RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Marin
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Marin » 01 dec 2009, 18:56

carina je napisao/la: @marine
slucaj Zepce, vrlo dobro znas, da su zavrsila vladajuca gospoda ovog Fidelisa iz njihovih interesa, a slucaj Modrica se nije smio dogoditi, ali zbog niza okolnosti koje su nastale prije toga( posusje-orasje, pa leotara, pa zvijezda-orasje i niz drugih kriminala) to je bilo neizbjezno....ako ces nas za to kriviti, onda neznam sta da kazem...
Nisam ja rekao da nije bilo i drugih stvari, dapače nego sam samo naglasio da i vaši imaju oraha u džepovima.
Meni je i dan danas žao Posušja iako me ništa ne veže s njima osim jednog prijatelja koji je "odozgo".
Njih je savez izbacio 100% jer su ih pokrali nekoliko utakmica za redom kući pred sam kraj sezone; Modriča, Sloboda i još neki... Možda je sve to bilo da se omogući Veležu da ostane, možda Orašje a možda i nije ali ja tvrdim da su oni tada imali ekipu za minimalno 10. pozicije ali jednostavno nisu smijeli ostati. Poslje je naravno usljedio raspad sistema.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 01 dec 2009, 19:16

@marine
i rekao sam da nismo ni mi posteni u prvom postu. Osim onog dijela da savez radi za Velez, slazem se sa tvojim postom. Znam za Posusje, znam i ja neke igrace iz Posusja, ali mozda im je i Široki to nabacivao( mnogo klubova na malom prostoru tesko opstaje), mozda neko drugi, neznam...
@stone island
meni za put u vrapčice i povratak sa tekmom treba minimalno 4 i po sat do pet....sve ja to znam, ali majstore nije to razlog...omladinska skola, pionirska, kadetska je prioritet u svakom normalnom klubu sa ovih prostora....nismo mi Chelsea da kupujemo zavrsene igrace u ekonomski shebanoj sredini...ta se misija zove NEMOGUCE...shvatas... N E M O G U C E......to moze da traje godinu dana, mozda dvije i pa-pa...
A mene licno ne mozes kriviti zasto sad ne dolazim...uzeo sam clansku RA, uzeo sam godisnju kartu, svaku tekmu iako ne odem, kupim po dvije, tri ulaznice, pa makar ja nemao za pive navece.....
Ali necu da vidim da nam Bjelopoljac ili Soko utrpavaju djeci po pet sest komada i tačka....
protiv Ibrakovica i igraca nemam nista, ali treba jednom shvatiti da su svi oni prolazni, a Velez je vjecan....

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 01 dec 2009, 19:33

carina je napisao/la:@marine
i rekao sam da nismo ni mi posteni u prvom postu. Osim onog dijela da savez radi za Velez, slazem se sa tvojim postom. Znam za Posusje, znam i ja neke igrace iz Posusja, ali mozda im je i Široki to nabacivao( mnogo klubova na malom prostoru tesko opstaje), mozda neko drugi, neznam...
@stone island
meni za put u vrapčice i povratak sa tekmom treba minimalno 4 i po sat do pet....sve ja to znam, ali majstore nije to razlog...omladinska skola, pionirska, kadetska je prioritet u svakom normalnom klubu sa ovih prostora....nismo mi Chelsea da kupujemo zavrsene igrace u ekonomski shebanoj sredini...ta se misija zove NEMOGUCE...shvatas... N E M O G U C E......to moze da traje godinu dana, mozda dvije i pa-pa...
A mene licno ne mozes kriviti zasto sad ne dolazim...uzeo sam clansku RA, uzeo sam godisnju kartu, svaku tekmu iako ne odem, kupim po dvije, tri ulaznice, pa makar ja nemao za pive navece.....
Ali necu da vidim da nam Bjelopoljac ili Soko utrpavaju djeci po pet sest komada i tačka....
protiv Ibrakovica i igraca nemam nista, ali treba jednom shvatiti da su svi oni prolazni, a Velez je vjecan....
Normalno da je prioritet ali neće ti pare pasti s neba braca,moraš odnekle to financirati.Jedini pravi izvor love,a neračunajući donacije,je Evropa koje se možemo domoći ove sezone.Bez kvalitetnih igrača nema Evrope.A omladinskom pogonu nisu tolike pare potrebne da se tjeraju ti igrači,naravno ako se pošteno radi u Upravi.Za omladinski pogon je isključivo krivac ta Uprava jer njen odnos prema omladincima je katastrofalan.Nije stvar u lovi,već ima drugi milion razloga zbog kojih su djeca otjerana.Moraš shvatiti da se ''bježi'' od Veleža.Danas se radije djeca upisuju u omladinski pogon Lokomotive nego u naš klub,mada su uslovi kod njih još gori ali barem je zdravija sredina pa se odlučuju za nju. ;)

