NBA sezona 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

adriano_leite
Kontakt:

Re: NBA sezona 2012/13

Post Postao/la adriano_leite » 13 feb 2013, 04:31

Titova-Juga je napisao/la:
Prosto je nemoguce ne napredovati u odbrani kada za trenera imas Tom Thibodeaua pod kojim je cak i K.Korver zaigrao u tom smjeru igre.
Rijetki su defektni slucajevi kao Carlos koje nikada niko nece promijeniti sto se toga tice, tako da definitivno velike zasluge za Ruzin ogromni napredak u odbrani ima Tom. Ja Paula respektiram kao jednog od najboljih igraca na svojoj poziciji uz Magica, ali takodjer sam morao reagirati na ono "puno bolji" sto rece Carlo, jer zasigurno nije. Uostalom, nastavi li kao sto je krenuo sa napredovanjem, u skoroj buducnosti Ruzu vidim kao 20+, 10+, 5+ igracem.
Tesko da ce imati to 10+ u asistima, jer jednostavno nije to taj tip igraca, ali ako je okruzen dobrim suterima, mozda da. Nije ni Paul bio okruzen nekim klasnim suterima, ali je jednostavno nalazio igrace u najboljoj poziciji i dobro zna njihove jace pozicije za poentiranje. Nije bolji mnogo Paul, ali je ipak bolji, jbg. treba biti iskren pa priznati to. Ako se Ruza vrati u formu kao prije povrede, svakako ga vidim kao nekog ko moze imati 25 poena, 8 asistencija i 5 skokova.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 feb 2013, 04:34

adriano_leite je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:
Prosto je nemoguce ne napredovati u odbrani kada za trenera imas Tom Thibodeaua pod kojim je cak i K.Korver zaigrao u tom smjeru igre.
Rijetki su defektni slucajevi kao Carlos koje nikada niko nece promijeniti sto se toga tice, tako da definitivno velike zasluge za Ruzin ogromni napredak u odbrani ima Tom. Ja Paula respektiram kao jednog od najboljih igraca na svojoj poziciji uz Magica, ali takodjer sam morao reagirati na ono "puno bolji" sto rece Carlo, jer zasigurno nije. Uostalom, nastavi li kao sto je krenuo sa napredovanjem, u skoroj buducnosti Ruzu vidim kao 20+, 10+, 5+ igracem.
Tesko da ce imati to 10+ u asistima, jer jednostavno nije to taj tip igraca, ali ako je okruzen dobrim suterima, mozda da. Nije ni Paul bio okruzen nekim klasnim suterima, ali je jednostavno nalazio igrace u najboljoj poziciji i dobro zna njihove jace pozicije za poentiranje. Nije bolji mnogo Paul, ali je ipak bolji, jbg. treba biti iskren pa priznati to. Ako se Ruza vrati u formu kao prije povrede, svakako ga vidim kao nekog ko moze imati 25 poena, 8 asistencija i 5 skokova.

Vrijeme ce definitivno pokazati. Mada, sto se mene tice, ako me pitas kao neutralca, (mada je to tesko s obzirom da sam Bullsovac), u svom bi dream teamu radije imao ruzu ? Zasto ? Ne poznajem igraca na svijetu koji s takvom lakocom moze zavrsiti u reketu. Kada bi poradio na sutu, ne znam koji bi nacin bio da ga se zaustavi. Ovo za asistencije si mozda i u pravu, ali kao sto rekoh, vrijeme ce pokazati. Sada definitivno imamo vise igraca koji mogu pogoditi nesto sa izvana. Hvala Bogu, Brewer, Bogans i ekipa su proslost :)
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 13 feb 2013, 06:29

da skratimo pricu zato je Paul bio MVP

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 feb 2013, 08:51

Titova-Juga je napisao/la:Ne razumijem samo sta podrazumijevas pod puno bolji. Rose napreduje iz sezone u sezonu a vec ga ima u pts, a u asistencijama je na oko 3 manje ili tako nesto, Paul je ionako pass first type of player.
Rose ima 3 poena vise, 3 asista manje, losije procente suta, 0,5 turnovera vise, 1.5 ukradenih manje i manje skokova. Mnogo bolja statistika je za Paula, ali za Rosea se ne smije nista reci, jer navijaci Bullsa misle da je novi Jordan. Mnogo mi je drag igrac, ali Paul je ubjedljivo najbolji PG lige. A Rose je jos i povrijedjen i Bog zna kakav ce biti kada se vrati. Sto se tice napredovanja, nije bas ni Paul u poznim godinama da ne napreduje, njemu je tek 27 godina.
+1
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 feb 2013, 09:51

Jel ono O'Neil sinoc imao lisice na rukama, sta mu je :shock: ?

Edit: Sad vidim, izgleda neka zayebancija :/
Anfernee "Penny" Hardaway #1

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 feb 2013, 10:16

Neopravdano zapostavljen u ovoj raspravi ;)
Parker leads all guards in field goal percentage (.535), ranks second in PER (24.7) and field goals made (8.22), third in true shooting percentage (.595), fourth in points per game (20.72), fifth in effective field goal percentage (.549) and total shooting percentage (175.2), and sixth in assists per game (7.66) and assists percentage (40.94).
Parker is having the most efficient season of his career. Parker has posted career-highs in true shooting percentage (.595), total shooting percentage (175.20), free throw percentage (.824), assist percentage (40.94) and PER (24.70).
Demar DeDunk slika

slika

Not this guy vol.2 slika

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 feb 2013, 12:05

dema je napisao/la:da skratimo pricu zato je Paul bio MVP
Znas sta znaci MVP? Most Valuable Player, dakle najkorisni igrac za tu sezonu. Ako je MVP nije i najbolji igrac ;) . Ponavljam, Rose mi je 5 puta drazi, ali Paul je bolji . Mozda Ruza do kraja bude i bolji od Paula, ali trenutno nema onoga koji je bolji od Paula.

Mes Que Un Club!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2013, 12:12

[youtube][/youtube]

Da se malo prisjetimo. 8-)

Rose je najkompletniji igrac na poziciji PG.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 feb 2013, 12:23

ni u snovima, to i sam znas :D

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 feb 2013, 12:25

http://sportsport.ba/ino_kosarka/lebron ... lige/98317" onclick="window.open(this.href);return false;

Sta ovi pisu, pa zar niej Bryant imao prije nekoliko godina desetak tekmi preko 40 poena? :/
Anfernee "Penny" Hardaway #1

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 feb 2013, 12:28

BIHfan je napisao/la:[youtube][/youtube]

Kad popravi sut, bit ce, do tog momenta, naravno da nije.

Mes Que Un Club!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2013, 12:33

LenBias je napisao/la:ni u snovima, to i sam znas :D
Hajde eto navedi mi koji to jos pg ima ? Brzinu, dribling, sut, pregled, visinu, eksplozivnost, igra u odbrani, blokade, clutch, skokovi itd, eto de mi nadji PG-a koji ima ovakve skilove u NBA? Paul zaostaje na blokadama, eksplozivnosti, visini, cak je Rose i bolji u odbrani (za one koji ce reci Paul bio u odbranbenoj petorci imam samo da kazem pogledajte PG-ovi daju poena preko Rosea a kolko preko Paula).

LenBias ti isto znas da James ne bi nikad osvojio titulu da nije dosao kod Wade-a.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 feb 2013, 12:36

BIHfan je napisao/la:
Hajde eto navedi mi koji to jos pg ima ? Brzinu, dribling, sut, pregled, visinu, eksplozivnost, igra u odbrani, blokade, clutch, skokovi itd, eto de mi nadji PG-a koji ima ovakve skilove u NBA? Paul zaostaje na blokadama, eksplozivnosti, visini, cak je Rose i bolji u odbrani (za one koji ce reci Paul bio u odbranbenoj petorci imam samo da kazem pogledajte PG-ovi daju poena preko Rosea a kolko preko Paula).

LenBias ti isto znas da James ne bi nikad osvojio titulu da nije dosao kod Wade-a.
to za jamesa je apsolutna istina, ne znam kako si dosao do zakljucka da ja mislim suprotno :lol: a to sve sto si nabrojao paul ima, jos bolje kada se sve sabere i oduzme, zato na kraju krajeva i jeste najbolji play lige :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2013, 12:39

BIHfan je napisao/la:[youtube][/youtube]

Kad popravi sut, bit ce, do tog momenta, naravno da nije.
Sta treba da ima sut ko Ray Allena da bi ti i jos neki ovdje rekli da je popravio sut? Daj molim te.

[youtube][/youtube]

Evo jedan za tebe adriano, od Ruzice.

@Len Bias ne budi troll, cuj Paul ima visinu i eksplozivnost?
FK DELFIN NEUM

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 feb 2013, 12:41

nisam napisao da ima sve ali kada se stvari bitne za najboljeg playa saberu i oduzmu kod paula i rosea bez ikakve dileme pobjedu odnosi paul, rose ima potencijal, zelju, mogucnost i sve ostalo da bude najbolji (tj. imao je prije povrede, da li je ona ostavila nesto lose na njemu to cemo da vidimo naravno) ali trenutno ne moze biti bolji i nije bolji od paula, kratko i jasno :)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2013, 12:43

Trebam li da dodam brojke Derona Williamsa u asistencijama ove sezone, kako lopte dijeli ex-Bullsima Watsonu i Bogansu i preko njih skuplja asistencije? :)
Rose je vodio svoju ekipu dvaput do najboljeg rekorda lige, a kolko puta Paul je vodio svoje Clipperse odnosno Hornetse?
FK DELFIN NEUM

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 feb 2013, 12:50

BIHfan je napisao/la:
Sta treba da ima sut ko Ray Allena da bi ti i jos neki ovdje rekli da je popravio sut? Daj molim te.

[youtube][/youtube]

Evo jedan za tebe adriano, od Ruzice.

@Len Bias ne budi troll, cuj Paul ima visinu i eksplozivnost?
Sta sad, zabio 5 trica i on odmah ima dobar sut? Daj budi ozbiljan molim te. Sve sto si nabrojao ima i Paul, a nije visina skill, Bog ga takvog dao. Sve sto radi Rose, radi i CP3, cak je i bolji u odbrani i krade mnogo vise lopti i bolji je ball handler. Sto se tice klipa, mogu se takvi klipovi naci i za Paula, cak i mnogo bolji, tako da klip nije nikakvo mjerilo. Normalno da navijaci Bullsa nece to priznati. Opet ponavljam, kada sam rekao ocito, da je Irving u rookie sezoni bolji od Rosea u rookie sezoni, bio sam napadnut, jer sam rekao istinu vezanu za Ruzu, sto se svakako ne svidja navijacima Bullsa. Ruza u rookie sezoni sutirao trice 22%, pa jbt. zar moze biti gori suter :lol: .

Treba biti malo i realan jbg. Volim i ja da se zanesem i pisem svasta kad je rijec o Irvingu, ali na kraju ipak priznajem da je daleko od Paula.

Mes Que Un Club!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 feb 2013, 12:56

Naravno i Irving je bolji od Rose, jer ima bolji sut a prvo gleda asistirat pa onda sutnut. To ga razlikuje od divljaka Rosea i Westbrooka. Slobodno napisi i ovo.

edit: da mi je vidjet jos ovih igraca bez suta koji za cetvrtinu dadnu 5 trica :lol: :lol: :lol:
FK DELFIN NEUM

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 13 feb 2013, 12:59

Ne znam kako da shvatite vise da nema tacke poredjenja za Rosea i Paula. Igraju na poziciji jedinice obojica, medjutim jedan je apsolutni strijelac a drugi razigravac. Rosea mozete porediti sa Irvingom i Westbrookom, a Paula s Rondom i Williamsom. sto se tice ukupne koristi koju su niihovi dosadasnji timovi od njih imali, mislim da je to tu negdje. Medjutim, jako malo vjerovatno je da ce Rose ikada vise biti onaj stari nakon sto se vrati
Kamo srece da hoce jer volim ga gledati, medjutim sut nema...a kako ce se sad snaci s limitiranom eksplozivnoscu i skocnoscu, ostaje da se vidi.
SI AMO CONte!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 feb 2013, 13:09

BIHfan je napisao/la:

:o :mrgreen: Podigao ga iz mrtvih u play offu. ;)
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 13 feb 2013, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.