Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko
- Real Madrid C.F
- Kontakt:
Re: Real Madrid C.F.
Meni je bitnije a i REAL MADRIDU sta ima od tog dobitka poslije..naravno duel je dobro imati u pozativnom smislu sa nekom ekipom..ali nemoze se ni mijeriti puno jer ipak nije neki velika cifra tekmi..sa tim kazem ovo REAL MADRIDU je "bitan plod" posle 2 titule LP

Ove sezone nam sudije stvarno ne pomazu u La Ligi, mene najvise iritira kad vi dodjete ovdje na nasu temu pa pircate da nije bilo penala i bla bla... Najvise mi je bilo krivo kad ste pisali da penal nad Ronaldom na El Clasicu nije postojao (kad ga je Pique srusio) a Marca, AS i El Mundo pisu da je bilo penala, dok je samo AS pisao da je Ibra bio u ofsajdu prilikom gola.Wolverine je napisao/la:pa jbg ne moze svake godine. treba biti realan pa prznat da i Barci i Realu sudije pomazu. Prosle godine je Real dobio dosta golova od sudija. i Barca je ne kazem da nije. Prvo mi padne na pamet onaj gol protiv Bilbaoa, mislim za Real. I prijasnjih godina su im pomagali, i Realu i Barci. Mene samo ljuti kad navijaci Reala zale konstantno na pomaganja za Barcu, a pritom zaboravljaju sve poklonjene bodove za Real iz prijasnjih sezona.
Vecina vas se nece sloziti samnom kad kazem da su Reala ove sezone sudije vise ostetile nego su im poklonili golova, a i one koje fakticki jesu, nisu odlucivali o ishodu utakmice.
Ajd mi nabroj igrace kojima prijeti suspenzija i nabroj mi situacije kad su dobili zute kartone - jer bez toga ne mozes ulaziti u neku diskusiju... prvo dokaze, pa cemo se onda medjusobno raspravljatiReal Madrid C.F je napisao/la: ma de bolan sta tije vidis li koliko samo imamo zutih kartona jesi gledo 1 tekmu u Zurichu kad je onaj papak dao 5 zuti nam mislim da imamo 13,4 zuti citav tim prijeti suspenzija u osmini finala...jeli znas za to???dok su oni maltili iz Zuricha nas svaki prekesaj je bio karton skoram..jesmo mi imali neke potreba dobivati to a vodili od samog pocetka..sijeti se samo Gijona kad je ponisten cisti pogodak Raula..2 boda oduzeta :mrgreen:skracena nam..
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, hoy tenemos que ganar,
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, hoy tu tienes que marcar.
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Pricali ste i vi da e Ibra bio u ofsajdu. dok je linija ocigledna. mozda niste svi, al jest vecina.
Evo malo novosti u vezi Real Madrida...
velik broj navijaca je na Marcinoj stranici glasalo o tome koga bi na zimu voljeli gledati na mjestu lijevog beka u Real Madridu, i vise od 70%, tacnije oko 100.000 njih je reklo da bi voljelo gledati Carlosa na toj poziciji.
Benitez ce na zimu od Reala traziti Ruuda koji bi lako mogao otici za par milioncica...
Marcelo je danas i jucer trenirao odvojeno od ostatka grupe zbog problema s misicima i upitan je za utakmicu protiv Zaragoze
Roberto Carlos priznao da bi odmah otisao u Madrid ukoliko dobije poziv od Florentina Pereza, moram i ja priznati da bih to volio
Cijeli clanak mozete procitati ovdje, tacnije cijeli intervju s Carlosom: http://www.marca.com/2009/12/15/futbol/ ... 61642.html
Ukoliko Real zeli dovesti Carlosa, morat ce izdvojiti oko 9 miliona za njega jer Carlos vec ima dogovor s Corinthiasom i ako se odluci otici u neki drugi klub, taj klub ce morati platiti oko 12,6 miliona dolara, sto je manje od 10 miliona eura
Juve bi na zimu mogao od Reala traziti Gaga, zasad se ne spominje odsteta, niti njegov ugovor s Juventusom, ali to ce se najvjerovatnije dogoditi. Da jos samo dodam da je Ruud van Nistelrooy uspjesno operiran i da mu nece biti potrebno dugo odmaranje i oporavljanje od ozljede
velik broj navijaca je na Marcinoj stranici glasalo o tome koga bi na zimu voljeli gledati na mjestu lijevog beka u Real Madridu, i vise od 70%, tacnije oko 100.000 njih je reklo da bi voljelo gledati Carlosa na toj poziciji.
