tradiciji u Veležu uvijek jedan igrač tokom pripremnog perioda od grupe igrača koji su na probnom radu pokaže se kao potencijal za „Rođene“. Podsjetimo u protekle dvije godine u redove Veleža na taj način su došli Anel Hebibović, Bojan Letić i Jovan Blagojević.
Danas je u prostorijama „Rođenih“ paraf na trogodišnji ugovor stavio Stefan Kladar (20). Mladi 202 centimetra visoki stoper ponikao je u Slobodi iz Novog Grada (Bosanskog Novog). Osim svog matičnog kluba sa kojim je nastupao u Prvoj ligi RS protekle dvije sezone, proljetni dio prošle sezone nastupao je za Rudar iz Ugljevika, također člana Prve lige RS.
Kladar je već sa 17 godina debitovao u Prvoj ligi RS. U prošloj sezoni u 22 utakmice u dresu Slobode i Rudara postigao je i 3 gola, uvijek nakon prekida u šesnaestercu je bio najviši i glavom postizao pogotke.
Kladar je od početka priprema uključen u trenažni proces, a svoje prve minute u dresu Veleža ubilježio je prije nekoliko dana u pripremnoj utakmici sa Željezničarom u Međugorju, kada mu je stručni štab priliku pružio na poziciji desnog beka.
- Velež je veliki klub i drago mi je da sam zadovoljio stručni štab. Uvijek mi je želja bila da igram u nekom klubu koji igra gradske derbije, a mostarski je definitvno po važnosti i značaju jedan od najvećih u regionu. Nadam se da ću dobiti priliku da zaigram u gradskom derbiju. Također, pošto sam 1994 godište želim da kroz igre u Veležu izborim se za dres naše U-21 reprezentacije, rekao je prilikom potpisa ugovora mladi Kladar.