Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Drzava Bremen 81% vakcinisanih, najvise u Njemackoj
Drzava Bremen 596 incidencija, najvisa u Njemackoj
Drzava Bremen 596 incidencija, najvisa u Njemackoj
Ne testiraju se, puno vise njih nema simptome zbog ucinka vakcine te tako sire virus a da ne znaju za razliku od ostalih koji sjede kuci kad pocnu kasljati, dosta ih ne nosi maske nit drzi distancu jer se osjecaju zasticeniji zbog vakcine itd.
Ma citav svijet ce se omikronom zarazit i to ce i bit kraj pandemije. Vrlo lako se siri ali su simpromi kao mala prehladica. I to je super. Pa u Francuskoj isto svaki dan velike brojke. I vecina pandemija su trajale do 3 godine i to je to. Zakljucno sa 2022 bi trebalo biti gotovo, nakon 3 a mozda i 4 doze vakcine.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Bit će to gotovo, dok ne naprave neki novi virus pa to sasvim slučajno "pobjegne" iz neke laboratorije.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Mislis dok se gejcu i sorosu ne digne atrofirana kita pa pozele pod okriljem sotone da smanje populaciju na zemljiDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑03 jan 2022, 23:01Bit će to gotovo, dok ne naprave neki novi virus pa to sasvim slučajno "pobjegne" iz neke laboratorije.
naprijed rejal
COVID BOLNICA Preminulo 9, najmlađa osoba imala 46 godina, skoro 300 novozaraženih samo u Mostaru.
Katastrofa. Cekamo 14 da vidimo posljedice sijela, krcate ponocke koja se samo u Mo odrzavala a slag na tortu docek nove.
Katastrofa. Cekamo 14 da vidimo posljedice sijela, krcate ponocke koja se samo u Mo odrzavala a slag na tortu docek nove.
Nije bas broj godina neki pokazatelj, posebno ne ako je preminula osoba zivjela nezdravo i imala X drugih zdravstvenih problema... ali uvijek ce bit mladjih osoba koje ce umirat, ali ipak budimo realni daleko najveci broj preminulih cine ljudi iz grupe 60+, a posebno ljudi koji su imali problema sa zdravljem i prije...
Kod mene u firmi 2 osobe koje su 3 puta bockane su pozitivne, jedna od te dvije osobe je zavrsila na intenzivnoj a rijec je o 25 godisnjoj djevojci...
Onda kod rodjaka u firmi gdje radi, preko 10 radnih kolega su pozitivni iako su duplo bockani, a rodjak i jos 2 osobe koje nisu, odrzavaju sad firmu u zivotu.
Ove bocke su **** teska, eno citav bayern je bockan, a pola tima sad pozitivno. Milion je prinjera u svijetu sporta sad, od nurkica, bayerna pa nadalje, koji dokazuju da bocke nisu ucinkovite...
BOCKE nemaju veze sa odgovornoscu za druge, maksimalno mogu spasitibod tezih posljedica za onog ko je uzme, ali BOCKE ne sprjecavaju sirenje zaraze, upravo zbog toga nametanje bocki nema veze sa zdravim razumom. Ko je zeli uzet, neka je uzme za sebe. Nemoj meni pametovati samo da zbog drugih to radim, ja je ne zelim uzeti, spreman sam na najgore ako bude tako moralo biti, neka bude. A pozitivan sam bio, mogu samo reci za sebe, dao bog da svaka iduca bolest koja dodje u mom zivotu bude kao ova. Za sebe naravno govorim, jer gore sam prolazio kad sam imao alergiju na polen nego kad sam sad bio pozitivan i kad sam morao bit kao pas zatvoren u kuci 10 dana. Naravno kad si pozitivan ili prehladjen opcenito, zdravorazumski je gledat da nemas nisakim kontakt, kao sto je zdravorazumski gledat da izadjes prosetat sam kroz sumu, na frisak zrak i na sunce, bez da imas kontakt sa drugim osobama.
Po tebi bi to vakcine bile zasluzne za kraj? isto, a vjerovatno i brze bilo da nismo imali cirkus sa vakcinama..litijum je napisao/la: ↑03 jan 2022, 23:00Ma citav svijet ce se omikronom zarazit i to ce i bit kraj pandemije. Vrlo lako se siri ali su simpromi kao mala prehladica. I to je super. Pa u Francuskoj isto svaki dan velike brojke. I vecina pandemija su trajale do 3 godine i to je to. Zakljucno sa 2022 bi trebalo biti gotovo, nakon 3 a mozda i 4 doze vakcine.
Volim te Bosno!!!
Vakcine su cirkus zato je i prije pojave novog soja smrtnost bila uveliko umanjena u Britaniji, Njemackoj, Italiji, Spaniji itd.
Joj likova.
Sta ce nam i Polio.
Joj likova.
Sta ce nam i Polio.
Nisi ti vidio sta je korona cim je sebi prizivas.
Ljudi se snalaze, svakako da se treba vakcinisat.xavi26 je napisao/la: ↑04 jan 2022, 14:13Po tebi bi to vakcine bile zasluzne za kraj? isto, a vjerovatno i brze bilo da nismo imali cirkus sa vakcinama..litijum je napisao/la: ↑03 jan 2022, 23:00Ma citav svijet ce se omikronom zarazit i to ce i bit kraj pandemije. Vrlo lako se siri ali su simpromi kao mala prehladica. I to je super. Pa u Francuskoj isto svaki dan velike brojke. I vecina pandemija su trajale do 3 godine i to je to. Zakljucno sa 2022 bi trebalo biti gotovo, nakon 3 a mozda i 4 doze vakcine.
