KK_Bosna je napisao/la:Kajzer10 je napisao/la:KK_Bosna je napisao/la:Hajd argumentovano dokazi da su bolji od Dirka.
nije kosarka = nba
Tako je, trebao je Jordan doci u mocnu Evropu da dokaze neke stvari.
Ne znam kako ti to rangiras ali ja najbolje Evropljanine rangiram isto kao i najbolje kosarkase ikad. Znaci gledam cijelu karijeru a ne ko je u nekom periodu karijere bio bolji od Dirka jer to je jedino objasnjenje zasto si ti npr. jednog Drazena stavio ispred Dirka.
Covjek ima 30k poena, MVP titulu i NBA titulu i to pobija svaku titulu sa reprezentacijom koju su Gasol i Petrovic osvojili sa timom kojeg btw. Dirk uz sebe nikad nije imao.

pa gledaj, kad sam rekao da kosarka nije samo nba, prvenstveno sam mislio na to sto mnogi balavci koji se ne sjecaju sabonisa ni drazena govore "pa sto nije razvaljivao u nba"...
meni je sabonis bez premca broj 1... iz dobro poznatih politickih razloga nije mogao doci u nba i bez ikakve sumnje bi sada dirk ganjao njega i njegovih 30.000 poena... covjek je dosao bez oba koljena u nba u 31. godini i u playoffu imao 23-10 prosjek... a u 38. godini je imao 10ppg za 14mpg... a kada je bio u prajmu bio je ubjedljivo najbolji evropski igrac... u 40. godini u euroligi je imao 17-11... pazi, 40. godina i desetak operacija... na velikim takmicenjima je redovno silovao sviju... utakmice za medalje na olimpijadama: 20-15, 27-16 i 30-13... brojke ne govore sve kako je covjek igrao
ostali se mogu poredati kako hoce, kad zavrsi dirk karijeru (pogotovo ako ovako nastavi igrati u ovim godinama) mogao bi biti 2.
1. sabonis
nowitzki
petrovic
gasol
kukoc[/quote]
sjecam se sabonisa,imam dosta godina i gledao sam ga i u evropi,ali činjenice,fakti govore da je nowitzki imao bolju karijeru,jer je u najjacoj ligi na svijetu bio daleko bolji nego sto je bio sabonis,arvidas je bio najbolji u španiji,nowitzki bio MVP u NBA