100.000 aficionados ficharían a Roberto Carlos
Según la encuesta de MARCA.com, el 71% de los hinchas vota por el regreso del lateral brasileño a sus 36 años
Benitez ce na zimu od Reala traziti Ruuda koji bi lako mogao otici za par milioncica...
Benítez quiere a Van Nistelrooy como suplente de Torres
Los 'reds' le ofrecerían seis meses de contrato, pero el madridista quiere un año más · El holandés quiere jugar más minutos a partir de enero para poder ir al Mundial
Marcelo je danas i jucer trenirao odvojeno od ostatka grupe zbog problema s misicima i upitan je za utakmicu protiv Zaragoze
Marcelo sigue entre algodones
Gago, recuperado de su gripe, volvió a entrenarse · Pellegrini sigue sin poder contar con Kaká, Metzelder, Guti y Van Nistelrooy.
Por segundo día consecutivo, Marcelo se ha entrenado al margen del equipo por sus molestias musculares. Ya estuvo a punto de ser baja en el partido de la jornada pasada contra el Valencia aunque el brasileño acabó forzando y jugó.
Roberto Carlos priznao da bi odmah otisao u Madrid ukoliko dobije poziv od Florentina Pereza, moram i ja priznati da bih to volio
Ukoliko Real zeli dovesti Carlosa, morat ce izdvojiti oko 9 miliona za njega jer Carlos vec ima dogovor s Corinthiasom i ako se odluci otici u neki drugi klub, taj klub ce morati platiti oko 12,6 miliona dolara, sto je manje od 10 miliona eura
Juve bi na zimu mogao od Reala traziti Gaga, zasad se ne spominje odsteta, niti njegov ugovor s Juventusom, ali to ce se najvjerovatnije dogoditi. Da jos samo dodam da je Ruud van Nistelrooy uspjesno operiran i da mu nece biti potrebno dugo odmaranje i oporavljanje od ozljede
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Ja to ne sporim, i jos uvijek tvrdim da je ono bio ofsajd. Na onim se slikama stvarno ne moze dobro ni vidjeti je li bio ili ne, ali ako se gleda polozaj cijelog tijela a ne samo polozaj noge, onda ja jos uvijek tvrdim da je gol koliko toliko bio neregularan, i da bi neki ondje svirali ofsajd a neki ne, samo na nasu zalost, sudac koji je sudio na El Clasicu je pustio da se igra nastavi i ima potpuno pravo....Ja kao navijac Reala cu uvijek tvrditi da je ono bio ofsajd, i onda kad mi dokazete da je suprotno, ja necu mjenjati misljenje..Wolverine je napisao/la:Pricali ste i vi da e Ibra bio u ofsajdu. dok je linija ocigledna. mozda niste svi, al jest vecina.
****, takvi smo
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
isto tako cu ja stajati iza svoga misljenja da na Ronaldu nije bio penal. jbg takav sam. i kad neko dokaze suprotno ja cu stajati iza svoga misljenja.Pipita je napisao/la:Ja to ne sporim, i jos uvijek tvrdim da je ono bio ofsajd. Na onim se slikama stvarno ne moze dobro ni vidjeti je li bio ili ne, ali ako se gleda polozaj cijelog tijela a ne samo polozaj noge, onda ja jos uvijek tvrdim da je gol koliko toliko bio neregularan, i da bi neki ondje svirali ofsajd a neki ne, samo na nasu zalost, sudac koji je sudio na El Clasicu je pustio da se igra nastavi i ima potpuno pravo....Ja kao navijac Reala cu uvijek tvrditi da je ono bio ofsajd, i onda kad mi dokazete da je suprotno, ja necu mjenjati misljenje..Wolverine je napisao/la:Pricali ste i vi da e Ibra bio u ofsajdu. dok je linija ocigledna. mozda niste svi, al jest vecina.
