Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

AllAbout
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la AllAbout » 29 nov 2014, 16:15

Ostaje Rajevac kao najozbiljniji kandidat..samo se nadam da nece doci ublehe Hadzibegic ili Bazdarevic..Osim ako je moguce neka bude pomocnik
Unica grande amore

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 nov 2014, 16:15

evo ciro ispada s zadrom ja mislim da je idealno da njeg vratimo da ovi novinari i portali imaju kome da se smiju pisu gluposti koje ciro valja ,da uveseli narodne mase

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 nov 2014, 16:16

Trigger je napisao/la:Kako god, ali zaista nema smisla koliko je vrijeđanja, vulgarnosti, 'pljuvanja' i zluradosti kod mnogih forumaša - kako između sebe tako i prema ovaj put Vahidu Halilhodžiću - zašto!?

Vaha odavno daje, ipak malo "uvijene', izjave da neće na 'selektorsku klupu' iz svojih razloga, a više puta je izjavio da novac nije u pitanju.

Ne 'ulazim' u Vahine razloge - to je njegova privatnost, ali poštujem ne samo njegove nego i bilo čije razloge, ma kako ja lično to 'posmatrao' - pa, imam i ja svojih razloga za štošta...

Odavno, objektivni (rijetki novinari) napominju da Vaha ima, kao ozbiljan i stručan trener svoje 'uslove' i gdje god je radio princip mu je uvijek bio haman isti, pa kako god 'završio' u prethodnim trenerskim destinacijama.

Konkretno (ograđujem se ako nije tačno, ali...) danas u 'Oslobođenju' ima tekst o "Vahinom NE" i parafraziraću njegove riječi:

"...Vahid Halilhodžić definitivno neće na 'selektrorsku klupu' reprezentacije BiH iz nekoliko razloga ali prvi je taj, kako je „slikovito“ objasnio: 'Ne mogu prihvatiti da vodim ekipu u kojoj ću se prvo morati konsultovati sa hodžom i popovima ...“

Pregovori su završeni onog momenta kad je Vahi rečeno DA NE MOŽE SAM BIRATI SVOJE POMOĆNIKE, jer to određuju 'entitetski savezi' !

PS:
Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS, u razgovoru za SportSport.ba: ".....Kada je u pitanju A reprezentacija jedini kandidat za selektora je Milovan Rajevac, dok su za pomoćne trenere kandidati Nikola Nikić, Branimir Tulić i Igor Janković, a za fizioterapeuta Siniša Ćebić...."

Vaha je 'iskoristio' svoje pravo, a sad nastavite pljuvati po gospodinu Vahidu.... Vaše pravo.
hvala gosp.Triggeru na ovom postu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 29 nov 2014, 16:17

MostaracVelezovac je napisao/la:
Armala je napisao/la:Covjek je mogao voditi reprezentaciju svoje domovine u ciklusu bez ikakvog pritiska i ocekivanja za solidne pare a on je to odbio.
Vaha je htio slobodu biranja svog tima i svojih strucnjaka bez obzira na naciju. O parama se nije ni pricalo uopste. Dakle jasno je radi cega nije uzeo poziciju.

Svaki ozbiljan strucnjak osim stranca koji ne svata nase nacionalisticke igre ce odbit BiH jer nikom normalnom takav primitivizam ne pada na pamet. Mozda Amar Osim i jeste najbolji izbor.

Ps... Egipat ga ne prisiljava da mora imat Hrvata i Srbina pored sebe da popuni nacionalni balans. Stoga Egipat i jeste bolja opcija za njega nego ovakva tronacionalna BiH.
Daj bolan ne zajebajite. To što je Vaha pod Veležovom zastavom svoje uspjehe postigao ne znači nužno da je i dobra čovjek, patriota, profesionalac i svašta nešto. I izmišljati razlohe zbog čega nije htio.

Ponuđeno mu, odbio, primljeno na znanje, hvala lijepo....ima neko drugi...

DonCorleone
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la DonCorleone » 29 nov 2014, 16:19

_dreamer_ je napisao/la: Nabijem ja njegove principe. Hoda po Parizu paxetosad njegovo **** mirise. Halo covjece, mole ga ljudi... shvatas li ti to, nema tu principa. Jbt da te moli polumrtav covjek da mu das ruku a ti kazes necu, nije mi ti po principima... Poserem se i na princip i na njega. Nekada se prelazi preko principa, a njegovi izgovori su zaista smjesni. Ako jedan Magath i Trapatoni mogu stati u red koji su za njega DOKTORI, sta onda on tu ima da kenja? Ponovic, supak bio, supak ostao... muk mi se samo sto ga se moljakalo. Soto se mene tice, neka mu svaka slijedeca stanica bude kao Trabzon...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Tako je druze. Potpisujem ovo bogami.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 nov 2014, 16:24

Dakle Egipat nudi profesionalizam, bira svoje saradnike, nece mu se niko miješati Itd, o novcu nije bilo jos razgovora!!! Kafa

Sent from Angelina's bed

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 nov 2014, 16:27

safet tele ,vaha izdajnik ,osim morz ,bazdarevic debil sam se nudi ,hadzibegic gori od safeta . sta ba vi ljudi hocete :?: :?: :?: ono sto nama treba je da se nadje selektor i da se da podrska ma ko to bio samo jedinstvom onom zeljom kojom smo otisli na SP mi mozemo nesto napraviti ,cim se pocne pricati o kriminalu ,parama ,sto ovaj igra a ovaj ne ,sto nije pozvao ovog a ne onog te price nas ne vode nigdje .samo jedinstvo i da disemo ko jedan kao u litvaniji i slovackoj samo tako ce nasa reprezentacija imati uspjeh.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 29 nov 2014, 16:35

Batko je napisao/la:Dakle Egipat nudi profesionalizam, bira svoje saradnike, nece mu se niko miješati Itd, o novcu nije bilo jos razgovora!!! Kafa

Sent from Angelina's bed
A bit ce i blizi porodici
100% sportski i krajnje opušten potpis

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 29 nov 2014, 16:36

Znači, Vaha nema daha. Šteta, mislila sam da je ovo jedinstvena prilika da preuzme našu reprezentaciju. Nema veze, ima ko hoće.
Sretno Vahide, odmori se kvalitetno.
:bih:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 29 nov 2014, 16:36

Samo da ne dode gori a mogao bi

gumiflex
Kontakt:

Post Postao/la gumiflex » 29 nov 2014, 16:37

Samo da pozdravim sve one koji su se kleli u Vahu (posebno njegove Mostarce) nakon izdrkavanja na temi Papeta(koji je trebao dobiti otkaz nakon SP) nadam se da ce se otvoriti i tema za dokazanog patriotu Vahu da se i o njemu napise poneka "dobra" rijec, i da mu se smisli kakav primjeran nadimak. :zviz:

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 29 nov 2014, 16:38

bordobijeli je napisao/la:safet tele ,vaha izdajnik ,osim morz ,bazdarevic debil sam se nudi ,hadzibegic gori od safeta . sta ba vi ljudi hocete :?: :?: :?: ono sto nama treba je da se nadje selektor i da se da podrska ma ko to bio samo jedinstvom onom zeljom kojom smo otisli na SP mi mozemo nesto napraviti ,cim se pocne pricati o kriminalu ,parama ,sto ovaj igra a ovaj ne ,sto nije pozvao ovog a ne onog te price nas ne vode nigdje .samo jedinstvo i da disemo ko jedan kao u litvaniji i slovackoj samo tako ce nasa reprezentacija imati uspjeh.
Ma u Bosni ces prije dobit meteor u glavu nego sto ces dobiti podrsku svih! Kad bi postojao savrsen selektor za nas , a ne postoji rekli bi , hebo svoju m.a.j.k.u koji je ovaj papak nazna se ponasati!
PS: TREBA SE OPROSTITI OD KARAKTERA I BITI KONJ DA SJEDES NA MJESTO SELEKTORA I SLUSAS KAKO TI BOSANCI j.E.B.U OD-DO!!!
Nisu Vaha i Ivica majmuni da sebi to dozvole!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 29 nov 2014, 16:39

gumiflex je napisao/la:Samo da pozdravim sve one koji su se kleli u Vahu (posebno njegove Mostarce) nakon izdrkavanja na temi Papeta(koji je trebao dobiti otkaz nakon SP) nadam se da ce se otvoriti i tema za dokazanog patriotu Vahu da se i o njemu napise poneka "dobra" rijec, i da mu se smisli kakav primjeran nadimak. :zviz:
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 3&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;
100% sportski i krajnje opušten potpis

Rios

Post Postao/la Rios » 29 nov 2014, 16:41

Nek se zavrsila i ova prica sa Vahom..Moglo se to i prije sve zavrsiti,otezalo se 10 dana a u principu,ko je citao izmedju redova,sanse gotovo da nikad nisu ni postojale,ili su bile zanemarive velicine..Vahi puno srece u nastavku trenerske karijere,razocaran jesam svakako,ali Boze moj..
Sad se okrenuti ovim relanijim kandidatima..Sto se mene tice Rajevac ili Bazdarevic :salut:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 29 nov 2014, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 29 nov 2014, 16:42

slika

Milovan Rajevac

Datum rodjenja: Jan 2, 1954
Mjesto rodjenja: Cajetina, Srbija
Godine: 60
Uspjeh kao trener:
40,6 % pobjeda
20,3 % nerijesenih
39,1 % poraza
Kao trener je vodio:
- Gana
- Katar
- Al-Ahli Jeddah
- Borac Cacak
- Beijing Guoan
- Al-Sadd Sports Club
- Zeleznik Belgrad
- FV Progres Frankfurt
- FK Sloboda Tuzla U19
- Red Star Belgrade
- FK Vojvodina

2008. postao selektor Gane, s kojom je na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ostvario istorijski uspjeh - plasman u četvrtfinale, iako je protiv Urugvaja tada najbolja afrička selekcija bila i na pragu polufinala. Prethodno je, početkom iste godine, Gana sa Rajevcem na klupi bila finalista Afričkog kupa nacija.
Unica grande amore

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 nov 2014, 16:43

Egipat-olicje profesionalizma i uredjene drzave.Daj Boze da jednom dostignemo njihov nivo.
Nad tobom sunce najljepše sja

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 29 nov 2014, 16:45

Pokvareni, arogantni, egoistični, samodopadni, narcisoidni Vaha... A ovdje za takvim uvijek plaču... Nabijem i vas i trenerčinu koja trenira po Turskoj, Arabiji i Maroku... Traže ga City, United, ali mu tamo ne odgovara klima...
Vaha, koji nikad ništa nije dao ovoj zemlji i ovom narodu, osim par pljuski o tome kako nam ne valja država i da smo ****, a on nije pa bježi odavde... Nabijem još jednom takvom beskičmenjaka... Koji je ovom narodu draži nego jedan Džeko... Fuuuj... Marš odavde Vahide!
Zadnja izmjena: stolica, dana/u 29 nov 2014, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 29 nov 2014, 16:47

Ma glupo je kritikovati, posebno pljuvati, selektora koji odbije da mu saradnike biraju "hodze i popovi", iz entitetskih sveza , koji nisu lopte nikada sutnuli.
Sve to za male pare, uz opstrukcije , politiku na svakom koraku...ocekujemo da Vaha razmislja kao forumasi " sta fali, mogo je izgurat godinu, pa makar i na k.urcu" , to nema veze sa realnoscu.
Sacekajte da Begic obavijesti Magatha ili Trapatonija, da mu je pomocnik Nikola Nikic, Piplica ili Glavas, da nema psihologa itd, bice sege.
Samo pogledajte ko je do sada bio selektior, u kojoj fazi karijere i ko se sada nudi.
Sve dok nam nacionalni kljuc bude uredjivao kadrovsku politiku strucnog staba, dobijacemo trenere koji nemaju nista bolje na stolu.
Trebamo se nadati da ce izabrati nekog normalnog, to ce biti veliki korakl naprijed.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 29 nov 2014, 17:04, ukupno mijenjano 1 put.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 29 nov 2014, 16:51

eee moji vatile kakav bola Vaha kad sam ja govorio da on nije ni kandidat

samo da nam RS ne uvali nekog lijevog "Srbina" ili ovi neopredjeljeni Amawa

ja bih objerucke prihvatio Bazdarevica, Rajevca ili jednog od Hrvata Prosineckog ili Stimca. Kroati su psihicki jaki i motivisani

:bih: :bih:

edin20
Kontakt:

Post Postao/la edin20 » 29 nov 2014, 16:52

Nakon što je odbio klupu Zmajeva: Halilhodžić preuzima Egipat za 2,2 miliona eura godišnje

dovoljan dokaz kakav je covjek nas vaha

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, Sheyi i 47 gostiju.