FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- TMmanija2012
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Naš najveci problem je sto nemamo ljude u klubu koji imaju plan i viziju,rad sa mladim igracima nije bas lagan posao
Da li mi uopste imamo skaute po BiH koji prate mlade igrace,koliko ja znam nemamo i tu pada sva prica o mladim igracima i da klub zivi na prodaji.Ovo sto mi izbacimo kroz nasu skolu ako ubodemo jednog igraca u par godina to je uspjeh.
Kod nas pocinje prica forsiranje mladih igraca kada udari kokuzluk ,onda nam svi menađeri okrenu leđa jer nece niko da igra za kiflu ,ali cim ispadne šansa da vratimo nekog bivseg igraca koji se nije dokazao negdje vani , mi zaboravimo na "mlade igrac" ,otprilike godinama ovako funkcioniše nasa uprava .
Vratimo se na ovu sezonu ,mi mozemo dovesti iz regiona hrpu polovnjaka ,vratiti 2-3 nasa bivsa igraca koji nisu nasli klubove u inostranstvu,ali opet necemo izboriti Evropu.Mi sa mladom ekipom mozemo izboriti opstanak ,a sa polovnjacima mozemo plafon biti 5 ili 6 i sta dobijamo na kraju jedno veliko NIŠTA i plus duzni nekoliko plata.
Za mene bili 5 ili 8 dodje isto jer nema Evrope.

Kod nas pocinje prica forsiranje mladih igraca kada udari kokuzluk ,onda nam svi menađeri okrenu leđa jer nece niko da igra za kiflu ,ali cim ispadne šansa da vratimo nekog bivseg igraca koji se nije dokazao negdje vani , mi zaboravimo na "mlade igrac" ,otprilike godinama ovako funkcioniše nasa uprava .
Vratimo se na ovu sezonu ,mi mozemo dovesti iz regiona hrpu polovnjaka ,vratiti 2-3 nasa bivsa igraca koji nisu nasli klubove u inostranstvu,ali opet necemo izboriti Evropu.Mi sa mladom ekipom mozemo izboriti opstanak ,a sa polovnjacima mozemo plafon biti 5 ili 6 i sta dobijamo na kraju jedno veliko NIŠTA i plus duzni nekoliko plata.
Za mene bili 5 ili 8 dodje isto jer nema Evrope.
Nije Drina sklonjen iz ekipe, nego su mu ovo prve seniorske utakmice pa ga Ivković dozira. Vjerovatno se vraća u sastav nakon reprezentativne pauze. Odigrao je odlično, a teške utakmice su bile. Ista stvar i sa Bećom.KANA je napisao/la: ↑24 avg 2021, 23:26Brate moram priznati da najvise dijelim sa tobom misljenje ,raja je prepoznala ovaj momenat sa djecom I teskom situacijom u klubu I dala maksimalnu podrsku I onda prodje 4 kola I nasu djecu pocnu mijenjati nista bolji igraci iz Hrvatske ,pocnemo vracati u tim neke igrace od kojih nam je muka bila prije 5 godina , evo trend vracanja igraca se nastavlja .Na kraju uvijek isto uradimo,samo se vrtimo u krug I nikako da to promjenimobhsport je napisao/la: ↑24 avg 2021, 22:44@barbare, vidjeli smo sta donosi instant rezultat.
Nikad nista dobro.
Juniora moras znati uvesti a Adzem je pokazao kako, pod njim je Denis Zeric rusio Siroki.
Sve si napisao kako jeste bilo a mislim da smo iz tih primjera ttebali naučiti da je to greska i da to ponovno ne radimo.
Protiv Slobode smo blizi porazu nego pobjedi, a ako neko misli da Kosoric moze uvezati tri dobre tekme grdno se vara.
Ako hocemo da ne sahranimo malog Drinu moramo ga vratiti u vatru.
