Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

nedim1993
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la nedim1993 » 02 dec 2012, 22:49

Marsal je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:
Pa koji je to dugorocni plan, od talenata praviti igracine i prodavati ih rivalima ?
Otplatiti tadion i napravidi model koji će se moci sam održavat i biti na najvećem mogucem nivou bez da mora dolazit prljavi ruski ili arapski novac u klub. Kad se stadion otplati i kad na naplatu dođu novi, masniji sponzorski ugovor Arsenal će biti u stanju takmičit se sa bilo kojim klubom na svijetu po pitanju plaća i transfera. Šteta što tada neće biti Arsenea Wengera da svoj rad naplati nekim trofejom zbog nezahvalne rulje.
objasnio.
samo se nadam da će Wenger to dočekat.
Zaslužio je čovjek. Samo se previše bune navijači a realno su i u pravu, samo što nije kriv Wenger
Vođa zna.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 02 dec 2012, 22:50

Marsal je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:
Pa koji je to dugorocni plan, od talenata praviti igracine i prodavati ih rivalima ?
Otplatiti tadion i napravidi model koji će se moci sam održavat i biti na najvećem mogucem nivou bez da mora dolazit prljavi ruski ili arapski novac u klub. Kad se stadion otplati i kad na naplatu dođu novi, masniji sponzorski ugovor Arsenal će biti u stanju takmičit se sa bilo kojim klubom na svijetu po pitanju plaća i transfera. Šteta što tada neće biti Arsenea Wengera da svoj rad naplati nekim trofejom zbog nezahvalne rulje.
Aha, idila prava vas ceka - samo što nije došla (ali za jedno 15 godina :lol: ) a dotad treba biti strpljiv i gledati kako Čelzi, City i ostali mlate titule...a vile, vilenjaci i jednorozi ce oblijetati oko Emiratesa kad se to desi i svi ce hrliti Arsenalu :mrgreen:
jbt kralj, ti ko Hans Kristian Andersen :o

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 02 dec 2012, 22:51

glori hanteru idi uživaj u barsi mani se arsenala Bgt. :mrgreen: i njihovom osvajanju titula :)
Vođa zna.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 02 dec 2012, 22:51

Šta mislite koliko taj dugoročni plan iznosi u godinama..kao što neko reče Arsenal ima veliku bazu,navijače ,rejting,kakve god uspjehe i istoriju imali Notngem,Leeds,Wimbldon..Arsenal je za njih institucija.Arsenal i sada ima masne sponzorske ugovore,prihode druge prirode,i svašta nešto..ne mora se biti po troškovima kao PSG ili City ali da se nije moglo zadržati 4-5 glavnih igrača nešto ne vjerujem...samo pogledajte šta se prodalo u zadnje 3-4 godine sada bi garant se ganjali sa Manchesterskim dvojcem

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 02 dec 2012, 22:54

aqarius je napisao/la:Šta mislite koliko taj dugoročni plan iznosi u godinama..kao što neko reče Arsenal ima veliku bazu,navijače ,rejting,kakve god uspjehe i istoriju imali Notngem,Leeds,Wimbldon..Arsenal je za njih institucija.Arsenal i sada ima masne sponzorske ugovore,prihode druge prirode,i svašta nešto..ne mora se biti po troškovima kao PSG ili City ali da se nije moglo zadržati 4-5 glavnih igrača nešto ne vjerujem...samo pogledajte šta se prodalo u zadnje 3-4 godine sada bi garant se ganjali sa Manchesterskim dvojcem
Ma šta bi se ganjali. City ne bi imo pola tima i ne bi bio prvak da nema arsenala, a Mančester bi negdje 15 , 16 sad da nema Arsenala :mrgreen:
Vođa zna.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 02 dec 2012, 22:57

naravno monolog ima više od 10 godina a i mi pa kontamo u kojem kontekstu da ne spominjemo dotični klub :mrgreen: za razliku od tebe, koji opet provociraš
Vođa zna.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 02 dec 2012, 23:01

aqarius je napisao/la:Šta mislite koliko taj dugoročni plan iznosi u godinama..kao što neko reče Arsenal ima veliku bazu,navijače ,rejting,kakve god uspjehe i istoriju imali Notngem,Leeds,Wimbldon..Arsenal je za njih institucija.Arsenal i sada ima masne sponzorske ugovore,prihode druge prirode,i svašta nešto..ne mora se biti po troškovima kao PSG ili City ali da se nije moglo zadržati 4-5 glavnih igrača nešto ne vjerujem...samo pogledajte šta se prodalo u zadnje 3-4 godine sada bi garant se ganjali sa Manchesterskim dvojcem
Ima masne sponzorske ugovore, ali to je miljama daleko od vodećih klubova...

