3-3, a onda zadnjih 10-15 kola 3-5-2 i to je ostalo.

Mislim da se baš protiv Rome u kupu desio definitivni prelaz na 3-5-2.

Ja bih volio da igramo i 4-3-3 jer bi to odgovaralo pojedinim igračima kao što su Giovinco, Isla, Pepe, ali bi to značilo da dosta veznjaka ostaje na klupi i mislim da se to neće desiti.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 01 sep 2012, 17:34

Vidal je napisao/la:
AllAbout je napisao/la:nesto se ne sjecam..jel juventus prosle sezone igrao formaciju sa 3 u odbrani..tj. 3-5-2?
Conte je igrao više formacija prošle sezone. 3-5-2 je bila jedna od njih. Ove sezone su se dovodila pojačanja za tu formaciju ali opet vrlo lahko se možemo prebaciti i na neku drugu formaciju po potrebi.
zanima me zbog odbrane..pa eto onda je to dobro funkcionisalo..a vjerovatno je to da se maksimalno iskoristi potencijal veznog reda..tu su vam slatke muke..
Unica grande amore

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.