I plus,Velež je nekada uzimao igrače iz lokalnih klubova širom Hercegovine a danas nisu u stanju da kontaktiraju momka iz Lokomotive(igra i u mlađim selekcijama reprezentacije) koji je nedavno otišao u Češku ili Slovačku.Još smo dočekali da nam Zrinjski uzima igrače iz Turbine,Turbine iz koje su nam nekada došli Salem i Vaha Halilhodžić te Salihamidžić.Ali što to raditi,pa ti momci bi stvorili veliku konkurenciju te nečija djeca ne bi igrala zato neka ih tamo,neka ih neko drugi uzme.Lova tu nije problem već nema volje u Upravi,tj.ne interesuje ih to. ;)
Poslije rata,mislim da je samo Drakul doveden iz gatačke Mladosti i to ga je Duško financirao dok nije u Mostaru stao na noge pa ode i donese nam para.Što se tiče Uprave Veleža,Dejan bi i dan danas igrao za Mladost i što se tiče njih mogao je propasti komotno.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 01 dec 2009, 20:21

@stone island

Drakula je doveo Gakovic, lokalni menager, kao poluzavrsenog igraca....
samo jos da ti nesto kazem pa odoh na zrak, da ne spamam bezveze, jer vidim da me ovde niko ne razumije, pa eto neka bude po vasem....
Sjecam se kad sam bio mladji, negdje iza belaja, u Veležu je bio jedan dobar mladji trener, cini mi se zvao se Edhem Bratic....isao o svom trosku kod Bore Primorca u London na skolovanje i savjete....Na treninzima omladinaca( koji su to vrijeme bili na grahu i malo hljeba), pisao u teke nekakve spise, koliko ko pretrci, koliko ko danas treba sta da pojede, koliko treba da skoci, kojim intezitetom da trenira, druzio se sa njima i izvan radnog vremena...bio im i otac i majka....Tadasnja uprava mu se smijala, sa Avdom na celu...Sada kada Vladavic dodje u BiH, prva osoba kojoj se obrati je bas taj Bratic...stvorio ga je...stvorio je i Čolica koji i sad kad ne trenira i opija se po lokalnim kafanama, igra kao mozda najbolji igrac Premier lige....dalje, Zaimovic, Čoric, Škaljici, Kajtaz ,Jugo...sve ih je on stvorio majstore...Probaj shvatiti sta hocu da ti kazem....covjek je radio samo u dvije godine i obezbjedio buducnost Velezu do danas....samo dvije godine...Zamisli da imamo takva dva tri covjeka danas u klubu.... o tome ti ja citavo popodne govorim, ali nebitno....Umjesto da se dovedu takva dva tri covjeka, dajte pare Gospodinu Spalevicu sa dva osnovne skole i slavicemo...mada opet tesko...konkurencija je spremnija....
Nije samo tako kod nas majstore...svugdje je to tako i to je problem...komsije su nam pocele malo ozbilnjije raditi, ali opet ne moze pjano Taramba puno....naprave dobar omladinski pogon, imaju rezultate, i kad ih trebaju prebaciti u vatru, dovedu crnce i sve to uniste....svugdje je to isto....

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 01 dec 2009, 20:30

carina je napisao/la:@stone island
...komsije su nam pocele malo ozbilnjije raditi, ali opet ne moze pjano Taramba puno....naprave dobar omladinski pogon, imaju rezultate, i kad ih trebaju prebaciti u vatru, dovedu crnce i sve to uniste....svugdje je to isto....
Za ovo ti svaka čast. Crnci se nisu pokazali tolko loši ali tko zna, možda su uzeli mjesto nekom još boljem od njih. Oni su tu kao što kažeš sezonu-dvije i odoše dalje,a za to vrijeme može propasti neki mladi igrač jer ne igra kad bi najviše morao. Sreća naša pa Jović vjeruje mladim igračima i uvodi ih postepeno. Imamo i sada nekoliko igrača u prvom timu iz "vlastitog pogona" ali s obzirom da smo bili juniorski prvaci prije par sezona trebao bi broj biti i veći možda.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 01 dec 2009, 20:52

