Upravo tosenoRA je napisao/la: mislis na onog skakaca il sam pogrijesio??'
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
A C A B !
- Ajdin_RA81
- Kontakt:
- Stone Island
- Kontakt:
Tek treba da se dogovore Uprava i Ibrak oko ostanka.Ovo neko širi dezinformacije.
Dana na bajramskom turniru u Sarajevu, Velež i Travnik su igrali 5-5. Danas poslijepodne igrate sa nama
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
Vidim ja da dosta pojedinaca pišu nebuloze. Ne želim nikako da pišem po nekom forumu o stanju Veleža unutar kluba. Ali zna se koja dva čovjeka kvare sve unutar kluba. Ko je koga napao na nekom mjestu, ko želi da neki određeni igrači igraju. Ne želim ulaziti u detalje, ali svakako da ovakav tip foruma nije prikladan da iznosim u potpunosti sva svoja viđenja u vezi situacije u i okolo Veleža.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.
ADIN DZAFIC I DUSKO STAJIC TOPNICI LIGE
Adin Dzafić i Duško Stajić sa po 10 pogodaka nalaze se na čelu liste strijelaca Premijer lige. Iza ove dvojice fudbalera je sjajna polusezona, a ukoliko nastave sa igrama koje su prikazivali u ovom dijelu sezone, gotovo je sigurno da će do kraja voditi borbu za "zlatnu kopačku" Premijer lige.
Odmah iza Džafića i Stajića na listi strijelaca nalazi se Alen Škoro (Sarajevo) koji je postigao 9 pogodaka, dok su po gol manje od napadača Sarajeva postigli Vladimir Karalić (Laktaši), Alen Mešanović (Željezničar) i Feđa Dudić (Travnik).
Lista Strijelaca PL:
10 golova: Džafić (Velež), Stajić (Modriča)
9 golova: Škoro (Sarajevo)
8 golova: Karalić (Laktaši), Mešanović (Željezničar), Dudić (Travnik)
6 golova: Wagner i Varea (Široki Brijeg), Bilbija (Borac)
5 golova: Vranješ (Borac), Spalević (Olimpik), Vidović (Čelik), Čolić (Velež), Mišić (Široki Brijeg), Kujundžić (Modriča), Kušljić (Rudar), Bekrić (Željezničar
Adin Dzafić i Duško Stajić sa po 10 pogodaka nalaze se na čelu liste strijelaca Premijer lige. Iza ove dvojice fudbalera je sjajna polusezona, a ukoliko nastave sa igrama koje su prikazivali u ovom dijelu sezone, gotovo je sigurno da će do kraja voditi borbu za "zlatnu kopačku" Premijer lige.
Odmah iza Džafića i Stajića na listi strijelaca nalazi se Alen Škoro (Sarajevo) koji je postigao 9 pogodaka, dok su po gol manje od napadača Sarajeva postigli Vladimir Karalić (Laktaši), Alen Mešanović (Željezničar) i Feđa Dudić (Travnik).
Lista Strijelaca PL:
10 golova: Džafić (Velež), Stajić (Modriča)
9 golova: Škoro (Sarajevo)
8 golova: Karalić (Laktaši), Mešanović (Željezničar), Dudić (Travnik)
6 golova: Wagner i Varea (Široki Brijeg), Bilbija (Borac)
5 golova: Vranješ (Borac), Spalević (Olimpik), Vidović (Čelik), Čolić (Velež), Mišić (Široki Brijeg), Kujundžić (Modriča), Kušljić (Rudar), Bekrić (Željezničar
Red or Dead
http://www.youtube.com/watch?v=iHW1nGJFqhY
http://www.youtube.com/watch?v=iHW1nGJFqhY
Želim čestitati igračima, upravi, te svakako Ibrakoviću i Tanoviću na velikom poslu koji su odradili u ovoj polusezoni. Kao i u svakom klubu tako i kod nas ima finansijskih problema. Koliko sam čuo u ovoj sedmici bi trebalo podmiriti nešto od dugova. Vjerovatno će se morati prodati neko od igrača (najbliži odlasku je Đafa) kako bi se od dobijenog novca dovelo nekoliko pojačanja, te osigurala egzistencija kluba za nastavak sezone.
Kako to da nema para, a 20 sponzora, to je glupost . Imaju para, kakvih dugova 

Ne pricaj nebuloze!!!Pastuh je napisao/la:Kako to da nema para, a 20 sponzora, to je glupost . Imaju para, kakvih dugova
Ne pišem ja nebuloze, ne znam ja ko to voza Mercedese po Mostaru. Ne znam ja ko sve hoće da pojedinci igraju. Nemoj ti pričati nebuloze, te mi reci što je Abdulah ikako htio da ide. Ako želite detalje samo mi pošaljite prouku, pa ću rado da vam odgovorim.
http://www.rodjeni-mostar.com/novo/vije ... &fn_id=194
Heh, kao što sam i rekao i prije. Radi pojedinaca, on želi da ode. Ćovjek koji je toliko dao za Velež. Srećom RA je uz njega.
Heh, kao što sam i rekao i prije. Radi pojedinaca, on želi da ode. Ćovjek koji je toliko dao za Velež. Srećom RA je uz njega.
Ma trener nam je legenda,red ,rad , i disciplina uveo,svaka mu čast ja bi ga za selektora.
Gospodin,kulturan,ako ga izgubimo jadni mi
vidi se veliki napredak.
Sretno mu samo sabur,pozz R:A!
Gospodin,kulturan,ako ga izgubimo jadni mi

Sretno mu samo sabur,pozz R:A!
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
- Ajdin_RA81
- Kontakt:
Ibrakovica napali igraci Modrice jer su se dogovorilida daju bodove modrici ,zato sto ih je modrica ostavila prosle god u premijer ligi
?!

Samo cu se opozvati na ono sto ti pise ispod nika i reci dvije tri stvari, pa bi te molio da ih iskomentarises ili da odgovoris.Pastuh je napisao/la:http://www.rodjeni-mostar.com/novo/vije ... &fn_id=194
Prvo slazem se da je Ibrakovic postigao rezultat, istina. Da nisu drugi klubovi namjestali i kupovali Velež bi vec bio daleko prvi. E sad hocu da te nesto pitam....Primjetis li da je trenutna posjeta Veleza, troduplo manja nego posjeta Veleza kad je igrao u drugoj ligi.....Pitas se zasto???? Reci cu ti ja.... One dvije trecine sto ne dolaze, a dolazili su, hoce da imaju VELEŽ , a ne trenutni uspjeh u hebenoj lopovskoj Premier ligi... Hoce da im djeca treniraju u kvalitetnoj sredini...A ne kao danas da kadete i pionire Veleža dikele po 5-0 nekakvi Bjelopoljci, branitelji, sokoli itd... Ne poricem uspjehe Ibrakovica, ali majstore...zasto Spalevic, zasto Karalic???? To su sve plačenici, koji ce biti skupo plačeni i KAO I IBRAKOVIC , odmah odose, i mozda ce se nekad sjecati Veleza, a mozda i nece. Poslije dva tri kola ce se traziti nekakve silne pare za kupovanje bodova na strani...sto posto...morat ce ako krenu rezultati...Mozda bi se te pare mogle pametnije iskoristiti..npr; dovesti dva kvalitetna omladinska trenera.... kupiti hebeni autobus da nam djeca mogu ici na trening...ali ne, RA hoce uspjeh.....Nisam htio sa ovim da nesto ostro nastupim prema tebi, nego samo da ti kazem da postoje i mnoga druga razmisljanja, kao moja. Kojima je Velež, prije bilo kojeg rezultata u ovoj lopovskoj ligi.... A svaki bolji rezultat, je gubitak necega veoma bitnog....
