RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

BMV22
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la BMV22 » 08 jul 2014, 22:26

Gledamo li ovog našeg Veleža u sljedećoj sezoni :thumbup: :wave: ;) :cool:
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 jul 2014, 22:36

Svaka čast upravi :clap: :tokralju:
Nikad nisam s većim optimizmom čekao početak sezone :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Nikad širu klupu nismo imali :njanjanja:

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 08 jul 2014, 22:36

Vitez - Velež snimak na BHT1

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 08 jul 2014, 22:38

drakensang je napisao/la:Vitez - Velež snimak na BHT1
:lol: :tokralju: :tokralju: :bow:
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 08 jul 2014, 22:41

BMV22 je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 jul 2014, 22:56

svaka čast upravi kao što kaže @MostaracVelezova,c to je rezultat 5-to godišnjeg odricanja svih u klubu, da bi smo došli na ovaj nivo. Nemojte nikada zaboraviti da nam se spremalo gašenje 2009. godine, kada se bukvalno samo čekalo iz Mostar vijest da je Velež ugašen. :x Evo sad opet čitam, da ćemos e ugasiti kada Nikšić ode s funkcije premijera. Kome je u interesu da širi laži o Veležu? :roll: Neprijatelja smo uvijek imali i imat ćemo, a oni koji žele gašenje kluba i da u Mostaru postoji samo jedan klub, ti žele ponovo rat u ovom gardu, jer žele da izazovu sukobe, i treba se čuvati. ;)

e sad o ekipi- Letić je otišao pa me zanima da li neko može na pp napisati gdje bi mogao ići i da li ćemo dobiti obeštećenje? Bio bih zahvalan.

Šta je sa stadionom, da li će se raditi na njemu sada kada ekipa ode u Austriju?

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 jul 2014, 23:34

AlemC85 je napisao/la:svaka čast upravi kao što kaže @MostaracVelezova,c to je rezultat 5-to godišnjeg odricanja svih u klubu, da bi smo došli na ovaj nivo. Nemojte nikada zaboraviti da nam se spremalo gašenje 2009. godine, kada se bukvalno samo čekalo iz Mostar vijest da je Velež ugašen. :x Evo sad opet čitam, da ćemos e ugasiti kada Nikšić ode s funkcije premijera. Kome je u interesu da širi laži o Veležu? :roll: Neprijatelja smo uvijek imali i imat ćemo, a oni koji žele gašenje kluba i da u Mostaru postoji samo jedan klub, ti žele ponovo rat u ovom gardu, jer žele da izazovu sukobe, i treba se čuvati. ;)

e sad o ekipi- Letić je otišao pa me zanima da li neko može na pp napisati gdje bi mogao ići i da li ćemo dobiti obeštećenje? Bio bih zahvalan.

Šta je sa stadionom, da li će se raditi na njemu sada kada ekipa ode u Austriju?
Kad se sjetim 90% ljudi ovdje navalilo lincovat te Tanovica, te Velagica, te sve redom. :rol: :rol:
Sjecate se onog delegata sto je od mene mislio da sam Nedim Ajanic zato sto stalno branim upravu? :urnebes: :urnebes:

A nisam branio upravu - nit znam veliku vecinu njih, znam 2-3 ljudi ali ne znam Tanu a Velagica sam upozno kad sam bio klinac prije 20 godina negdje na Korculi. Ali meni je odma tada (kad su oni poceli sa stabilizacijom) bilo jasno bilo sta ti ljudi rade - skidali finansijske okove s kluba da bi Velez bio nezavisan od svakoga i da bi mogao krenut naprijed. Sad kad smo blizu toga - svak vidi mudrost tih odluka i svak prepoznaje jedan novi Velez - a niko nece da kaze da je pogrijesio sa lincovanjem.

A kad se sjetim - vecina raje je gubila zivce (ovdje na forumu) "jer smo 13. na tabeli" ili "jer smo 12. na tabeli" a nisu svatali da se moralo strpiti i prezivjeti tih 3-4 godine loseg Veleza (jer se nije moglo trosit na igrace) da bi se stvari u red dovodile. Svi su tad lajali "Tana lopove" ili ona narodna "odlazi iz svetinje" :urnebes: , a sad kad su se dovele u red - niko od ovih sto je lajao na Tanu do juce nije dovoljno fer da kaze "U redu, nisam bio u pravu -bravo Tana".

