BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)
A bilo je ovdje pojedinaca što su Ćivića čak i u prvih 11 prizivali 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Pa luksemburg je isto znao, a kamoli malinovskyi.
Covjek je pogledao kako je nas luksemburg razvalio sa 6:1 pa mu je sve jasno bilo. Mada ukrajina nista posebna nije bila, ali ako protivnik zna i vidi da mi padamo u zadnji minutama onda je lako nas pobijedit. Jos ako vidis civica, svaki protivnik koji je na dno, dobija novu atomsku snagu. Steta, primit 2 gola tako brzo nesmi se desavat. Nesmimo da padamo u zadnjim minutama, i da napokon jedan trener bude ozbiljan i da nestavi civica na teren, ali dok nam je ovakav savez koji sam vodi reprezentaciju, od nas nema nista. Treba trener da bude glavni a ne savez. Od dobri forumasa niko nebi stavio civica, ali eto kad je danas sve neki interes i veza, slabo se gleda na sportski kvalitet. Nadat se da ce biti bolje ko uvjek do sad
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.
Svakako na SP necemo vjerovatno vise nikad otici, tako da i nije neka steta. Ganjati EP, da se i tu probije ledSheyi je napisao/la: ↑22 mar 2024, 01:10Za Sp cemo biti 3 ili 4 sesir, prije cetvrti, a onda za Euro 2028 bi opet mogli biti drugi sesir jer igramo A ligu nacija, tako su sad bili odredjeni sesiri. Valjda budu opet istoDamirT je napisao/la: ↑22 mar 2024, 01:07Zato sad iskoristiti ovaj period da uvedemo mlade igrace u reprezentaciju tipa Huseinbasic, Basic itd. Odbranu smo sredili. Sad srediti vezni red, umjesto Dzeke Tabakovic i okej tim. Vasilja umjesto one oyebine takodjer staviti u LN.
Jbg, kad tad cemo morati mlade staviti. Bolje u utakmice od kojih se ocekuje da cemo izgubiti, nego u nekim bitnim.Taman dok prodje LN, ovi mladji ce imati kakvu takvu rutinu u reprezentaciji. Da imamo kakvu-takvu buducnost, imamo. Jos ako privolimo jos nekog mladjeg igraca da igra za nas, odlicno.

Vidjeli smo veceras da itekako imamo potencijala. Ukrajinu, koja je u saci imala evropskog prvaka Italiju smo ugasili da nisu znali gdje su. E druga je stvar sto je invalid (necu ga imenovati) syebao sve u par minuta.
Kad vidim kako oni mladi momci tuguju, definitivno znam da cemo imati makar neki uspjeh u buducnosti

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Savo, hvala ti za sve! (u prevodu Thanks for nothing, motherfucker!)
Trenutno je prioritet pronaći selektora koji će u narednim ciklusima (SP 2026, EURO 2028) gurati našu djecu i talente i stvarati novu generaciju Zmajeva, pa kako god da završi. Ko god bude gradio okosnicu tima oko Dedića, Ahmedhodžića, Hadžikadunića, Gazibegovića, Tahirovića, Huseinbašića... imaće moju punu podršku.
Trenutno je prioritet pronaći selektora koji će u narednim ciklusima (SP 2026, EURO 2028) gurati našu djecu i talente i stvarati novu generaciju Zmajeva, pa kako god da završi. Ko god bude gradio okosnicu tima oko Dedića, Ahmedhodžića, Hadžikadunića, Gazibegovića, Tahirovića, Huseinbašića... imaće moju punu podršku.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 22 mar 2024, 01:29, ukupno mijenjano 2 puta.
- MocMahale444
MashAllah
sve dok je vlahadije tu nema nafake.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Mislim da je I Sehicu odzvonilo
Ma treba se halaliti od ove reprezentacije na neko vrijeme (čitaj 4 godine minimalno).
Ja sam čekao baraž da vidim kako će to biti, ovo nam je bila posljednja šansa da se vratimo u neko koliko-toliko normalno stanje, gdje bi ostali reprezentacija negdje između 2. i 3. reda reprezentacija Europe. Ali nažalost, pali smo u taj red 4. repki, u nivo Gruzije, Armenije, Irske, Sjeverne Irske, možda čak i Crne Gore.
