Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
da među ovim rezervama ali ne i u EPL trenutno
- TheVerminator
- Kontakt:
Ne bih rekao da zaslužuje mjesto u prvih jedanaest, ali da zaslužuje mjesto na ovom spisku, to definitvno. Ali dobro, vjerovatno će on i ta druga grupa (Eisfeld, Bellerin, Olsson, Gnabry itd.) dobiti šansu na nekim drugim utakmicama.
@Nedim, šta ćeš brate, nekom je samo cilj da provocira po ovoj temi. Hej do čeg su došli da po prezimenu određuju kakav smo klub
@Nedim, šta ćeš brate, nekom je samo cilj da provocira po ovoj temi. Hej do čeg su došli da po prezimenu određuju kakav smo klub
Victoria Concordia Crescit
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
- vedofeelgood
- Kontakt:
Ah da. Eisfeld, Gnabry i Olsson su igrali za rezerve jucer ja mislim, zato nisu putovali u Grcku, no ne sumnjam da svaka iduca utakmica u kojoj budu potpuno fit, i da ista bude bez nekog znacaja, je njihova sansa za dokazivanje na velikoj sceni.
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger
Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!
Arsene Wenger
- TheVerminator
- Kontakt:
A što ti to smeta?nedim1993 je napisao/la:nemoj kosih tih slova bližnjih ti
Lampard u Arsenalu?!
Pouzdani igrač je proveo skoro čitavu karijeru u klubu, od kada je angažovan iz Vest Hema.
Međutim, već neko vreme se priča o budućnosti Frenka Lamparda na "Stamfordu", obzirom na politiku kluba da igračima starijim od 30 godina ne nudi ugovor duži od godinu dana.
Raniji izveštaji pominjali su mogućnost da 34-godišnjak potpiše za LA Galaksi, pa čak i za kineskog prvoligaša Gizho Ren.
Međutim, pojavila se i treća moguća destinacija – Arsenal.
Mediji pišu da je ovakva situacija moguća obzirom da je Venger pod sve većim pritiskom nakon poraza njegovog tima od Svonsija sa 2-0 u predhodnom kolu. Venger želi da dovede iskusnog i kvalitetnog igrača koji će biti uzor i podrška mladim "Tobdžijama".
Lampard se savršeno uklapa u tu računicu. To bi čak i stavilo tačku na dugogodišnje interesovanje Vengera ka ovom sjajnom igraču, koje potiče još iz dana dok je Frenk nastupao za Vest Hem.
Kakav će epilog imati ova priča, ostaje nam da sačekamo.
EDIT: @AA23 nemoj ga prizivat majke ti, ripper taman malo popusti, a sad će opet doć.
Zadnja izmjena: TheVerminator, dana/u 03 dec 2012, 21:46, ukupno mijenjano 2 puta.
— Tony Adams.
— Tony Adams.
Ako je levat doci ce kod nas 
Bilo bi dobro iskoristit ga bar do kraja sezone..
A otkako sam dosao na forum ovaj ripper samo provocira, i to haj da pametnu kaze nego svaka je skeč mrtvi..
To je Barcelona davala masne pare da kupi 3,4 igraca klase jel?
Jel odgojila Iniestu, Xavia, Messija..aj molim te navijas za Barcu a nevidis metaforu nikakvu.
Bilo bi dobro iskoristit ga bar do kraja sezone..
A otkako sam dosao na forum ovaj ripper samo provocira, i to haj da pametnu kaze nego svaka je skeč mrtvi..
To je Barcelona davala masne pare da kupi 3,4 igraca klase jel?
Jel odgojila Iniestu, Xavia, Messija..aj molim te navijas za Barcu a nevidis metaforu nikakvu.
iskreno, ja bih volio vidjet lamparda u ekipi, klasa je on igrac
Istrošen je Lamps. Dobar jest al nije ono što nam je potrebno. Potrebna nam je svježa krv a pritom kvalitet pravi.
a i bilo bi mi glupo gledat ga u dresu arsenala, šta ja znam.
a i bilo bi mi glupo gledat ga u dresu arsenala, šta ja znam.
Vođa zna.
Nakon losih igara u zadnje vrijeme, ova vijest da ce nasi mladi igraci dobiti priliku protiv Olympiacosa me jako obradovala. Prvotimce treba dobro odmoriti, ali im i pokazati da nisu nezamjenjivi. Takodjer sa druge strane mladicima ce porasti samopouzdanje i u buducnosti ce davati jos vise na terenu. Sto se tice Lamparda, sigurno je da bi nam dobro posluzio u ovoj sezoni, ali on nije igrac za duge staze. Mora se priznati da je nasvijetu malo pravih CM igraca i da su igraci poput Lamparda, Gerrarda i Xavia "vrsta koja polako izumire". Sada su to vecinom ili zadnji vezni ili ofanzivni vezni ili krila... malo je igraca koji igraju na sredini terena, a osnovni zadatak im nije da presjecaju protivnicke napade, daju zadnji pas napadacima ili pak ubacuju sa strane.
- vedofeelgood
- Kontakt:
Sta da covjek ocekuje veceras, kad smo navikli na razocarenja u posljednje vrijeme i stvarno bih volio da ovaj drugi sastav Arsenala večeras pokaže svjetliju igru u odnosu na ono sto smo vidjali od prvotimaca. Barem nek daju 120% od sebe, svaki od njih redom, iako nema nekog znacaja utakmica ni nama, ni Grcima, ali jednostavno, samo sa takvim pristupom, i zalaganjem na terenu se moze uciniti nesto ozbiljnije, inace nam prijeti katastrofa, posto je otprilike ovaj tim primio 5 golova od Readinga, a Olympiakos u Ligi prvaka je sigurno opasan podjednako, cak i vise u nekim segmentima od Readinga
Ocekujem ovakvih prvih 11, ali znam da ce profa da nas iznenadi prvom postavom veceras :
Szczesny -Jenkinson- Vermaelen - Skilavi - LB ? - Coquelin - Ramsey - Chamberlain - Gervinho - Arshavin i Chamakh
Ocekujem ovakvih prvih 11, ali znam da ce profa da nas iznenadi prvom postavom veceras :
Szczesny -Jenkinson- Vermaelen - Skilavi - LB ? - Coquelin - Ramsey - Chamberlain - Gervinho - Arshavin i Chamakh
Arsene Wenger
Arsene Wenger
-
arminarsenal
- Kontakt:
Mozda Coquleina stavi na LB,a Rosicky pocne utakmicu !vedofeelgood je napisao/la:
- TheVerminator
- Kontakt:
Kao što napisa @chily , vjerovatno će Meade na LB. Sad koliko dugo može momak igrati ne znam. Zapravo je on više krilo, nego bek, ali niko u ovoj ekipi nije pravi lijevi bek. Ipak, ovaj momak je najbliži toj poziciji pa mi je on favorit.
TheVerminator je napisao/la:Szczesny; Jenki, Skilavi, Vermalen, Meade; Coq, Ramiz ; Chambo, Rosa, Idiot; Šamak.
— Tony Adams.
— Tony Adams.
Arsenal uz Bayern vjerovatno dva kluba koji najzdravije posluju od svih velikana sto ste tice sponzorskih ugovora tu ne ostvaruju zaradu koju bi trebali , ako pogledas unazad 5 sezona vidjeces da najvece prihode ostvaruju preko prodaje igraca uz tv prava naravno.aqarius je napisao/la:Šta mislite koliko taj dugoročni plan iznosi u godinama..kao što neko reče Arsenal ima veliku bazu,navijače ,rejting,kakve god uspjehe i istoriju imali Notngem,Leeds,Wimbldon..Arsenal je za njih institucija.Arsenal i sada ima masne sponzorske ugovore,prihode druge prirode,i svašta nešto..ne mora se biti po troškovima kao PSG ili City ali da se nije moglo zadržati 4-5 glavnih igrača nešto ne vjerujem...samo pogledajte šta se prodalo u zadnje 3-4 godine sada bi garant se ganjali sa Manchesterskim dvojcem
Tesko je vracati rate za stadion ne otici u dugove i opet izdvojiti novac za transfere, ipak i Wenger je doveo neke igrace koji su objektivno ispod nivoa Arsenala.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- vedofeelgood
- Kontakt:
E i ovo da sam docekao da se sa Saurmanom slozim
Neko je upravo pisao par stranica nazad, da je od 2005 (lapsus, bas tad je krenula gradnja stadiona i podignut je taj kredit) vrijednost igraca i placenost istih enormno porasla i unazad 7 godina je rasla sve vise i vise. I trenutno raste nazalost, ali vjerovatno ni ovaj FFP nece biti neko posebno dobro rijesenje iako mislim da ce se to vise odraziti kasnije na ove financijski stabilne (trenutno) timove i da ce oni kad tad, kao sto je gore spomenut Leeds, i jos neki klubovi, RASPASTI.