Pa da....mozda meni i nebi nekad krivo bilo da se "zavrsi" nekakava bitna utakmica, ali da to ide u korist nase djece...bar im daj hebenu priliku...Evo naprimjer onaj mali Jahovic, sto je kod nas igrao lani, sad laje na Velež gdje stigne....Ferhatovic isto...Vladavic zove sat vremene prije kvalifikacijske tekme lige prvaka i pita za Velez....i pomoci ce sigurno Veležu kad god bude imao prilike...evo i kod vas( pratim ja sve majstore, volim fudbal, ostalo me ne zanima), Diara da je mogao deset golova uvaliti, uvalio bi vam....Rajovic ista stvar...mozda nekad reda radi kazu neku pozitivnu stvar....ali Džidic, Ivankovic, pa siguran sam i Sunjic i ostali ce uvijek biti vezani za vas...i u onom malom Zadri sam vidio nesto, ali eto jbg, zapuca one sanse protiv Slovana i odmah ga svi prekrizili...a nije problem napraviti igraca kad imas kvalitetne trenere i zdrav klub...u danasnjem fudbalu talenat i nije toliko bitan...od **** se pravi dobra pita, ako ti je kuhar dobar....Eno ti Chelsea....veze niko nema, a onakva Barcelona im nije 180 minuta opalila po golu...Banalan primjer, ali da se vidi koliko je bitan odgoj i pristup prema igri....a kad ti bacis djecu na livadu i das im tri cetri lopte da se igraju, nema tu dobre pite majstore....i jos ako se i tu snadju ta djeca, ti im dovedes ( kad ime je najgore), nekakve crnce i djuturume Spalevice....ne valja...odo sad stvarno..pozz

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 01 dec 2009, 20:56

u potpunosti se slazem da ne treba dovoditi igrace sa strane vec forsirati svoje...npr dzafic,osmanagic knezevic i dr jesu kvalitetni igraci al su sigurno preplaceni i opustosise ionako jadan budzet veleza,mislim da sigurno ima domacih nadarenih igraca al nemaju priliku ni slobodu uvjek su pod pritiskom nemaju slobodu koju imaju vec pomenuti mislim da ova pojacanja nisu bolji od domace djece vec imaju slobodu i vec nakvu afirmaciju...najvece pojacanje veleza i naj igrac lige je asim skaljic opet domace djete,pa vladavic,serdarevic,2 skaljica,coric,kodro,jugo,colic su extra igraci al mislim da sad nema ovakvih igraca nema vise jake omladinske ekipe e tu je greska veleza nesposobni treneri rade sa djecom e kako tek onda ocekivati da uzmu talenta iz turbine igmana konjickog lokomotive odakle mali avdic ode za cesku...i ovo malo djece sto guraju opet naopako pa zamislite sad za godinu dvije imacemo u ekipi dva cemalovica,kalajdzica,itd 5-6 mjesta vec zauzetih dok puno bolji a znam ih dostaaaa se okanjuju fudbala,promovisu se oni bezvezni a marginaliziraju pravi...al sta ces takva je drzava i nadati se da ce valjda nekad biti bolje...svaka cast ibrakovicu i svim pojacanjima al oni ce potrositi lovu promovisati sebe bice im to odskocna daska odose dalje nemaju oni puno emocija prema voljenom kao domaca djeca... ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 01 dec 2009, 21:39

carina je napisao/la:@fidelis...
sa svojim prijašnjim postom, prije ovog na koji si se navalio, ako si ga procitao, sam potencirao da igraju nasa djeca u Veležu, a ne da dovodimo nekakve Spalevice i Karalice i kupujemo bodove i sve ostalo sto trebamo kupovati.. Znaci u mom slucaju da mogu birati izmedju mogucnosti da Velež bude prvak drzave ili da dogodine vidim Vladavica, ili Kazazica ili Čolica negdje u inostranom klubu, ja biram ovu drugu opciju. Znaci ti i ja smo na skroz dvije različite frekvencije.... A da ima imalo istine u "profesionalnim" klubovima i " klubovima sa dobrom organizacijom" koje ti pominjes, vjerovatno bi neko od igraca koji godinama igraju u takvim klubovima zavrsio negdje...nece majstore, jer svaki normalan evropski klub zna sta se ovdje desava....cast izuzetcima...dotada placaj argentincima i brazilcima, a vasa sirokobrijeska djeca, ako ih ne bude htio Zrinjski, neka idu trbuhom za kruhom...
@marine
slucaj Zepce, vrlo dobro znas, da su zavrsila vladajuca gospoda ovog Fidelisa iz njihovih interesa, a slucaj Modrica se nije smio dogoditi, ali zbog niza okolnosti koje su nastale prije toga( posusje-orasje, pa leotara, pa zvijezda-orasje i niz drugih kriminala) to je bilo neizbjezno....ako ces nas za to kriviti, onda neznam sta da kazem...
Široki Brijeg u prvoj momcadi ima ugovor sa 9 igraca upravo iz Širokog Brijega, medju prvih jedanaest su stalno dvojica trenutacno, a prve opcije za ulazak su takodjer mlade snage iz Širokog Brijega i neizostavan su dio 15 najuzih igraca NK ŠB. Svejedno smo na prvom mjestu. What's your point?