Ako nisi u stanju dobiti ovako lošu Ukrajinu, koja nije ništa kvalitetno do 70. minute napravila, onda ne znam, a pri tome iz dvije uzastopne akcije primaš dva gola, u eliminacijskoj utakmici. Fascinantno.
U narednom periodu ti idu zatezanja-otezanja, adaptacija tek novih igrača. Zato predlažem da se sva kompanija preko 30 godina, osim Kolašinca oproste, redom od Džeke, Pjanića, Šehića, Krunića. Dovedi nove igrače, pa nek i popushimo svaku narednu, ali novi kostur pravi i kali tamam na ovim najjačim reprezentacijama. Možda otkinemo bod Njemačkoj, nisu ni oni u nekoj aman formi već 5-6 godina.
Pod hitno dovesti nekog novog, mladog i perspektivnog trenera, neka radi sa novim mladim momcima, u novoj sredini, ali naravno od toga neće biti ništa jer će se uvijek gurati jedna te ista imena, zbog saveza i ljudi u istom. Tako da fakat od ovog treba ohladit na neko vrijeme, jer ovim trulim sistemom se više ništa ne može postići. Edit, ide tamburanje od strane jevrejske zajednice u revialnoj utakmici pred 300 ljudi.
Ja sam čekao baraž da vidim kako će to biti, ovo nam je bila posljednja šansa da se vratimo u neko koliko-toliko normalno stanje, gdje bi ostali reprezentacija negdje između 2. i 3. reda reprezentacija Europe. Ali nažalost, pali smo u taj red 4. repki, u nivo Gruzije, Armenije, Irske, Sjeverne Irske, možda čak i Crne Gore.
Ako nisi u stanju dobiti ovako lošu Ukrajinu, koja nije ništa kvalitetno do 70. minute napravila, onda ne znam, a pri tome iz dvije uzastopne akcije primaš dva gola, u eliminacijskoj utakmici. Fascinantno.
U narednom periodu ti idu zatezanja-otezanja, adaptacija tek novih igrača. Zato predlažem da se sva kompanija preko 30 godina, osim Kolašinca oproste, redom od Džeke, Pjanića, Šehića, Krunića. Dovedi nove igrače, pa nek i popushimo svaku narednu, ali novi kostur pravi i kali tamam na ovim najjačim reprezentacijama. Možda otkinemo bod Njemačkoj, nisu ni oni u nekoj aman formi već 5-6 godina.
Pod hitno dovesti nekog novog, mladog i perspektivnog trenera, neka radi sa novim mladim momcima, u novoj sredini, ali naravno od toga neće biti ništa jer će se uvijek gurati jedna te ista imena, zbog saveza i ljudi u istom. Tako da fakat od ovog treba ohladit na neko vrijeme, jer ovim trulim sistemom se više ništa ne može postići. Edit, ide tamburanje od strane jevrejske zajednice u revialnoj utakmici pred 300 ljudi.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Velid Spaho
Nemam ni emotivnog kapaciteta niti želje da bilo kakve osvrte pišem.
Kad su se emocije slegle mnogo težak poraz. Dešava se, **biga.
Ova mlađa garda će otići na Euro 28. U to sam i više nego siguran.
Do boljih dana.
Kad su se emocije slegle mnogo težak poraz. Dešava se, **biga.
Ova mlađa garda će otići na Euro 28. U to sam i više nego siguran.
Do boljih dana.
- invincible1921
- Kontakt:
Trebala se desit najbolja geneacija ikad da prebacimo koji sesir
Sad iz 3/4 nema teoretake sanse da se plasiramo bar 4 naredna prvenstva...mozda kroz ligu nacija
Sad iz 3/4 nema teoretake sanse da se plasiramo bar 4 naredna prvenstva...mozda kroz ligu nacija
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 22 mar 2024, 01:51, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Nikad losija Ukrajina ima mozda najperspektivniju ekipu u zadnje vrijeme, te nadigravali se s Englezima i Italijanima koji bi nas otresli sa 3-4 gola razlike.
Ekipa im vrijedi skoro 400 miliona, predviđao se naš debakl večeras, i gle čuda, odjednom Ukrajinci nikad gori...
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti, Allaha mi
Edit: tvoj post o Ukrajincima
Post 23 nov 2023, 16:24
Samo uz sreću možemo proć Ukrajinke, ostalo ne vidim neki razlog zašto bismo im mogli parirat na terenu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- tuzlak1987
- Kontakt:
Iz moje perspektive sa tribina, 70 odlicnih minuta i 20 groznih minuta. Prelomni trenutak su bile povrede Dedica i Ahmethodzica nakon cega su u igru usli igraci koji nisu u stanju da se izbore sa Ukrajincima.
Na to treba dodati umor ostalih igraca pred kraj i to sto Milosevic nije uveo nekog agresivnog ranije (aludiram na Rahmanovica koji je trebao uci kada su ostali ostali bez daha).
I eto tada nekad u 70 min se vidjelo da bi mi mogli primiti gol vrlo lako. Tacnije cijeli stadio je to mogao da vidi, ali sada je to "general nakon bitke". Uglavnom lose se to iskombinovalo zadnjih 20 minuta, moglo je bolje i da izdrzimo to do kraja.
Na to treba dodati umor ostalih igraca pred kraj i to sto Milosevic nije uveo nekog agresivnog ranije (aludiram na Rahmanovica koji je trebao uci kada su ostali ostali bez daha).
I eto tada nekad u 70 min se vidjelo da bi mi mogli primiti gol vrlo lako. Tacnije cijeli stadio je to mogao da vidi, ali sada je to "general nakon bitke". Uglavnom lose se to iskombinovalo zadnjih 20 minuta, moglo je bolje i da izdrzimo to do kraja.
GK: Vasilj
CB: Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Kolasinac, Barisic
RB/LB: Dedic, Gazibegovic, Jasic, Karic
DMF/CMF: Krunic, Tahirovic, Huseinbasic, Gigovic
AMF: Hajradinovic, Basic, Varesanovic
RW/LW: Bajraktarevic
C: Demirovic, Tabakovic, Hamulic
Ovih 20-ak igraca bi trebalo ciniti okosnicu reprezentacije u nadolazecem periodu. Boldiranim igracima otici na noge i moliti ih da igraju za nas. Bolji je prosjecni, skolovani dijasporac (poput Gigovica), nego 'vrhunski' domaci talenat (poput Gojaka).
- Rezervni golman zasad nek bude Piric, a kao treceg im sto prije prikljuciti malog Hamzica.
- Stoperima dodati jos jednog, cisto kao osigurac ako se neko od ove cetvorice povrijedi. Od Muharemovica ne ocekujem nista, valjda me demantuje. Mozda ovaj Markovic iz Partizana da bude taj peti stoper.
- Bekovske pozicije su solidno pokrivene.
- Vezni red takodjer solidno pokriven. Ima tu varijacija u kojima Huseinbasic moze igrati ofanzivnog, a Basic centralnog veznog itd. Moze se jos eventualno dodati Omic, mada on u zadnje vrijeme igra stopera u klubu i ne mislim da ima kvalitet za rotacije, ali da ga se treba sto prije 'zavrsiti' - to definitivno.
- Na krilima smo standardno najlosiji. Esmir se cini kao vrhunski talenat i moramo ga kaparisati sto prije. Osim njega, jos mozda ima nade da Hasic napravi nesto, pod uslovom da prestane glumiti igracinu jer je daleko od toga.
- U napadu smo korektno pokriveni. Demirovic i Tabakovic bi cinili taj dvojac koji pocinje meceve. Za Hamulica se jos uvijek potajno nadam da nije izgubljen. Mlad je, tek 23 godine, svi znamo kakva je zvijer bio u Poljskoj, samo da Allah dadne da se konacno dozove. Od napadaca ima jos Huskovic, za kojeg vazi isto sto i za Omica. Takodjer, mozda vidjeti i Jakupovica iz Maribora. Igra dobru sezonu, nije star, a moze igrati i spica i krilnog.
