Wenger: "Za Fabregasa bi prelazak u Barcelonu bio korak unazad"
Menadžer Arsenala Arsene Wenger je upozorio kapetana svoje momčad Cesca Fabregasa kako bi eventualni prelazak u Barcelonu bio korak unazad u njegovoj karijeri, budući da Premier liga postaje sve jača, dok je Primera 'u potpunom rasulu'.
Wenger tvrdi kako nije bilo nikakvih tajnih pregovora oko mogućeg transfera sa čelnicima Barcelone, iako je prije nekoliko dana predsjednik kluba Peter Hill-Wood izjavio kako je održan 'informativni razgovor' prije međusobne utakmice u Ligi prvaka.
"Nismo sa čelnicima Barcelone razgovarali o budućnosti Fabregasa. Mi prije svake europske utakmice imamo službenu večeru i naravno da se o nekim stvarima razgovara, ali službenog sastanka oko Fabregasa nije bilo. Nije bilo nikakvog tajnog sastanka, jer mi ne želimo prodavati svoje igrače, a ionako ne vidim razlog zašto bi netko tko ima natjecatljskog duha iz Engleske otišao u Španjolsku. U Španjolskoj imaju dvije jake momčadi, Barcelona i Real, to priznajem. Ali broj tri, Valencia, je 24 boda iza. Ovog vikenda igrači su planirali početi štrajk jer ne dobivaju plaću. To je liga koja je u potpunom rasulu. Ne znam zašto želite da najbolji igrači koji igraju u Engleskoj idu u Španjolsku. Ako ste doista natjecateljski raspoloženi, ostat ćete u Engleskoj. Tu je pravo natjecanje i tu najbolji igrači žele biti. Imam toliko poziva od španjolskih igrača koji žele doći kod nas. Mi želimo zadržati ovu momčad na okupu i napredovati iz sezone u sezonu. Vjerujem da smo napravili veliki korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu i želimo sljedeće sezone napredovati još korak više." rekao je Wenger.
Fabregasov ugovor sa Arsenalom vrijedi do 2014. godine, a Wengera očito ljute konstantne špekulacije oko njegove budućnosti.
"Nitko vam ne prislanja pištolj uz čelo kada potpisujete ugovor. Mi imamo više igrača koji nam se žele priključiti nego onih koji žele otići. Trebalo bi biti apsolutno logično da igrač koji je plaćen koliko je plaćen poštuje svoj ugovor. Ja poštujem svoj ugovor jer sam lojalan igračima, pa zašto onda igrači ne bi poštivali svoj? Mi smo se odlučili za politiku razvijanja momčadi kroz duži period. Dali smo povjerenje ovim mladim igračima i sada je na njima da nam za to uzvrate, ostanu zajedno i pokažu da možemo biti uspješni zajedno." dodao je Wenger.
_______________________________________________________________________________________________
I onda se neko nadje da kritizira ovog covjeka...Genije

Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.
........................................With Wenger until the end...........................................