Drina igrao protiv Borca, Tuzle i Zrinjskog, pojeo Krpica i sad ga sahranis. Becu isto tako, a taj Zrinjski zabi pet u BL.nemamo plan ,viziju,,kampanjski sve radimo .
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪
FKŽ 1921 🔵⚪
-
- Kontakt:
Ivkovicu ce i podrska zavisiti od djece. On ako bude kiksao utakmice sa Acom, Crncevicem, Bojom nece imati podrsku i brzo ce doci do "jel to guranje djece" i slicne komentare.
U svakom slucaju ima tezak posao, generalno covjek ne poznaje ni ligu, ni mentalitet, ni ove nase juniore. Ubjeđen sam da bi se puno bolje Edis ili Adzem snasli na ovoj poziciji.
Sad za sad uzeo je ono sto se i ocekivalo od njega, nije napravio kiks neki veliki. Osim u izjavama, gdje nas Zrinski razbija kao bugarsku skupstinu i slicne budalastine. Mora imati osjecaj da vodi najveci klub u BiH.
U svakom slucaju ima tezak posao, generalno covjek ne poznaje ni ligu, ni mentalitet, ni ove nase juniore. Ubjeđen sam da bi se puno bolje Edis ili Adzem snasli na ovoj poziciji.
Sad za sad uzeo je ono sto se i ocekivalo od njega, nije napravio kiks neki veliki. Osim u izjavama, gdje nas Zrinski razbija kao bugarsku skupstinu i slicne budalastine. Mora imati osjecaj da vodi najveci klub u BiH.
Mekić nije ništa više pokazao od Beće, po meni je puno korisniji Beća, koji je okretniji i brži od Mekića... Mekić ima prednost jer je stariji. Mekić je naprednija verzija Hajdarevića. Jedino dobro odigrao protiv Borca.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Mekić ubjedljivo najbolji igrač sredine terena i jedan od naših najboljig igrača u sezoni
BOSANSKA KRAJINA
Dugo vremena pišeš, pa smatram da bi trebao znati i neke stvari. Neću o imenima...BarbareZeljin je napisao/la: ↑24 avg 2021, 22:03Jbg sad ispade delinjo pljuvac. Po meni covjek prica realno.
Evo braco je postavio sastav,i dosta komenatra je dobar sastav i slicno.
Dobar sastav za sta. Za prezivjet nekako dok ne izguramo krizu. Ali delinjo vam prica jednu pricu,a neki shvate drugacije.
Nije upitna podrska. Podrzace covjek Zelju,kao i svi.
Ali nije prvi put da se ovdije zivi u nekim iluzijama,pogotovo ako se odigra koja dobra tekma,pa onda slijedi grubo otrijeznjenje.
Ovaj nas tim ima podrsku sigurno,ali da je dobar u bilo kom obliku,osim daj da nekako preguramo,je suludo pricati.
O tome vam covjek govori. Zato sto kad krenu problemi u igri,pola ovih iz podrske ce im **** majku dobru.
Ovdije neki objektivno pisu o igracima,isto ko kad babo prica o sinu fudbaleru objektivno.
Evo sad da se dotaknem i ove price osporavali su se neki igraci prije.
Evo ja prvi sam za npr Zajmovica smatrao da treba sto dalje od Zelje biti. Ali sad bi ga volio vidjet tu.
Ali ne zato sto senon popravio ili ja fulio. Nego sto su nama kvaliteti sad ispod svake mjere.
Evo ne znam ko je pricao da Hiros nema kvalitet. On je imao nesto i meni je zao sto je otisao.
Dzenis i Dado su igrali u periodu kad smo mi suludo ganjali titulu,i igraci koji su dolazili na njihove pozicije su u tom trenutku bili ako ne bolji onda atraktiviji.
I Dadu nisu bas pljuvali,koliko ga se trener odrekao.
Kerim Memija u periodu kad je igrao za Zelju,osim prve tekme protiv Olimpika,kada je odusevio.Poslije toga je bio uglavnom poprilicno slab.
Dalje navoditi kao primjer neke Elsnere i slicno je nidje veze.
