NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 15:18

Kajzer10 je napisao/la:Pa da je dosao u pravo vrijeme dominirao bi ali nije. To je sbb-kbb.
I ne slazem se sa listom. Da neko Drazena stavlja ispred Gasola i Dirka, Boze sacuvaj. :?
on je dominirao svjetskom kosarkom i bez nba lige... sbb-kbb sam govorio da je otisao u nba kakav bi ucinak imao...

cekaj, jel ti znas uopce ko je bio drazen? :wtf:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 03 apr 2016, 15:29

kkbosna, pa znaš li ti ko je gasol, a ko je dirk ?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 15:36

Belmin6 je napisao/la:kkbosna, pa znaš li ti ko je gasol, a ko je dirk ?
znam.

gasol je najbolji igrac jedne od najboljih svjetskih ekipa svih vremena (tri puta osvajaci EP, jednom SP), dvostruki osvajac nba lige, dvostruki mvp evropskog prvenstva, mvp svjetskog prvenstva... malo li je?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 03 apr 2016, 15:38

bravo, znaci vjerovatno znaš i ko je dirk.

tako da nema šanse da sabonis ili dražen budu ispred njih, na stranu šta se dešavalo u njihovim karijerama i životu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 15:43

LeSa je napisao/la:
filip13 je napisao/la: tesko da ce tih pedesetak imati statistike kao on,a zbog tih statistika ga spominjem,ne reklamiram

Pa ček sad je li reklamiraš najbolje ili sebi drage :urnebes:

jbg,tebi bas treba crtati

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 15:45

dirk je, kao sto sam rekao, u top 5 evropljana svih vremena, pokazao je kako paklen rad donosi rezultate, vodio je njemacku sam do dvije medalje, mmp evropskog i svjetskog, nba prvak takodjer skoro sam i, opet ponavljam, vjerovatno ce biti 2. najbolji ikada ne sto je los, vec sto jednostavno ima bolji... isto tako magic, bird, wilt, kobe, lebron, duncan, olajuwon su vanserijski igraci, ali dzabe sve kad je na 1. mjestu jordan...

filip13

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 15:47

KK_Bosna je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:Hajd argumentovano dokazi da su bolji od Dirka.
nije kosarka = nba
Tako je, trebao je Jordan doci u mocnu Evropu da dokaze neke stvari. :lol:
Ne znam kako ti to rangiras ali ja najbolje Evropljanine rangiram isto kao i najbolje kosarkase ikad. Znaci gledam cijelu karijeru a ne ko je u nekom periodu karijere bio bolji od Dirka jer to je jedino objasnjenje zasto si ti npr. jednog Drazena stavio ispred Dirka.
Covjek ima 30k poena, MVP titulu i NBA titulu i to pobija svaku titulu sa reprezentacijom koju su Gasol i Petrovic osvojili sa timom kojeg btw. Dirk uz sebe nikad nije imao. ;)
pa gledaj, kad sam rekao da kosarka nije samo nba, prvenstveno sam mislio na to sto mnogi balavci koji se ne sjecaju sabonisa ni drazena govore "pa sto nije razvaljivao u nba"...

meni je sabonis bez premca broj 1... iz dobro poznatih politickih razloga nije mogao doci u nba i bez ikakve sumnje bi sada dirk ganjao njega i njegovih 30.000 poena... covjek je dosao bez oba koljena u nba u 31. godini i u playoffu imao 23-10 prosjek... a u 38. godini je imao 10ppg za 14mpg... a kada je bio u prajmu bio je ubjedljivo najbolji evropski igrac... u 40. godini u euroligi je imao 17-11... pazi, 40. godina i desetak operacija... na velikim takmicenjima je redovno silovao sviju... utakmice za medalje na olimpijadama: 20-15, 27-16 i 30-13... brojke ne govore sve kako je covjek igrao

ostali se mogu poredati kako hoce, kad zavrsi dirk karijeru (pogotovo ako ovako nastavi igrati u ovim godinama) mogao bi biti 2.