Ne kazem da covjek nije grijesio - jeste grijesio - to sam govorio i tad i govorim i sad. Ali ispostivilo se da je njegova strategija UGLAVNOM upalila - bolje se strpit 3-4 godine pa sredit stanje u kuci i otplatit dugove pa onda napravit najjacu ekipu u 25 godina i jurisat na Evropu nego ostat u dugovima, ne dobivat licensu za takmicenja, stalno bit otirac drugima i opet bit 9-10 na tabeli. Tana je uradio ono sto je MORAO, a ne ono sto je zelio. I ja mu skidam kapu za pretrpljene uvrede dok je dovodio situaciju na ovaj nivo - a pretrpio ih je mnogo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 jul 2014, 23:41

MostaracVelezovac je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:svaka čast upravi kao što kaže @MostaracVelezova,c to je rezultat 5-to godišnjeg odricanja svih u klubu, da bi smo došli na ovaj nivo. Nemojte nikada zaboraviti da nam se spremalo gašenje 2009. godine, kada se bukvalno samo čekalo iz Mostar vijest da je Velež ugašen. :x Evo sad opet čitam, da ćemos e ugasiti kada Nikšić ode s funkcije premijera. Kome je u interesu da širi laži o Veležu? :roll: Neprijatelja smo uvijek imali i imat ćemo, a oni koji žele gašenje kluba i da u Mostaru postoji samo jedan klub, ti žele ponovo rat u ovom gardu, jer žele da izazovu sukobe, i treba se čuvati. ;)

Kad se sjetim 90% ljudi ovdje navalilo lincovat te Tanovica, te Velagica, te sve redom. :rol: :rol:
Sjecate se onog delegata sto je od mene mislio da sam Nedim Ajanic zato sto stalno branim upravu? :urnebes: :urnebes:

Tada je odma jasno bilo sta ljudi rade - skidali finansijske okove s kluba da bi Velez bio nezavisan od svakoga. Vecina raje je gubila zivce "jer smo 13. na tabeli" ili "jer smo 12. na tabeli" ali nisu svatali da se moralo strpiti i prezivjeti tih 3-4 godine loseg Veleza (jer se nije moglo trosit na igrace) da bi se stvari u red dovodile. A sad kad su se dovele u red - niko od ovih sto je lajao na Tanu do juce ne kaze "bravo Tana".

Ne kazem da covjek nije grijesio - jeste. Ali ispostivilo se da je njegova strategija upalila - bolje se strpit 3-4 godine pa sredit stanje u kuci i otplatit dugove pa onda napravit najjacu ekipu u 25 godina i jurisat na Evropu nego ostat u dugovima, ne dobivat licensu za takmicenja, stalno bit otirac drugima i opet bit 9-10 na tabeli. Tana je uradio ono sto je MORAO, a ne ono sto je zelio. I ja mu skidam kapu za pretrpljene uvrede dok je dovodio situaciju na ovaj nivo - a pretrpio ih je mnogo.
a što je najgore, svi se dušno nadaju našem gašenju kada Nikšić ode, kao da je samo ON velež? :roll: Oj Bože dragi, pa Velež je sportskod ruštvo, kojeg pomažu mnogi, a i taj Nikšić je u Veležu još od 2007. nakon one skupštine kada smo vratili zvijezdu petokraku. Nikšić je uvijek pomagao klubu, a što pojedinci lupaju kao maksim po diviziji, njihov problem. Velež se nikada neće ugasiti, nego ćemo od ove sezone pa i u buduće pričati sa ,mnogima koji su htjeli naš nestanak. :x Samo polahko. ;)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 jul 2014, 23:50

Pa postoji razlog sto Niksic nije dao Tanovicu da dadne otkaz prosle godine nakon sto je Tanovicu bilo prijeceno sto je Rahimic izbacen iz kluba. Niksic ne zeli Niksicev Velez, nego neovisni Velez, finansijski i politicki i drustveno nezavisan od svih - tako da ti niko nemoze nista. A takav Velez nije prihvatljiv niti SDA niti HDZ niti mnogim njihovim patuljcima i potrccima po gradu.

A Tana je bio u pravu da odstrani Rahimica i ako sam i ja tad prvi lajao na njega - ali bio je u pravu. Kako smo vidjeli nakon dolaska Feje, covjek zaista nije znao kako upravljati ekipom. Feja je sa istim igracima je bukvalno uduplao broj golova i bodova, sto znaci nije bilo do igraca nego do Rahimica. Sad mozemo s pravom reci da nas je Rahimic kostao Evrope prosle sezone - on je bacio 12 bodova u vodu. A Feja ih je nadoknadjivao i kod kuce i na strani. Eh da je babi kita ....

A Velez se i stabilizuje UPRAVO radi toga da se nebi mogao ugasiti i kad Niksic ode i kad ode sva podrska Velezu. RAZLOG stabilizacije i jeste da si neovisan od svih. I ta ideja je kljucna u razvoju Veleza u ovo danas.

Sad je lako dovest i trenere i igrace. Ko nebi u Velezu igrao kad su plate sredjene, ne pretjerano visoke ali ne i niske, situacija sredjena, profesionalan odnos, niko nije zakinut ... Lako je sad dovest igrace - ali trebalo je doci do ovde.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 jul 2014, 23:55

MostaracVelezovac je napisao/la:Pa postoji razlog sto Niksic nije dao Tanovicu da dadne otkaz prosle godine nakon sto je Tanovicu bilo prijeceno sto je Rahimic izbacen iz kluba. Niksic ne zeli Niksicev Velez, nego neovisni Velez, finansijski i politicki i drustveno nezavisan od svih - tako da ti niko nemoze nista. A takav Velez nije prihvatljiv niti SDA niti HDZ niti mnogim njihovim patuljcima i potrccima po gradu.

A Tana je bio u pravu da odstrani Rahimica i ako sam i ja tad prvi lajao na njega - ali bio je u pravu. Kako smo vidjeli nakon dolaska Feje, covjek zaista nije znao kako upravljati ekipom. Feja je sa istim igracima je bukvalno uduplao broj golova i bodova, sto znaci nije bilo do igraca nego do Rahimica. Sad mozemo s pravom reci da nas je Rahimic kostao Evrope prosle sezone - on je bacio 12 bodova u vodu. A Feja ih je nadoknadjivao i kod kuce i na strani. Eh da je babi kita ....

A Velez se i stabilizuje UPRAVO radi toga da se nebi mogao ugasiti i kad Niksic ode i kad ode sva podrska Velezu. RAZLOG stabilizacije i jeste da si neovisan od svih. I ta ideja je kljucna u razvoju Veleza u ovo danas.

Sad je lako dovest i trenere i igrace. Ko nebi u Velezu igrao kad su plate sredjene, ne pretjerano visoke ali ne i niske, situacija sredjena, profesionalan odnos, niko nije zakinut ... Lako je sad dovest igrace - ali trebalo je doci do ovde.
e ovo mnogima smeta, što će nakon Veleža ponovo biti VELEŽ, ali samostalan i jak, kao nekada. I upravu si valjalo je istrpiti sve ove godine, pa da se dođe na ovo stanje, a zaboravili smo da smo pored svih ovi dobrih poteza uspostavili saardnju sa Bursom, koja će nam biti partner u jakom veležu u skorijoj budućnosti, što znači da decenije koje su pred nama slijedi igranka u režiji Veleža. :cool:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 09 jul 2014, 01:02

Vidim pomalo se prisjecamo nekih proslih vremena,pa da podjelim malo utisaka i ja sa vama RAja moja crvena.Nije se Velez stvorio nasilu ili nekome uinat,pa da se nasilu ili necijim inatom ugasi.Velez su stvorili Mostarci ljudi svih vjera i boja,radnicka klasa i ljudi zeljni igre i zabave.I od 1922 pa do danas mnoge generacije Velezovaca prodjose kroz klub,sto igraca,sto uprava sto navijaca.Prosli kroz razdoblje katastrofe 1992-1995 i sad da mi neko kaze raspascemo se nakon Neke Niksica fuuuj :puke: Zapamtite Rodjeni moji N I K A D.Ja sam jedan od onih koji nikad nisu izgubili vjeru u Velez,nikad,i kad je najteze bilo,znao sam da ako prezivimo fasisticki napad da cemo jednog dana na zelenu granu.Trebalo je istrpiti sve napade,a najteze su mi padale psovke i uvrede koje su nanosili maloumni retardirani kreteni koji su dolazili na tekme.
Velez je za mene junak kojeg ranise dusmani onako podlo,neljudski ,s ledja sto bi se reklo.I moji, kakve li ironije "navijaci" laju i zugaju fuuuj.To me bolilo ljudi nemogu rjecima iskazati koliko.
Nije trebalo biti puno pametan pa skontati sta ce se desiti ako JUNAK prezivi. A ja sam vjerovao u to,osjecao sam to,znao sam da cemo se izvuci i da ce stici satisfakcija za strpljenje.
E sad misevi mali mrs u misju rupu,a Rodjeni uzivajte ponovo onako kako ste samo vi znali i kako samo vi znate.Nismo bola mi djaba "RODJENI" mi smo bola Rodjeni zato sto je to iz duse,sto je to pitomo i lijepo,zato sto smo vazda najbolje igrali lopte,i za to sto nam je Velez clan porodice.
Zivi mi bili Rodjeni moji gdje god da ste,zapamtite mi smo NAJBOLJI :bih:
Zadnja izmjena: rodjenisa, dana/u 09 jul 2014, 12:18, ukupno mijenjano 3 puta.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 09 jul 2014, 01:04

pravnik1981 je napisao/la:
BMV22 je napisao/la:
To hoćemo, puštaj nas u snimci, a sve živo i mrtvo na tribine kad igra div naš! :kafa:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 09 jul 2014, 01:06

pravnik1981 je napisao/la:
BMV22 je napisao/la:
To hoćemo, puštaj nas u snimci, a sve živo i mrtvo na tribine kad igra div naš! :kafa:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 jul 2014, 01:07

Kako mi je drago zbog Veleza sto se pojacavate :thumbup: Najvise bih volio nama liga vama kup :cool:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 09 jul 2014, 01:11

Jedna nova stvar koja mi se svidja kod uprave je odstranjivanje psovaca sa tribine neki dan.

Mislim da se to treba nastavit, da sad kad dodje veci broj ljudi na tekmu, kad pocne opet ono vrijedjanje majka igracima, jednostavno zapisat ljude, ili ih uhvatit kamerom i odstranih. Pri tom ne mislim na navijace ili to - nego striktno ove provokatore koji tu dolaze da bi se nekom familije sjetili. I naravno onima koji ulijecu u teren da bi Velezu izbacili 5,000 maraka iz djepa - i njih stavit na listu i nedat im nazad vise nikad.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 09 jul 2014, 01:26

MostaracVelezovac je napisao/la:Jedna nova stvar koja mi se svidja kod uprave je odstranjivanje psovaca sa tribine neki dan.

Mislim da se to treba nastavit, da sad kad dodje veci broj ljudi na tekmu, kad pocne opet ono vrijedjanje majka igracima, jednostavno zapisat ljude, ili ih uhvatit kamerom i odstranih. Pri tom ne mislim na navijace ili to - nego striktno ove provokatore koji tu dolaze da bi se nekom familije sjetili. I naravno onima koji ulijecu u teren da bi Velezu izbacili 5,000 maraka iz djepa - i njih stavit na listu i nedat im nazad vise nikad.
Ma trebamo im mi RAja yebat sve po spisku,kunem se volio bih njih tuci nego ikoga. A vjeruj nece me iznenaditi ako budemo gledali takve scene na tribini,da maloumne djilkose bijemo ko magarad.Mada ce se mozda retardi i sami malo povuci,jer bice vise raje bice i rezultat bolji abd.Siguran sam da ce RA biti puno brojniji i organizovaniji ove godine i oni ce dati svoj doprinos.U svakom slucaju mi idemo pomoci nasem Velezu na jedini pravi nacin,dolaskom na stadion i sa punom podrskom igracima i upravi.
Sarajlic@ hvala drug
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 09 jul 2014, 05:36

Ramović se sporazumno razišao s klubom. Da li neko zna razlog, na stranici nisu naveli.

