FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Beli98
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Beli98 » 17 feb 2025, 23:05

Rajaz je napisao/la:
17 feb 2025, 23:03
Pedri MVP

Eto ih u borbi za ligu
I Martinez je odigrao doktorsku utakmicu.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 17 feb 2025, 23:06

Beli98 je napisao/la:
17 feb 2025, 23:05
Rajaz je napisao/la:
17 feb 2025, 23:03
Pedri MVP

Eto ih u borbi za ligu
Kapiten :salut:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 feb 2025, 23:08

Utakmica za povratiti, toliko gresaka u jednostavnim dodavanjima. Jedino sto valja su 3 boda i izbijanje na prvo mjesto.
Slijedeca protiv Las Palmasa sa kojima imaju nekih neplacenih racuna.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 17 feb 2025, 23:10

Mozda ce neko mislit da sam zlonamjeran, ali mislim da je vrijeme da Yamal malo odmori na klupi. Previse nonsalantnosti u napadu. Solira gdje ima otvorenih opcija, a gdje nema pokusava nekakve nemoguce pasove da izvede. Nekako mi djeluje kao da se zajebaje u posljednje vrijeme. Ferran je gladan i golova i utakmica i takvi trenutno trebaju igrati.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 feb 2025, 23:12

Osrednja igra, teška utakmica, 3 boda, što je najvažnije. Idemo dalje, step by step, samo sebe gledati, bez važiranja i prepotencije.
Opet ih neefikasnost i čiste neiskorištene šanse dovedu u situaciju u kojoj moraš strahovati nepotrebno do zadnje sekunde.
Neozbiljnost u napadu, dekoncentracija, težnja ka atrakciji, slaba rješenja po sistemu "lako ćemo", par igrača zaslužuje
jezikovu čorbu.
Ono što ne volim je kad sudija počne kompenzirati. Čisti gol RV je anulirao nesviranjem jasnog penala nad Olmom.
Ne razumijem ni ono vučenje za dres protivnika od strane Forta i Cubarsija u 16ercu. Tu nam je isto progledao kroz prste, a mogao
je komotno pokazati na bijelu tačku. Pogotovu ne kontam Cubarsija obzirom, da je protiv RV dosudio penal zbog vučenja za dres,
a ovaj nakon tog ide raditi to isto.
Ovo im je očito bila psihološki teška utakmica protiv neugodnog protivnika, koji nije izgubio do večeras 9 zadnjih utakmica, a igrači
Barcelone su znali da ih pobjeda vodi na prvo mjesto, pa je nekima ta odgovornost evidentno uzela koncentraciju.

P.S. Ovo sa Gavijem na ovoj poziciji ne ide. Tu su Olmo i Fermin apsolutno bolji.
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 17 feb 2025, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 feb 2025, 23:15

Rajaz je napisao/la:
17 feb 2025, 20:32
Bojite li se i vi Isi Palazona
Odličan igrač, pratim ga već par godina, vrhunski.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 17 feb 2025, 23:22

Pedri, Casado i Fermin je najbolja trojka u veznom. Frenki zna uzeti i presjeci u kljucnom trenutku ali zato i prodat loptu ko niko. Nekad se previše razmislja i on zahebe postenski s dodavanjem. Prvom do sebe na metar. Bila je jedna takva situacija u prvom poluvremenu samo sreća oni nisu znali.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 feb 2025, 23:25

Beli98 je napisao/la:
17 feb 2025, 23:10
Mozda ce neko mislit da sam zlonamjeran, ali mislim da je vrijeme da Yamal malo odmori na klupi. Previse nonsalantnosti u napadu. Solira gdje ima otvorenih opcija, a gdje nema pokusava nekakve nemoguce pasove da izvede. Nekako mi djeluje kao da se zajebaje u posljednje vrijeme. Ferran je gladan i golova i utakmica i takvi trenutno trebaju igrati.
Ponajgori je brat brati veceras bio yamal, u drugom poluvremenu pogòtovo gotovo svaki kontakt s loptom je bila greska,ocito je malo preumoran i prezasicen i vrijeme je tacno da ga flik malo odmori, da sledecu protiv las palmasa pocne s olmom ili feranom umjesto njega

Isto mislim da bi trebao casado umjesto gavija i jos poneka izmjena, ovo veceras je izgledalo lose i istroseno, alo eto ima sad sedmica odmora do sledece utakmice i to protiv vrlo slabog las palmasa i mogu se fino odmoriti igraci

Mora se iskoristit ovaj period maximalno s dobrim rasporedom, mora se napraviti duzi pobjednicki niz i odlijepiti malo na vrhu tabele,sad kad se sve fino poklopilo grehota bi bilo ispustiti titulu u ligi koja se sama nudi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 feb 2025, 23:29

zašto je poništen go? čovjek nije bio ni blizu ofsajdu

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 17 feb 2025, 23:32

jestamaji je napisao/la:
17 feb 2025, 23:29
Zato što je ovaj koji je bio u ofsajdu ometao Barcinog igrača. Zaboravio sam ko je bio u pitanju.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 feb 2025, 23:33

jestamaji je napisao/la:
17 feb 2025, 23:29
Onaj sto je bio u pasivnom ofsajdu se kretao i blokirao Iniga.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 17 feb 2025, 23:44

Romariooo je napisao/la:
17 feb 2025, 23:25
Beli98 je napisao/la:
17 feb 2025, 23:10
Ponajgori je brat brati veceras bio yamal, u drugom poluvremenu pogòtovo gotovo svaki kontakt s loptom je bila greska,ocito je malo preumoran i prezasicen i vrijeme je tacno da ga flik malo odmori, da sledecu protiv las palmasa pocne s olmom ili feranom umjesto njega

Isto mislim da bi trebao casado umjesto gavija i jos poneka izmjena, ovo veceras je izgledalo lose i istroseno, alo eto ima sad sedmica odmora do sledece utakmice i to protiv vrlo slabog las palmasa i mogu se fino odmoriti igraci

Mora se iskoristit ovaj period maximalno s dobrim rasporedom, mora se napraviti duzi pobjednicki niz i odlijepiti malo na vrhu tabele,sad kad se sve fino poklopilo grehota bi bilo ispustiti titulu u ligi koja se sama nudi
Slazem se, htio sam navesti jos par igraca ali nisam htio da ispadne kako hejtam. Drago mi je da nisam jedini koji vidi da ovo ovako ne stima trenutno.
Flicku i momcima naravno svaka cast za povratak na prvo mjesto, ovo je golemo, ali smo par tekmi odradili na silu. Znam da ne moze uvijek onako leprsavo i sa po 4-5 golova i da moraju doci ove gdje jedan gol odluci sve. Medjutim, na nekim igracima se jasno vidi da nije to-to. Bolje ih odmoriti, sacuvati i ubaciti one koji ce ih dostojno zamijeniti. Recimo, nista ne bih imao protiv da Ferran pocne koju utakmicu umjesto Lewe. Isto mislim i za Olma. Gavi je borac i jedan od omiljenih igraca, ali fali mu kreativnosti. Olmo je u par situacija jednim obicnim potezom izbacivao po 2-3 igraca veceras. Vidi se da mu se igra.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 17 feb 2025, 23:53

O kakvom odmoru pisete? Barcelona nije igrala zadnjih 10 dana… Bas zbog toga trebalo je da se vidi veca zelja za igrom… Ako nastave ovako izgubit ce titulu 100%…

Yamal i Lewa katastrofalni danas, zasluzili su da ih zamjeni 10.puta danas… ali neee, njemu Ferran ulazi u 81. minuti!!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 18 feb 2025, 00:03

Odvadite malo igralo se protiv ekipe koja je u odličnoj formi i koja je tradicionalno nezgodna. Ne može uvijek tri gola razlike.
Doduše da Lewa i Lamine piče po živcima, itekako.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 feb 2025, 00:05

Dodaj i De Jonga.
Jedva cekam da ode iz kluba, postao je izbjegavac svakog duela i pichka od igraca. Nije bio takav nekad.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 18 feb 2025, 05:19

Gerard Romero (sportski novinar): "Vidim puno Barceloninih navijača koji kažu da im se današnji nastup nije svidio. Barça je bila sedam bodova iza Real Madrida."

"Da je situacija bila obratna, pričalo bi se kako je to u madridskom DNK. Culési, poštujte ono što je Flick napravio u 2025. godini."

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 18 feb 2025, 06:19

Jutro ekipa!
Hajde dok čekam tranzite nazad, osvrt na tekmu.

Prije svega, ne znam zašto mislite da je bilo jedva, nikakvo i loše? Rayo se nije došao braniti, ugodno su iznenađenje la lige, šesti, lijepo igraju, pas igra sa mnogo utrčavanja i znaju šta žele.
Jbg, Yamal i Raphinha su imali strašnih šansi, xG je bio 2,6 i da su barem pola onoga iskoristili, što su do sada zabijali, realan rezultat bi bio 3:1.
Bio je onaj momentum odmah nakon gola. Da je to neko zabio za 2:0, bilo bi lakše gledati, a ne u grču do zadnje. Barcelona izgleda ili zabije 5 ili nas pati sa samo jednim.

Krila su nam u padu forme. Kod Yamala se taj pad vidi da igra kao neki 17-ogodišnjak. Što se ogleda kroz nezrele i nelogično odluke. I kada se zaredaju, počinje da solira i siluje igru. Kod Raphinhe je što kažete Xavi style, kad ništa ne može pogoditi što je znao zatvorenih očiju. A Lewa? Lewa ne igra kad krila ne igraju.

