FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- PravacPlavo
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
" Ne možete vi Đildi ništa! "... . Prođe 28 godina. Jedan momak je odrastao, oženio se, dijete, posao, prag tridesetih, prag starenja, a Đilda isto mlad, isti mangup. Isti onaj pogled njegov šarlatanski. Blagi osmijeh i vatra u očima koja govori da će vječno živjeti. I hoće. O njegovim podvizima ispričane su priče, mnoge, ja o njima neću. Ja želim samo da posvjedočim fenomenu kolektivnog sjećanja. identiteta, idealizma. Jer ovi što su ga poznavali, što su prošli s njim života, usadiše u nas, koji nismo, ta ista sjećanja, priče. I kad se Đilda spomene osjetimo nostalgiju, ljubav, tugu, kao da sjena njegova je tu kraj nas. A ni poznavali ga nismo. I zaista nema istinitije rečenice od ove s početka posta. Ništa oni njemu ne mogu, jer ga ubili nisu, jer se ukorjenio u kolektivno sjećanje, identitet, odgoj dobrih ljudi. Željovaca. I nije smetnja što ga mnogi ne poznaju, kad ga osjećaju za svog vođu, gaziju, oca, sudruga s tribine koji uzmaknuti neće. U našem identitetu je ova veličina, u našim mislima, srcima, a nas ima i biti će dok je vremena. Ne možete vi Đildi ništa.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
PravacPlavo je napisao/la: ↑11 jul 2020, 10:42" Ne možete vi Đildi ništa! "... . Prođe 28 godina. Jedan momak je odrastao, oženio se, dijete, posao, prag tridesetih, prag starenja, a Đilda isto mlad, isti mangup. Isti onaj pogled njegov šarlatanski. Blagi osmijeh i vatra u očima koja govori da će vječno živjeti. I hoće. O njegovim podvizima ispričane su priče, mnoge, ja o njima neću. Ja želim samo da posvjedočim fenomenu kolektivnog sjećanja. identiteta, idealizma. Jer ovi što su ga poznavali, što su prošli s njim života, usadiše u nas, koji nismo, ta ista sjećanja, priče. I kad se Đilda spomene osjetimo nostalgiju, ljubav, tugu, kao da sjena njegova je tu kraj nas. A ni poznavali ga nismo. I zaista nema istinitije rečenice od ove s početka posta. Ništa oni njemu ne mogu, jer ga ubili nisu, jer se ukorjenio u kolektivno sjećanje, identitet, odgoj dobrih ljudi. Željovaca. I nije smetnja što ga mnogi ne poznaju, kad ga osjećaju za svog vođu, gaziju, oca, sudruga s tribine koji uzmaknuti neće. U našem identitetu je ova veličina, u našim mislima, srcima, a nas ima i biti će dok je vremena. Ne možete vi Đildi ništa.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Dobro je i sto se ovako “navikavaju” igraci da igraju, a da na Grbavici nisu navijaci jer bar jos neko vrijeme nece pustiti ni 1.000, a ne vise.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- svrakino1921
- Kontakt:
PravacPlavo je napisao/la: ↑11 jul 2020, 10:42" Ne možete vi Đildi ništa! "... . Prođe 28 godina. Jedan momak je odrastao, oženio se, dijete, posao, prag tridesetih, prag starenja, a Đilda isto mlad, isti mangup. Isti onaj pogled njegov šarlatanski. Blagi osmijeh i vatra u očima koja govori da će vječno živjeti. I hoće. O njegovim podvizima ispričane su priče, mnoge, ja o njima neću. Ja želim samo da posvjedočim fenomenu kolektivnog sjećanja. identiteta, idealizma. Jer ovi što su ga poznavali, što su prošli s njim života, usadiše u nas, koji nismo, ta ista sjećanja, priče. I kad se Đilda spomene osjetimo nostalgiju, ljubav, tugu, kao da sjena njegova je tu kraj nas. A ni poznavali ga nismo. I zaista nema istinitije rečenice od ove s početka posta. Ništa oni njemu ne mogu, jer ga ubili nisu, jer se ukorjenio u kolektivno sjećanje, identitet, odgoj dobrih ljudi. Željovaca. I nije smetnja što ga mnogi ne poznaju, kad ga osjećaju za svog vođu, gaziju, oca, sudruga s tribine koji uzmaknuti neće. U našem identitetu je ova veličina, u našim mislima, srcima, a nas ima i biti će dok je vremena. Ne možete vi Đildi ništa.
- svrakino1921
- Kontakt:
Vala me rastuzi ovaj 11 juli.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Admir Adrovic ? Napadac iz Crne Gore Pise ** da ga zelimo
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
Ne znam vala sta ce nam napadaci vise 
De krilo ba
De krilo ba
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Fkt sta ce nam jos jedan spic. Jedino mozda Babuka ozbiljno razmislja o 442 
Trenutno imamo 3 napadaca. Sve i da ode jedan imamo dva sasvim dovoljno. Koliko god da tom napadacu nude bolje na to dodati i uloziti u krilo.
Dosadno im,nemaju šta pisati.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Pa dovedena su sad dva za svaki slucaj jer se za Lendrica ne zna sta ce.
Luka jeste spic ali mislim da ce vise igrati krilo nego klasicnog napadaca
Brko iz druge galaksije!
Cuj i u Crnog Gori pumpaju sebi cijenu preko naseg kluba
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Samo Winger,i ako kojim slučajem ispadne nešto što ne možeš odbiti a možeš priuštiti!
MIGRANTI iz METROPOLE!
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Dobro si ti, ovo lupaju gluposti jer je neko Markovica na facebooku pitao da se vrati
Joj budala
Moglo bi biti razocarenje zbog boje koze krila uskoro 
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA