BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

newton_heath_lyr
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la newton_heath_lyr » 14 apr 2016, 00:59

Virtu4l je napisao/la:Ma nadao sam se Cuevasu upravo zbog tog spin forhenda koji bi nanio dosta štete Cuevasovom jednoručnom bekendu, nešto slično Rafinom spinu koji je uništavao Rogerov bekend.
Brate Virtual, nije Cuevas nesto puno grijesio na tom jednorucnom backhandu danas.
BosnaE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 apr 2016, 01:04

newton_heath_lyr je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ma nadao sam se Cuevasu upravo zbog tog spin forhenda koji bi nanio dosta štete Cuevasovom jednoručnom bekendu, nešto slično Rafinom spinu koji je uništavao Rogerov bekend.
Brate Virtual, nije Cuevas nesto puno grijesio na tom jednorucnom backhandu danas.
Nije griješio, ali nije nanosio štetu protivniku, on je uglavnom bezopasan iz bekenda, nije to razarački bekend kao recimo kod Stana, njegov bekend nema snagu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 01:09

Cuevas je zeznut, jer igra uglove, sa oba osnovna udarca, širi teren strašno, jako je teško to pokriti. Uz to ima i jedan od najboljih kik servisa, koji također otvara teren. Nešto što Berdych recimo ne zna raditi i zato je i izgubio danas. Cuevas bi bio sutra teži protivnik za Damira od Berdycha.

Raonić loše igra, loše servira, ako Damir ponovi današnju partiju, može se i sutra do pobjede. Pozitivna je stvar da je igrao s njim, sada zna šta smije, a šta ne raditi.

Odgledao sam još jednom meč, ovaj današnji nivo igre je bio nadrealan :tokralju:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 apr 2016, 01:18

Ne smije slati kratke lopte kao prošli put, Raonić ga je strijeljao, ali protiv Berdycha je igrao poprilično duboko, mora tako i sutra.

E sad, nije mi jasan Damir kad kaže da protiv Raonića može igrati kraće poene i ne vidim kako mu to odgovara.

Danas je Miloš ubacio 64% prvog servisa uz realizaciju 67%, ako bi to ponovio možda bi se i mogli nečemu nadati.
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 apr 2016, 01:19

Virtu4l je napisao/la:Ne smije slati kratke lopte kao prošli put, Raonić ga je strijeljao, ali protiv Berdycha je igrao poprilično duboko, mora tako i sutra.

E sad, nije mi jasan Damir kad kaže da protiv Raonića može igrati kraće poene i ne vidim kako mu to odgovara.

Danas je Miloš ubacio 64% prvog servisa uz realizaciju 67%, ako bi to ponovio možda bi se i mogli nečemu nadati.
Jesi makar uzo pare na lajvu danas :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 apr 2016, 01:24

legenda reala je napisao/la:Jesi makar uzo pare na lajvu danas :P
Nisam, odigrao sam ga u trećem setu po kvoti 2,00, tek tada sam bio siguran da ne može izgubiti... jbg, navikao me je da uvijek očekujem da zapuca tri loptice u aut i pokloni gem...
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 apr 2016, 01:25

Boga mi ja danas što sam gledao Raonića (na preskake doduše) daleko je on od običnog dvometraškog drvosječe koji nakon 2 razmjene ako ne dobije poen u trećoj ga gubi sigurno... Mislim pokazalo se to i u prošlom meču protiv Damira da je Miloš bolja verzija Karlovića, Isnera itd.

Itekako se prebacivao i igrao duže poene sa Cuevasom i to Cuevasom koji ima baš razorne udarce. Ja baš al' baš ne vjerujem da ga Damir može uzeti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 01:28

Virtu4l je napisao/la:E sad, nije mi jasan Damir kad kaže da protiv Raonića može igrati kraće poene i ne vidim kako mu to odgovara.
Teško je igrati duge poene protiv Raonića, a uz to mu ne dopustiti priliku da napadne, tako da treba igrati i kraće poene. Morao je to raditi i u Miamiu, servis volej, izlasci na mrežu. Skraćene loptice u Miamiu nisu radile, Miloš je na njih bio spreman.

