Arnelv52 je napisao/la:Vanja8 je napisao/la:Do nedavno smo bili odusevljeni,sto se ne izlazi u javnost sa svim informacijama,oko pojacanja, priprema,namjera...
Transparentnost jednog kluba je u nekom pogledu i segment njegove velicine,naravno,postoje i stvari koje nisu za javnost,ali ovako nesto ne treba Fk Sarajevo...
Ova zakopcanost do grla je odlican preduslov za sirenje raznih spekulacija i nikako nam ne može donijeti dobro...
Klub mora održati press konferenciju i iznijeti sve cinjenice i u klubu i oko ovih povreda...
Suvise se lako preslo preko odlaska Jeleskovica, odbijanja odlazka na pripreme,kasnjenja plata...
Da se neke stvari ne poklapaju, istina je, ali press služba u dogovoru sa UO jednostavno mora upoznati i nas navijace, ovako ponasanje na kraju ce ispasti jako stetno po klub
Klub će sve špekulacije ušutkati dobrim igrama i dobrim rezultatima. Po drugoj strani press konferencije nisu dobra ideja jer se onda pali
panic mode kod ljudi i misle da se nešto ozbiljno dešava. (Izvanredne) Press konferencije suštinski to znače - upozoravanje na neku promjenu na koju treba reagovati. To je kao da bi rek'o "ljudi ja ne mogu više sam, treba mi vaša pomoć".
Opet treba znati da ne postoji nijedan živi organizam koji se svakodnevno ne susreće sa raznim problemima. Treba živjeti sa tim, pokušati ne obazirati se na to, raditi svoj dio posla i prepustiti struki da to riješava.
Klub je dužan da obavijesti svoje navijace...
Evo recimo povrede...Sad se kaže Ahmetovic nije teže ozlijedjen ,izveli smo ga preventive radi,a sutradan pola mjeseca van terena,mada pretrage nisu nista pokazale...
Primjer Arsenala,oko Kolasinca i Ozila, pressica, obavjestavaju navijace, vanredna je situacija i oni moraju znati sta je sa njihova dva fudbalera...
Nama jos malo nece imati ko igrati i sve sto saznamo je koliko klub zapravo ne racuna na tog igraca...
Pitam se samo ko ce se povrijediti protiv Slobode...?
Mi zaslužujemo da znamo sta se desava,ne kažem da moramo sve znati,ali treba da znamo sta klub planira,zasto ne dovodi kondicionog trenera,je li rijesen finansijski problem...?
Najveci je problem sto mi svaki nas problem saznajemo od drugih i osjecamo se kao prevareni...Mirko se kupa po Splitu,Hodžic obilazi planinske ljepote BiH,pojedini noci provode po privatnim party klubovima,a svi sa "težim" povredama...
E čuj Mirko na terapijama u Splitu...Pa meni koliko je poznato,kada se Pjanic povrijedi ,ne dolazi u Kalesiju da se oporavlja, niti se kupa na Ibizi, niti obilazi St Moritz, vec terapije prima u Torinu pod nadzorom Juventusovih ljekara...