****, takvi smo
pametno Wolverine
Evo jos novijih vijesti, i mogu reci otkako je ovaj Real Madrid C.F. dosao na forum, samo se spominju neka nova pojacanja, a nakon dugo, dugo vremena, BILD spominje odlazak Riberya u Real, sto su njegova predvidjanja i nesto sasvim suprotno mojim zeljama...
Prvo da kazem da je Carlos Cuellar iz Aston Ville prvi na listi igraca koje Real misli dovesti na zimu, a on bi im trebao posluziti kao zamjena za Pepea. Navodno bi Real trebao izdvojiti oko €9 miliona za njegove usluge, a Metzelder bi na zimu mogao napustiti Real.
Bild je objavio vijest u kojoj stoji da ce Franck Ribery od narednog ljeta igrati u Real Madridu. Navodno je francuz odbio potpisati novi ugovor s Bayernom i kako im je otkrio Uli Hoeness, bavarci nece imati izbora nego prodati ga naredno ljeto jer ima 2011. istice ugovor s Riberyem. Ovo je za neke losa a neke dobra vijest ,barem sto se tice navijaca Reala, jer sam siguran da ima igraca koji bi nam bolje dosli od Riberya, za kojeg cemo morati izdvojiti 60 miliona!
E sad ona vijest koja je prema meni najvaznija od svih koje smo u zadnjih nekoliko dana objavili. Iker Casillas je proglasen najboljim golmanom na svijetu od strane FIFPro, te ce u ponedjeljak zajedno s Ronaldom i Kakom otici u Zurich na svecanost dodjeljivanja nagrada. Iker je proglasen najboljim golmanom s velikom razlikom u broju glasova, ispred golmana poput Van der Sara, Neuera, Valdesa i Julia Cesara. Isti dan ce biti proglasen i najbolji igrac na svijetu od strane FIFA-e, koja je nagradu za najbolje golmana dodjelila Casillasu, a nagradu ce dobiti Kaka, Ronaldo, Messi, Xavi ili Iniesta, i tih pet igraca jedini konkuriraju sto poakzuje da je Primera najjaca liga na svijetu.
Evo jos novijih vijesti, i mogu reci otkako je ovaj Real Madrid C.F. dosao na forum, samo se spominju neka nova pojacanja, a nakon dugo, dugo vremena, BILD spominje odlazak Riberya u Real, sto su njegova predvidjanja i nesto sasvim suprotno mojim zeljama...
Prvo da kazem da je Carlos Cuellar iz Aston Ville prvi na listi igraca koje Real misli dovesti na zimu, a on bi im trebao posluziti kao zamjena za Pepea. Navodno bi Real trebao izdvojiti oko €9 miliona za njegove usluge, a Metzelder bi na zimu mogao napustiti Real.
Bild je objavio vijest u kojoj stoji da ce Franck Ribery od narednog ljeta igrati u Real Madridu. Navodno je francuz odbio potpisati novi ugovor s Bayernom i kako im je otkrio Uli Hoeness, bavarci nece imati izbora nego prodati ga naredno ljeto jer ima 2011. istice ugovor s Riberyem. Ovo je za neke losa a neke dobra vijest ,barem sto se tice navijaca Reala, jer sam siguran da ima igraca koji bi nam bolje dosli od Riberya, za kojeg cemo morati izdvojiti 60 miliona!
E sad ona vijest koja je prema meni najvaznija od svih koje smo u zadnjih nekoliko dana objavili. Iker Casillas je proglasen najboljim golmanom na svijetu od strane FIFPro, te ce u ponedjeljak zajedno s Ronaldom i Kakom otici u Zurich na svecanost dodjeljivanja nagrada. Iker je proglasen najboljim golmanom s velikom razlikom u broju glasova, ispred golmana poput Van der Sara, Neuera, Valdesa i Julia Cesara. Isti dan ce biti proglasen i najbolji igrac na svijetu od strane FIFA-e, koja je nagradu za najbolje golmana dodjelila Casillasu, a nagradu ce dobiti Kaka, Ronaldo, Messi, Xavi ili Iniesta, i tih pet igraca jedini konkuriraju sto poakzuje da je Primera najjaca liga na svijetu.
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Ovu zadnju recenicu hladno ignorisem. 
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
- Real Madrid C.F
- Kontakt:
R.Carhvhalo bi mogao doci u Real u zamijenu za Rud..po pisanju engl.medija..jer Drogba ide na africki kup nacija
Zadnja izmjena: Real Madrid C.F, dana/u 16 dec 2009, 15:48, ukupno mijenjano 1 put.
Karvaljo u zamjenu za Ruda. nema mi to smisla.
- Real Madrid C.F
- Kontakt:
ma znam eng..mediji svasta izmisljajuWolverine je napisao/la:Karvaljo u zamjenu za Ruda. nema mi to smisla.
Sta pricas ti? Bild je objavio izjavu Uli Hoenessa, da ce Bayern pocetkom godine pokusati razgovarati sa Riberyjem oko produzetka ugovora. Sasvim je normalno, ako Ribery ne prihvati ponudu Bayerna, da ce biti na ljeto prodat.Pipita je napisao/la: Bild je objavio vijest u kojoj stoji da ce Franck Ribery od narednog ljeta igrati u Real Madridu. Navodno je francuz odbio potpisati novi ugovor s Bayernom i kako im je otkrio Uli Hoeness, bavarci nece imati izbora nego prodati ga naredno ljeto jer ima 2011. istice ugovor s Riberyem. Ovo je za neke losa a neke dobra vijest ,barem sto se tice navijaca Reala, jer sam siguran da ima igraca koji bi nam bolje dosli od Riberya, za kojeg cemo morati izdvojiti 60 miliona!
Po prici Ulija, to bi bilo bacanje para, tj. nekih 50-60 milona koliko se on nada da za njega moze dobiti, ako ovaj ne prihvati ponudu.
Ja bih isto volio da se to sto prije rijesi, po mogucnosti u zimskoj pauzi, da nas ne razvlace citavu polusezonu
Vom Jäger zum Gejagten
- Real Madrid C.F
- Kontakt:
slusaj ti stvarno mislis da je Chelzi ponudio 60 mill za Ribery i da je Bayern odbio..geronimo je napisao/la:Sta pricas ti? Bild je objavio izjavu Uli Hoenessa, da ce Bayern pocetkom godine pokusati razgovarati sa Riberyjem oko produzetka ugovora. Sasvim je normalno, ako Ribery ne prihvati ponudu Bayerna, da ce biti na ljeto prodat.Pipita je napisao/la: Bild je objavio vijest u kojoj stoji da ce Franck Ribery od narednog ljeta igrati u Real Madridu. Navodno je francuz odbio potpisati novi ugovor s Bayernom i kako im je otkrio Uli Hoeness, bavarci nece imati izbora nego prodati ga naredno ljeto jer ima 2011. istice ugovor s Riberyem. Ovo je za neke losa a neke dobra vijest ,barem sto se tice navijaca Reala, jer sam siguran da ima igraca koji bi nam bolje dosli od Riberya, za kojeg cemo morati izdvojiti 60 miliona!
Po prici Ulija, to bi bilo bacanje para, tj. nekih 50-60 milona koliko se on nada da za njega moze dobiti, ako ovaj ne prihvati ponudu.
Ja bih isto volio da se to sto prije rijesi, po mogucnosti u zimskoj pauzi, da nas ne razvlace citavu polusezonu
Pa sta sam ja rekaoReal Madrid C.F je napisao/la:
slusaj ti stvarno mislis da je Chelzi ponudio 60 mill za Ribery i da je Bayern odbio..daj nebudite smijesni Bayern nebi odbio 45 mill kamali 60
![]()
a sad Ribery ako neproduzi ugovor za njega mogu dobiti 15 do 20 mill...a Uli je reko ili produzuje ugovor ili ga prodajemo
Ako je Uli potvdio da je ljetos imao ponudu od 76 mil, drugu od 80 mil. i trecu 65 miliona + Bosingwa, ja mislim da bi trebao vise vjerovati njemu nego tebi insideru
A za tu sicu koji spominjes, mogu se samo nasmijati
Vom Jäger zum Gejagten
- Real Madrid C.F
- Kontakt:
moze on da prica sta hoce..on da je imao takvu ponudu prodali bi ga..kako Chelziju tako Realu...ni Chezi ni Real nisu potvrdili da su poslaili ponudu od 65 mill itdd..smiji se koliko hoces Bayern je taki klub da bih oni toliki novac prihvatili jer znaju da mu istice ugovr za 2 god tada,,a sad sigurni nece moci dobiti vise od 20 mill..1 godina ugovora..pa nije niko lud da daje vise..radje ce sacekati jos 1 godinugeronimo je napisao/la:Pa sta sam ja rekaoReal Madrid C.F je napisao/la:
slusaj ti stvarno mislis da je Chelzi ponudio 60 mill za Ribery i da je Bayern odbio..daj nebudite smijesni Bayern nebi odbio 45 mill kamali 60
![]()
a sad Ribery ako neproduzi ugovor za njega mogu dobiti 15 do 20 mill...a Uli je reko ili produzuje ugovor ili ga prodajemo
![]()
Ako je Uli potvdio da je ljetos imao ponudu od 76 mil, drugu od 80 mil. i trecu 65 miliona + Bosingwa, ja mislim da bi trebao vise vjerovati njemu nego tebi insideru![]()
A za tu sicu koji spominjes, mogu se samo nasmijati![]()
, helem, u tvom stilu
Ma Real daje Ruuda i plus novac za Carvalha jer im treba stoper, ali ipak su to sve medijska nagadjanja...Wolverine je napisao/la:Karvaljo u zamjenu za Ruda. nema mi to smisla.
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Wolverine je napisao/la:Karvaljo u zamjenu za Ruda. nema mi to smisla.
šupljak
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
U sustini jeste tako kako ti kazes, ali ima uvijek izuzetaka. Bayernovom vodstvu je Ribery pravo legao, u par navrata Uli je demonstrativno izjavljivao da samo moze pricati sa onima, koji ponude cifru 100+mio. Kao sto je poznato, Bayern je izuzetno financijski jak, njima nije toliko da sad zarade na njemu. Vise im je zelja da ih on dovede do naslova LP-a. Cak je Uli jednom rekao, da nas dovede do naslova, ne bi se pokajao ni sekunde, da nam ode kao slobodan igrac, tj. bez obestecenja.Real Madrid C.F je napisao/la: moze on da prica sta hoce..on da je imao takvu ponudu prodali bi ga..kako Chelziju tako Realu...ni Chezi ni Real nisu potvrdili da su poslaili ponudu od 65 mill itdd..smiji se koliko hoces Bayern je taki klub da bih oni toliki novac prihvatili jer znaju da mu istice ugovr za 2 god tada,,a sad sigurni nece moci dobiti vise od 20 mill..1 godina ugovora..pa nije niko lud da daje vise..radje ce sacekati jos 1 godinu![]()
ako igrac nezeli da potpise
Bavarac smij se koliko hoces....
a baji je vec sakat sto se mene tice ja ga nebi u REALU
Na kraju je najbitnije kako sam Ribery kaze, ako izrazi zelju da ide, njega niko zadrzati ne moze.
A to sto kazes da Bayern nece moci za njega izvuci vise od 20 miliona, je vise nego smijesno
A ti zauzvrat ostani samo na ovom nicku, jer puno je brate 5 komada
Jos nesto sam primjetio kod razmazenih Realovaca, sad svi odreda ne bi volili da vam Ribery dodje, sad on sakat, stakleni, ima drugih igraca koji bi se uklopili bolje u igru Reala...
Garantujem, da aBd, Bilal bude briljirao u proljetnom dijelu prvenstva, opet cete svi odreda pishkati za njim, kao i do ove zadnje povrede.