Nismo mi na razlicitim frekvencijama, nego ti pokusavas predstaviti sliku gdje se Velez bori sa svojim igracima u nedostatku financija i uvjeta, dok mi valjda igramo s placenicima i strancima sta li, i umjesto da suti i radi, on biva zakidan od drugih, jacih i sposobnijih, a ostecivao goste u dosta navrata kad se spasavao ispadanja. Postoji razlika izmedju ''na silu'' i neceg drugug, ali dobro, ti ocito pravis razliku izmedju kupovine da budes prvi-drugi i kupovine da se spasis ispadanja, pa ono, tko je visoko, poput Širokog, Borca, Sarajeva, Zrinjskog, oni moraju da kupuju, a Velez na osnovu toga pati. Zanimljivo.
Sto se tice tih igraca koje spominjes, pa i zavrsavaju negdje. Tko osim Širokog i Sarajeva prodaje igrace za neke normalne cifre? Oni koji su duze vrijeme u klubu su tu jer su zadovoljni uvjetima i zadovoljni redovitom placom i cinjenicom da ne moraju za istu moliti i sudski se goniti sa klubovima, kao kod brojnih drugih. Ne vidim sta je tu neobicno. Nije to od manjka zainteresiranosti ili ponuda. Ali dobro, bit ce bolje si upoznat u stanje u mom klubu nego ja.
Nasa sirokobrijeska djeca ukoliko pokazu talent, priliku ce dobiti, ako ne bas svi u svom maticnom klubu, boze moj, onda u nekom drugom, sve im najbolje, nisu ni prvi ni jedini takvi primjeri u profesionalnom nogometu.
Široki Brijeg ima imperativ rezultata, i uvijek puca na najvise pozicije, stoga, sasvim je logicno da ima i kvalitetnih stranaca i ostalih, uz afirmaciju mladih igraca iz vlastitog pogona ili talentiranih igraca iz uze, ali i sire okoline koji od takvih trebaju uciti i napredovati, bez da se ugrozava rezultatski imperativ kluba. To je zdravo poslovanje i dobra klupska organizacija. Uostalom, sta imam govoriti, rezultati i uspjesi govore sami za sebe. Mozda to svima ne odgovara ili se svima ne svidja, ali ako zelis igrati vecu ulogu i ako zelis igrati euro-natjecanja, moras imati vec gotove igrace, pored vlastitih.
...Život za Široki...

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 01 dec 2009, 21:59

E vala vise mi je na vrh vrhova k..... sjela ta "stela Veleza za Zepcom i Modricom"..Ama o cemu vi SERETE svega vam?Koja stela,3:3 lani??Eto jasta je..SVE vi znate a znaju i ovi mangupi koji bi da"se ne zamjere nikome"pa kazu-"I Velez steli"..a lafo za velez navijaju i eto"oni znaju"..tipicni mahalasi! Da je Bogdo kupåovo dosad bi 5 puta prvak bio a nebio tavraio gdje je bio....i cim mu TRUNKLICU krene,cim djeca Veleza pocnu da igraju fudbal-eto ga-vidis da Velez steli?!Koji papanluk,primitivizam i BOLEST...

