Jedna od karakteristika dobrog igraca je da donosi dobre odluke, to bi bilo jel ono sto ga cini vrhunskim. U toj situaciji je imao i Podolskog i Osvalda koji su bili u boljim pozicijama, a on se odlucije sutirati iako dva igraca pokrivaju sut. Kao konjine su reagirale Icardi i Guarin, braneci primadonu. Znaci lik ima pravo uraditi sve sto zeli, a da niko da mu se usprotiv. Halo Idi Amin, jesi to ti ?! I sad ce mi neko reci da su se takvi njegovi postupci tada zavrsili i da to utice pozitivno na raspolozenje ekipe.
Poenta je bila da se oko njega ekipa gradila. I nije da smo bas vidjeli plodove toga, sto znaci da je pogresna taktika. (citiraj bar sve)
A ta prica o Icardijevim saigracima stvarno ne pije vode. Sve vrijeme je bio target man. Igrala se u najvecoj vecini slucajeva 4-3-3 formacija, tako da je ovisio od suigraca. Nije jel te golove on sam sebi kreirao. Ako hoces provjeri za svoju dusu koliko golova je Icardi postigao na asistenciju nekoga, a koliko je kreirao sam. Pa izracunaj sebi jel statistical significance tvoja teorija da nije napadac koji samo ceka.
Ja sam u novembru 2016 bio na Derby della Madonnina, lik je bio toliko inferioran u odnosu na stopere da je bilo zalosno. Parkira se napad i samo maše, toliko o njemu da nesto moze sam protiv ekipe koja se iole bolje odbrambeno postavi.
Opet Icardi je dobar napadac, ali nije toliko dobar da bi ga trpili pod svaku cijenu i ima velikih broj boljih od njega na trzistu. Jedan od njih je i Lukaku.
Icardi je znatno slabiji napadac od Lukakua, a u to cemo se nažalost uvjeriti kad ovaj stigne u Juventus.
Barba halali sto smo sumnjali.