Evo sad cu vam reci jednu stvar. Zeljo je za mladog igraca prevelik teret uvijek bio.
Od rata na ovamo,Zeljo iz svog pogona,direktno u 1 tim je uspio izbaciti samo par igraca,od kojih je Zeljo imao neke koristi,mada su igraci postali tek poslije.
To su Dzeko,Stilic,Cocalic,Hodzic,Bajic i Hadziahmetovic.
Znate li koliko je igraca propalo,znate li koliko je moralo ici u druge klubove da se dokazu,tipa Zeba.
Zato sto smo mi uvijek u borbi za titulu,evo ove gore smo vecinom izbacili kad nismo bili najjaci,i onda kad ganjas titulu,nemas prostora da puno dajes prilike mladjim.
Tako da prica vidi sad Dzenisa ili Hirosa,je vrlo diskutabilna. 90 posto ljudi im nije vjerovalo tada.
Gdje da ti igra Dzenis u tom trenutku pored Ubiparipa,Krpica,Lendrica, ili Hiros prije,Zebe,Zakarica,Stevanovica,Vranjesa,Arezine,Blagojevica....
Lako je sad u ovoj situaciji reci pricao si za ovog ovo i ono.
Ne znas nikad kad mozes fulit sa mladim igracem.
Evo sad svi seremo kako je Gasal los,vjerovatno bi onog Kulasina popljuvali,a moze se desit da ode i za dvije godine bude najbolje krilo lige.
Jer kako hoces da ti Gasal napreduje,ako iza njega imas Blazevica,u vezi imas ljude koji su sve samo ne kreativni igraci. I povrh svega od malca ocekujes da bude prevaga na terenu.
E tako ti je i Hiros izgledao u ono malo jada sto je dobio priliku da igra.
Za mladog igraca moras vidjeti da li ima potencijala li dobro radi,i da mu omogucis da se kroz igru u timu razvija i stice samopouzdanje.
Ako sve to nemas,velika vjerovatnoca je da ce propasti.
Na kraju opet ponavljam,ne dovodi covjek podrsku klubu u pitanje,nego prica realno.
Jer kad covjek cita nekad komentare nasih navijaca,stekne dojam koji daje laznu nadu,da imao dobru ekipu,isticu se neke prednosti,a ne vide se poprilicne mane . Pa onda sljedecu tekmu belaj.
E o tome se radi. O tome vam covjek pise.
A mi nemamo ni jednog jedinog igraca,da mozes reci da je kompletan i da je top 5 u ligi na svojoj poziciji.
Zivimo na imenu i od navijaca. E u tome smo top 1. I to ce nas izvuci i izvlaci godinama.
Dado je sklonjen iz prve ekipe po naredbi jednog čovjeka. Dadi je prijeceno i da će mu karijera biti uništena ako ne pristane na postavljene uslove. Razlog je što je imao "pogrešnog" menadžera.
Što se tiče Memije, on je itekako pružao zapažene partije prije dolaska Stevanović (Ferencvaros...).
Kasnije je nazor premještan na neprirodne pozicije, a čak je jedno vrijeme, dok je igrao desnog beka, bio na Mesinom radaru za reprezentaciju.
-
- Kontakt:
Ja sam nesto jos uvijek ravnodusan po pitanju Mekica. Stvarno se trudim uvijek zapaziti neke sitne detalje,koje mozda drugi ne vide.
Nisam primjetio da akcije pocinju od njega,da malo smiri ekipu kad je frka,sve mi nekako ziheraski,prodje tu i tamo koji pas. Jedino sto je defanzivno dobar. .On je slican tip igraca kao Bojo,ali od Boje vidis konkretne stvari. Nema veze sto Bojo stoji ispred Mekica. Vidis ga puno vise na terenu,konkretnije,zuji,odigrava,ubacuje se.
Evo npr Dado je igrao na istom mjestu kao Mekic.
Pa samo malo uporedit,o toj konkretnosti govorim.
