carina je napisao/la:Vidi ovog Fidelisa sto se navalio i napalio...Bola, majstore, otkaci mi sa predavanjima na ovoj temi..Mene, a mislim i vecinu ne zanima unutrasnje uredjenje tvog kluba, niti bilo sta vezano za tvoj klub. A kako bi me i zanimalo, kad ni vas Širokobrijezane ne zanima, sto se da zakljuciti po posjeti na Pecari, u centru Širokog Brijega. Kako da imam neko pozitivno misljenje o klubu koji ima, kako ti kazes, velike uspjehe, a stadion prazan ko vakuum pumpa? nemoj mi reci da vas nema...vidio sam protiv Sarajeva...na utakmicu vas dodje 200, a dan kasnije na demonstracije 20000...sve škripari kako se nazivaju...
A Velez ima puno bolju posjetu (koliko, 1500 naprema nesto preko 2000) s obzirom na broj stanovnika i navijaca? Ne predajem ja tebi nista, govorim ti onako kako jest, nastranu sto si nerealan. KK Široki se dosta vise prati iz razloga jace lige, manje korupcije i sudackih malverzacija te zanimljivosti, a tu su i odnosi ka upravi te cijene. Sam kazes da te ne zanima, u redu, ali nemoj onda ni komentirati jer ocito ni ne pratis, a lupetas proizvoljne brojke koje veze nemaju.
Evo da mi drzis predavanja o uredjenju Barcelone ili Manchestera, nego o Širokom.
Da je i sekundu zakona u ovoj hebenoj zemlji, zbog propusta u organizaciji meca sa Sarajevom, bilo bi vam zabranjeno domacinstvo iducih 1542 godine. Mi smo prije četri godine imali mali propust i igrali smo godinu dana u Bosni kao domacini. Prvaci ste ovih godina samo iz jednog razloga...Zato sto mozete kupiti bodove gdje god hocete, jer nikom niste interesantni, pa iz tog razloga ovi neki klosarski klubovi vam mogu bez problema prodati bodove. i to ti je organizacija???? da je utakmica Laktaši-Široki skinuta 15 dana ranije na svim kladionicama u EX Jugi.....Zasto je skinuta???? a ja..zaboravio sam da ste vi Barcelona....oprosti....
Vi ste igracka par ljudi, firma za pranje para, i kako zakon polako bude dolazio na svoje, i vi cete polako postajati trening kamp Zrinsjkom...i sto se prije pomiris sa tim, lakse ce ti biti...
To je plod tvojih predrasuda i animoziteta. Da je rijec o nekom drugom klubu, ne bi ti ni ''a'' rekao, a to i sam znas. Propust protiv Sarajeva je propust policije, primarno, i NFSBiH zbog stavljanja dvije utakmice visokog rizika u isto vrijeme. Ne vidim da takve prozivas. Klub je napravio sto je mogao, to sto su ovi dosli u triput vecoj brojci od najavljene, sto policija nije odradila svoj posao, je druga stvar, nazalost. Igraci Sarajeva su vecer prije normalno setali gradom i pili kavu, a nakon obje utakmice su izrazili zahvalnost za gostoprimstvo, prijem i uvjete na stadionu i terenu cak i nakon tako teskih scena. Stoga - tisina, ukoliko od takvih nisi kompetentniji da nesto kazes.
A mi smo prvaci jer mozemo kupiti bodove, yah.

Nastranu sto imamo najbolju ekipu i najbolje uvjete i godinama smo sami vrh BH nogometa, smetalo to nekome ili ne. Nastranu sto bi da je liga regularna samo islo na korist onim najboljim i najorganiziranijim jer bi imali mogucnost igre, a ne se hebavali kod raznih davljenika koji ''moraju'' dobiti. Al dobro, nek si ti nasao jednu utakmicu od tisuce skinutih kroz godine u na stotine liga i to ti neki dokaz. Nastranu i sto su ovi 18 puta ispod razine Širokog Brijega i vec otpisani. Bravo majstore. Kao sto rekoh - ni ''a'' ti ne bi rekao da je rijec o tvom ili nekom drugom klubu, nego uvijek je problem ''onaj drugi''.
A sad, nadaj se ti da ces vidjeti taj scenarij, ali to ce prije vaziti za vas s obzirom da vam Zrinjski vec uzima igrace iz sredina odakle ste ih vi tradicionalno dovodili, a mi? Nama se predvidja pad vec godinama. Dosadilo mi vise slusati, s obzirom da smo svejedno prvi.
A sad bi te molio da se otkacis sa ove teme...Ovde se razgovara o buducnosti i planovima kluba, koji ima svoja udruzenja simpatizera od Los Angelesa do Tokia....o klubu koji je nama mostarcima prva ljubav...nekom je prva ljubav BiH, nekom Hrvatska, nekom Isus, nekom Alah, nekom neka Ivana, nekom neka Sanela...meni je prva ljubav Velež, majstore....bez obzira kako stoji na tabeli..poz.....
Nije problem, ionako nisi u stanju realan i neopterecen biti. Zivis u iluzijama i idealiziras nesto sto je idealno bilo nekad davno. Danas ne. Necu ni pricati o svim tim stvarima, medjutim, svatko tko zivi u iluziji o nekakvoj velicini i svetosti u ovoj danasnjoj ligi nije nista drugo nego jugonostalgicar kojemu je jos samo to, uz ime kluba, i ostalo.
Prijatan pozdrav.
P.S. I ja sam Mostarac, rodjen i zivio u njemu kroz djetinjstvo, pa mi opet nije Velez bio u krvi niti prva ljubav.
Meni je Široki Brijeg u krvi, to sto ti nisi u stanju postovati pa moras pribjegavati omalozavanju sredine i kluba na racun vlastitih predrasuda i kompleksa, a brojni bi danas mogli stosta od takvih nauciti (mani se ti Barce i slicnih, govorim ja tebi u ovim skromnim uvjetima), je neka druga stvar i tvoj problem.
OT, pardon, nastavite dalje sa Velezom.
...Život za Široki...