Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

fera
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la fera » 14 jun 2011, 11:33

Sasha L.F.C. je napisao/la:Ovo za Meirelesa je najobicniji trac nema potrebe zamarati se i razmisljati o tome...
ma brat bratu ja se i ne zamaram previse sa svim ovim tracevima... drago mi je da smo ovako rano ozbiljno poceli da radimo na dovođenju igraca tako da ako tu i tamo koji promakne siguran sam da ce doci jos i bolji igrac...
a sto se odlazaka tice mislim da ima puno igraca kojih bi se trebali rijesiti prije nego sto Raul dođe na red jer on je po meni nakon Kuyta nas najbolji igrac prosle sezone.

edit: neki su od nas ovdje prizeljkivali mađarsku senzaciju dzudzaka al on je otisao u anzhi.
You are someone else I am still right here

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 14 jun 2011, 11:41

fera je napisao/la:
Sasha L.F.C. je napisao/la:Ovo za Meirelesa je najobicniji trac nema potrebe zamarati se i razmisljati o tome...
ma brat bratu ja se i ne zamaram previse sa svim ovim tracevima... drago mi je da smo ovako rano ozbiljno poceli da radimo na dovođenju igraca tako da ako tu i tamo koji promakne siguran sam da ce doci jos i bolji igrac...
a sto se odlazaka tice mislim da ima puno igraca kojih bi se trebali rijesiti prije nego sto Raul dođe na red jer on je po meni nakon Kuyta nas najbolji igrac prosle sezone.

edit: neki su od nas ovdje prizeljkivali mađarsku senzaciju dzudzaka al on je otisao u anzhi.
Problem je sto se ovi nasi slabo resavaju ovih polu igraca da ih sad ne nabrajam cak su neki od njih rekli da hoce da izbore startnu poziciju :D sto nikako ne valja, a sto se tice Dzsudzsaka i bolje sto nije dosao, mislim solidan je ali ima tu dosta boljih igraca za dovesti.
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jun 2011, 11:48

(Đorđe :mrgreen: ) Balasz Dzsudzsak. Neka njega za parama kod Carlosa u onom Anzhy-ju ili kako već. Meni to nikako nije jasno, majke mi. U ovim godinama u kojim je on (25), otići za novcem u Anzhy, to mi nije jasno. Sigurno da mu novca nije nedostajalo u PSV-u, te bi dobrim igrama napustio klub i otišao u neki veći, koji će se boriti za trofeje u ligama petice, pa zašto ne i za neki evropski trofej. Strašno, majke mi. Pa nije on na zalasku karijere, SAD, Emirati, Rusija, Turska i Dinamo neće nikad pobjeći, uvijek se tu može uzeti koji miliončić pred penziju. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 jun 2011, 11:51

Monolog je napisao/la:(Đorđe :mrgreen: ) Balasz Dzsudzsak. Neka njega za parama kod Carlosa u onom Anzhy-ju ili kako već. Meni to nikako nije jasno, majke mi. U ovim godinama u kojim je on (25), otići za novcem u Anzhy, to mi nije jasno. Sigurno da mu novca nije nedostajalo u PSV-u, te bi dobrim igrama napustio klub i otišao u neki veći, koji će se boriti za trofeje u ligama petice, pa zašto ne i za neki evropski trofej. Strašno, majke mi. Pa nije on na zalasku karijere, SAD, Emirati, Rusija, Turska i Dinamo neće nikad pobjeći, uvijek se tu može uzeti koji miliončić pred penziju. :mrgreen:
momak je bio jedan od najboljih igraca holandske lige i otrca za parama a ima pred sobom jos 7-8 godina pune snage... ne znam al takvi igraci su sramota za fudbal sazem se sa tobom u potpunosti.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 jun 2011, 11:53

Monolog je napisao/la:(Đorđe :mrgreen: ) Balasz Dzsudzsak. Neka njega za parama kod Carlosa u onom Anzhy-ju ili kako već. Meni to nikako nije jasno, majke mi. U ovim godinama u kojim je on (25), otići za novcem u Anzhy, to mi nije jasno. Sigurno da mu novca nije nedostajalo u PSV-u, te bi dobrim igrama napustio klub i otišao u neki veći, koji će se boriti za trofeje u ligama petice, pa zašto ne i za neki evropski trofej. Strašno, majke mi. Pa nije on na zalasku karijere, SAD, Emirati, Rusija, Turska i Dinamo neće nikad pobjeći, uvijek se tu može uzeti koji miliončić pred penziju. :mrgreen:
Zlobnici bi rekli da ima vece sanse zaigrati u ligi prvaka u Anzhiu nego u Liverpoolu :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 jun 2011, 11:54