Recimo City i Chelsea imaju sugar daddye, pa s njima se i Barcelona jedva može takmičit po pitanju novca.
Man Utd je već godinama najveći brand i od sponzora dobivaju nenormalno visoke novce.
Liverpool od svog proizvođača opreme godisnje ima 20 miliona funti po sezoni, dok Arsenal ima svega 5.5 miliona funti. Sunderlandov sponzor na dresu (invest in Africa) godisnje im plaća oko 20 miliona funti, Arsenal ima manje od 10 miliona od Fly Emiratesa.

Kada se pravio stadion, morali su se obavezat dugoročnim ugovorima koji su tada bili povoljni, ali kroz zadnjih 6 god fudbal je mnogo evoluirao pa su tada te pare u poredjenju sa danasnjim mizerne.

Zbog toga je Arsenal duzan prodavati svake igrače najbolje godine i dovoditi jeftino i to će tako trajati sve do sezone 2014/2015 kada se stadion SKORO pa otplaćuje u potpunosti i dolaze novi, mnogo bolji sponzorski ugovori. Arsenal će svoje najbolje igrače prodavati još samo ovu sezonu, tj na ljeto 2013. god i poslije toga ko ostane ostao je.

@ripper
na tvoje provokatorske postove znaš da ne odgovaram i molio bih da me ne citiraš i ne porediš ni sa kim. Hvala.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 02 dec 2012, 23:02

Šta sam ba provocirao :o samo sam se nadovezao na ovu vašu socijalno-ekonomsku pricu, o vracanju dugova, otplacivanju i izgradnji stadiona, neke dugotrajne posljedice i benifiti bla bla bla :lol: :lol: :lol: to vam je postala standardna prica u nedostatku bilo kakve radosti, slavlja, trofeja, icega vezanog za fudbal i sport... jbt ovdje na ovoj temi sve nekakvi ekonomski strucnjaci , nigdje navijaca kluba.

A ova tema kao i citav forum nije nicija privatna babovina, pa da me neko odavde tjera i nešto porucuje....prema tome imam puno pravo na njoj komentarisati kad god poželim, kao i svaki drugi forumaš.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 dec 2012, 23:15

Scof1eld je napisao/la:
Marsal je napisao/la: Navijači Leedsa, Nottinghama, Wimbledona i nekada ostalih velikih klubova se sada kaju zbog toga što ih nije interesovala dugoročna budućnost kluba.
Ili se zaduzivati i ispasti u nizi rang? Jadan klub kojeg bi ti vodio.

Sta ovi fanovi barcelone se javljaju i pricaju o poslovanju, pa oni su se posrali na svoju tradiciju i prodali arapima reklamu na dresu, zar vam to nije dovoljan primjer kakve se zrtve moraju napraviti da se opstane na vrhu jer ste imali izbor ili kroz par godina ici do bankrota ili prodati arapima reklamu na dresu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 dec 2012, 23:33

Joel Campbell zabio za pobjedu Betisa.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 02 dec 2012, 23:39

Zato ja dajem njima roka za razumjevanje jos te dve godine... Ali me je strah da ce sve isto ostati i tada kao sada! To jest, da ce brkato strasilo samo pokusati sav novac iz kluba a mi ostati praznih saka i nastaviti ovako!!!! Rekao sam, ne moramo mi nikada dovesti zvucno ime ali zadrzite igrace koje ste napravili!!! Arsenal je u zadnje dve sezone rasprodo osnovni kostur ekipe zato ovi rezultati a pre svega igra i ne cudi...
Ovo trenutno stanje u svetskom fudbalu gdje je ugovor pojedinih igraca veci nego budzet nekih drzava treceg svjeta je ne odrziv!!! Rus a kasnije arap iz PL su zadnjih par godina nabili takav standard koji ce morati da se mjenja ili ce cjeli fudbal propasti sa istoimenom gospodom!