to ti nije trebalo u ovom postu...samo vi posteni u ovoj ligi?siroki,sarajevo,borac kupuju i namjestaju a velez ne?carina je napisao/la:Samo cu se opozvati na ono sto ti pise ispod nika i reci dvije tri stvari, pa bi te molio da ih iskomentarises ili da odgovoris.Pastuh je napisao/la:http://www.rodjeni-mostar.com/novo/vije ... &fn_id=194
Prvo slazem se da je Ibrakovic postigao rezultat, istina. Da nisu drugi klubovi namjestali i kupovali Velež bi vec bio daleko prvi. E sad hocu da te nesto pitam....Primjetis li da je trenutna posjeta Veleza, troduplo manja nego posjeta Veleza kad je igrao u drugoj ligi.....Pitas se zasto???? Reci cu ti ja.... One dvije trecine sto ne dolaze, a dolazili su, hoce da imaju VELEŽ , a ne trenutni uspjeh u hebenoj lopovskoj Premier ligi... Hoce da im djeca treniraju u kvalitetnoj sredini...A ne kao danas da kadete i pionire Veleža dikele po 5-0 nekakvi Bjelopoljci, branitelji, sokoli itd... Ne poricem uspjehe Ibrakovica, ali majstore...zasto Spalevic, zasto Karalic???? To su sve plačenici, koji ce biti skupo plačeni i KAO I IBRAKOVIC , odmah odose, i mozda ce se nekad sjecati Veleza, a mozda i nece. Poslije dva tri kola ce se traziti nekakve silne pare za kupovanje bodova na strani...sto posto...morat ce ako krenu rezultati...Mozda bi se te pare mogle pametnije iskoristiti..npr; dovesti dva kvalitetna omladinska trenera.... kupiti hebeni autobus da nam djeca mogu ici na trening...ali ne, RA hoce uspjeh.....Nisam htio sa ovim da nesto ostro nastupim prema tebi, nego samo da ti kazem da postoje i mnoga druga razmisljanja, kao moja. Kojima je Velež, prije bilo kojeg rezultata u ovoj lopovskoj ligi.... A svaki bolji rezultat, je gubitak necega veoma bitnog....
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...
@ wade..
Govorim za ovu sezonu...nisam rekao da smo posteni, nego da nemamo ni para, ni savez, ni politiku pod sobom da kupujemo i namijestamo... Ni proslih godina nismo kupovali, nego smo silom dolazili do bodova na domacem terenu....a takvu silu, dok god je ovakvih kupovanja i namjestanja od strane podobnih klubova ODOBRAVAM....
Govorim za ovu sezonu...nisam rekao da smo posteni, nego da nemamo ni para, ni savez, ni politiku pod sobom da kupujemo i namijestamo... Ni proslih godina nismo kupovali, nego smo silom dolazili do bodova na domacem terenu....a takvu silu, dok god je ovakvih kupovanja i namjestanja od strane podobnih klubova ODOBRAVAM....
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Cek, znaci, vi ''na silu'', sta god to znacilo, dobivali kuci, niposto tu nije bilo stele i malo ''losijih'' uvjeta gostima da se ostane u ligi i sl., a problem i razlog za takvo sto su drugi poput Širokog, Sarajeva, Zrinjskog, Borca, koji, za razliku od Veleza, namjestaju pa su zato, iako realno imaju najbolje ekipe i najsredjeniji su klubovi, u vrhu? Svaka cast, nisam odavno vidio jace rezoniranje. 

...Život za Široki...
I Žepče i Modriča su "na silu" odigrali. Zar i to nije direktno utjecanje na ligu i druge klubove ako se tako spasiš pa ispadne možda i bolja ekipa?? Nisu ni drugi imuni ali što vi glumite nevinašca to je goolemo. Pa hebo ga otac je li Pika predstavnik naše županije u savezu? Imate više utjecaja nego Zrinjski.
@fidelis...
sa svojim prijašnjim postom, prije ovog na koji si se navalio, ako si ga procitao, sam potencirao da igraju nasa djeca u Veležu, a ne da dovodimo nekakve Spalevice i Karalice i kupujemo bodove i sve ostalo sto trebamo kupovati.. Znaci u mom slucaju da mogu birati izmedju mogucnosti da Velež bude prvak drzave ili da dogodine vidim Vladavica, ili Kazazica ili Čolica negdje u inostranom klubu, ja biram ovu drugu opciju. Znaci ti i ja smo na skroz dvije različite frekvencije.... A da ima imalo istine u "profesionalnim" klubovima i " klubovima sa dobrom organizacijom" koje ti pominjes, vjerovatno bi neko od igraca koji godinama igraju u takvim klubovima zavrsio negdje...nece majstore, jer svaki normalan evropski klub zna sta se ovdje desava....cast izuzetcima...dotada placaj argentincima i brazilcima, a vasa sirokobrijeska djeca, ako ih ne bude htio Zrinjski, neka idu trbuhom za kruhom...
@marine
slucaj Zepce, vrlo dobro znas, da su zavrsila vladajuca gospoda ovog Fidelisa iz njihovih interesa, a slucaj Modrica se nije smio dogoditi, ali zbog niza okolnosti koje su nastale prije toga( posusje-orasje, pa leotara, pa zvijezda-orasje i niz drugih kriminala) to je bilo neizbjezno....ako ces nas za to kriviti, onda neznam sta da kazem...
sa svojim prijašnjim postom, prije ovog na koji si se navalio, ako si ga procitao, sam potencirao da igraju nasa djeca u Veležu, a ne da dovodimo nekakve Spalevice i Karalice i kupujemo bodove i sve ostalo sto trebamo kupovati.. Znaci u mom slucaju da mogu birati izmedju mogucnosti da Velež bude prvak drzave ili da dogodine vidim Vladavica, ili Kazazica ili Čolica negdje u inostranom klubu, ja biram ovu drugu opciju. Znaci ti i ja smo na skroz dvije različite frekvencije.... A da ima imalo istine u "profesionalnim" klubovima i " klubovima sa dobrom organizacijom" koje ti pominjes, vjerovatno bi neko od igraca koji godinama igraju u takvim klubovima zavrsio negdje...nece majstore, jer svaki normalan evropski klub zna sta se ovdje desava....cast izuzetcima...dotada placaj argentincima i brazilcima, a vasa sirokobrijeska djeca, ako ih ne bude htio Zrinjski, neka idu trbuhom za kruhom...
@marine
slucaj Zepce, vrlo dobro znas, da su zavrsila vladajuca gospoda ovog Fidelisa iz njihovih interesa, a slucaj Modrica se nije smio dogoditi, ali zbog niza okolnosti koje su nastale prije toga( posusje-orasje, pa leotara, pa zvijezda-orasje i niz drugih kriminala) to je bilo neizbjezno....ako ces nas za to kriviti, onda neznam sta da kazem...
- Stone Island
- Kontakt:
Tobra,prvo djecu treba privući u Velež.Velež je donedavno imao po dva juniorska sastava koji su se komotno mogli nositi sa svima u ligi a danas skoro i da nema juniorske ekipe,jedva se skrpi i kad kadeti upadnu.Slična stvar je i s kadetima.Šta misliš zašto tako malo djece trenira ? Jesu li Ibraković i RA krivi za to ? Mi ako odemo u Evropu,eto nešto i para(ne velikih ali za naše uslove su super) i nek se dio od toga izdvoji za omladinske kategorije.To će se i uraditi ako ima poštenog u Upravi.Tu je bilo i bezbroj donacija od starih igrača ali nikako da te donacije dođu do djece,barem ne svih omladinaca.Što se tiče kvalitetnih trenera,pa u Mostaru ima bivših igrača koji bi sigurno to dobro obavljali a ne klošarili po gradu,samo nek se platni spisak kluba uvrste njih 2 do 3.Ne mislim na naše najveće igrače što rade po evropskih klubovima već prosječne igrače koji i nisu postigli nešto više kao Bajević,Halilhodžić,Primorac i slično.Plate bi se i od članarina mogle obezbjediti a bile bi redovnije te bi se ozbiljnije pristupilo radu.I normalno,da se niko ne mješa u njihov posao(znaš na šta mislim).To se i davno moglo odraditi,ali valjda nije bilo volje.Šta ja znam.Znači,Ibraković i igrači sa strane nisu razlog što se omladinski pogon raspada,ne treba da kukaš na njih.Mada ni ovako nisu redovno plate Ibrakoviću i igračima,ali eto.carina je napisao/la: Samo cu se opozvati na ono sto ti pise ispod nika i reci dvije tri stvari, pa bi te molio da ih iskomentarises ili da odgovoris.
Posjeta na stadionu u Vrapčićima je slaba zbog udaljenosti stadiona od grada(nije toliko velika,ali zna se kakav je ovdje mentalitet) a i mutni poslovi u Velež koje smo viđali poslije rata.Džubur nas je doveo u sličnu situaciju kao što danas imamo pa se sve usralo i raspalo,morali smo ispočetka.Dosadilo je to više narodu,pa im ne da bakćati oko Veleža.Tu treba i dodati veliku krizu u gradu,slaba je zaposlenost(nema se para ma koliko se činilo to 3KM malim),nema gradskog budžeta od kojeg zavisi skoro 5000 porodica.Ma ima tu mali milion razloga.Ali nikako taj razlog što si ti naveo.
P.S. Liga je takva i od nje se ne može pobjeći.Nije Velež krivac za to stanje u ligi,već F/NSBiH.Tek kad shvatimo da nam nije reprezentacija sav bh.fudbal i kad otjeramo iz F/NSBiH hahare tipa Ušanović,Kureš... onda ćemo igrati u kvalitetnijoj sredini.
Trenutno korisnika/ca: Direktorcic i 8 gostiju.