Sta ce sa Chelseaom biti kad Abramovič ode ? Ne kazem ja da ce se raspasti, ipak ne gledam u kašike i nisam Dzemilin saradnik
.. ali jednostavno, cisto sumnjam da ce tu biti nekih slicnih ludjaka kao sto je Rus.
Neko je upravo pisao par stranica nazad, da je od 2005 (lapsus, bas tad je krenula gradnja stadiona i podignut je taj kredit) vrijednost igraca i placenost istih enormno porasla i unazad 7 godina je rasla sve vise i vise. I trenutno raste nazalost, ali vjerovatno ni ovaj FFP nece biti neko posebno dobro rijesenje iako mislim da ce se to vise odraziti kasnije na ove financijski stabilne (trenutno) timove i da ce oni kad tad, kao sto je gore spomenut Leeds, i jos neki klubovi, RASPASTI.
Sta ce sa Chelseaom biti kad Abramovič ode ? Ne kazem ja da ce se raspasti, ipak ne gledam u kašike i nisam Dzemilin saradnik
Arsene Wenger
Arsene Wenger
- TheVerminator
- Kontakt:
Raja da vas obradujem, dobićemo izgleda novog igrača u klubu.
Riječ je o Miralemu Ramiću, Kalesijcu ('oće Sheyiju bit drago)
http://kalesijske-novine.com/news.php?readmore=2012" onclick="window.open(this.href);return false;
Riječ je o Miralemu Ramiću, Kalesijcu ('oće Sheyiju bit drago)
http://kalesijske-novine.com/news.php?readmore=2012" onclick="window.open(this.href);return false;
— Tony Adams.
— Tony Adams.
Ako se Abramovich zadrzi jos par godina, Chelsea ce imati puno veca primanja. I onda kad/ako ode, imas Chelsea koji moze stajati na svojim nogama. Mozda vec sada Chelsea ima veca primanja od Arsenala.vedofeelgood je napisao/la:E i ovo da sam docekao da se sa Saurmanom slozim![]()
Sta ce sa Chelseaom biti kad Abramovič ode ? Ne kazem ja da ce se raspasti, ipak ne gledam u kašike i nisam Dzemilin saradnik.. ali jednostavno, cisto sumnjam da ce tu biti nekih slicnih ludjaka kao sto je Rus.
Ja mislim da to i jeste politika vlasnika koji sada ulazu vise nego sto klub zaradi. A moguce je da uz dobru saradnju sa kladionicama mogu (fol) biti u minusu a vamo negdje u debelom plusu.
Druga opcija u slucaju da ode je recept Malaga.
Real i Barca su to isto uradili ali oni su trosili pare koje nemaju i sad su dosli na malo veci nivo. Mislim da sada mogu (da hoce) otplatiti sve te dugove. Poceli su smanjivati ali ja mislim da to moze mnogo brze.
FFP nece pogoditi velike klubove. Vec su neki poceli pricati o ideji da osnuju svoje takmicenje (van EUFAe) u slucaju da pocnu s*ati. EUFA to nece dozvoliti, njima su pare drage.
Inace mislim da je razvijanje biznisa u fudbalu u punom jeku i da ce ovo otici jos puuno dalje.
- vedofeelgood
- Kontakt:
@SamoZeljo Dobro, i to je realan i vrlo moguc scenarij, samo sam se zapitao sta kad Abramovič ode i pitanje je veliko ko ce doci iza njega, to bi mogao biti bitan faktor .. Jeste to sve, ali vidiš kako im loše ide bez obzira na velika ulaganja, i šta ako mu svega bude preko glave i odluči prodati klub nekome ko je slican profil vlasnika kao sto su primjera radi upravo Arsenalovi, pa vise ne bude tih ulaganja kao u doba Abramoviča, i onda odjednom i Chelsea ode u prosjek, kao sto je Arsenal trenutno failovao.
Hocu da kazem da se svakome ko puno ulaze moze to obiti o glavu, ne samo Chelseau, i svakako da je to pozitivna stvar za Arsenal, jer barem mozemo da se nadamo boljem sutra nakon vracenog kredita, a ovi redovni ulagaci svakako mogu i u plus da odu, ali samo sa što većim ulaganjima povecavaju im se šanse za poslovanje u plusu ( prodaja klupskih rekvizita, veci napredak u Ligi prvaka, i samim tim veca sansa da se osvoji to takmicenje, to je Chelsea i uradio )
Igraci koji su ispod nivoa Arsenala, koji su dovedeni tu u protekle 4 godine, jednostavno su morali biti tu u to doba i to je to, zbog toga i nije bilo trofeja
Hocu da kazem da se svakome ko puno ulaze moze to obiti o glavu, ne samo Chelseau, i svakako da je to pozitivna stvar za Arsenal, jer barem mozemo da se nadamo boljem sutra nakon vracenog kredita, a ovi redovni ulagaci svakako mogu i u plus da odu, ali samo sa što većim ulaganjima povecavaju im se šanse za poslovanje u plusu ( prodaja klupskih rekvizita, veci napredak u Ligi prvaka, i samim tim veca sansa da se osvoji to takmicenje, to je Chelsea i uradio )
Igraci koji su ispod nivoa Arsenala, koji su dovedeni tu u protekle 4 godine, jednostavno su morali biti tu u to doba i to je to, zbog toga i nije bilo trofeja
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Naravno da je rizik ulagati toliko a klub nema primanja da pokrije ali da je to toliki problem i da Abramovich nema koristi, on bi odustao a ne nastavio kupovati. Javna je tajna da je kuio Vitesse iz Arnhema (Holandija) ali ne smije ga drzati na svom imenu. I sasvim slucajno su u tom klubu sada tri igraca Chelsea (posudili ih) i nije prvi put....
Arsenalu je bitno da sto prije bude konkurentan i da se prikljuci vodecim timovima Engleske i Evrope jer fudbal sada ide brze nego ikad. Ko sada zakasni, bojim se da ce se nacekati da opet bude neko i nesto. Proci ce vrijeme Seika i ostalih tajkuna. Sad je lahko ali kasnije ce im trebati vise da od prosjecnog tima naprave top tim. Bice prosto nemoguce. Dolazi vrijeme "ko je jamio jamio."
Znaci, treba izdrzati i kupovati igrace sa ove liste: http://sportsport.ba/ino_fudbal/bez-bos ... ljih/93286" onclick="window.open(this.href);return false;
Od 40 igraca koje je UEFA izabrala kao mogucih 40 najboljih i od njih 40 ce se izabrati 11 najboljih. Zanimljivo ali ne i iznenadjujuce, nema nijedan iz Arsenala.
Ponavljam kao papagaj, bez velikih igraca nema ni velikih trofeja.
Arsenalu je bitno da sto prije bude konkurentan i da se prikljuci vodecim timovima Engleske i Evrope jer fudbal sada ide brze nego ikad. Ko sada zakasni, bojim se da ce se nacekati da opet bude neko i nesto. Proci ce vrijeme Seika i ostalih tajkuna. Sad je lahko ali kasnije ce im trebati vise da od prosjecnog tima naprave top tim. Bice prosto nemoguce. Dolazi vrijeme "ko je jamio jamio."
Znaci, treba izdrzati i kupovati igrace sa ove liste: http://sportsport.ba/ino_fudbal/bez-bos ... ljih/93286" onclick="window.open(this.href);return false;
Od 40 igraca koje je UEFA izabrala kao mogucih 40 najboljih i od njih 40 ce se izabrati 11 najboljih. Zanimljivo ali ne i iznenadjujuce, nema nijedan iz Arsenala.
Ponavljam kao papagaj, bez velikih igraca nema ni velikih trofeja.
Arsenal Starting XI: Szczeny, Jenkinson, Vermaelen, Squillaci, Meade; Rosicky, Ramsey, Coquelin; Oxlade-Chamberlain; Chamakh, Gervinho
Subs: Shea, Angha, Hajrovic, Monteiro, Arshavin, Ansah, Akpom
Subs: Shea, Angha, Hajrovic, Monteiro, Arshavin, Ansah, Akpom
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.