Dylan Dog je napisao/la:
Zlobnici bi rekli da ima vece sanse zaigrati u ligi prvaka u Anzhiu nego u Liverpoolu :mrgreen:
pa ako cemo tako onda je komotno mogao preci i u borac igrao bi pretkolo :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jun 2011, 11:56

Upravo to. Jbt, s kakvim se sve klubovima dovodio u kontekst, pa makar to bile i same špekulacije. Znam da je Newcastle na polusezoni bio zainteresovan (a imao bi solidna sedmična primanja, pobogu). Tu je bio i Liverpool (znam po ovom forumu, a i po svom prijatelju koji je vatreni navijač Redsa). Dakle, nisu to klubovi koji ne zaslužuju respekt, jbt. A igrao je za PSV, nije bio u pitanju Ado Den Haag ili neki klub koji se bori za opstanak u društvu najboljih. Stvarno sramota, što reče @Fera. Razumio bih ga da je iz Mađarske otiš'o tamo, al' iz PSV-a. :shock: Samo se džaba iznerviram, majke mi. Dabogda ti Rusi nikad ništa ne osvojili i da vlasnik ne ulaže više pare u klub, pa da poslije vidimo te masovne odlaske u fudbalski normalnije zemlje (da ne bi bilo zabune, smatram da je ruska liga jako kvalitetna, al' ovo je klasični vještački klub koji preko noći želi biti elita, a to ne ide tako).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 14 jun 2011, 12:00

reds_forever je napisao/la:Sto se tice ovog odlaska Meirelesa, ja mislim da je to najveca glupost u ovom prelaznom roku do sada :D Imao je super sezonu, vrlo brzo se uklopio i postao jako bitan igrac za nas + dobijamo pare za transfere, tu je Kenny, tako da ne znam zasto bi htio otici, a i ne znam zasto bismo ga mi prodali
Drag je meni Meireles, jest' on klasa i sve to stoji, ali čovjek ne može odigrati 60 minuta, a da se ne umori, njegov najveći problem je kondicija, a u Italiji sigurno takav problem ne bi imao.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 jun 2011, 12:02

Monolog je napisao/la:Upravo to. Jbt, s kakvim se sve klubovima dovodio u kontekst, pa makar to bile i same špekulacije. Znam da je Newcastle na polusezoni bio zainteresovan (a imao bi solidna sedmična primanja, pobogu). Tu je bio i Liverpool (znam po ovom forumu, a i po svom prijatelju koji je vatreni navijač Redsa). Dakle, nisu to klubovi koji ne zaslužuju respekt, jbt. A igrao je za PSV, nije bio u pitanju Ado Den Haag ili neki klub koji se bori za opstanak u društvu najboljih. Stvarno sramota, što reče @Fera. Razumio bih ga da je iz Mađarske otiš'o tamo, al' iz PSV-a. :shock: Samo se džaba iznerviram, majke mi. Dabogda ti Rusi nikad ništa ne osvojili i da vlasnik ne ulaže više pare u klub, pa da poslije vidimo te masovne odlaske u fudbalski normalnije zemlje (da ne bi bilo zabune, smatram da je ruska liga jako kvalitetna, al' ovo je klasični vještački klub koji preko noći želi biti elita, a to ne ide tako).
Cek,ti imas nesto protiv ekipe koju preuzme bogati vlasnik i zeli od nje napraviti veliki tim,plus pojacava konkurenciju u ligi i svima dobro?

Onda predpostavljam da prizeljkujes da recimo Abramovich napusti Chelsea,arapi City i krene rasprodaja igraca i propadanje kluba?
Kladim se da ces mi sad objasniti "kako ne mozes to porediti" :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jun 2011, 12:10

Ne, baš naprotiv. Nemam ništa protiv ekipe, već protiv igrača koji se radije odlučuju za novac, negoli za igru. Razumiješ? Balasz(ević :mrgreen: ) je u sjajnim godinama i šteta je iste protraćiti na rusku zimu u nekom tamo Anhzy-ju (jbt, 3x pišem ime kluba i opet mislim da sam neispravno napis'o :lol: ).

