Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

ljubav
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ljubav » 22 jan 2010, 09:20

Pastuh je napisao/la: 300 je jedan od najboljih filmova, nerealan, ali mislim da im je osnovni cilj filma bilo prikazati Spartance kao ljude koji bi sve dali za svoju Spartu.

A Spartan don't ask how much enemies , he ask where should he come. :mrgreen:
Naravno da je to bio cilj jer cijeli "mit" o njima se i temelji na tome, samo je bilo pitanje kako ce se
to predstaviti, a oni su usrali.

Opet se postavlja pitanje da li je to ljubav prema rodnom, u ovom slucaju, polisu, ili zelja za zapisivanjem u
historiju, tj. borba za neku cast ili cak ime.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 22 jan 2010, 09:30

Mislim da u ovom slučaju to nije bilo da ostane zapisano u historiji. Ljudi su bili posebni, kada nisu ratovali, trenirali su, težili su da svaki dan postanu jaći. Moguće je da su i htjeli ostati zapisani u historiji , a i uspijeli su, kao jedna od najloijalnijih boraca.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 22 jan 2010, 09:51

film 300 nije radjen da vjerno predstavlja historijske dogadjaje i mitove, radjen je po istoimenom stripu franka millera iz '98 . . . znaci ako je neko citao taj strip znace da je film poprilicno dobra ekranizacija istog . . . raspravljat o realnosti ovog filma je jednako apsurdno kao raspravljat o realnosti filmova tipa sin city, batman i sl radjenima po stripovima gore pomenutog autora .
da se dotaknem i avatara, film (ili bolje rec animirani film) stvarno nije los al' mislim da su malo pretjerali sa popularizacijom, recimo tarantinov 'inglorious basterds' mi je daleko bolji al' opet to je stvar ukusa . . . meni licno avatar predstavlja olicenje danasnje kinematografije tj antiglume jer dovoljno je napravit mocnu kompjutersku animaciju da narod to popushi (nesto slicno ko turbo folk u muzici), znaci gluma nazalost tu igra najmanju ulogu al' opet kazem sve je to stvar ukusa i licnog stava
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 22 jan 2010, 10:34

Treba napomenuti dobro navijanje domaćih Ultarasa i BBB-a.

Sportsport sve vise dokazuje svoje ulizivanje prema pojedinim klubovima, na Hrvatskim portalima se osuduje psovanje Bosne od strane Ultrasa na utakmici protiv Dinama , ali za ovaj portal je to sasvim normalno !
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 jan 2010, 10:34

Evo nama snijega!!!! :D

Sad će službe koje se bave održavanjem puteva U BiH,biti po ko zna koji put iznenađene snijegom u januaru. :lol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 22 jan 2010, 10:36

alan_kardec je napisao/la:Evo nama snijega!!!! :D

Sad će službe koje se bave održavanjem puteva U BiH,biti po ko zna koji put iznenađene snijegom u januaru. :lol:
Pa **** iznaneđenje je to da u januaru padne snijeg :lol:

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 22 jan 2010, 10:41

Dirk je napisao/la:Treba napomenuti dobro navijanje domaćih Ultarasa i BBB-a.

Sportsport sve vise dokazuje svoje ulizivanje prema pojedinim klubovima, na Hrvatskim portalima se osuduje psovanje Bosne od strane Ultrasa na utakmici protiv Dinama , ali za ovaj portal je to sasvim normalno !
Meni cudni ovi moderatori..izgleda da je i tu po nacionalnoj osnovi!
Na temi zrinjski se otvoreno govori protiv ove zemlje, velica hrvaska, a onda kada im ja meter....onda se ovi moderatori javljaju, ko biva vratite se temi!
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 22 jan 2010, 10:44

Imam savjet za tebe, mislim i ja to sada često radim. Kada vidiš neko vrijeđanje u bilo kojem obliku samo prijavi post. Siguran sam da će dotična osoba koja je to pisala biti sankcionisana.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 jan 2010, 10:47

bavarian_bk je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Evo nama snijega!!!! :D

Pa **** iznaneđenje je to da u januaru padne snijeg :lol:

Jest možda ako živiš na Floridi ili u Australiji. :D
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 22 jan 2010, 10:50

Pastuh je napisao/la:Imam savjet za tebe, mislim i ja to sada često radim. Kada vidiš neko vrijeđanje u bilo kojem obliku samo prijavi post. Siguran sam da će dotična osoba koja je to pisala biti sankcionisana.
Kako to uradis :?: slika
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 22 jan 2010, 10:52

Idemo na grudanje snješka radit ;) :P
Nema soli ni pijeska kažu danas štrajkaju ;)

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 22 jan 2010, 10:53

Imaš ovaj trokut ili šta li je kraj svakog post i tu klikneš, vidjeti ćeš , piše ti prijavi post, tako će nadležni ljudi moći da lakše vide sve.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 22 jan 2010, 10:56

Jeste cinkaroši auuuu ;) šala naravno .Prijaviš i opemena tužba dolazi :P
Opasni Mostarci ;) ;)

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 22 jan 2010, 10:58

Pastuh je napisao/la:Imaš ovaj trokut ili šta li je kraj svakog post i tu klikneš, vidjeti ćeš , piše ti prijavi post, tako će nadležni ljudi moći da lakše vide sve.
Hvala kralju!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 jan 2010, 11:00

bambina je napisao/la:Idemo na grudanje snješka radit ;) :P
Nema soli ni pijeska kažu danas štrajkaju ;)

e jbg pa kud baš danas? :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
RIP Adis Selmanović

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 22 jan 2010, 11:01

bambina je napisao/la:Jeste cinkaroši auuuu ;) šala naravno .Prijaviš i opemena tužba dolazi :P
Opasni Mostarci ;) ;)

Nismo opasni, nego želimo samo da se napokon može i normalno diskutovati, bez nekih provokacija. Istina je ta koja mora biti prisutna, da bi se neka konverzacija ostvarila.

@Ada

Nema problema, smrzo se, šta je ovo u Mostar, hladnoće !!!

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 22 jan 2010, 11:32

Evil Genius je napisao/la:film 300 nije radjen da vjerno predstavlja historijske dogadjaje i mitove, radjen je po istoimenom stripu franka millera iz '98 . . . znaci ako je neko citao taj strip znace da je film poprilicno dobra ekranizacija istog . . . raspravljat o realnosti ovog filma je jednako apsurdno kao raspravljat o realnosti filmova tipa sin city, batman i sl radjenima po stripovima gore pomenutog autora .

Ne raspravljamo o realnosti, nego o cinjenici da je film dosta los u odnosu na dobru pricu.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 22 jan 2010, 15:10

razumijem sve, al' ti posmatras na film kao da je snimljen prema tom mitu/dogadjaju/prici ili sta vec a zapravo je to ekranizacija stripa, znaci kako je to sve frank miller dozivio . . . zato je radjen onom tehnikom snimanja - radjen je da izgleda stripovski, scenarij je prilagodjen stripu i mislim da je jedan od boljih filmova na tu temu . . . i da napomenem samo, ne svadjam se nego sam veliki filmofil pa uzivam raspravljat o ovim stvarima :D
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 22 jan 2010, 15:22

Samo ti, ne svadam se nija nikad na forumu, samo razmjenjujem misljenja.

OK, radeno je po uzoru na strip, postujem da se nekome svida, samo sam ja misljenja da se dalo vise "izvuci"
iz ovoga svega.
Film mi se nekako svodi na cistu akciju, kao da je akcenat na samoj borbi.
Nije da ne volim ove ratne anticke i srednjovjekovne filmove, ali sam vise ljubitelj filmova gdje se malo
prikazuje razmisljanje covjeka ili se slavi necija genijalnost.
Haj ne mora biti genijalnost, nego prikaz psihe.

Neki dan sam gledao "Fight club".
Kako se tebi cini, ako si gledao?
Stvarno me je dojmio onako orginalan prikaz necije podsvijesti, dosta dobro uradeno.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 22 jan 2010, 15:35

fight club FTV srijeda 20:00 maksuz kuci osto da gledam (iako ga imam u kolekciji al' gust je na tv-u pogledat) . . . inace mi jedan od najboljih filmova u kojem ima bas sve to sto si nabrojao, norton odlicno odglumio i po meni zasjenio brada pitta, genijalan film sa fantasticnim zavrsetkom . . .
a sto se tice 300 stoji to sve sto si rekao, medjutim film i jeste radjen samo o borbi, znaci neka tipicna muska akcija koja se samo povrsinski dotice ljudske psihe, upravo zato ti govorim sto ti i tebi slicni ce pokusat trazit nesto dublje u filmu al' zapravo je radjen onako kako je strip nacrtan, znaci cista akcija, junak koji predvodi vojsku i to je to . . .

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.