Ovo je ono najbolje sto bi se moglo okupiti vec u junu. Od ovih iz U21 reprezentacije ne vidim apsolutno nikog ko moze pojacati A selekciju (ispravite me ako grijesim, mozda mi neki trenutno ne padaju na pamet). Zbog toga i jeste bitno sto prije rijesiti ove boldirane momke i obecati im sve sto traze. Vjerujem da bi svi oni jedva docekali da vec u ovoj godini igraju protiv vrhunskih fudbalera Engleske, Italije, Njemacke, Holandije itd.
Sehic, Pjanic, Dzeko, pa i Cimirot (ne toliko zbog godina, vec prvenstveno zbog odluke da ide u Saudiju) da se oproste nakon Izraela, a Kolasinac da bude novi kapiten. Civic, Kovacevic, Gojkovic, Rahmanovic i jos neki nemaju kvalitet da budu dio reprezentacije. Medjutim, ako Savo ostane selektor - a ubijedjen sam da hoce, prije ce se desiti da Tahirovic skroz zavrsi s reprezentacijom, a da Gojkovic bude u rotaciji na stoperskim pozicijama.
CB: Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Kolasinac, Barisic
RB/LB: Dedic, Gazibegovic, Jasic, Karic
DMF/CMF: Krunic, Tahirovic, Huseinbasic, Gigovic
AMF: Hajradinovic, Basic, Varesanovic
RW/LW: Bajraktarevic
C: Demirovic, Tabakovic, Hamulic
Ovih 20-ak igraca bi trebalo ciniti okosnicu reprezentacije u nadolazecem periodu. Boldiranim igracima otici na noge i moliti ih da igraju za nas. Bolji je prosjecni, skolovani dijasporac (poput Gigovica), nego 'vrhunski' domaci talenat (poput Gojaka).
- Rezervni golman zasad nek bude Piric, a kao treceg im sto prije prikljuciti malog Hamzica.
- Stoperima dodati jos jednog, cisto kao osigurac ako se neko od ove cetvorice povrijedi. Od Muharemovica ne ocekujem nista, valjda me demantuje. Mozda ovaj Markovic iz Partizana da bude taj peti stoper.
- Bekovske pozicije su solidno pokrivene.
- Vezni red takodjer solidno pokriven. Ima tu varijacija u kojima Huseinbasic moze igrati ofanzivnog, a Basic centralnog veznog itd. Moze se jos eventualno dodati Omic, mada on u zadnje vrijeme igra stopera u klubu i ne mislim da ima kvalitet za rotacije, ali da ga se treba sto prije 'zavrsiti' - to definitivno.
- Na krilima smo standardno najlosiji. Esmir se cini kao vrhunski talenat i moramo ga kaparisati sto prije. Osim njega, jos mozda ima nade da Hasic napravi nesto, pod uslovom da prestane glumiti igracinu jer je daleko od toga.
- U napadu smo korektno pokriveni. Demirovic i Tabakovic bi cinili taj dvojac koji pocinje meceve. Za Hamulica se jos uvijek potajno nadam da nije izgubljen. Mlad je, tek 23 godine, svi znamo kakva je zvijer bio u Poljskoj, samo da Allah dadne da se konacno dozove. Od napadaca ima jos Huskovic, za kojeg vazi isto sto i za Omica. Takodjer, mozda vidjeti i Jakupovica iz Maribora. Igra dobru sezonu, nije star, a moze igrati i spica i krilnog.
Ovo je ono najbolje sto bi se moglo okupiti vec u junu. Od ovih iz U21 reprezentacije ne vidim apsolutno nikog ko moze pojacati A selekciju (ispravite me ako grijesim, mozda mi neki trenutno ne padaju na pamet). Zbog toga i jeste bitno sto prije rijesiti ove boldirane momke i obecati im sve sto traze. Vjerujem da bi svi oni jedva docekali da vec u ovoj godini igraju protiv vrhunskih fudbalera Engleske, Italije, Njemacke, Holandije itd.
Sehic, Pjanic, Dzeko, pa i Cimirot (ne toliko zbog godina, vec prvenstveno zbog odluke da ide u Saudiju) da se oproste nakon Izraela, a Kolasinac da bude novi kapiten. Civic, Kovacevic, Gojkovic, Rahmanovic i jos neki nemaju kvalitet da budu dio reprezentacije. Medjutim, ako Savo ostane selektor - a ubijedjen sam da hoce, prije ce se desiti da Tahirovic skroz zavrsi s reprezentacijom, a da Gojkovic bude u rotaciji na stoperskim pozicijama.
Vasilj, Piric, Sahinovic, Zovko, Kovacevic?
Omerovic, Hadzikadunic,Ahmedhodzic,Dedic,Gazibegovic,Muharemovic, Barisic, Gojkovic, Mujakic, Jasic? Husic?
Tahirovic, Huseinbasic, Rahmanovic, Hajradinovic, Varesanovic, Hadziahmetovic, Basic, Hotic, Gigovic? Bajraktarević? Omic?
Demirović,Tabaković,Prevljak,Menalo,Huskovic,Hamulic,Nalic
Izrodit ce se ako bog da jos neki igrač, samo treba prvo dobra cistka prvo pocet u savezu pa onda dalje!
Jedna si jedina!
Omerovic, Hadzikadunic,Ahmedhodzic,Dedic,Gazibegovic,Muharemovic, Barisic, Gojkovic, Mujakic, Jasic? Husic?
Tahirovic, Huseinbasic, Rahmanovic, Hajradinovic, Varesanovic, Hadziahmetovic, Basic, Hotic, Gigovic? Bajraktarević? Omic?
Demirović,Tabaković,Prevljak,Menalo,Huskovic,Hamulic,Nalic
Izrodit ce se ako bog da jos neki igrač, samo treba prvo dobra cistka prvo pocet u savezu pa onda dalje!
Jedna si jedina!
Bit ćeš opet prvak čest 1946
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ma drug, ako ćeš iskreno, ne znam ni kako smo kući doputovali. Niko da riječi progovori. Muk i tišina u povratku kod svih.
Uz poraz protiv Nigerije i 1-1 sa Francuskom onaj penal, utakmica koja mi je najteže pala u životu, daleko. Tako blizu...
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Baš sad isto razmišljam. Ne pamtim da mi je u životu ovako teško pao neki poraz. Neopisivo ružan osjećaj.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 mar 2024, 02:52Ma drug, ako ćeš iskreno, ne znam ni kako smo kući doputovali. Niko da riječi progovori. Muk i tišina u povratku kod svih.
Uz poraz protiv Nigerije i 1-1 sa Francuskom onaj penal, utakmica koja mi je najteže pala u životu, daleko. Tako blizu...
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- RollingPaper
- Kontakt:
Svaka vam cast kad mozete kucat. Ja reprezentaciju necu pogledat narednih 10 godina poslije ovog.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ali najveća sramota, ne znam ni koji je minut više bio, 96. ili 95., tako nekako.
Ćiviću bježi lopte prema aut liniji ili je oduzeo od nekog Ukrajinca i somina koji je od nje 3 metra, gleda kako ide prema aut liniji, ni da potrči, dok Sead koji igra od prve minute sa centra puni šprint i baca se da je stigne.
Nevjerovatna razlika u volji i mentalitetu između nekog iz dijaspore i šabana koji misli da je osvojio svijet dobrim ugovorom u Mađarskoj.
Ćiviću bježi lopte prema aut liniji ili je oduzeo od nekog Ukrajinca i somina koji je od nje 3 metra, gleda kako ide prema aut liniji, ni da potrči, dok Sead koji igra od prve minute sa centra puni šprint i baca se da je stigne.
Nevjerovatna razlika u volji i mentalitetu između nekog iz dijaspore i šabana koji misli da je osvojio svijet dobrim ugovorom u Mađarskoj.
Luzerski mentalitet...
Trebamo vratiti Djurica, Bicakcica, Viscu, Begovica. Ova cetvorica redovno igraju u svojim klubovima.
Izbaciti Cimirota, Krunica, Kovacevica, Civica, Pirica, Sehica.
Ubaciti Tahirovica i Huseinbasica u prvih 11.
Dzeko/Pjanic penzija?
Trebamo vratiti Djurica, Bicakcica, Viscu, Begovica. Ova cetvorica redovno igraju u svojim klubovima.
Izbaciti Cimirota, Krunica, Kovacevica, Civica, Pirica, Sehica.
Ubaciti Tahirovica i Huseinbasica u prvih 11.