Želio bih propast tih ekipa samo da vidim šta bi tada uradili igrači koji su otišli ISKLJUČIVO zbog novca, nikako zbog nekog prestiža i(li) napredovanja u karijeri. Uostalom, odlazak u City (recimo) ne možeš mjeriti sa odlaskom u Anzhy (evo i 4x pogrešno :lol: ). Iako su oba tima zasnovana isključivo na kapitalu, engleska liga je daleko bolja za razvoj igrača od ruske. Rekoh, nemam ništa protiv čovjeka koji želi neki klub da digne iz pepela (šteta što u BiH takvi ne postoje), al' u najboljim igračkim godinama otići na Istok samo zbog milion Eura više, to mi je van svake pameti. Svakako se taj milion nadomjesti raznim premijama, sponzorskim ugovorima i u ovim klubovima Premiershipa. ;)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 jun 2011, 12:19

U nacelu se slazemo,i ja bi radije igrao za 2 miliuna godisnje u Liverpoolu i slusao pred svaku domacu utakmicu "you will never walk alone" nego igrao za FC Anzhi Makhachkala(eto sluzbenog naziva) :mrgreen: za 2,5 M.

Neke se stvari ne mogu kupiti novcem 8-)

Meni licno je pojava jakog Anzhia odlicna stvar,Ruska liga je sve jaca i jaca,jos malo pa ce trazit da ih se uvrsti u lige petice umjesto francuza :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 jun 2011, 12:26

Dylan Dog je napisao/la:U nacelu se slazemo,i ja bi radije igrao za 2 miliuna godisnje u Liverpoolu i slusao pred svaku domacu utakmicu "you will never walk alone" nego igrao za FC Anzhi Makhachkala(eto sluzbenog naziva) :mrgreen: za 2,5 M.

Neke se stvari ne mogu kupiti novcem 8-)

Meni licno je pojava jakog Anzhia odlicna stvar,Ruska liga je sve jaca i jaca,jos malo pa ce trazit da ih se uvrsti u lige petice umjesto francuza :D
upravo tako nisu problem klubovi koji daju previse para jer oni uvijek mogu privuci starije zvijezde na zalasku karijere nego ovi igraci koji u vrhuncu karijere otce za parama... pa koliko ih je samo na taj nacin do sad sebi upropastilo karijeru...

ja bih radije igrao u liverpoolu za ove pare koje i sad imam, samo da mogu normalno zivjeti, nego za neke strasne pare u klubu koji u rusiji ne spada u velike klubove.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 14 jun 2011, 12:35

Monolog je napisao/la:Upravo to. Jbt, s kakvim se sve klubovima dovodio u kontekst, pa makar to bile i same špekulacije. Znam da je Newcastle na polusezoni bio zainteresovan (a imao bi solidna sedmična primanja, pobogu). Tu je bio i Liverpool (znam po ovom forumu, a i po svom prijatelju koji je vatreni navijač Redsa). Dakle, nisu to klubovi koji ne zaslužuju respekt, jbt. A igrao je za PSV, nije bio u pitanju Ado Den Haag ili neki klub koji se bori za opstanak u društvu najboljih. Stvarno sramota, što reče @Fera. Razumio bih ga da je iz Mađarske otiš'o tamo, al' iz PSV-a. :shock: Samo se džaba iznerviram, majke mi. Dabogda ti Rusi nikad ništa ne osvojili i da vlasnik ne ulaže više pare u klub, pa da poslije vidimo te masovne odlaske u fudbalski normalnije zemlje (da ne bi bilo zabune, smatram da je ruska liga jako kvalitetna, al' ovo je klasični vještački klub koji preko noći želi biti elita, a to ne ide tako).
U čemu je problem? Znači svi trebaju ići u Liverpool i slične klubove "bogate tradicije", a ovima što ostane?

Momak valjda zna sam šta je najbolje za njega. U Anzhiju mu je zagarantirano mjesto u prvih 11, ima enormna primanja, a liga je tri puta slabija od engleske. Možda neambiciozno, ali sasvim razumljivo.
...što je više lome to je volim jače...

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 14 jun 2011, 12:38

Ma ne moze me niko na svijetu uvjeriti da je bolje za vise para otici u ekipu koja vjerovatno nece igrati u europi nego u bilo koju od liga petica...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 jun 2011, 12:42

ackeey je napisao/la:Ma ne moze me niko na svijetu uvjeriti da je bolje za vise para otici u ekipu koja vjerovatno nece igrati u europi nego u bilo koju od liga petica...
Sanse Anzhia da igraju u Evropi nisu nista manje od sansi Liverpoola.
I na cinjenicu da ce u Ruske klubove prelaziti sve veci i veci igraci se treba naviknuti,nema tu nista zapanjujuce,ljudi imaju pare i ambicije,2 aduta koja su svakom privlacna.
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 14 jun 2011, 12:44, ukupno mijenjano 1 put.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 14 jun 2011, 12:43

Ovo je stvarno nevjerovatno...dodjem da vidim sta ima novo vezano za Liverpool i vidim rasparvu o Anzhiu i o jacini i kvaliteti ruske lige, ovo samo ima na ovoj temi :)
Nadam se da nije istina ovo za Meirellesa i Inter, ne bi bilo dobro prodavati ga nakon odlicnih igara u prethodnoj sezoni. Svaka cast i Hendersonu i Adamu, ali Raul je bolji nogometas od obojice, bar za mene...
A sto se tice Dzudze, @fera prijatelju, doci ce on u veci klub (nadam se u Liverpool :) ) za dvije ili tri sezone kada obezbijedi egzistenciju i usput nauci bolje sutirati ljevicom od starog majstora Carlosa :) ...
Joint_fc

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jun 2011, 12:44

jacky09 je napisao/la:U čemu je problem? Znači svi trebaju ići u Liverpool i slične klubove "bogate tradicije", a ovima što ostane?

Momak valjda zna sam šta je najbolje za njega. U Anzhiju mu je zagarantirano mjesto u prvih 11, ima enormna primanja, a liga je tri puta slabija od engleske. Možda neambiciozno, ali sasvim razumljivo
Da l' gledamo sa fudbalsko-egzistencijalnog ili isključivo egzistencijalnog aspekta? Šta tebi nije jasno? Momak ima 25 godina i ide u lijevi klub kako bi ugrabio milion više, a ne ide u jaču ligu gdje bi se baš izbrusio u pravog igrača. Da tako svi razmišljaju, sigurno bi sljedeće lige bile najbolje: MLS, Ruska (posljednje 3-4 sezone), Katarska, liga Saudijske Arabije, Emirata...Dakle, tamo gdje se ide ISKLJUČIVO ZBOG NOVCA, ni zbog čega drugog.

Bold: Pa onda se boji konkurencije i u biti je mnogo slabiji igrač negoli ljudi to misle, zar ne? U tom slučaju su pogriješili njegovi poslodavci, jer su doveli igrača koji se boji igrati u jačoj ligi.

Edit: Izvinjavam se na offu, mada ovo nije pravi spam, piše se nešto konstruktivno sa svih strana. Ionako je sad previše špekulacija, pa je dobro malo temu otjerati u drugi smjer (do određenih igranica, razumljivo). Ako vam smeta, izbrisaću postove i neće se više ponoviti. :(

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 jun 2011, 12:50

kumkalesic je napisao/la:Ovo je stvarno nevjerovatno...dodjem da vidim sta ima novo vezano za Liverpool i vidim rasparvu o Anzhiu i o jacini i kvaliteti ruske lige, ovo samo ima na ovoj temi :)
Nadam se da nije istina ovo za Meirellesa i Inter, ne bi bilo dobro prodavati ga nakon odlicnih igara u prethodnoj sezoni. Svaka cast i Hendersonu i Adamu, ali Raul je bolji nogometas od obojice, bar za mene...
A sto se tice Dzudze, @fera prijatelju, doci ce on u veci klub (nadam se u Liverpool :) ) za dvije ili tri sezone kada obezbijedi egzistenciju i usput nauci bolje sutirati ljevicom od starog majstora Carlosa :) ...
raul je i meni bolji od adama i hendersona i nadam se da je ovo samo trac...

Liverpool's pursuit of Charlie Adam should finally pay dividends this week.

Anfield boss Kenny Dalglish looks set to land his man at last, having chased the classy midfielder virtually from the day he returned to the club in January.

And the Merseyside club could make it a double deal, with Dalglish also inching closer to bringing England winger Stewart Downing to the club.

The Aston Villa star is still waiting for his club to appoint a new manager, but he is desperately keen to join Liverpool, and is hopeful a transfer can be agreed as soon as possible.

Adam could make the switch even sooner.

The Scot was distraught when what appeared a dream move to Anfield was dashed as Blackpool refused to do business, even at an inflated price of £10million.

But Dalglish's interest has never wavered, and discreet talks have continued this week, with the midfielder returning from holiday in Dubai to hasten proceedings.

Blackpool have played hardball in negotiations, with chairman Karl Oyston insisting he is under no pressure to sell, despite the player entering the last year of his contract.

But eventually, they are expected to agree a fee, with Liverpool now confident the Scot will finally join by the end of the week, in a deal that could eventually reach £9million.

He would become the second big-money capture after the £20million arrival of Jordan Henderson a week ago...and it won't be the last.

Downing has been in limbo, with Villa struggling desperately in their search for a new manager, but now it seems an appointment is imminent - and that will provide the impetus for an agreement to be thrashed out.

Liverpool had expressed an interested in Ashley Young, but with the England man set to join Manchester United, they will instead concentrate on prising Downing out of Villa Park, with an offer in the region of £10million.

Again, Dalglish is confident now of getting his man, and it seems only a matter of time before the former Middlesbrough favourite is on his way to Merseyside.

Liverpool also have Birmingham's Scouse defender Scott Dann on their radar - despite rival interest from Arsenal - and Ipswich wonder-boy Connor Wickham also is a serious target after they bid around £9million.

evo nek se ovo ispuni i nek dovedu jos jedno spansko krilo i lijevog beka i ne treba nam vise nista.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 14 jun 2011, 12:59

Monolog je napisao/la: Da l' gledamo sa fudbalsko-egzistencijalnog ili isključivo egzistencijalnog aspekta? Šta tebi nije jasno? Momak ima 25 godina i ide u lijevi klub kako bi ugrabio milion više, a ne ide u jaču ligu gdje bi se baš izbrusio u pravog igrača. Da tako svi razmišljaju, sigurno bi sljedeće lige bile najbolje: MLS, Ruska (posljednje 3-4 sezone), Katarska, liga Saudijske Arabije, Emirata...Dakle, tamo gdje se ide ISKLJUČIVO ZBOG NOVCA, ni zbog čega drugog.

Bold: Pa onda se boji konkurencije i u biti je mnogo slabiji igrač negoli ljudi to misle, zar ne? U tom slučaju su pogriješili njegovi poslodavci, jer su doveli igrača koji se boji igrati u jačoj ligi.
Možda vidi perspektivu u Anzhiju jer će se sigurno sljedećih godina boriti za sami vrh u Rusiji i sukladno tome igrati u Ligi Prvaka, što za Liverpool baš i ne možemo garantirati.
Da svi razmišljaju kako ti razmišljaš danas bi Drogba igrao u Nottingam Forestu, a Chelsea bi teturao Championshipom.
...što je više lome to je volim jače...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jun 2011, 13:09

Moguće je da je do browsera, al' mislim da ja ne pišem wingdinški. :mrgreen: Ne možeš u isti koš stavljati sada jednu ekipu koja je jučer stvorena i igra u Rusiji, sa Chelseaom koji ima tradiciju (nebitno kakvu). Uostalom, što drugi igrači ne polete u Anzhi? Nebitno koliko je novca u igri, određeni žele FUDBAL, a ne basnoslovnu svotu na računu (koja opet nije toliko veća negoli je u Liverpoolu). Al' haj' nek si ti donio dobar zaključak u vezi Nottinghama i Chelsea, pa nek' nebo gori. ;)
jacky09 je napisao/la:sami vrh u Rusiji i sukladno tome igrati u Ligi Prvaka, što za Liverpool baš i ne možemo garantirati.
A ovo možeš garantovati, je li? :lol:

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.