Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
83
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 138

BosnianKingdom
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la BosnianKingdom » 16 dec 2016, 13:59

Dakle bolja je 1.9 fiatova, čuo sam da je 1.7 Isuzu ili koji vec motor. Nekako mi bolje stoji na cesti od Clia ili Focusa.. Hvala Asterisk
Sabrine mi moje!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 16 dec 2016, 16:11

Klio je ionako manje vozilo, a daleko bolja je Astra od ta tri izbora.

Sent from my E6533 using Tapatalk
Mia San Mia

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 16 dec 2016, 22:03

R32 je napisao/la:Klio je ionako manje vozilo, a daleko bolja je Astra od ta tri izbora.

Isto sam gledao i Fiat Bravo ovaj noviji model 2007 godište, ali veoma je rijedak kod nas, pa nezz nisam bas siguran. A za Pezo neki, ne znam.
Ipak nekako Astra najbolji izbor, nije ni previše ogromna, a tamam je komforna nekako za početnika. Ovo gledam auto sa rođakom koji je ove godine tek položio pa ne znamo ni mi sami..
Sabrine mi moje!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 16 dec 2016, 22:47

Ja mislim da ce ti svako Astru predloziti, nisu trosne, nisu rijetke na cesti. Ne bi te trebala boliti glava.
Fino auto u svakom pogledu.

Mia San Mia

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 17 dec 2016, 10:32

Hvala lijepo na pomoći.
Sabrine mi moje!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 dec 2016, 17:25

slika
slika

Zvijer od oko 170 KS, prosjecne potrosnje 7,5
Mercedes-Benz GLC može biti opremljen oslanjanjem Agility control, koji se dobija bez doplate. Deo ovog sistema su i adaptivni amortizeri, čije karakteristike se, zajedno sa karakteristikama motora i menjača, menjaju preko komande na centralnom tunelu - Dynamic Select, preko kojeg možete izabrati jedan od režima vožnje - Eco, Comfort, Sport i Sport+. Uz doplatu se može dobiti i vazdušno oslanjanje, koje naš automobil nije imao. Ali, zato je imao sportsko oslanjanje u okviru AMG sportskog paketa.

"I pored činjenice, da je naš GLC imao sportsko oslanjanje i pneumatike dimenzija 235/55 R19, automobil nudi odličan komfor za putnike. Oslanjanje veoma dobro filtrira udarne rupe na našim putevima, a nešto veću nervozu pokazuje samo na oštrim poprečnim presecima. Za one koji žele još bolju udobost, predlažem pneumatike 235/60 R18, ali u AMG paketu opreme dolaze samo felne prečnika 19 inča. Vozna dinamika je značajno bolja nego kod prethodnika. Volan je precizniji, a naginjanje karoserije je minimalno."
Jaca verzija dizelas GLC 250 d, naravno oba V4 motori, sa 200 KS.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 23 dec 2016, 12:05

Je li normalno da mi se pali lampica za temperaturu sad ovo otkako je hladnije, kad tek upalim auto? Užasno me nervira. :evil: Mislim ugasi se ona kad se malo zagrije, nakon minutu-dvije ugasim auto, ponovo upalim i nema je više, ali se ja toliko iznerviram da bih porazbijala sve. :plac: :plac: :plac:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 dec 2016, 12:10

pride_of_merseyside je napisao/la:Je li normalno da mi se pali lampica za temperaturu sad ovo otkako je hladnije, kad tek upalim auto? Užasno me nervira. :evil: Mislim ugasi se ona kad se malo zagrije, nakon minutu-dvije ugasim auto, ponovo upalim i nema je više, ali se ja toliko iznerviram da bih porazbijala sve. :plac: :plac: :plac:
Provjeri vodu, ak nigdje ne kaplje il ak je nivo isti (pratis nekih 10-ak dana) onda ti je do sezonora temperature, inace prejeftina stvar. To se mijenja u dva poteza.

Naravno, moras imati propisan nivo permanta (antifriza) da ne bi doslo do vecih komplikacija. Taj nivo mozes izmjeriti na svakoj benzinskoj, il zamoliti nekog kvazi majstora :)

Skine se crijevo od hladnjaka (tacnije šelna), pustis staru tecnost, razrijedis permant 1:1 sa vodom, uspes 3 litra (+/-) zavisno od auta i gotovo.

A tecnost se moze gubiti na gumistucnama (dotrajale), na hladnjaku (takodjer dotrajao il ostecen) il račvi (plasticna stvar koja kosta do 50 KM).

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 23 dec 2016, 13:01

Ma ne kaplje, nego kontam da imam previše g12, a premalo vode. Jednom je neko crijevo bilo puklo i sve haman iscurilo. I meni se čini da sam ja dosula samo g12, tako da može biti da je to oštetilo senzor i ko zna šta još. Ili je tada majstor nasuo, a ja sam kasnije jednom dosipala g12, nisam sigurna. :crazy: Uglavnom muka mi je i od auta i od majstora i od lampica. :plac:

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 23 dec 2016, 14:07

Asteriks je napisao/la:slika
slika

Zvijer od oko 170 KS, prosjecne potrosnje 7,5
Mercedes-Benz GLC može biti opremljen oslanjanjem Agility control, koji se dobija bez doplate. Deo ovog sistema su i adaptivni amortizeri, čije karakteristike se, zajedno sa karakteristikama motora i menjača, menjaju preko komande na centralnom tunelu - Dynamic Select, preko kojeg možete izabrati jedan od režima vožnje - Eco, Comfort, Sport i Sport+. Uz doplatu se može dobiti i vazdušno oslanjanje, koje naš automobil nije imao. Ali, zato je imao sportsko oslanjanje u okviru AMG sportskog paketa.

"I pored činjenice, da je naš GLC imao sportsko oslanjanje i pneumatike dimenzija 235/55 R19, automobil nudi odličan komfor za putnike. Oslanjanje veoma dobro filtrira udarne rupe na našim putevima, a nešto veću nervozu pokazuje samo na oštrim poprečnim presecima. Za one koji žele još bolju udobost, predlažem pneumatike 235/60 R18, ali u AMG paketu opreme dolaze samo felne prečnika 19 inča. Vozna dinamika je značajno bolja nego kod prethodnika. Volan je precizniji, a naginjanje karoserije je minimalno."
Jaca verzija dizelas GLC 250 d, naravno oba V4 motori, sa 200 KS.
Samo što je preko 140k :zzz:
Aljegri, out!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 dec 2016, 14:19

pride_of_merseyside je napisao/la:Ma ne kaplje, nego kontam da imam previše g12, a premalo vode. Jednom je neko crijevo bilo puklo i sve haman iscurilo. I meni se čini da sam ja dosula samo g12, tako da može biti da je to oštetilo senzor i ko zna šta još. Ili je tada majstor nasuo, a ja sam kasnije jednom dosipala g12, nisam sigurna. :crazy: Uglavnom muka mi je i od auta i od majstora i od lampica. :plac:
Izmjeris nivo permanta na benzinskoj i vidit ces da li je gust il rijedak.

slika

To je ta račva i senzor na istoj,ovo je od golfa 3 ali slican je princip i kod drugih auta. Znaci ovo zuto sto vidis to je pomenuti senzor, kao dzek izgleda, kosta max 20 KM i za novije modele. Jednostavo se stari izvadi il ak imas rezervni utikac, ubaci se novi i prikopca.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 23 dec 2016, 15:24

raja kakav je ovaj noviji punto, 2007 godista pa navise
naprijed rejal

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 dec 2016, 15:55

Sveti je napisao/la:raja kakav je ovaj noviji punto, 2007 godista pa navise
1.3 multijet, lanac umjesto zupcastog, strasno pouzdan i dobar motor, premale potrosnje, ono sto se kaze auto za gradske voznje.

Ako prelazis vece relacije i nekad znas "nagaziti" onda trazi nesto drugo ili vecu kubikazu.

Npr. 1.3 mjet 2007. se krece oko 7000 pa razmisli imas npr. kvalitetnu Astru, Skodu isl.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 23 dec 2016, 15:57

Asteriks je napisao/la:
Sveti je napisao/la:raja kakav je ovaj noviji punto, 2007 godista pa navise
1.3 multijet, lanac umjesto zupcastog, strasno pouzdan i dobar motor, premale potrosnje, ono sto se kaze auto za gradske voznje.

Ako prelazis vece relacije i nekad znas "nagaziti" onda trazi nesto drugo ili vecu kubikazu.

Npr. 1.3 mjet 2007. se krece oko 7000 pa razmisli imas npr. kvalitetnu Astru, Skodu isl.
hvala buraz zivio
naprijed rejal

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 23 dec 2016, 16:57

Sačuvaj nas Bože rata i Fiata, znaš kako kažu. Meni nikako nije jasno zašto su ti FIAT Multijet motori na glasu kao dobri. Od svih dizela su najbučniji, a kad je hladan ni IMT 539 mu nije ravan. Nisu nešto ni pouzdani.

Motori manje zapremine k'o što je i ovaj u uslovima gradske vožnje su pravo žedni, tako da nisku potrošnju treba zaboravit'. Asteriks je dao prijedlog za Škodu, koju bih i ja izabr'o. Fabia je baš zahvalno vozilo. Jedina mahana koja i poprilično košta je servo pumpa. Nema pravila kad otkaže. Može poslije 10 km a može poslije 300k, pa et kak'e si nafake. Ovo važi samo za prvu generaciju, kasnije je taj problem riješen.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 dec 2016, 17:09

Druze, Fiat je napravio strasan posao vec sa 1.9 jtd gdje su prvi uveli direktno ubrizgavanje.

Ovaj 1.3 mjet je motor godine 2005. u klasi do 1.4 kubikaze.

Naravno da su pouzdani, jedan od najmanjih dizel motora (4 cilindra). Nije moguce da su zedni kada su ispravni, jednostavno necu se orijentisati samo na ljude koje poznajem da voze isti nego uopce, i sve su pozitivne ocjene.

Vrhunska pouzdanost, mozda 4 od 5 zvjezdica za ovu klasu.

Naravno nikad ga ne bih izabrao jer volim jaca auta ali ko zeli pouzdanog, modernog dizelasa, ovo je pravi izbor.

Jos nesto, obzirom na pouzdanost ovaj 1.3 mjet/cdti je ugradjivan u Pandu, Punta, Alfu, Corsu (2003.), Astru H (od 2005.) itd.

Bar bi svi trebali znati kako je samo npr. Corsa 1.3 pouzdana. :salut:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 23 dec 2016, 17:23

Pa dobro, od sad postavljaj slike Fiata i Krajzlera, a Mečku i Nijemce ne diraj. :D

Pročitah haman da bi ti k'o vozio kamion. Pa et, bil' ti izabr'o Actrosa il' Mana sa jedne, il' Iveca sa druge strane, ako me kontaš ?? :D
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 dec 2016, 17:28

Razumem sta oces da kazes, klasa za sebe, samo ova sitna auta pocev od ratne peglice, msm ko to voza treba znati da ima prednosti i mana, ali u sustini jako pouzdana za te prohtjeve.

Msm neces ovog fiata poćerati preko 130 km/h, ne ide ali strasno kako ljudi rade u odredjenim kategorijama dobar posao, iako im je skoro za sve modele, karakteristicno kraci vijek ovjesa ali sa pravilnim i jeftinim servisom, sve se moze regulisti.

Ma generalno sa Svabama rijetko ko moze, Merc i BMW su postavili standarde, onaj BMW-ov 340-i je fakticki nepoderiv, motor za druge planete, o Mercu da ne pricam dovoljno je reci G klasa. :thumbup:

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 23 dec 2016, 20:08

Čovjek pita za Fiata 1.3, malo gradsko auto koje nema pretjerano godina, a vi odvukli raspravu do Fiat vs. Mercedes,BMW.

Sigurno tražiš neko pristojno srednje staro auto koje ti treba po gradu do posla i slično. I vjerovatno nećeš naći neko novije auto za tu cijenu. A ako ćemo iskreno ja bi prije gledao Astru H ili Stila. Ali njih ćeš naći 3-4 godine starije za iste novce. Možeš Punta čak 2009 uzeti za 7000, a Astra ili Stilo bi bili 2006 ili sl.
Sabrine mi moje!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 dec 2016, 22:08

Kada je u pitanju Punto, navedeni motor sto Asteriks rece jedini valja,1.3MJ, dobra preporuka za auto te klase i namjene.
Ja inace Italijane i Francuze ne gotivim, ali ovaj motor je s razlogom motor godine, dok bi ostale iz tog koncerna zaobisao.
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.