Wengeru dajem sansu do januara ako da tada nista ne promjeni onda bi bio red da ode! Volim ga kao clana svoje porodice! Preporodio je klub i uveo ga u novo doba bez pomoci koje kakvih mafijasa i njihovog novca! On treba imati neku finansisku ulogu u klubu sigurno ali strah me je da kazem da sto se tice vodjenja tima da je malo pogubio kompas! Prvo toliko je samo ove sezone on licno gresaka napravio, forsirao pojedine igraca i preko same potrebe, nema vise toga zara da ubaci klinca iz omladinske u vatru a najgore od svega je sto vise ne zna da motivise igrace!!! Nadam se da gresim i da ce profesor sto pre naci nacina da se ponovo dignu i da dovede prave igrace na zimu!!! Ako to ne uspije do kraja zime onda mu hvala za sve!
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 02 dec 2012, 23:41

BigBigBang je napisao/la:Joel Campbell zabio za pobjedu Betisa.
Dobro se i on nekada sjetio zabiti nakon vec dve godine povlacenja po pozajmicama i grijanju klupe u nizerazrednim klubovima...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 02 dec 2012, 23:53

Ma nema nista od takvih slicnih Joelu, talentovani jesu, ali dalje od prosjeka nikad nece dogurat. Onaj Wellington Silva ce isto tako propast po tim posudbama, Ryo da ista valja dosad bi igrao barem u COC. Bolje se posvetiti Eisfeldu koji za razliku od ovih obecava i zasad razvaljuje u rezervama.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 02 dec 2012, 23:57

Kad god uđem na Sociedad, Vela dao go ili je asistent. :)
Čekam kao ozebao čovjek sunca za koga će GangBang :mrgreen: glasati na izboru za najboljeg forumaša. Njegov glas je jedino mjerilo na forumu. 8-)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 dec 2012, 00:00

Gunner4 je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Joel Campbell zabio za pobjedu Betisa.
Dobro se i on nekada sjetio zabiti nakon vec dve godine povlacenja po pozajmicama i grijanju klupe u nizerazrednim klubovima...
Bio je standardan u Lorientu, zabijao i tu i za Costa Ricu a u Betisu dobija sansu na kapaljku al evo i malo kad dobije iskoristi, fenomenalnoj e igrao nekunoc u kupu kralja i to mu je osiguralo minutazu za ovaj mec. Masina je.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 03 dec 2012, 00:14

Evo izgleda da im je Bouldy malo yebao mamicu nakon utakmice. :mrgreen:
http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... ed-1470107" onclick="window.open(this.href);return false;

Mislim da ćemo iduće kolo razguzit WBA, a ako njih ne pobijede mislim da će Wenger i Bould da im održe bukvicu biblijskih razmjera.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 dec 2012, 00:17

@Paja Mislim da je nezahvalno porediti Artetu i Diabya. I nije Arteta prosjek, samo jedna stvar je razlike. Diaby ako usere ostaje iza Arteta da ocisti, a Arteta ako usere, e onda smo naj*****. Problem je sto bi Jack trebao igrati ulogu Diabya, a ne radi to kvalitetno, dok ni Cazorla ne radi svoju ulogu kvalitetno. Arteta jest los zadnje utakmice, ali on igra DMF, ne smije se on kriviti za losu ofanzivnu igru. To je isto sto pojedini krive Jenkinsona za losu ofanzivnu igru tima. Sa pravim DMFom(odnosno M'vila ili Capoue, pa cak i Coquelinu dati priliku) i Arteta bi bio bolji ofanzivno. Covjek ima strasan sut, ima dobar pas, samo nema gdje pokazati. Da bi Arsenal proigrao ili JAck ili Cazorla moraju ili na klupu ili na drugu poziciju, umjesto njih pravi defanzivni(u ovom trenutku ili Pingpong ili Coq).

I da nisam ja ljubitelj Artete, mislim onako dobar je igrac, ali mi nije nista drag, samo nije on los, moze on puno pomoci ako se pravilno iskoristi.

@Marsal Gdje nece, jesi mu vidio face na utakmici. Wenger mirno sjedi ovaj drzi glavu u rukama.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 dec 2012, 00:23

Ma ne kazem ja da je Arteta odron ali nekako za neki napad na trofeje jednostavno nije ta klasa, vise mi je nekako za rotacije. Vjerujem Wenger i siguran sam da cemo se izbaviti iz nezavidne situacije.

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 03 dec 2012, 00:25

BigBigBang je napisao/la:Ma ne kazem ja da je Arteta odron ali nekako za neki napad na trofeje jednostavno nije ta klasa, vise mi je nekako za rotacije. Vjerujem Wenger i siguran sam da cemo se izbaviti iz nezavidne situacije.
arsenal može napast trofej samo ako wenger obije nečiju salu za trofeje.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 03 dec 2012, 00:45

dijalog je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Ma ne kazem ja da je Arteta odron ali nekako za neki napad na trofeje jednostavno nije ta klasa, vise mi je nekako za rotacije. Vjerujem Wenger i siguran sam da cemo se izbaviti iz nezavidne situacije.
arsenal može napast trofej samo ako wenger obije nečiju salu za trofeje.
Ma bravo... Dali si to sam napisao ili su ti pomogli???

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []