ekvivalent danasnjem arsenalu eventualno tottenhamu, lua lua ih ubioskoroalen je napisao/la:Mislim da nije toliko. Bio pun jug, koji je manji od sjevera za nekih 500 mjesta. Istok ispunjen 90% i jedan sektor zapada. Možda nekih 15ak hiljada, al svakako može na ovu listu.ElCartel11 je napisao/la: @skoro mozes ubaciti tu jos uakmicu kona i Plzena 2013 mislim da je bilo oko 20k.
@rule_hz jest Newcastle najviše al je to bilo prije 17 godina.
Mi realno nikad nećemo prekucat tu posjetu. Prvo je teoretski nemoguće, zapad je poslije renoviran i smanjen mu je kapacitet, tad je bilo oko 38 hiljada navijača na stadionu a današnji kapacitet Koševa je 34 hiljade. Dalje, tad il' nije bilo pravila oko gostujućih navijača i minimalno 5% za njih, il' gosti nikako nisu došli? Cijeli stadion dobili domaći. I treće, drugi vakat je bio. Na derbijima tad bilo redovno 20-25 hiljada, jedva 6 godina od kraja rata, raja bila željna ikako dobrog fudbala. Tad u Bosnu došao Shearer, jbt najbolji špic u historiji Engleske lige. Newcastle u to doba je bio ekvivalent današnjem Liverpoolu recimo.
S tom utakmicom se možemo nosit jedino procentom kupovine štampanih ulaznica. Jbg, recimo da se nama protiv Seltika štampa 30.000 ulaznica, da oni dobiju 1000 ulaznica za sebe i da ostalo budu tampon zone. Mi kupimo svih 30.000 naših ulaznica. Jbg, mi smo svoje uradili, nismo mi krivi što oni moraju dobit određen broj stolica plus se moraju odvojit navijači. A prebacit onu posjetu je doslovno nemoguće.
Mozda sam subjektivan al meni je celtic puno veci klub od newcastlea, jest da su tad svrake stvarno bile pri vrhu engleskog fudbala i u europi bolje stajali nego celtic sad al ne moze se ni tradicija odbaciti.
al eto to je zbog promjene kapaciteta nedostizno tako da im rekord ostaje i da nam manchester dođe sad.