Glamurozno, nema sta!
Vom Jäger zum Gejagten
- Real Madrid C.F
- Kontakt:
Ne sijecam se Huga nikad ga nisam gledo uzivogeronimo je napisao/la:U sustini jeste tako kako ti kazes, ali ima uvijek izuzetaka. Bayernovom vodstvu je Ribery pravo legao, u par navrata Uli je demonstrativno izjavljivao da samo moze pricati sa onima, koji ponude cifru 100+mio. Kao sto je poznato, Bayern je izuzetno financijski jak, njima nije toliko da sad zarade na njemu. Vise im je zelja da ih on dovede do naslova LP-a. Cak je Uli jednom rekao, da nas dovede do naslova, ne bi se pokajao ni sekunde, da nam ode kao slobodan igrac, tj. bez obestecenja.Real Madrid C.F je napisao/la: moze on da prica sta hoce..on da je imao takvu ponudu prodali bi ga..kako Chelziju tako Realu...ni Chezi ni Real nisu potvrdili da su poslaili ponudu od 65 mill itdd..smiji se koliko hoces Bayern je taki klub da bih oni toliki novac prihvatili jer znaju da mu istice ugovr za 2 god tada,,a sad sigurni nece moci dobiti vise od 20 mill..1 godina ugovora..pa nije niko lud da daje vise..radje ce sacekati jos 1 godinu![]()
ako igrac nezeli da potpise
Bavarac smij se koliko hoces....
a baji je vec sakat sto se mene tice ja ga nebi u REALU
Na kraju je najbitnije kako sam Ribery kaze, ako izrazi zelju da ide, njega niko zadrzati ne moze.
A to sto kazes da Bayern nece moci za njega izvuci vise od 20 miliona, je vise nego smijesnoAko bude tako kao sto ti kazes, plus ja dodajem dodatnih 10 milki na to, znaci 30 mio, ja trazim od Admina da mi izmjeni nickname...i to u Hugo Sanchez ( njega se sigurno ne sjecas
).
A ti zauzvrat ostani samo na ovom nicku, jer puno je brate 5 komada![]()
Jos nesto sam primjetio kod razmazenih Realovaca, sad svi odreda ne bi volili da vam Ribery dodje, sad on sakat, stakleni, ima drugih igraca koji bi se uklopili bolje u igru Reala...
Garantujem, da aBd, Bilal bude briljirao u proljetnom dijelu prvenstva, opet cete svi odreda pishkati za njim, kao i do ove zadnje povrede.
Glamurozno, nema sta!
- Real Madrid C.F
- Kontakt:
Svake godine se odrzava tradicionalana Bozicni rucak sa pocetkom u 15h,prisustvali su fudbaleri,kosarkaski Real Madrid.od fudblera osim Pepe-a koji je otisao u Portugal gdje ce imati operaciju,,nisu bili Gago zbog prehlade,i Rud koji je operisao krajnike,kosarkasi su svi prisutni bili na rucku..Na rucku su bili jos neki legedarini igraci npr.Gento,Hiero,Di Stefano,Butrageno,Valdano,Sanchis,bivsi golman Buyo,Chendo...
Florentino Perez je izjavio nekoliko rijeci :Ovaj klub je stvoren da pobijedjuje i da bude primjer drugima.Ovo je klub zbog kojeg se svi osijecamo ponosni,da dajemo spektakl, postujemo suparnika, i volimo borbu.
Nazdravio je za 2010 godinu i pozelio "Raditi naporno da bi ostavrili svoj projekat,a ja sam ubijedjen da vi to mozete uspijeti".
Florentino Perez je izjavio nekoliko rijeci :Ovaj klub je stvoren da pobijedjuje i da bude primjer drugima.Ovo je klub zbog kojeg se svi osijecamo ponosni,da dajemo spektakl, postujemo suparnika, i volimo borbu.
Nazdravio je za 2010 godinu i pozelio "Raditi naporno da bi ostavrili svoj projekat,a ja sam ubijedjen da vi to mozete uspijeti".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.