FdJ je odigrao odlično, kreirao napade, vezao lijepo sa Pedrijem i dobio aplauz kad je izlazio. Nažalost ispašta Casado, ali jbg i on se s onih par tekmi tu doveo.

Szcz pokazao zašto je prvi golman, odlične odbrane, sigurno bi ovdje bilo 1:1 da je Peña bio na golu. Zbog njega i Lewe prepuna Barcelona Poljaka na tribinama. Žene su im predobre. ;) :)

Jedino mjesto oko kojeg je dilema je Gavi. S njim je vezni stabilan i jak, ali je mali vatra, zaradi brzo žuti, pa se ostatak štedi. Što ne zna. Od svih opcija za to treće mjesto u veznom, Fermin mi nekako izgleda najbolja. Olmo nema ritma, uvijek neke sitne povrede.

Sve u svemu, prvi su, sada je sve do njih, ja sam zadovoljan. Teška tekma, Rayo došao po bodove, nije bilo mentalno lako, pogotovo kad milion zicera ne uđe. Ah da, pohvalio bih Iñiga. Demantovao me svojom igrom, pozicioniranjem, brzinom, tehnikom. Odličan igrač. Bravo Xavi! O Pedriju ne treba pričati. Skandiralo mu se mnogo puta sinoć, mali je lagan kao pero, samouvjeren, fantastičan, šteta što nije bilo suigrača da ga isprate.

Slike i video izbacim kad dođem kući, pa proberem šta valja.

Pozdrav.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 18 feb 2025, 12:25

jasonstatham je napisao/la:
18 feb 2025, 06:19
Jutro ekipa!
Hajde dok čekam tranzite nazad, osvrt na tekmu.

Prije svega, ne znam zašto mislite da je bilo jedva, nikakvo i loše? Rayo se nije došao braniti, ugodno su iznenađenje la lige, šesti, lijepo igraju, pas igra sa mnogo utrčavanja i znaju šta žele.
Jbg, Yamal i Raphinha su imali strašnih šansi, xG je bio 2,6 i da su barem pola onoga iskoristili, što su do sada zabijali, realan rezultat bi bio 3:1.
Bio je onaj momentum odmah nakon gola. Da je to neko zabio za 2:0, bilo bi lakše gledati, a ne u grču do zadnje. Barcelona izgleda ili zabije 5 ili nas pati sa samo jednim.

Krila su nam u padu forme. Kod Yamala se taj pad vidi da igra kao neki 17-ogodišnjak. Što se ogleda kroz nezrele i nelogično odluke. I kada se zaredaju, počinje da solira i siluje igru. Kod Raphinhe je što kažete Xavi style, kad ništa ne može pogoditi što je znao zatvorenih očiju. A Lewa? Lewa ne igra kad krila ne igraju.

FdJ je odigrao odlično, kreirao napade, vezao lijepo sa Pedrijem i dobio aplauz kad je izlazio. Nažalost ispašta Casado, ali jbg i on se s onih par tekmi tu doveo.

Szcz pokazao zašto je prvi golman, odlične odbrane, sigurno bi ovdje bilo 1:1 da je Peña bio na golu. Zbog njega i Lewe prepuna Barcelona Poljaka na tribinama. Žene su im predobre. ;) :)

Jedino mjesto oko kojeg je dilema je Gavi. S njim je vezni stabilan i jak, ali je mali vatra, zaradi brzo žuti, pa se ostatak štedi. Što ne zna. Od svih opcija za to treće mjesto u veznom, Fermin mi nekako izgleda najbolja. Olmo nema ritma, uvijek neke sitne povrede.

Sve u svemu, prvi su, sada je sve do njih, ja sam zadovoljan. Teška tekma, Rayo došao po bodove, nije bilo mentalno lako, pogotovo kad milion zicera ne uđe. Ah da, pohvalio bih Iñiga. Demantovao me svojom igrom, pozicioniranjem, brzinom, tehnikom. Odličan igrač. Bravo Xavi! O Pedriju ne treba pričati. Skandiralo mu se mnogo puta sinoć, mali je lagan kao pero, samouvjeren, fantastičan, šteta što nije bilo suigrača da ga isprate.

Slike i video izbacim kad dođem kući, pa proberem šta valja.

Pozdrav.
Realan presjek utakmice.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 18 feb 2025, 14:03

Bas napeta utakmica sinoc, strepio sam do zadnje sekunde. Vidim de jonga kritikuju, sta ja znam, kakav zna biti sinoc je jos bio dobar, nije to nivo kakav se ocekuje, ni blizu ali bolje nego inace.
Desna strana je bila odron dok kounde nije usao, fort se zaleti ko sivonja i ispadne na centru.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 18 feb 2025, 17:29

Beli98 je napisao/la:
17 feb 2025, 23:05
Odbrana enormno bolje funkcioniše kad je tu Inigo, nevjerovatno zahvalan i podcijenjen igrač.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.