Nema Velez za hljeba a kamoli ima za sta vise..nego...evo i neki dan Modrica i Velez"nastelili"..jadni ste vi pacenici..nego nesto mi nejasno zasto onaj sud u Njemackoj malo malo pa pomene neke"velike klubove"a la Siroki i Zrinjski....Letoar,Siroki,Zrinjski,Posusje...klubovi koji se pominju pored Travnika...
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 01 dec 2009, 22:06

Vidis, ti ne mozes napisati post takav da ne spomenes Široki ili Zrinjski.
Tebi je namjestanje i kupovina oni koji su u vrhu poretka ili osvoje titulu (a po tvojoj logici bit ce jedino Sarajevo istu saasvim zasluzeno i posteno osvojilo), a kupovine za opstanak i slicno - nema. Gdje to ima?
Uostalom, ne vidim da je itko rekao da Velez sta sad steli ili sta vec ti izvuce. Poanta je u tome da se onaj koji je dole zali na kupovine prve cetiri ekipe, a oni koji su gore na neregularne uvjete i stimanje na domacim terenima ovih davljenika. I svejedno, neces ti spomenuti neke druge, a ne ne, onaj tko je ''velikan'' bio, on je i danas krasan i divan, nema veze sto nemaju za germe, place igracima ili normalne uvjete, kamoli momcadi koje im mogu garantirati opstanak pa moraju posezati za drugim opcijama.
Sta si pak ti iz svega izvukao, ne znam, bitno je da je netko velikan bio i to je to, danas mu sve jednostavno pokloni na racun toga, ne mora ni funkcionirati kao zdrav i stabilan klub, ''ovi novi'' stimaju, ''ovi stari'' pate, jadni, igraju sa svojom djecom i zrtve su takvog necega, a ne vlastite nesposobnosti i manjka ulaganja i ambicija. Stvarno, jadna djeca.
Papanluk, primitivizam, bolest je nabrajati najorganiziranije klubove drzave u kontekstu sa domacinskim ekipama kojima je jedina ambicija skrsiti sto se skrsiti da na domacem terenu i opstati u ligi.
U redu sve, al sto si nerealan to je cudo jedno. Svi bi prozivali druge, a niposto ne bi vlastito dvoriste pomeli.
...Život za Široki...

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 02 dec 2009, 08:58

Vidi ovog Fidelisa sto se navalio i napalio...Bola, majstore, otkaci mi sa predavanjima na ovoj temi..Mene, a mislim i vecinu ne zanima unutrasnje uredjenje tvog kluba, niti bilo sta vezano za tvoj klub. A kako bi me i zanimalo, kad ni vas Širokobrijezane ne zanima, sto se da zakljuciti po posjeti na Pecari, u centru Širokog Brijega. Kako da imam neko pozitivno misljenje o klubu koji ima, kako ti kazes, velike uspjehe, a stadion prazan ko vakuum pumpa? nemoj mi reci da vas nema...vidio sam protiv Sarajeva...na utakmicu vas dodje 200, a dan kasnije na demonstracije 20000...sve škripari kako se nazivaju...
Evo da mi drzis predavanja o uredjenju Barcelone ili Manchestera, nego o Širokom.
Da je i sekundu zakona u ovoj hebenoj zemlji, zbog propusta u organizaciji meca sa Sarajevom, bilo bi vam zabranjeno domacinstvo iducih 1542 godine. Mi smo prije četri godine imali mali propust i igrali smo godinu dana u Bosni kao domacini. Prvaci ste ovih godina samo iz jednog razloga...Zato sto mozete kupiti bodove gdje god hocete, jer nikom niste interesantni, pa iz tog razloga ovi neki klosarski klubovi vam mogu bez problema prodati bodove. i to ti je organizacija???? da je utakmica Laktaši-Široki skinuta 15 dana ranije na svim kladionicama u EX Jugi.....Zasto je skinuta???? a ja..zaboravio sam da ste vi Barcelona....oprosti....
Vi ste igracka par ljudi, firma za pranje para, i kako zakon polako bude dolazio na svoje, i vi cete polako postajati trening kamp Zrinsjkom...i sto se prije pomiris sa tim, lakse ce ti biti...
A sad bi te molio da se otkacis sa ove teme...Ovde se razgovara o buducnosti i planovima kluba, koji ima svoja udruzenja simpatizera od Los Angelesa do Tokia....o klubu koji je nama mostarcima prva ljubav...nekom je prva ljubav BiH, nekom Hrvatska, nekom Isus, nekom Alah, nekom neka Ivana, nekom neka Sanela...meni je prva ljubav Velež, majstore....bez obzira kako stoji na tabeli..poz.....

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 02 dec 2009, 15:00

Ja bih najsretniji bio da mi proizvodimo mlade igrače i da nam u od 11 igrača u prvom sastavu barem 8 iz našeg pogona ali trenutno u ovo nekoliko godina je to nemoguće.Trenutno u omladinskom pogonu,te generacije koje za bi za godinu,dvije pa i tri trebale igrate nemaju ni dva kvalitetna igrača.Mi smo u **** što se tiče toga i treba da se vadimo,ali ne možemo mi sad pustiti da igraju ta naša djeca koja ne znaju 3 pasa povezati i da završimo u kantonalnoj ligi.Ako se u Evropu izađe eto para,pa onda nek ulažu u omladinski pogon i ako bude sve uredi onda tek za 4-5 godina možemo računati da nam naša djeca počnu igrati i onda nam ne treba ni Knežević,ni Džafić,ni Šečić i slični a dotad ovi kvazitalenti bi nas odveli do kantonalne lige.Trenutno nemaš od koga praviti igrača,nisu samo uslovi potrebni već i talenat kojeg slabo ima u Veležu jer ako nisi nečiji skoro pa je i nemoguće doći po prvog tima.A stvaranje igrača ne ide preko noći.

Tvoja priča stoji s forsiranjem naše igrača ali je s ovom juniorskom/kadetskom generacijom ne moguće ići naprijed.Jedva se krpe da odigraju utakmicu,jedva 11 igrača se okupi,moraš shvatiti da naša djeca bježe od Veleža i da nikako ne treniraju a zato je isključivi krivac Uprava,pa eto sam kažeš kako je taj trener koji je stvorio ove sadašnje igrače koji nešto vrijede otjeran iz kluba.E zato što je otjeran mi moramo dovoditi igrače sa strane.

Najgore je to što se mi ovdje raspravljamo a niko ni tebe ni mene ne ferma 5%.Nekima je draže da njegovo dijete igra pa makar cijela generacija propala a tatinih sinova je uvijek bilo i uvijek će biti i klupska politika će se morati mjenjati ili možemo slobodno ugasiti pogon.Nećemo mi ni pojačanja dobiti a ni omladinci uslova,sve to ode u nečiji džep.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 02 dec 2009, 16:46

carina je napisao/la:Vidi ovog Fidelisa sto se navalio i napalio...Bola, majstore, otkaci mi sa predavanjima na ovoj temi..Mene, a mislim i vecinu ne zanima unutrasnje uredjenje tvog kluba, niti bilo sta vezano za tvoj klub. A kako bi me i zanimalo, kad ni vas Širokobrijezane ne zanima, sto se da zakljuciti po posjeti na Pecari, u centru Širokog Brijega. Kako da imam neko pozitivno misljenje o klubu koji ima, kako ti kazes, velike uspjehe, a stadion prazan ko vakuum pumpa? nemoj mi reci da vas nema...vidio sam protiv Sarajeva...na utakmicu vas dodje 200, a dan kasnije na demonstracije 20000...sve škripari kako se nazivaju...
A Velez ima puno bolju posjetu (koliko, 1500 naprema nesto preko 2000) s obzirom na broj stanovnika i navijaca? Ne predajem ja tebi nista, govorim ti onako kako jest, nastranu sto si nerealan. KK Široki se dosta vise prati iz razloga jace lige, manje korupcije i sudackih malverzacija te zanimljivosti, a tu su i odnosi ka upravi te cijene. Sam kazes da te ne zanima, u redu, ali nemoj onda ni komentirati jer ocito ni ne pratis, a lupetas proizvoljne brojke koje veze nemaju.
Evo da mi drzis predavanja o uredjenju Barcelone ili Manchestera, nego o Širokom.
Da je i sekundu zakona u ovoj hebenoj zemlji, zbog propusta u organizaciji meca sa Sarajevom, bilo bi vam zabranjeno domacinstvo iducih 1542 godine. Mi smo prije četri godine imali mali propust i igrali smo godinu dana u Bosni kao domacini. Prvaci ste ovih godina samo iz jednog razloga...Zato sto mozete kupiti bodove gdje god hocete, jer nikom niste interesantni, pa iz tog razloga ovi neki klosarski klubovi vam mogu bez problema prodati bodove. i to ti je organizacija???? da je utakmica Laktaši-Široki skinuta 15 dana ranije na svim kladionicama u EX Jugi.....Zasto je skinuta???? a ja..zaboravio sam da ste vi Barcelona....oprosti....
Vi ste igracka par ljudi, firma za pranje para, i kako zakon polako bude dolazio na svoje, i vi cete polako postajati trening kamp Zrinsjkom...i sto se prije pomiris sa tim, lakse ce ti biti...
To je plod tvojih predrasuda i animoziteta. Da je rijec o nekom drugom klubu, ne bi ti ni ''a'' rekao, a to i sam znas. Propust protiv Sarajeva je propust policije, primarno, i NFSBiH zbog stavljanja dvije utakmice visokog rizika u isto vrijeme. Ne vidim da takve prozivas. Klub je napravio sto je mogao, to sto su ovi dosli u triput vecoj brojci od najavljene, sto policija nije odradila svoj posao, je druga stvar, nazalost. Igraci Sarajeva su vecer prije normalno setali gradom i pili kavu, a nakon obje utakmice su izrazili zahvalnost za gostoprimstvo, prijem i uvjete na stadionu i terenu cak i nakon tako teskih scena. Stoga - tisina, ukoliko od takvih nisi kompetentniji da nesto kazes.
A mi smo prvaci jer mozemo kupiti bodove, yah. :roll: Nastranu sto imamo najbolju ekipu i najbolje uvjete i godinama smo sami vrh BH nogometa, smetalo to nekome ili ne. Nastranu sto bi da je liga regularna samo islo na korist onim najboljim i najorganiziranijim jer bi imali mogucnost igre, a ne se hebavali kod raznih davljenika koji ''moraju'' dobiti. Al dobro, nek si ti nasao jednu utakmicu od tisuce skinutih kroz godine u na stotine liga i to ti neki dokaz. Nastranu i sto su ovi 18 puta ispod razine Širokog Brijega i vec otpisani. Bravo majstore. Kao sto rekoh - ni ''a'' ti ne bi rekao da je rijec o tvom ili nekom drugom klubu, nego uvijek je problem ''onaj drugi''.
A sad, nadaj se ti da ces vidjeti taj scenarij, ali to ce prije vaziti za vas s obzirom da vam Zrinjski vec uzima igrace iz sredina odakle ste ih vi tradicionalno dovodili, a mi? Nama se predvidja pad vec godinama. Dosadilo mi vise slusati, s obzirom da smo svejedno prvi.
A sad bi te molio da se otkacis sa ove teme...Ovde se razgovara o buducnosti i planovima kluba, koji ima svoja udruzenja simpatizera od Los Angelesa do Tokia....o klubu koji je nama mostarcima prva ljubav...nekom je prva ljubav BiH, nekom Hrvatska, nekom Isus, nekom Alah, nekom neka Ivana, nekom neka Sanela...meni je prva ljubav Velež, majstore....bez obzira kako stoji na tabeli..poz.....
Nije problem, ionako nisi u stanju realan i neopterecen biti. Zivis u iluzijama i idealiziras nesto sto je idealno bilo nekad davno. Danas ne. Necu ni pricati o svim tim stvarima, medjutim, svatko tko zivi u iluziji o nekakvoj velicini i svetosti u ovoj danasnjoj ligi nije nista drugo nego jugonostalgicar kojemu je jos samo to, uz ime kluba, i ostalo.
Prijatan pozdrav.
P.S. I ja sam Mostarac, rodjen i zivio u njemu kroz djetinjstvo, pa mi opet nije Velez bio u krvi niti prva ljubav.
Meni je Široki Brijeg u krvi, to sto ti nisi u stanju postovati pa moras pribjegavati omalozavanju sredine i kluba na racun vlastitih predrasuda i kompleksa, a brojni bi danas mogli stosta od takvih nauciti (mani se ti Barce i slicnih, govorim ja tebi u ovim skromnim uvjetima), je neka druga stvar i tvoj problem.

OT, pardon, nastavite dalje sa Velezom.
...Život za Široki...

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 02 dec 2009, 17:45

a neznam samo zasto se koji k...i javljam na ove forume.
Molim te Fidelis, ako zelis razgovarati o temi koju sam postavio, tj; o omladinskoj skoli Veleža i njegovoj buducnosti, samo slobodno...Poceo si, pomalo papanski da mi ubacujes rijeci u usta i neka papanska misljenja.
Moj prvi post na ovom forumu je bio kontra Sarajeva i Zeljeznicara, dobro se sjecam. I opet bez mjesanja u njihove klubove, nego poziv RA da se ne lizu sa njima....a i ove godine smo na ta dva gostovanaj( bio prisutan na oba) dozivjeli kriminal i primitivne ispade sa obe te strane... Siroki jos nisam do danas pomenuo, tj; od trenutka kad si mi ga poceo podizati u nebesa. U stvari to i postujem, ali podizi ga na svojoj temi, ako nije problem. Dalje, ubacujes mi u usta predrasude o Širokom. Ja imam dosta poznanika u Širokom i mozda sam pogledao više utakmica Širokog od tebe. Na tribini nisam nijednom sakrivao da sam Velezovac, osim kad mi igramo. Znaci, molio bi te da mi ne nabacujes te papanske predrasude. Spomenuo sam da je samo onu utakmicu Široki bio organizator. Organizacija je bila losa, a da ima zakona, vi bi trebali traziti krivca, ali kao suspendovana ekipa, pa vi gonjajte stvar sa policijom ko je kriv, a ko nije. Da se ne do bog to dogodilo nama( A TO JE NEZAMISLIVO ) uzeli bi nam papire za sva vremena. Treca stvar koju mi nameces je da sam jugonostalgicar. Neznam zbog cega, ali mi smeta. Valjda zbog izjave da mi je Velež prva ljubav, sta li vec....ili zbog ovih udruzenja koja su i danas cinjenica i stvarnost......Ne nameci mi razmisljanja, bar meni licno. Ne trosim zivot na gluposti. Voli ti majstore svoj klub, ja cu svoj i sve 5.....i nemoj govoriti navijacima kluba, kojem su uzeli sve, ama bas sve, i dan danas uzimaju ono sto je ostalo, da su neposteni ili tako nesto slicno....
@stone island
opet ti kazem, treneri cuda rade...talenat je samo mozda 5posto uspjeha...ostalo je rad i samo rad....

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 03 dec 2009, 13:29

Tako je turski Galatasaray izrazio interesovanje za ovog fudbalera, po mnogima jednog od boljih u Premijer ligi ove sezone. Slavni istambulski klub u posljednjih je pet utakmica slao svoje skaute kako bi pratili Osmanagića, a interesovanje su još pokazali holandski Den Haag, moskovski Dinamo, Bayer iz Leverkusena...

Osmanagić, međutim, za sada ne razmišlja o inostranim ponudama.

"Istina je da me prate skauti Galatasaraya i moskovskog Dinama, no ne želim o tome previše razmišljati. Trenutno mi je Velež ispred svega i želim se samo koncentrisati na svoju igru u crvenom dresu. Sezona je duga i ima vremena kada će se razmišljati o transferu", kaže Osmanagić.

....hvala majstore...

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 03 dec 2009, 18:21

carina je napisao/la:Tako je turski Galatasaray izrazio interesovanje za ovog fudbalera, po mnogima jednog od boljih u Premijer ligi ove sezone. Slavni istambulski klub u posljednjih je pet utakmica slao svoje skaute kako bi pratili Osmanagića, a interesovanje su još pokazali holandski Den Haag, moskovski Dinamo, Bayer iz Leverkusena...

Osmanagić, međutim, za sada ne razmišlja o inostranim ponudama.

"Istina je da me prate skauti Galatasaraya i moskovskog Dinama, no ne želim o tome previše razmišljati. Trenutno mi je Velež ispred svega i želim se samo koncentrisati na svoju igru u crvenom dresu. Sezona je duga i ima vremena kada će se razmišljati o transferu", kaže Osmanagić.

....hvala majstore...
Ih, i ti mu vjerujes bola? :roll:
93,4 % " !!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 03 dec 2009, 19:44

da...mali zna igrati lopte, a iza sebe ima ljude, tj; drama menadjere, tako da moze otici gdje hoce i kad hoce...jbg majstore, tako ti je to danas...
vijesti sa sjednice koja je pocela u 17.00h....ostaje ibrakadabra....

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 03 dec 2009, 21:53

Ibrak ostaje...idemo dalje ! :)

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 04 dec 2009, 02:39

Odlicno! A o cemu se jos diskutovalo? Znam da je Ibra bio nezadovoljan nekim stvarima sto se tice organizacije i ozbiljnosti uprave..
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 04 dec 2009, 11:57

pirotehnik je napisao/la:Odlicno! A o cemu se jos diskutovalo? Znam da je Ibra bio nezadovoljan nekim stvarima sto se tice organizacije i ozbiljnosti uprave..
A sta ce biti majstore...sve sto je trazio, uprava mu je odobrila....ne napravi li nista ove godine, pusicemo iduce tri godine i gotovo..eto ti ukratko...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.