Dzeko/Pjanic penzija?
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!
Uprkos činjenici da sam upisao poraz prije nego što je počelo, kako je meč tekao, kod mene je rastao entuzijazam i nada da ovo možemo dobiti. Stvarno se činilo tako. Sad kad su se slegli utisci, jednostavno ne mogu sebi doći od svega šta se desilo. Sjeo sam na pod i počeo plakati iako nisam plakao baš dugo. Savez ne valja, Faruk, Kodro, kuracpalac, Savo, sve je to manje-više u drugom planu poslije ovoga. Kad sam vidio kako su se momci borili, čovjek samo može biti sjeban što se ovo desilo. Ovo mi je bez dileme najgori poraz kojeg sam doživio najviše zbog okolnosti nas je 10 minuta dijelilo do tekme sa Islandom na prepunoj Grbavici.
Lakše bih podnio da smo petardu primili do poluvremena nego ovaj masterclass ojebine iz Tojšića. Šta će biti poslije ovoga ne znam, niti mi se da razmišljati o tome, ali da će se podržavati ovi naši mladi momci, to bez dileme.
I da, seljačini iz Tojšića zbog pristupa prema novinarima i 'nemoj mene' sa kapom na glavi treba glavu otkinuti. Ljudski je pogriješiti i zavaliti naciju, ali skupi barem muda i izvini se svima.
Lakše bih podnio da smo petardu primili do poluvremena nego ovaj masterclass ojebine iz Tojšića. Šta će biti poslije ovoga ne znam, niti mi se da razmišljati o tome, ali da će se podržavati ovi naši mladi momci, to bez dileme.
I da, seljačini iz Tojšića zbog pristupa prema novinarima i 'nemoj mene' sa kapom na glavi treba glavu otkinuti. Ljudski je pogriješiti i zavaliti naciju, ali skupi barem muda i izvini se svima.

19vendetta87 je napisao/la: ↑22 mar 2024, 01:50Nikad losija Ukrajina ima mozda najperspektivniju ekipu u zadnje vrijeme, te nadigravali se s Englezima i Italijanima koji bi nas otresli sa 3-4 gola razlike.
Ekipa im vrijedi skoro 400 miliona, predviđao se naš debakl večeras, i gle čuda, odjednom Ukrajinci nikad gori...
Da nas nema trebalo bi nas izmisliti, Allaha mi
Edit: tvoj post o Ukrajincima
Post 23 nov 2023, 16:24
Samo uz sreću možemo proć Ukrajinke, ostalo ne vidim neki razlog zašto bismo im mogli parirat na terenu
Buraz, pročitaj dva puta moj komentar da shvatiš o čemu sam pisao, a ne da kopaš po mojim postovima i dokazuješ suprotno.

Prvo što se tiče tog citiranog komentara, nisam potencirao na jačinu Ukrajine, nego naprotiv htio sam naglasini slabost i nespremnost nas samih. Helem nejse, također sam izjavio kako nisu izgledali nešto wow večeras koliko se pričalo (doduše jesam i ja mislio da će pružiti bolju partiju) i koliki su favorit bili. Dakle, nit su imali neke zicere šanse, nit su nas držali u škripcu i bunkeru ni 30 punih minuta, nit su nas nešto aman kondiciono nadjačali, niti su ovako lošoj našoj repki utrpali 3-4 komada razlike kao što su to radile nedavno repke (čitaj Portugal, Lux), što jasno upućuje da nisu pružili najbolju partiju od sebe. Dakle uopšte nisu bili dominantni na terenu, prije bih rekao da smo mi sami sebi utrpali ta dva gola. Napominjem, razlika u igračkom kadru je ogromna, u svakoj liniji po jedan-dva igrača vrlo dobre klase. Od takve ekipe se komotno zbog potencijala njihovog moglo očekivati da će nam ovakvom stanju utrpati i to je to. Takva Ukrajina nije ostavila neki dojam na terenu, te se takva Ukrajina morala dobiti. Mi i ovako loši, bezidejni smo im parirali skoro cijelu utakmicu. Eto tu je razlika, te je za mene takva Ukrajina ostavila slab dojam, koliko se pričalo.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
Velid Spaho
Velid Spaho