Non stop povrijeđen pa ga se ne isplati držati u klubu ? Prevelika konkurencija pa nam ne treba više ?
Tražio ga neki drug klub ?
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 09 jul 2014, 08:57

Rano jutros rumeni vrageci su otpeljali u Austriju.Kako pišu na sluzbenoj,u planu je pet prijateljskih utakmica.Prva sa nekim madjarskim prvoligašom,pa drugoligaš Horn i domaćin SV Stripfing.Za kraj nešto jače provjere,ruski prvoligaši Mordovia i Rostov.
Ako dobro vidim,na spisku putnika nema ni Skoke,ni Kladara.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 09 jul 2014, 09:02

tepsija je napisao/la:Rano jutros rumeni vrageci su otpeljali u Austriju.Kako pišu na sluzbenoj,u planu je pet prijateljskih utakmica.Prva sa nekim madjarskim prvoligašom,pa drugoligaš Horn i domaćin SV Stripfing.Za kraj nešto jače provjere,ruski prvoligaši Mordovia i Rostov.
Ako dobro vidim,na spisku putnika nema ni Skoke,ni Kladara.
Nema ni Mirze Cemalovica (Dino Cemalovic je sa ekipom)?
Prkosni i Ponosni od 1922

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 09 jul 2014, 09:06

tepsija je napisao/la:Haurdić dvije godine,Vlada dvije.
Sjetimo se samo kako smo se radovali kad je Vlada tu bio pola godine,jednu polusezonu.
Ovo je strašno,ponekad mislim da sanjam.Ne treba stavljati prevelik teret na leđa igrača ali sve ispod TOP 3,smatrao bih neuspjehom.
Imaćemo tu 6-7 jakih utakmica,i tu trebamo dokazati i pokazati našu snagu,a sa malim timovima,bilo kući ili na strani,ovako ćemo.Lagano,i s pola snage.
Nema više prosipanja bodova protiv umjetnih ekipa.
Taj rad :opaopa:

[youtube][/youtube]

Jako mi je drago,citati ovako lijepe vijesti o Velezu,fakat vrijem je i bilo da se DIV napokon pokrene.Vidim Vladavic i Haurdic potpisali na 2 godine,sto je za respekt.Pripreme u Austriji gdje se pripremaju najbogatiji klubovi Evrope i regije.Znaci sve idila,sto se kaze.

Ono sto mene cudi kao nekog sa strane,je vas preveliki optimizam u uspjeh na tabeli Veleza.E sad kakav bi bio navijac da nije optimista,ali vi fakat i ima te razlog za optimizam,ali mislim da je to kod vas malo previse.Zasto ovo govorim, ne iz neke ljubomore ,jer nemam razlog za to, vec cisto sto gledam onako sa strane bez nekih emocija,mozda realnije.Pa da prokomentarisem ovaj vas igracki kadar.

Ostali ste bez Ostrakovica ,jedan od najboljih,ako ne i najbolji golman lige.Doveli ste zamjenu za Ostrog,ali realno ni blizu njegovih kvaliteta.Sto znaci da ste na golmanskoj poziciji, losiji nego u prosloj sezoni.Odbrana na celu sa Zolj-Skaljic-Skahic po meni solidna za nase lige.Skaljica poznajem vise od ove dvojice pratio sam ga u Olimpicu i Zelji,u ovoj drugoj ekipi se bas i nije naigarao.Bokovi Peljic-Maletic isto tako solidni,nista posebno.Znaci ta zadnja linija na celu sa golmanom nista posebno.Vezni red vam je najbolji dio tima, i tu ste među boljim u ligi,posebno ste mnogo dobili dolaskom Haurdica,i dolaskom Vladavica.Krila su vam također predobra za ove lige posebno Hebibovic.Napad na celu sa Popovicem, koji je prilikom odlaska iz tog kluba docekan od strane tih navijaca sa odusevljenjem.
Klupa vam je isto tako jako tanka.Ne vidim igraca sa klupe, da prilikom izlaska igraca iz prve postave ,moze dici nivo igre Veleza.Sa ovim igrackim kadrom ima te ekipu za vrh tabele,ali daj Boze od toga nesto vise.Daj Boze da grijesim.

Ovo nije nikakva provokacija ,ovo je cisto neko moje viđenje vase ekipe.

Mnogo srece u nastavku i akb.da osigurate tu Evropu,i da na kraju zavrsite na drugom mjestu, odmah iza Sarajeva.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 09 jul 2014, 09:48, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []