Postao/la anton 1983 » 28 mar 2013, 17:48
Sammire srećo pobro, danas ti nešto nisam dobro...
Postoje dva probelma ili ti pitanja kod Sammira. Prvo je da li on kao Brazilac smije/treba igrati za hrvatsku reprezentaciju, drugo da li on posjeduje kvalitet da bude u hrvatskoj reprezentaciji?
Kada je u pitanju kvaliteta hrvatske reprezentacije, mislim da ljudi malo pretjeruju sa kvalitetom iste. Pa nije baš da Hrvatska na pozicijama ofenzivnio veznih igrača, posjeduje takvu kvalitetu da za Sammira nema mjesta u repki. Ne govori se ovdje o sigurnom mjestu u prvih 11, već o širini same reprezentacije. Hrvatskoj u reprezentaciji, igraju jedan Schildenfeld i Pavlović, te je pitanje koliko su oni INDIVIDUALNO kvalitetni.
Sad što se tiće te veze, nije da je situacija bajna. Imamo tog Rakitića koji nije baš Bog zna kakvo krilo, ajde nije nit Sammir kada pričamo o brzini. Hrvatska u biti u reprezentaciji izuzev Perišića baš i nema neko pravo krilo il se ja varam? Sve ostalo su neki polucentralno/ofenzivni veznjaci...I isto tako treba razmišljati o tome kada se radi spisak za reprezentaciju, tko je u tom trenutku više zaslužio poziv ili ti posjeduje kvalitetu da u njoj zaigra. zar je radoševiš zaslužio poziv u reprezentaciju, a kamoli da zaigra u tako jednoj bitnoj utakmici na gostovanju protiv Belgije? Eto moje pitanje glasi, ko je mogao biti na spisku za reprezentaciju umjesto Sammira, a da igra tu neku ofenzinu poziciju na strani. Ko pitam te ko!?!?
Eto da sam sebi odgovorim. Ovo su igrači koji bi to mogli igrati:
Srna - naravno on igra i desnog beka ( u pravilu to više igra)
Mateo Kovačić - pošto ima 18 još nije definiran pa ga isto možemo na tu poziciju na strani ubrojati, iako svi znamo da se njega preferira u sredini terena.
Ivan Rakitić - koji to igra jer "mora", a biti baš i nije krilo, no dobar je ofenzivni igrač.
Niko the ŠPEKMEN - mislim da sam sa nadimkom sve rekao.
Perišić - jedino pravo krilo, ali je ozlijeđen.
Eto so su naša slavan petorica za te ofenzivne pozicije u vezi i na strani u vezi ili ti krilu. To je samo 5 igrača, neki puta se neko ozlijedi kao Perišić ili Kranjčar. Ako znamo da je Kovačić igrač za sredinu, Srna naš bek, a Perišić ozlijeđen, to nam daje samo izbor od dva "krila". Sad kako tu nema mjesta za Sammira ja "fakat" ne znam?!?! Govorim naravno ako se igra 4-4-2 bez nekog napadača na krilu...
Jučer sam naletio na jedan članak PROTIV ŠTIMCA, od novinara kojeg neću imenovati, koji naravno jedva ćeka priliku da napadne Igora, popljuje ga, govori o mafiji u reprezentaciji i o tome kako ju Mamić vodi i preko nje prodaje igraće. U tom textu on piše kako se neki ne moraju "boriti" za putovnicu i "ne bi" trebali igrati u reprezentaciji i napiše ovo:
"Utakmicu protiv Walesa gledao sam s poznanikom koji pokušava živjeti u ovoj zemlji koju voli,..........."
Poznanik:" "Evo, i on (Sammir) bez problema dobije državljanstvo, domovnicu, putovnicu, kockasti dres, a ja, koji sam s Hrvaticom napravio dvoje djece, koji su na popisu pučanstva prijavljeni kao Hrvati, koji sam kupio ovdje stan, gdje želim provesti život, svakih nekoliko mjeseci moram provesti par dana na policiji, gdje me, da bi mi produljili radnu dozvolu, ispitivaju i tretiraju poput kriminalca, a sve molbe za primitak u vaše državljanstvo su mi odbijene."
Možda nakon sat vremena ja pročitam novi tekst o tome kako je HNS uspio NAGOVORITI Sertića da igra za HRVATSKU! I što u tom tekstu vidim?
"Nakon dužeg koketiranja s HNS-om, Gregory Sertić u prosincu 2012. godine napokon je prelomio i odlučio da u budućnosti želi igrati za hrvatsku reprezentaciju. Nogometaš rođen u pariškom predgrađu Bretigny-sur-Orge u međuvremenu je postao vlasnikom hrvatske putovnice"
"Sertić je defenzivni veznjak koji je u juniorskim danima stažirao u U-21 francuskoj reprezentaciji, ali je ulaskom u svijet seniorskog nogometa u jednom trenutku nestao s radara....Mladić čiji je djed Brinje zamijenio Parizom, zasad samo natuca hrvatski,"
Ali nigdje nisam našao tekst di se Hrvat buni protiv toga da GREGORY igra za Hrvatsku jer mu prezime završava na IĆ! Nikada u Hrvatskoj nije bio, a ne bi se čudio da niti ne zna di se nalazi Brinje...
Ako smo isto tako " za Eduarda" i imamo tri čiste objasniti zašto je to tako, podržavamo pozivanje Rakitića i sada Serića u repku, pitam se dal smo licemjerni?
Ljudi moraju shvatiti da su ovo drugačija vremena di ljudi puno migriraju i samo u jednoj generaciju su u stanju da promjene nacionalnost i "zaborave" di su rođeni. danas je svijet takav i za još koju godinu, svima će biti "normalno" da jedan Ozil, Khedira i Boateng igraju za Njemačku. Na kraju krajeva, ako tebe Njemačka, Francuska, Engleska, Italaija ili HRVATSKA NOGOMETNO odgoji, kojoj zemlji si ti nogometno više dužan, Brazilu ili Hrvatskoj i ko više na tebe polaže, "nogometna prava", Brazil ili Hrvatska?
Jesam li ja za to da za repku igra Sammir? ne znam, no znam da podržavam izbornika Štimca koji je od mogućih 18 bodova osvojio 16 i to je jedino što bi trebalo biti bitno!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"