Misim nije momak los,nego samo malo vise ocekujem od njega pogotovo kad nemas puno izbora.
Evo npr Haris Hajdarevic. Kako je odigrao onaj blatnjavi derbi. Mislio sam da ce biti novi a reprezentativac. U stilu ovog Kantea iz Celzija.
On nema sut,njegova predaja lopte je cesto losa,ali on je ko zuca po terenu,ima ga i nazad i naprijed,ne krije se,nije alibi igrac. Zato bi volio od Mekica vidjeti malo konkretnije stvari,jer po svemu bi trebao biti najbolji igrac u vezi uz Boju.
Nisam primjetio da akcije pocinju od njega,da malo smiri ekipu kad je frka,sve mi nekako ziheraski,prodje tu i tamo koji pas. Jedino sto je defanzivno dobar. .On je slican tip igraca kao Bojo,ali od Boje vidis konkretne stvari. Nema veze sto Bojo stoji ispred Mekica. Vidis ga puno vise na terenu,konkretnije,zuji,odigrava,ubacuje se.
Misim nije momak los,nego samo malo vise ocekujem od njega pogotovo kad nemas puno izbora.
Evo npr Haris Hajdarevic. Kako je odigrao onaj blatnjavi derbi. Mislio sam da ce biti novi a reprezentativac. U stilu ovog Kantea iz Celzija.
On nema sut,njegova predaja lopte je cesto losa,ali on je ko zuca po terenu,ima ga i nazad i naprijed,ne krije se,nije alibi igrac. Zato bi volio od Mekica vidjeti malo konkretnije stvari,jer po svemu bi trebao biti najbolji igrac u vezi uz Boju.
-
- Kontakt:
Pa ja sam i napisao da je Dadu sklonio trener,a ne navijaci svojim nezadovoljstvom po pitanju njega. Dado je uvijek igrao ako nista solidno.mavi je napisao/la: ↑25 avg 2021, 08:10Dugo vremena pišeš, pa smatram da bi trebao znati i neke stvari. Neću o imenima...BarbareZeljin je napisao/la: ↑24 avg 2021, 22:03Jbg sad ispade delinjo pljuvac. Po meni covjek prica realno.
Dobar sastav za sta. Za prezivjet nekako dok ne izguramo krizu. Ali delinjo vam prica jednu pricu,a neki shvate drugacije.
Ali nije prvi put da se ovdije zivi u nekim iluzijama,pogotovo ako se odigra koja dobra tekma,pa onda slijedi grubo otrijeznjenje.
Ovaj nas tim ima podrsku sigurno,ali da je dobar u bilo kom obliku,osim daj da nekako preguramo,je suludo pricati.
O tome vam covjek govori. Zato sto kad krenu problemi u igri,pola ovih iz podrske ce im **** majku dobru.
Ovdije neki objektivno pisu o igracima,isto ko kad babo prica o sinu fudbaleru objektivno.
Evo ja prvi sam za npr Zajmovica smatrao da treba sto dalje od Zelje biti. Ali sad bi ga volio vidjet tu.
Ali ne zato sto senon popravio ili ja fulio. Nego sto su nama kvaliteti sad ispod svake mjere.
Evo ne znam ko je pricao da Hiros nema kvalitet. On je imao nesto i meni je zao sto je otisao.
Dzenis i Dado su igrali u periodu kad smo mi suludo ganjali titulu,i igraci koji su dolazili na njihove pozicije su u tom trenutku bili ako ne bolji onda atraktiviji.
Kerim Memija u periodu kad je igrao za Zelju,osim prve tekme protiv Olimpika,kada je odusevio.Poslije toga je bio uglavnom poprilicno slab.
Evo sad cu vam reci jednu stvar. Zeljo je za mladog igraca prevelik teret uvijek bio.
Od rata na ovamo,Zeljo iz svog pogona,direktno u 1 tim je uspio izbaciti samo par igraca,od kojih je Zeljo imao neke koristi,mada su igraci postali tek poslije.
Znate li koliko je igraca propalo,znate li koliko je moralo ici u druge klubove da se dokazu,tipa Zeba.
Zato sto smo mi uvijek u borbi za titulu,evo ove gore smo vecinom izbacili kad nismo bili najjaci,i onda kad ganjas titulu,nemas prostora da puno dajes prilike mladjim.
Tako da prica vidi sad Dzenisa ili Hirosa,je vrlo diskutabilna. 90 posto ljudi im nije vjerovalo tada.
Gdje da ti igra Dzenis u tom trenutku pored Ubiparipa,Krpica,Lendrica, ili Hiros prije,Zebe,Zakarica,Stevanovica,Vranjesa,Arezine,Blagojevica....
Evo sad svi seremo kako je Gasal los,vjerovatno bi onog Kulasina popljuvali,a moze se desit da ode i za dvije godine bude najbolje krilo lige.
Jer kako hoces da ti Gasal napreduje,ako iza njega imas Blazevica,u vezi imas ljude koji su sve samo ne kreativni igraci. I povrh svega od malca ocekujes da bude prevaga na terenu.
Za mladog igraca moras vidjeti da li ima potencijala li dobro radi,i da mu omogucis da se kroz igru u timu razvija i stice samopouzdanje.
Na kraju opet ponavljam,ne dovodi covjek podrsku klubu u pitanje,nego prica realno.
Jer kad covjek cita nekad komentare nasih navijaca,stekne dojam koji daje laznu nadu,da imao dobru ekipu,isticu se neke prednosti,a ne vide se poprilicne mane . Pa onda sljedecu tekmu belaj.
A mi nemamo ni jednog jedinog igraca,da mozes reci da je kompletan i da je top 5 u ligi na svojoj poziciji.
Zivimo na imenu i od navijaca. E u tome smo top 1. I to ce nas izvuci i izvlaci godinama.
Dado je sklonjen iz prve ekipe po naredbi jednog čovjeka. Dadi je prijeceno i da će mu karijera biti uništena ako ne pristane na postavljene uslove. Razlog je što je imao "pogrešnog" menadžera.
Što se tiče Memije, on je itekako pružao zapažene partije prije dolaska Stevanović (Ferencvaros...).
Kasnije je nazor premještan na neprirodne pozicije, a čak je jedno vrijeme, dok je igrao desnog beka, bio na Mesinom radaru za reprezentaciju.
A Memiju su raja kritikovala. Jer Memija je krenuo mangupski,sad nemoj me hvatati bukvalno za jednu dvije tekme.
Evo sad cu ti reci ja sam jednom vodio zestoku raspravu sa jednim likom koji je suludo tada branio Memiju po forumu.
Slazem se ja da treba imati razumijevanje za mladog igraca,zato i pisem nije Gasal los,nego Gasal nema pomoc da se vise iskaze.
Ali kad neko kritikuje eto tog Memiju tada,neces mu pomoci sto ces branit njegove greske pricom kako je dobro dodao ili jednom dobro centrirao,nego on to treba da popravlja.
Jedan od razloga zasto nama mladi propadaju,je psiha i nas mentalitet.
Mentalitet iz razloga sto on zaigra za Zelju,i on je zavrsio,vec guzi 6 treba,glavni je na instagramu i sisa baru. Umisli da je vec glavna faca. Znam sta ti pricam. A onda ubrzo slijedi bolno otreznjenje,pa zato cesto nasi mladi se dohavizaju kad ih isfura i spusti odlazak u Mladost,Tosk,Gorazde. E neko se dohaviza,a neko ode jos vise u 3 pm. Jer mu je karijeru unistio trener supak.
Mentalitet nas Bosanaca je nasa najveca boljka.
Memija bi kod nas sad bio odlican. Ne zato sto je Blazevic odron,nego sto je sad vjerovatno sazrio,da makar u nasoj ligi moze biti prevaga.
Memija nije puno igrao krilo,probalo se par puta. On jednostavno bio zrtva nase nervoze oko titule,i nismo imali strpljenja .
Ma, nije Dadu sklonio trener, imaš pogrešne informacije. Ali, nebitno....BarbareZeljin je napisao/la: ↑25 avg 2021, 08:29Pa ja sam i napisao da je Dadu sklonio trener,a ne navijaci svojim nezadovoljstvom po pitanju njega. Dado je uvijek igrao ako nista solidno.mavi je napisao/la: ↑25 avg 2021, 08:10Dugo vremena pišeš, pa smatram da bi trebao znati i neke stvari. Neću o imenima...BarbareZeljin je napisao/la: ↑24 avg 2021, 22:03Jbg sad ispade delinjo pljuvac. Po meni covjek prica realno.
A Memiju su raja kritikovala. Jer Memija je krenuo mangupski,sad nemoj me hvatati bukvalno za jednu dvije tekme.
Evo sad cu ti reci ja sam jednom vodio zestoku raspravu sa jednim likom koji je suludo tada branio Memiju po forumu.
Slazem se ja da treba imati razumijevanje za mladog igraca,zato i pisem nije Gasal los,nego Gasal nema pomoc da se vise iskaze.
Ali kad neko kritikuje eto tog Memiju tada,neces mu pomoci sto ces branit njegove greske pricom kako je dobro dodao ili jednom dobro centrirao,nego on to treba da popravlja.
Mentalitet iz razloga sto on zaigra za Zelju,i on je zavrsio,vec guzi 6 treba,glavni je na instagramu i sisa baru. Umisli da je vec glavna faca. Znam sta ti pricam. A onda ubrzo slijedi bolno otreznjenje,pa zato cesto nasi mladi se dohavizaju kad ih isfura i spusti odlazak u Mladost,Tosk,Gorazde. E neko se dohaviza,a neko ode jos vise u 3 pm. Jer mu je karijeru unistio trener supak.
Memija bi kod nas sad bio odlican. Ne zato sto je Blazevic odron,nego sto je sad vjerovatno sazrio,da makar u nasoj ligi moze biti prevaga.
Memija nije puno igrao krilo,probalo se par puta. On jednostavno bio zrtva nase nervoze oko titule,i nismo imali strpljenja .
-
- Kontakt:
Ko god da je,zajebao je Zelju.Nemam ja informacije,osim onog iz medija. Ja samo znam da navijaci nisu zvanicno na stadionu tjerali i prozivali Dadu. Sta se radilo iza kulisa,ne znam.mavi je napisao/la: ↑25 avg 2021, 09:00Ma, nije Dadu sklonio trener, imaš pogrešne informacije. Ali, nebitno....BarbareZeljin je napisao/la: ↑25 avg 2021, 08:29Pa ja sam i napisao da je Dadu sklonio trener,a ne navijaci svojim nezadovoljstvom po pitanju njega. Dado je uvijek igrao ako nista solidno.mavi je napisao/la: ↑25 avg 2021, 08:10
Dugo vremena pišeš, pa smatram da bi trebao znati i neke stvari. Neću o imenima...
Ja inace ne volim kad se suti o neregularnim stvarima. Ja bi javno sve rekao.
Ma, jasta su, doduše, ne na stadionu, nego po forumima. A zna se i ko i po cijem nalogu. Radi jednog kretena dečku zamalo da se upropasti karijera. Zbog toga mi je još više drago što je uspio A i mi zaradili dobro na njemu....BarbareZeljin je napisao/la: ↑25 avg 2021, 09:50Ko god da je,zajebao je Zelju.Nemam ja informacije,osim onog iz medija. Ja samo znam da navijaci nisu zvanicno na stadionu tjerali i prozivali Dadu. Sta se radilo iza kulisa,ne znam.mavi je napisao/la: ↑25 avg 2021, 09:00Ma, nije Dadu sklonio trener, imaš pogrešne informacije. Ali, nebitno....BarbareZeljin je napisao/la: ↑25 avg 2021, 08:29
Pa ja sam i napisao da je Dadu sklonio trener,a ne navijaci svojim nezadovoljstvom po pitanju njega. Dado je uvijek igrao ako nista solidno.
Ja inace ne volim kad se suti o neregularnim stvarima. Ja bi javno sve rekao.
Evo potvrde i za Hajdarevica.Doskorašnji fudbaler turskog Boluspora, Haris Hajdarević, novi je fudbaler Željezničara. Dvadesetdvogodišnji veznjak vratio se na Grbavicu i potpisao jednogodišnji ugovor sa FK Željezničar
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Upravo takoBarbareZeljin je napisao/la: ↑25 avg 2021, 08:12Ja sam nesto jos uvijek ravnodusan po pitanju Mekica. Stvarno se trudim uvijek zapaziti neke sitne detalje,koje mozda drugi ne vide.

IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Momci svaka cast na kulturi dijaloga. Napokon se ima sta normalno citati.
- NerminFatic
- Kontakt:
Povratak Harisa i eventualno Kerima pojacao bi konkurenciju, ali i znatno smanjio minutazu nasim omladincima u ostatku sezone i ne znam koliko je to dobar potrez uprave kad time ionako podizemo rashode kluba. Haris ne odskace u veznom redu od postojece konkurencije, po meni, a jedino bi Kerim dosao ko budali samar.
Nije mi jasno zbog cega vracamo Hajdarevica i slicne igrace. Zar je moguce da niko u klubu godinama unazad nema ni gram dugorocne sportske vizije. Sve ali apsolutno sve se svodi na neke glupe improvizacije.
Da je Hajdarevic neka igracina pa da kazes bice pojacanje ali radi se o igracu(koji nista fudbalsko nema u sebi) koji se nije mogao izboriti za mjesto u ekipi koja je bila blizu ispadanja u trecu tursku ligu a on ukupno odigrao manje od 200 minuta u takvoj ekipi i takav igrac ce uzimati mjesto i minute Beci..
Da je Hajdarevic neka igracina pa da kazes bice pojacanje ali radi se o igracu(koji nista fudbalsko nema u sebi) koji se nije mogao izboriti za mjesto u ekipi koja je bila blizu ispadanja u trecu tursku ligu a on ukupno odigrao manje od 200 minuta u takvoj ekipi i takav igrac ce uzimati mjesto i minute Beci..
Mislim da Hare može pomoći. Ono što bih ja lično volio da u veznom redu igra Beća obavezno , a da se za ostala 2 mjesta bore Bojo, Hajdarević, Mekić i Subašić. Također bih volio da je siguran stoper Drina a da se za drugo mjesto bore Aco i Vrhovac (biće i kartona sigurno). Drina će vjerovatno morati na desnog beka kad Blažević skupi kartone. Neka Hajdarevića, ne dao Bog kakvih povreda ili slično, može valajti. Što se tiče ostalih omladinaca, Gasal mi se nije baš dopao al pomalo ga uvoditi, nek se dokazuje. Duraković (ono što sam gledao na pripremnim) je poprilično tanak s trkom, odgovornošću, defanzivom... Hrelja mi je nekako najtanji, al opet...
Jos kad bi napisao po čemu je to bolji Beća od Hajdarevica? Ima neko iskustvo vise od Hajdara, brzi od Hajdara, ne kontam sta?Brkooo je napisao/la: ↑25 avg 2021, 10:57Nije mi jasno zbog cega vracamo Hajdarevica i slicne igrace. Zar je moguce da niko u klubu godinama unazad nema ni gram dugorocne sportske vizije. Sve ali apsolutno sve se svodi na neke glupe improvizacije.
I jos nam bar objasni kako pljuješ sve ijednog starijeg igrača našeg omladinca,a ove hvališ? Reci poentu bar da znamo? Mali od tetke ti igra ili sta?
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA