Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Znaš li kada ćete naći investitora?
Da ti pomognem... Nikada.
Naravno, pod ovim podrazumijevam ozbiljnog investitora. Jednostavno, nije niko budala da daje svoje pare na raspologanje velikom broju ljudi i da nema apsolutnu kontrolu. Tako je u svakom 'prodanom' klubu.
Da ti pomognem... Nikada.
Naravno, pod ovim podrazumijevam ozbiljnog investitora. Jednostavno, nije niko budala da daje svoje pare na raspologanje velikom broju ljudi i da nema apsolutnu kontrolu. Tako je u svakom 'prodanom' klubu.
Evo ja ti opet ponavljam - kome stavlja na raspolaganje svoje pare kada on vodi apsolutno sve u klubu osim dizanja visokih kredita (koji do sada nije dignut nijedan u BiH ali ne znači da neće), izmjene imena i mora objaviti finansijski izvještaj da se vidi da klub posluje po zakonu?
Imenuje upravni odbor, trenere, dovodi i odvodi igrače, vodi marketing, imenuje radnike, direktore, sportske direktore, omladinsku školu, određuje budžet, realizira budžet, apsolutno svu kontrolu ima.
Kako ja i mojih 15 drugova koji smo članovi "smetamo"? Apsolutno nikako. Eto, možda ja griješim, de mi objasni.
Imenuje upravni odbor, trenere, dovodi i odvodi igrače, vodi marketing, imenuje radnike, direktore, sportske direktore, omladinsku školu, određuje budžet, realizira budžet, apsolutno svu kontrolu ima.
Kako ja i mojih 15 drugova koji smo članovi "smetamo"? Apsolutno nikako. Eto, možda ja griješim, de mi objasni.
-
Pitaristok
- Kontakt:
Prijatelju, ti sve u vezi Sarajeva lupaš,
Sarajevo dužno Tanu milione????
Sarajevo otplatio dugove pa tražilo Tana?????
Lupaš ko Maksim po diviziji...
Niti skupština ni upravni odbor ni Tan ne mogu mjenjati dio statuta oko zastite imena grba boje...
Niti skupština ni upravni odbor ni Tan ne mogu mjenjati dio statuta oko zastite imena grba boje...
Mi smo svjesno rizikovali, sada polako profitiramo.
Previše se ovdje ide na tu "crnu" opciju, mijenjanja imena, zaduživanja, gašenja.... s tom logikom nikad nema koraka naprijed. Treba misliti pozitivno.
Previše se ovdje ide na tu "crnu" opciju, mijenjanja imena, zaduživanja, gašenja.... s tom logikom nikad nema koraka naprijed. Treba misliti pozitivno.
Bilo kakav ozbiljan ulagač neće imati namjeru da pravda bilo šta, pa makar to bio i samo finansijski izvještaj, end ju nou it...
Ne smetate vi, k'o što ni Tanu ne smeta 7000 članova kluba, samo što se ništa ne pitaju.
@Pitaristok
Realno, Tan može promijeniti statut ako mu bude kurcu ćejf... Samo nema razloga.
Ne smetate vi, k'o što ni Tanu ne smeta 7000 članova kluba, samo što se ništa ne pitaju.
@Pitaristok
Realno, Tan može promijeniti statut ako mu bude kurcu ćejf... Samo nema razloga.
Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Ja bih još dodao ovdje, bilo kakav ozbiljan ulagač neće mjenjati ni boje ni grb a kamoli gasiti klubSteph je napisao/la:Bilo kakav ozbiljan ulagač neće imati namjeru da pravda bilo šta, pa makar to bio i samo finansijski izvještaj, end ju nou it...
@Pitaristok
Pa nek se svi potrude da ga pronađu.
Steph je napisao/la:
Sve dok u jednom klubu odlučuje 500 nekakvih likova tu nema nafake.
Investitor je tu da se nogiraju raznorazni pametnjakovići i mora postojati neko ko može lupiti šakom od sto' i donijeti odluku. Kada djeluješ kao UG onda to nije tako i pitanje je vremena kada ćeš potonuti...
Evo recimo u Barseloni ne odlucuje 500 likova nego 150+ hiljada likova,vidim,nigdje im nafake,.Real isto tako,.Bayern manje više isto,oni imaju registrirano dionicko društvo ali su clanovi vecinski vlasnici kluba,i oni broje preko 150 + hiljada clanova,.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jel ima neko od navijaca Borca? Imam par pitanja, kakva je sada situacija oko kluba tj sta planiraju celni ljudi za naredni period sto se finansija tice? Jel postoji neka sansa da se izvrsi fuzija sa Krupom i sta navijaci misle o tome?
Ili navijaci zele da se dug odbaci cjelokupan. To ako urade slobodno se moze reci da je to pljackanje drzave klasicno
Ili navijaci zele da se dug odbaci cjelokupan. To ako urade slobodno se moze reci da je to pljackanje drzave klasicno
Pa eto skupite 150.000 članova.
Porediš neuporedivo. No čak i u tom slučaju biraju predsjednika koji onda bude alfa i omega te dakako radi šta mu je kurcu ćejf do narednih izbora.
@Eborg
Nego da pitam.
Investitor počne mijenjati 100 sportskih direktora, promijeni 12 trenera, dovede 200 igrača u dvije godine, promijeni 100 trenera u OP-u, ali ne mijenja grb, boju i ne diže kredite. Šta vi tu možete?
NIje sve u grbu kako god.
Porediš neuporedivo. No čak i u tom slučaju biraju predsjednika koji onda bude alfa i omega te dakako radi šta mu je kurcu ćejf do narednih izbora.
@Eborg
Nego da pitam.
Investitor počne mijenjati 100 sportskih direktora, promijeni 12 trenera, dovede 200 igrača u dvije godine, promijeni 100 trenera u OP-u, ali ne mijenja grb, boju i ne diže kredite. Šta vi tu možete?
Čelik nikad neće naći ozbiljnog velikog investitora. Kao ni Željo. Mi smo se odlučili za manje ali vise investitora i držimo se tog pravca. Kako će ići vidjet ćemo.
Sarajevo se prodalo, prodao si upravljačka prava i čovjek može raditi sta god hoće. Kitu na sto. Trenutno covjek hoće da je u trendu, do kada vidjet cemo.
@Pitaristok Tan ne može drugačije ubrizgati lovu u Sarajevu osim kao pozajmicu.
Ovo Čelik sa članovima je dobra stvar, član ima kontrolu nad klubom. Navijac neće ići na štetu kluba, nikad, bit će izroda ali su u manjinu.
Dobra stvar je što će biti 3 različita modela.
Sarajevo se prodalo, prodao si upravljačka prava i čovjek može raditi sta god hoće. Kitu na sto. Trenutno covjek hoće da je u trendu, do kada vidjet cemo.
@Pitaristok Tan ne može drugačije ubrizgati lovu u Sarajevu osim kao pozajmicu.
Ovo Čelik sa članovima je dobra stvar, član ima kontrolu nad klubom. Navijac neće ići na štetu kluba, nikad, bit će izroda ali su u manjinu.
Dobra stvar je što će biti 3 različita modela.
Zadnja izmjena: Gator, dana/u 25 dec 2015, 01:09, ukupno mijenjano 1 put.
- tuzlak1987
- Kontakt:
U Cardiffu je bila transformacija iz plave boje u crvenu 2012. To nije proslo, nakon tri godine se vratila plava, tako da mislim da Tanovi ljudi to vise nece pokusavati, bili su neiskusni pa se poigrali sa tim, a nisu bili svjesni kakva je lojalnost prema ekipama od strane fanova u Evropi za razliku od Azije gdje se vjerovatno ne bi navijaci bunili
Jedino sto vlasnici traze je rekonstrukcija grba u marketinske svrhe. Kada se procijeni da je grb zastario i da nije u trendu tj grb bude modernizovan u skladu sa stilovoma koji vladaju trenutno
Inace nije vezano za temu, Sirokom i Mladosti DK bi godila neka rekonstrukcija grba
Jedino sto vlasnici traze je rekonstrukcija grba u marketinske svrhe. Kada se procijeni da je grb zastario i da nije u trendu tj grb bude modernizovan u skladu sa stilovoma koji vladaju trenutno
Inace nije vezano za temu, Sirokom i Mladosti DK bi godila neka rekonstrukcija grba
Iza ta tri kluba stoje gradovi, regije, drzave....ogromne korporacije...stotine milona eura u transferima. Uredjene zakonski drzave. Gdje ces to porediti ba.
U nasu zemlju, nas sport, nasu ligu i klubove, neke ozbiljne investitore mozes uvuci samo na rizik, i na ogromna prijateljstva i poznanstva...i sve to nece pomoci ako im ne das moc odlucivanja u svemu...bez nekih nametanja i slicno.
Privuci ozbiljnu lovu u nase klubove i ligu je cudo ili magija.
U nasu zemlju, nas sport, nasu ligu i klubove, neke ozbiljne investitore mozes uvuci samo na rizik, i na ogromna prijateljstva i poznanstva...i sve to nece pomoci ako im ne das moc odlucivanja u svemu...bez nekih nametanja i slicno.
Privuci ozbiljnu lovu u nase klubove i ligu je cudo ili magija.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
@gator
A i svi ostali, Tan nema potrebe da "ubrizgava" pare u FK Sarajevo jer ono ima svoje prihode i izvore prihoda ok kojih živi.
Jedine pare koje od Tanove gupacije uđu u FKS je na ime sponzorstva VM.
A i svi ostali, Tan nema potrebe da "ubrizgava" pare u FK Sarajevo jer ono ima svoje prihode i izvore prihoda ok kojih živi.
Sarajevo nije otplatilo dugove pa tražilo Tana. Sarajevo je prvo postalo marketinški najjači klub u BiH, stvorilo najpozitivniju atmosferu možda i na Balkanu i tek je onda došao Tan i angažovao se, pored solidno napravljene osnove koju su započeli BP, i oko dugova koji su otplaćeni u rekordnom roku.Pitaristok je napisao/la:Prijatelju, ti sve u vezi Sarajeva lupaš,
Upravni odbor ne može svakako mijenjati Statut. Skupština može koju kontrolira Tan. E sad tu stupa na snagu ugovor između FKS i Tana koji nije javan. Ako je dobar (a vjerujem da jeste), onda ste mirni. Poenta je da su izvršena dva različita metodološka pristupa zarad istog cilja - jedni u statutu, drugi u ugovoru. Po ljudima koji su pisali novi Čelikov statut, sigurnije je u statutu i treba poštovati njihovu odluku.
Sarajevo dužno Tanu milione - žao mi je što ne mogu pronaći link no jednom prilikom je neko iz kluba izjavio da je Tan dao pozajmicu klubu u nekom iznosu. U udruženja građana ne možeš investirati, možeš samo "pokloniti" ili posuditi određeni iznos. Iz vašeg kluba je došla ta informacija - ako je Tan bio dovoljno "amidža" da većinu novca vodi pod "poklon", a ne "posudba", onda ste zaista sretni. Nažalost, nemamo opipljive dokaze ni za tvoju, ali ni moju tvrdnju jer je to klupska poslovna tajna.
Onda ćemo igrati u IV ligi ali ćemo biti "čisti". Vi niste prošli 20 godina torture, kriminala i krađe. Nijedan, ali apsolutno nijedan klub u BiH nije političko-kriminalno uništen kao Čelik tako da govorimo sa različitih pozicija. Vama je to nešto normalno, nas razdire svaki dan. Isto kao što Veležovce boli stadion, a nama svima ostalima je to "nebitno" pitanje o kojem se ne razmišlja.Steph je napisao/la:Bilo kakav ozbiljan ulagač neće imati namjeru da pravda bilo šta, pa makar to bio i samo finansijski izvještaj, end ju nou it...
@Pitaristok
On to teoretski može učiniti dok god je u skladu sa statutom i zakonom jer sam to sve ionako plaća. Dok god opstojnost kluba nije dovedena u pitanje, što se mene lično tiče neka radi šta hoće. Mi se borimo da nam klub uopće postoji i da za par godina imamo gdje odvesti djecu. Ko će igrati i protiv koga je zaista stvarno, ali stvarno nebitno. Kao što rekoh gore - govorimo iz različitih pozicija jer nemate 20-godišnju traumu koju prolaze ljudi koji navijaju za Čelik. Isto kao što ne možemo shvatiti čovjeka iz Somalije kojem je glavni problem hoće li ručati danas ili za tri dana, isto tako neko ko ne navija za Čelik ne shvata količinu sranja i kriminala u kojem se taj klub nalazi i šta je sve potrebno žrtvovati da bi se klub spasio.Steph je napisao/la:Pa eto skupite 150.000 članova.
@Eborg
Nego da pitam.
Investitor počne mijenjati 100 sportskih direktora, promijeni 12 trenera, dovede 200 igrača u dvije godine, promijeni 100 trenera u OP-u, ali ne mijenja grb, boju i ne diže kredite. Šta vi tu možete?![]()
-
crvenocrnitz
- Kontakt:
Beduin je napisao/la:26.12. pocinje prvo kolo, posto je ovom braniacu jednostavno tesko napisati datum.crvenocrnitz je napisao/la:
druže na poslu sam a na ovom računaru nam je sve blokirano osim texta, ako me razumiješ
Hvala druze, ovaj komplikuje bezveze al hajd nista neuobicajeno
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!
1899 AC Milan
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
Zaboravio sam da vam je sponzorhilmo je napisao/la:@gator
-
Pitaristok
- Kontakt:
@Gator
Hoćeš da se kladimo da može
Hoćeš da se kladimo da može
Auf.Gator je napisao/la:Navijac neće ići na štetu kluba
@Eborg
Ma razumijem ja tebe druže i iskreno se nadam da ćete uspjeti u tome za što se borite, bez obzira što mi nije drag ni grad ni klub.
Ali ja stvarno ne vidim rješenje, džaba i statuti i sve ako neko ne uleti sa ozbiljnim novcem. Poznavajući naš mentalitet, kod nas klub može raditi normalno samo ukoliko se jedan čovjek pita za sve. Ukoliko nije tako onda se pojavljuje milion nekih struja koje bi da se opare.
-
crvenocrnitz
- Kontakt:
Nemam ja tih problemaPitarBordo je napisao/la:Ima slika iznad, kad dođeš ćiku pogledaj, osim ako nisi k'o ja ukakio motku pa ti žena ne da na net. #papučarcrvenocrnitz je napisao/la:druže na poslu sam a na ovom računaru nam je sve blokirano osim texta, ako me razumiješ
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
1899 AC Milan
Te upravljacke uloge, 'pozajmice', druga ulaganja Tan ce iz upravljackih uloga i 'pozajmica' zakonski pretvoriti u vlasnicke dionice cim se usvoji takav zakon po vertikali u drzavi. A to ce se desiti u 2016.god. I tada Tan postaje vlasnik kluba, a ne upravljac vecinskog paketa dionica. I tada ce ga boliti kita hoce li morati potpisivati pozajmice, ili sponzorstvo za reklamu na dresu...tim zakonom i tada ce moci ulagati koliko bude zelio i mislio da treba.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.