Pozitivan sam bio, prebolio, imam jak imunitet, zdrav sam hvala bogu i pazim se, a automatski me i bog pazi. Nisam vidio izgleda sta je prava korona, kao sto nece ni vidjet 95% ljudi na ovom svijetu.
Idalje cu zivjeti cineci dobro, pomoci kome god budem mogao, odmoci namjerno necu sigurno nikome, pazicu na sebe, familiju i sve oko sebe. A to se ne cini vakcinom, vakcinom mozes samo svoje dupe zastiti, ako budes imao srece da djeluje, jer i vakcinisani umiru od korone.
A ako dodje vrijeme za umrijet, samo mogu poruciti jednu stvar citirajuci zagrebacke Arabeske:
"AŠIK-DŽEMAL IME MI JE
OVO PRAZAN GOVOR NIJE
JA SMRT KAO *ŠERBE PIJEM
NA VAŠE SE BRIGE SMIJEM"
Ne prihvatam da zivim u strahu, ne prihvatam da mrzim sve oko sebe, ne prihvatam da bjezim od ljudi i ne prihvatam da neko meni oduzima pravo da donosim sam odluke koje se ticu moga tijela. Ko zeli vakcinu, neka se vakcinise, ko ne zeli neka se ne vakcinise.
Zdravo, da li neko zna da li se moze dobiti EU potvrda o vakcinaciji ako sam prve dvije doze primio u srbiji, a trecu dozu planiram u Sarajevu?
Da li mi je sigurnije da idem u srbiju na trecu dozu?
Da li mi je sigurnije da idem u srbiju na trecu dozu?
Otkud ti to da vakcinom stitis samo sebe?SWOT je napisao/la: ↑04 jan 2022, 14:56Pozitivan sam bio, prebolio, imam jak imunitet, zdrav sam hvala bogu i pazim se, a automatski me i bog pazi. Nisam vidio izgleda sta je prava korona, kao sto nece ni vidjet 95% ljudi na ovom svijetu.
Idalje cu zivjeti cineci dobro, pomoci kome god budem mogao, odmoci namjerno necu sigurno nikome, pazicu na sebe, familiju i sve oko sebe. A to se ne cini vakcinom, vakcinom mozes samo svoje dupe zastiti, ako budes imao srece da djeluje, jer i vakcinisani umiru od korone.
A ako dodje vrijeme za umrijet, samo mogu poruciti jednu stvar citirajuci zagrebacke Arabeske:
"AŠIK-DŽEMAL IME MI JE
OVO PRAZAN GOVOR NIJE
JA SMRT KAO *ŠERBE PIJEM
NA VAŠE SE BRIGE SMIJEM"
Ne prihvatam da zivim u strahu, ne prihvatam da mrzim sve oko sebe, ne prihvatam da bjezim od ljudi i ne prihvatam da neko meni oduzima pravo da donosim sam odluke koje se ticu moga tijela. Ko zeli vakcinu, neka se vakcinise, ko ne zeli neka se ne vakcinise.
Ti ljude ne čuvaš čim nećeš da se vakcinišeš. Kako god ti to želio predstaviti i zvati, ti ljude ne čuvaš, ti si sebičan i misliš samo na sebe a plus si i zaluđen prijašnjom činjenicom (u kojoj si bio otporan) da si otporan, jak i imun i dalje. Vakcine, kako god radile, 1% ili 2% ili 100%, su sigurno faktor koji utiče pozitivno na kolektivno zdravlje, a i na idnividualno. To je činjenica i to ne možeš promjeniti kako god da je zoveš ili koliko god sebe ili te drugi ubjedili da nije. Možeš samo lagati sebe i druge, a srećom u većini slučajeva to nećeš skupo platiti, ali na žalost neko hoće.
SWOT je napisao/la: ↑04 jan 2022, 14:56Pozitivan sam bio, prebolio, imam jak imunitet, zdrav sam hvala bogu i pazim se, a automatski me i bog pazi. Nisam vidio izgleda sta je prava korona, kao sto nece ni vidjet 95% ljudi na ovom svijetu.
"AŠIK-DŽEMAL IME MI JE
OVO PRAZAN GOVOR NIJE
JA SMRT KAO *ŠERBE PIJEM
NA VAŠE SE BRIGE SMIJEM"
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Reci to ljudima koju su dobili srcani, mozdani udar ili trombozu zbog eksperimentalne vakcine.sljivo je napisao/la: ↑04 jan 2022, 16:08Ti ljude ne čuvaš čim nećeš da se vakcinišeš. Kako god ti to želio predstaviti i zvati, ti ljude ne čuvaš, ti si sebičan i misliš samo na sebe a plus si i zaluđen prijašnjom činjenicom (u kojoj si bio otporan) da si otporan, jak i imun i dalje. Vakcine, kako god radile, 1% ili 2% ili 100%, su sigurno faktor koji utiče pozitivno na kolektivno zdravlje, a i na idnividualno. To je činjenica i to ne možeš promjeniti kako god da je zoveš ili koliko god sebe ili te drugi ubjedili da nije. Možeš samo lagati sebe i druge, a srećom u većini slučajeva to nećeš skupo platiti, ali na žalost neko hoće.
Niko nije dobio.
nema potrebe da ideš osim ako nećeš neku vakcinu koje ovdje nema.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.