Sasvim je jasna taktika, koncentracija na vlastiti servis, držanje na bekendu, a svaku kraću lopticu mora napasti. To je fantastično radio u trećem setu danas, bio je baš agresivan, taj svoj talenat na mreži mora koristiti.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 14 apr 2016, 01:36

Raonffa je napisao/la:Mislim pokazalo se to i u prošlom meču protiv Damira da je Miloš bolja verzija Karlovića, Isnera itd.
Ne zasluzuju dr. Ivo i Isner u istu recenicu sa Milosom ;)

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 14 apr 2016, 01:50

Ja iskreno vise volim sto igra protiv Milosa nego Cuevasa. Mozda grijesim,ali nije mi prvi puta u zivotu.
BosnaE

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 14 apr 2016, 02:04

newton_heath_lyr je napisao/la:Ja iskreno vise volim sto igra protiv Milosa nego Cuevasa. Mozda grijesim,ali nije mi prvi puta u zivotu.
:thumbup: ne kontaju ljudi da je ovo šljaka, da mlacanje po loptici ne donosi neku veliku prednost kao na betonu ili travi.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 apr 2016, 07:45

Ja sam uvjeren da Damir danas ide do seta minimalno, a ne bi me cudilo ni da ga mlatne. Damke igra u zivotnoj formi, prepun je samopouzdanja a Milos se na sljaci osjeca kao riba sa suhom. Njegov servis je dosta bezopasniji nego na hardu a njegovi razorni FH nece mnogo dolaziti do izrazaja. Sve sto Damir mora raditi je drzati lopticu u igri i forsirati sto je moguce vise BH Milosa i naravno uz malo srece u vidu da ga 'stane' servis moze se ovo uzeti. ;)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 07:59

Evo došao bodi i na ovu temu da objasni kako se Raonić na šljaci osjeća kao riba na suhom, mogao bi nam onda objasnitii kako je recimo Raonić na šljaci do sada pružio najveći otpor Novaku?

evo čuj šta kaže čovjek, garant dobio posao da priča jer ne zna o tenisu ništa :beba:

Garant ni Lošmi ne zna o tome ništa

`My clay game has improved tremendously and now I play these clay events, including the French Open, with much more confidence and much more expectation of myself.`

Garant to i riba kaže, kad izađe na suho:` U zadnje vrijeme se na suhom osjećam sasvim OK` :beba:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 apr 2016, 08:22

Kao prvo, vec smo imali raspravu na ovu temu na temi ATP i mislim da nije potrebno da me opet 'izazivas' da bezveze raspisujemo stranice na ovu temu.
Kao drugo, opet cu reci, protiv svake logike ides, covjek koji voli brzu igru i kratke poene najlosije partije ce pruzati na sporijim podlogama - a to sljaka sigurno jeste.
Kao trece mislim da se sa mnom slaze i 99% drugih ljudi, ti si izuzetak koji tako misli.
Kao cetvrto, jedan mec protiv Novaka ne govori apsolutno nista, mozda Novaku nije bio dan kao juce protiv Veselog, a uostalom i Novak na sljaci najlosije igra?
I kao peto, Milos je izjavio da je napredovao na sljaci drasticno a ne znaci da sada igra bolje na sljaci nego na brzim podlogama ni pod razno.

Slozicemo se da se ne slazemo i zajedno navijati za Damira za koji sat. :wave:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 08:29

i sad to što se 99% ljudi oko nečega slaže znači da je to automatski tačno?
Dva meča sa Novakom.
Metaforu `riba na suhom` možeš iskoristiti recimo za Roddicka i šljaku, a Raonića nikako.

I naravno da je potrebno da te izazivam, sve dok ne promijeniš svoje pogrešno mišljenje. Tjerat ćemo se na ovu temu još :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 apr 2016, 08:43

Kad se sjetim da si za Isnera pricao da voli igrati na sljaci i da se dobro snalazi na toj podlozi... :urnebes:

Prije da ces ti promijeniti svoje misljenje, i to vec za par sati. :tralala:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 08:50

Pa ako bude potrebe za mijenjanje mišljenja, naravno da ću ga promijeniti. Samo ga budale ne mijenjaju.

Ali ga sasvim sigurno neću promijeniti danas, jer će razlika u Damirovj igri u odnosu na Miami biti drastična. Ili se barem nadam da će biti tako. U Miamiu nije faktički ni igrao.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 14 apr 2016, 09:14

Kad bi Damir danas uzeo dva seta Milosu, bio bi na konju. Sretno.
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 apr 2016, 09:36

Ja se samo bojim da se ne preda prije nego sto pocne mec kao sto je to uradio u Miamiu.

Treba da igra sto duze poene, da smiri zivce, trebat ce mu da izdrzi razmjene backhand dijagonala koje ce trajati do besvijesti, naravno cim ga otvori Damir mora da prvi mijenja stranu i ritam. Uz to treba mu i los prvi servis Milosa i onda ceno imati rezultatski egal mec
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 apr 2016, 09:43

Neće, nema predaje danas, ide jako od početka, zna šta smije šta ne smije, ima to iskustvo iz Miamia i na njemu mora naučiti :)

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.