Asmir Begović

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

delija
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la delija » 23 mar 2011, 12:24

mirzza je napisao/la: Mogu im reci ''a'' i hocu da kazem ne samo ''a'' nego i sve ostalo. Prva stvar, svi nesporazumi u timu ostaju unutar tima, a ne sire se po ekspresima i inim novinama kao sto to Pape i Spahic rade.
Druga stvar, Pape je prekrizio Asmira, kada je kapiten rekao svi smo kivni na njega okrenuo nam je ledja.
Pa majka mu stara, zar ne treba da ga on nazove pa kao kapiten izgladi probleme sto ima sa njim (naravno ukoliko postoje).
Naravno Ibricic mu nije okrenuo ledja, kao sto to nije uradio ni Dzeko, jer su to pajdasi sa kojima galami i pijanci po pripremama.
Previse je anarhije u repki a jadni smo kad nam je kapiten jos malo pa osudjen u Francuskoj.
Nemoj mi i reci da jos vjerujes pisanjima expresa i sl.Jaro ti kad bi procitao u novinama da je sunce plavo ti bi povjerovao..

Kako ce ga Spahic ziv bio nazvati kad nema para za mobitela.Pa metera ga ja mislim ne moze nazvati.Covjek je izdao skoro sve sto se izdati dalo.Jedino jos zenu nije,valjda.Od Kanade,preko nas do Stoke-a..
Kad vec citas toliko novine bar citaj kako treba.Susic je sam rekao da ga ne zove samo protiv Rumuna jer nije siguran da bi mu se ovaj odazvao.Sto je realno i tako.Pa ostavio ga je bez golmana protiv Mexika.Ko garantuje da ne bi i sad..

Sta vise Papeta je najvise Ibricic iznervirao i iznenadilo me kad je dobio poziv.Vjerovatno ga pozvao zato sto je prijetio da ce se oprostiti od repke pa nije htio sve otjerati od sebe.Sad bar reprezentativci znaju sta ih ceka kad otkazu..

Ja bih prije rekao da smo mi jadni sa ovakvim navijacima.Prodali ste Susica za jednog uslju Begovica.To je zalosno.Ne znam cime vas je ovaj samo kupio

necko_gradacac
Kontakt:

Post Postao/la necko_gradacac » 23 mar 2011, 12:41

napravite anketu .... da vidimo ko je za koga na ovom forumu? Begovic ili Susic....

JA SAM ZA SUSICA iako smo u problemu sa golmanom opet sam ZA izostanak Begovica koji je sam kriv sto ga nema.... ali dva put poziv dobiti i ni jednom se odazvati je PREVISE i glupo od njega....
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC

nihco

Post Postao/la nihco » 23 mar 2011, 12:53

ne smije se dozvoliti da selektori probleme autoriteta rjesavaju odstranjivanjem igraca iz reprezentacije. begovic je pogrijesio i treba da ga sankcionisati ali ako pape misli da ce problem autoriteta i glavobolje rijesiti tako sto ce bosnu ostaviti bez nbajboljeg golmana,to se ne bi smjelo desiti. to je najlakse i njemu i begovicu ali reprezentacija gubi nemjerljivo.
begovic mora biti pozivan pa tamanb svaki put pokretali disciplinske postupke
Sent from my Commodore 64

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 mar 2011, 13:22

nihco je napisao/la:ne smije se dozvoliti da selektori probleme autoriteta rjesavaju odstranjivanjem igraca iz reprezentacije. begovic je pogrijesio i treba da ga sankcionisati ali ako pape misli da ce problem autoriteta i glavobolje rijesiti tako sto ce bosnu ostaviti bez nbajboljeg golmana,to se ne bi smjelo desiti. to je najlakse i njemu i begovicu ali reprezentacija gubi nemjerljivo.
Veze sa vezom nema.
i nakon svih onih odbijanja Begovica,Pape ga se nije odrekao.Sto je vec javno izjavio.
A ovaj kao slag na tortu umjesto da shvati tu ''kaznu''kao dobronamjernu.On se jos satro i oprosti od repke.
Problem autoriteta bi se rijesio da ga je otjerao u pet pm.Odmah nakon prvog ''zaebavanja''repke i igraca.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 23 mar 2011, 13:31

harishp je napisao/la:
nihco je napisao/la:ne smije se dozvoliti da selektori probleme autoriteta rjesavaju odstranjivanjem igraca iz reprezentacije. begovic je pogrijesio i treba da ga sankcionisati ali ako pape misli da ce problem autoriteta i glavobolje rijesiti tako sto ce bosnu ostaviti bez nbajboljeg golmana,to se ne bi smjelo desiti. to je najlakse i njemu i begovicu ali reprezentacija gubi nemjerljivo.
Veze sa vezom nema.
i nakon svih onih odbijanja Begovica,Pape ga se nije odrekao.Sto je vec javno izjavio.
A ovaj kao slag na tortu umjesto da shvati tu ''kaznu''kao dobronamjernu.On se jos satro i oprosti od repke.
Problem autoriteta bi se rijesio da ga je otjerao u pet pm.Odmah nakon prvog ''zaebavanja''repke i igraca.
ne bi bilo lose da pripazis na pristojnost.....
o tome i govorim, kod nas se ovakve stvari koriste da i jedna i druga strana rijese probleme na najbezbolniji nacin,ne treba se cuditi da pape nakon slijedeceg begovicevig gafa,odluci da ga prekrizi......i sta onda? eto provjerene metode da se rijesis reprezentacije kada ti dosadi,dva puta se ne odazoves i.....

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 mar 2011, 13:37

nihco je napisao/la:ne treba se cuditi da pape nakon slijedeceg begovicevig gafa,odluci da ga prekrizi......i sta onda? eto provjerene metode da se rijesis reprezentacije kada ti dosadi,dva puta se ne odazoves i.....
I dalje?
Oni koji se sluze takvim metodama, da bi sami sebe izbacili iz reprezentacije, i ne treba da budu u njoj.
Poneke se stvari same regulisu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 mar 2011, 13:39

Pristojnost :lol: jao @nihco ti se zaebavas pardon zezas.
Najbezbolniji nacin je da begsona vise ne zaebavaju pardon ne zezaju je da ga ne zovu u repku.
Covjek ce biti napokon rahat,a i u repci se odmah primjeti.
Kako svi dolaze na vrijeme sto se tice priprema,cak neki i ranije.
Isto kao kvaran zub koji se ne moze popraviti.Vadi i goni ga u ....kantu za smece.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 23 mar 2011, 13:46

Principatus je napisao/la:
nihco je napisao/la:ne treba se cuditi da pape nakon slijedeceg begovicevig gafa,odluci da ga prekrizi......i sta onda? eto provjerene metode da se rijesis reprezentacije kada ti dosadi,dva puta se ne odazoves i.....
I dalje?
Oni koji se sluze takvim metodama, da bi sami sebe izbacili iz reprezentacije, i ne treba da budu u njoj.
Poneke se stvari same regulisu.
pa dalje je anarhija i raspad sistema jer (ne)patriotizam nije jedini faktor koji odlucuje odanost reprezentaciji, ima tu ljubomore,sujete,revansizma, i fudbaleri su ljudi,kada nestane discipline i principa sve pada u vodu. kod nas se neke stvari ne podrazumijevaju,za razliku od npr njemacke.......sistem se stvara postovanjem pravila i u tome se mpra istrajavati.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 mar 2011, 13:59

nihco je napisao/la: pa dalje je anarhija i raspad sistema jer (ne)patriotizam nije jedini faktor koji odlucuje odanost reprezentaciji
Tacno, ima jos neprofesionalizam. Ne pricam uopste o patriotizmu. Mene bi licno bilo strah staviti nekoga na gol, ko se osjeca primoran da obuce dres svoje zemlje i trazi svaku priliku kako bi sam sebe izbacio iz iste.
nihco je napisao/la:kod nas se neke stvari ne podrazumijevaju,za razliku od npr njemacke
Znam ali onda je vrijeme da se to mijenja. Ne sutra nego danas.
nihco je napisao/la:sistem se stvara postovanjem pravila i u tome se mpra istrajavati
Bas tako. :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

nihco

Post Postao/la nihco » 23 mar 2011, 14:10

Principatus je napisao/la:[

nihco je napisao/la:sistem se stvara postovanjem pravila i u tome se mpra istrajavati
jeste ali kako ga uspostaviti,ne mozemo se odmah mjeriti sa razvijenim nacijama
npr u njemackoj,engleskoj, odstranjivanje iz reprezentacije ili oduzimanje kapitenske trake je sramota radi koje se igraci mjesecima izvinjavaju i peru putem medija ,kazna koja im unisti image u naciji i cesto se odrazi i na karijeru. to je u drzavama koje imqaju kult reprezentacije i stabilan sistem vrijednosti.
u drzavama poput bih, kada se igrac ne odazove, polovina javnosti kaze "neka nije,nije budala". u takvom sistemu ,odstranjivanjem iz reprezentacijhe ne kaznjavas igraca ,naprotiv, nagradjujes ga......i u takvom nesistemu jedini pravi nacin pritiska su ,ne moralne, nego administrativne sankcije,tj, od sad pa na dalje,svaki put cemo ti slati poziv i pokretati disciplinski postupak,pa da vidimo ko ce izdrzati duze. jednostavno,tako se stvara disciplina,neko mora nadrljati

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 mar 2011, 14:21

@nihco velis svaki put slati pozive.I sad ako upali odazvat ce se,a ako ne .Na vrat na nos vaditi drugim golmanima vize ili ostale djavole.Kao u slucaju sa Mexicom.
Ne da to ne pije vode,nego uopste nije prakticno.Cak sta vise.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 23 mar 2011, 14:26

harishp je napisao/la:@nihco velis svaki put slati pozive.I sad ako upali odazvat ce se,a ako ne .Na vrat na nos vaditi drugim golmanima vize ili ostale djavole.Kao u slucaju sa Mexicom.
Ne da to ne pije vode,nego uopste nije prakticno.Cak sta vise.
ne nego bga tretirati kao treceg golmana, a nakon ,eventualnog, popravljanja discipline,postupno unqaprijediti u drugog ili prvog. ne vidim bsta je problem uputiti poziv i pokrenuti disciplinske postupke.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 mar 2011, 14:30

Disciplinskim postupcima natjerati nekoga u repku.I da poslije toga ovaj bude na jednom od naosjetljivijih mjesta u ekipi. :o
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 23 mar 2011, 14:34

harishp je napisao/la:Disciplinskim postupcima natjerati nekoga u repku.I da poslije toga ovaj bude na jednom od naosjetljivijem mjestu u ekipi. :o
je li to pokusavas reci da ce namjerno primati golove da bi napakostio reprezentaciji?
to je vec smijesno....... pa i da je tako, ne pozivas ga vise ali bitna je poruka i pouka drugim da je reprezentacija jaca veca od pojedinca i da se mora piostovati

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 mar 2011, 14:41

nihco je napisao/la:
harishp je napisao/la:Disciplinskim postupcima natjerati nekoga u repku.I da poslije toga ovaj bude na jednom od naosjetljivijem mjestu u ekipi. :o
je li to pokusavas reci da ce namjerno primati golove da bi napakostio reprezentaciji?
to je vec smijesno....... pa i da je tako, ne pozivas ga vise ali bitna je poruka i pouka drugim da je reprezentacija jaca veca od pojedinca i da se mora piostovati
Ne, nego je jos smijesnije nekog nazor zvati u repku.
Poruka je da igraci trebaju da odazivaju pozivu,bez nekih prijetnji sankcija i disciplinskih postupaka.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 23 mar 2011, 14:42, ukupno mijenjano 2 puta.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 23 mar 2011, 14:41

nihco je napisao/la:
Principatus je napisao/la:[

jeste ali kako ga uspostaviti,ne mozemo se odmah mjeriti sa razvijenim nacijama
npr u njemackoj,engleskoj, odstranjivanje iz reprezentacije ili oduzimanje kapitenske trake je sramota radi koje se igraci mjesecima izvinjavaju i peru putem medija ,kazna koja im unisti image u naciji i cesto se odrazi i na karijeru. to je u drzavama koje imqaju kult reprezentacije i stabilan sistem vrijednosti.
u drzavama poput bih, kada se igrac ne odazove, polovina javnosti kaze "neka nije,nije budala". u takvom sistemu ,odstranjivanjem iz reprezentacijhe ne kaznjavas igraca ,naprotiv, nagradjujes ga......i u takvom nesistemu jedini pravi nacin pritiska su ,ne moralne, nego administrativne sankcije,tj, od sad pa na dalje,svaki put cemo ti slati poziv i pokretati disciplinski postupak,pa da vidimo ko ce izdrzati duze. jednostavno,tako se stvara disciplina,neko mora nadrljati
Ti iz posta u post si kontradiktoran,prvo kazes ne treba pa treba. Fali nam,pa neka je ...
Kazes pogrijesio je Asmir.Nije pogrijesio,pogrijesio je 2 puta ,a to vec nije greska nego namjera.Kazes vani je sramota za sto se poslije izvinjavaju.Pa zar ne bi trebao i Asmir da se izvinjava?Ima i te kako za sta.Ali ne,kod nas je kriv selektor sto ne trpi neprofesionalan odnos i onda ispada da gradi autoritet,da je tako ne bi ga ponovo zvao protiv Mexika nego bi ga prekrizio.Asmir se nije udostojio uputiti izvinjenje makar za 20 000 navijaca u Americi,a o selektoru i suigracima da ne pricam.Ali nista nece biti problem dok je takvih koji razmisljaju kao ti.
Ne bih ga zvao da je Bufon. Nama je problem Pape koji radi najbolje sto zna,nije svjetska klasa,ali bar radi posteno,nema cirkusa sa novinarima,menadjerima,po prvi put od kad postojimo nema prodaje igraca preko repke.
A sve dok budemo podrzavali ovakve postupke igraca nece nas biti nigdje jer nece biti pravog pristupa,tamam da imamo Bufona i Ronalda u ekipi. A druga stvar sta ce Pape odgovoriti novinarima kad ga pitaju za Begovica zasto nije 2 puta dosao?Trebao je lagati ili sta, ne kontam....

nihco

Post Postao/la nihco » 23 mar 2011, 14:49

harishp je napisao/la: Ne nego je jos smijesnije nekog nazor zvati u repku.
Poruka je da igraci trebaju da odazivaju pozivu,bez nekih sankcija i disciplinskih postupaka.
ne bih da ulazim u beskonacno repliciranje ali samo postojanje tacke,u fifa pravilniku ,o sankcionisanju reprezentativne nediscipline,ukazuje da ona nij4e posve besmislena.da postoje situacije kada ona treba biti iskoristena.naravno ona ne trba i ne smije biti pravilo pri motivisanju reprezentativaca ali trba stajati kao upozorenje da tamo,gdje ne funkcionisu eticki principi, ima i batina koja ce se koristiti,ako nistsa drugo, onda u svrhu upozorenja drugima sta ih ocekuje.

nihco

Post Postao/la nihco » 23 mar 2011, 14:52

Denizmare je napisao/la:[
nisi shvatio,nepozivanje je nagrada begovicu. po meni,trebao ga je pozvati i poslati na tribine,ne odazove li se, piokrenuti postupa i tako dok de ne opamti......
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 23 mar 2011, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.

amcibald

Post Postao/la amcibald » 23 mar 2011, 14:54

Slažem se sa NIHCOM,iako sam više naklonjen Asmiru. PRVO,mislim da je Asmir do ovih dešavanja zaslužio više prilika da brani,i to od prve minute. Bar u prijateljskim utakmicama,a ne u 90 min uć zbog povrede Hasagića. Ako nije potpuno spreman Keno,trebo je odmah Asmir na gol. Al eto,to je ONO moje malo mišljenje. DRUGO,kao što kaže NIHCO,ovako on ispada žrtveni jarac,neopravdano izostavljan. Ipak bih ja njega jopet zvao,pa svaki put kad prekrši SVETOST nacionalnog dresa,udario po disciplinskoj. Pa,ili će se izvinuti,ne samo 20.000 navijača,več cijeloj Bosni i Hercegovini,pa i na kraju napokon priznati(reći istinu) njegovog izostanka iz repke.
Opet kažem,to je samo moje mišljenje.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 mar 2011, 14:59

Kao prvo bezobrazno bi bilo prema drugim igracima koji bez pogovora se odazivaju i zele da igraju za BIh repku.
Da bi se neko drugi konstantno pozivao i onda kaznjavao disciplinskim postupcima.
Cak bi ta svrha upozoravanja napravila jos goru pomutnju u ekipi.
Reprezentacija je stvar srca,osjecanja prema drzavi za koju igras.Kako bi se reklo izgaras za taj dres.
Ako bi se doslo u situaciju da kaznama budes natjeran da igras za tu istu repku.
Pisi Mujo majci po odijelo.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], rukometubih23, Sheyi i 13 gostiju.