1. sabonis
nowitzki
petrovic
gasol
kukoc[/quote]

sjecam se sabonisa,imam dosta godina i gledao sam ga i u evropi,ali činjenice,fakti govore da je nowitzki imao bolju karijeru,jer je u najjacoj ligi na svijetu bio daleko bolji nego sto je bio sabonis,arvidas je bio najbolji u španiji,nowitzki bio MVP u NBA

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 15:50

Kajzer10 je napisao/la:Pa da je dosao u pravo vrijeme dominirao bi ali nije. To je sbb-kbb.
I ne slazem se sa listom. Da neko Drazena stavlja ispred Gasola i Dirka, Boze sacuvaj. :?

da,vrlo cudno

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 03 apr 2016, 15:51

Morate i Kukoca ukljucit u ovu raspravu, pa da istu prozvacete jos jednom. :clap:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 15:56

filip13 je napisao/la:sjecam se sabonisa,imam dosta godina i gledao sam ga i u evropi,ali činjenice,fakti govore da je nowitzki imao bolju karijeru,jer je u najjacoj ligi na svijetu bio daleko bolji nego sto je bio sabonis,arvidas je bio najbolji u španiji,nowitzki bio MVP u NBA
pa gledaj, nije da sabonis nije mogao zbog svoje nekvalitete doci u nba ranije, zar ne?

zato se ne moze uzimati nba karijera kao mjerilo... sabonis bi bio sigurno u top 5 centara u nba u tom momentu da je otisao '86 i dosao bi do tih 30.000 poena sasvim sigurno...

eto, pamtis arvydasa sa brkovima nadam se :D i znas kakva je sila bio od igraca, 220 cm a onakav osjecaj za igru je nesto nevidjeno ikada...

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 15:58

Gefufna je napisao/la:Morate i Kukoca ukljucit u ovu raspravu, pa da istu prozvacete jos jednom. :clap:

kukoc tu nema sta traziti

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 15:58

filip13 je napisao/la:
Gefufna je napisao/la:Morate i Kukoca ukljucit u ovu raspravu, pa da istu prozvacete jos jednom. :clap:

ja sam ga uvrstio medju top 5

sabonis, dirk, gasol, petrovic i kukoc

koga bi ti stavio u top 5?

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 16:03

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:sjecam se sabonisa,imam dosta godina i gledao sam ga i u evropi,ali činjenice,fakti govore da je nowitzki imao bolju karijeru,jer je u najjacoj ligi na svijetu bio daleko bolji nego sto je bio sabonis,arvidas je bio najbolji u španiji,nowitzki bio MVP u NBA
pa gledaj, nije da sabonis nije mogao zbog svoje nekvalitete doci u nba ranije, zar ne?

zato se ne moze uzimati nba karijera kao mjerilo... sabonis bi bio sigurno u top 5 centara u nba u tom momentu da je otisao '86 i dosao bi do tih 30.000 poena sasvim sigurno...

eto, pamtis arvydasa sa brkovima nadam se :D i znas kakva je sila bio od igraca, 220 cm a onakav osjecaj za igru je nesto nevidjeno ikada...
jbg,NBA je nesto najbolje u kosarci,necemo ni proglasavati nekog skijasa iz evropskog kupa jednim od najboljih svih vremena iako nikad nije skijao ili je odskijao par utrka u svjetskom kupu,sabonis je mozda mogao biti dobar u najjacoj kosarci na svijetu kao sto je bio i dirk ali nije,zbog raznoraznih razloga

da,isto kao sto je nevidjeno do sad u kosarcu da neko sa 213 bude suter kakav je nowitzki

ko je po tebi imao bolju karijeru,divac ili bodiroga?

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 16:05

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

ja sam ga uvrstio medju top 5

sabonis, dirk, gasol, petrovic i kukoc

koga bi ti stavio u top 5?

kukoc je meni najdrazi kosarkas ikad,mislio sam da nema sta traziti u raspravi za najboljeg evropljanina ikad pored ovakvog nowitzkog

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 16:07

filip13 je napisao/la:jbg,NBA je nesto najbolje u kosarci,necemo ni proglasavati nekog skijasa iz evropskog kupa jednim od najboljih svih vremena iako nikad nije skijao ili je odskijao par utrka u svjetskom kupu,sabonis je mozda mogao biti dobar u najjacoj kosarci na svijetu kao sto je bio i dirk ali nije,zbog raznoraznih razloga

da,isto kao sto je nevidjeno do sad u kosarcu da neko sa 213 bude suter kakav je nowitzki

pa znaju se dobro razlozi zbog kojih sabonis nije igrao ranije u nba... kvalitet je definitivno posjedovao, uostalom, da izvines na izrazu, posrao se po admiralu '88 na olimpijadi... tako da usporedba skijasa iz evropskog kupa koji su levati i ovim vrhunskim nema mjesta... na olimpijadama, evropskim i svjetskim prvenstvima sabonis je pokazao ko je i sta je ;)

da, dirk je fenomenalan, zar sam to igdje osporio? posebno jer evo ima 37 godina i dalje igra na vrhunskom nivou (ako izuzmemo raspadanje prosle godine na eurobasketu)

uh, divac ili bodiroga... bolju karijeru je imao divac, ali bodiroga je bio bolji igrac...

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 16:11

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:jbg,NBA je nesto najbolje u kosarci,necemo ni proglasavati nekog skijasa iz evropskog kupa jednim od najboljih svih vremena iako nikad nije skijao ili je odskijao par utrka u svjetskom kupu,sabonis je mozda mogao biti dobar u najjacoj kosarci na svijetu kao sto je bio i dirk ali nije,zbog raznoraznih razloga

pa znaju se dobro razlozi zbog kojih sabonis nije igrao ranije u nba... kvalitet je definitivno posjedovao, uostalom, da izvines na izrazu, posrao se po admiralu '88 na olimpijadi... tako da usporedba skijasa iz evropskog kupa koji su levati i ovim vrhunskim nema mjesta... na olimpijadama, evropskim i svjetskim prvenstvima sabonis je pokazao ko je i sta je ;)

da, dirk je fenomenalan, zar sam to igdje osporio? posebno jer evo ima 37 godina i dalje igra na vrhunskom nivou (ako izuzmemo raspadanje prosle godine na eurobasketu)

uh, divac ili bodiroga... bolju karijeru je imao divac, ali bodiroga je bio bolji igrac...
kvalitet je imao,ali nije igrao u NBA u najboljim godinama,sto,to je druga prica,u najjacoj ligi na svijetu nowitzki je valjda cemo se tu sloziti daleko bolji nego sabonis

pa koga bi stavio ispred kad bi birao najbolje evropljanine ikad,divca ili bodirogu?

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 apr 2016, 16:17

Ne moze Gasoft u istu kategoriju ko Dirk.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 apr 2016, 16:19

pau gasol postao treci neamerikanac sa vise od 10000 skokova u ligi

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 apr 2016, 16:20

slika
Interesantno je kako nakon jednog slabog takmičenja s repkom ispadaš iz priče o najboljim. Isto se desilo i s Gasolom nakon što mu je Gobert djecu pravio.
Dirk daleko najbolji naravno. Pau, Tony i Arvidas nakon njega. Dražen nije ni najbolji (najveći) exyu ikad.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 apr 2016, 16:30

filip13 je napisao/la:kvalitet je imao,ali nije igrao u NBA u najboljim godinama,sto,to je druga prica,u najjacoj ligi na svijetu nowitzki je valjda cemo se tu sloziti daleko bolji nego sabonis

pa koga bi stavio ispred kad bi birao najbolje evropljanine ikad,divca ili bodirogu?
slozit cemo se da je dirk imao bolju nba karijeru...

ali tu ima jedna caka - izvijesni ish smith, jordan farmar i slicni cirkusanti su imali bolju nba karijeru od navarra, rodrigueza, radje, spanoulisa... vidis paralelu?

bodirogu bih stavio ispred jer je bolji igrac, vrlo jednostavno

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []