Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Zodiac
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Zodiac » 29 dec 2012, 21:30

Mouse je napisao/la:Zna li neko kako da skinem neku igricu za mobitel na kompjuter, da je prebacim na mobitel i instaliram ?
Uvijek kada prebacim igricu i pokusam je otvoriti pise unsuported file type.
Imam Samsung S5230
Imas stranicu mobile9.com ,tu prvo odaberes koji ti je mob. a onda skidas programe,igre i sl. koje isti podržava,ima još tih sajtova za te stvari, ali i na ovoj možeš naći dosta toga.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 29 dec 2012, 21:32

soxx je napisao/la:Ljudi odo sutra laptop uzimat nekakav polovan stiglo ih 20 iz njemacke pa sad ima ih od - do cijene. Vjerovatno ce neki kostat isto para.. Posto nisu to neki znanstvenici sto se tice jacine kompa..

Mene interesuje oko grafe
GDDR
GPU Clock
Shaders
Bandwith

Ovo nadjoh na nekom forumu. Kako bih mogao pogledat jacinu graficke na laptopu XP ili win7

I jel sto je veci gpu clock, shaders i ostalo to je bolji ili kako vec ?
GDDR5,256bitna,ako tu nadjes onda to ostalo na njoj ne vjerujem da moze da ne valja :D :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 29 dec 2012, 23:50

Skini program Aida32 sa neta pola pola megabajta, ne treba instalacija, prebacis na USB tamo ubacis u pc, otvoris program i sve ti kaze specifikacije

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 29 dec 2012, 23:54

nime_tm87 je napisao/la:Skini program Aida32 sa neta pola pola megabajta, ne treba instalacija, prebacis na USB tamo ubacis u pc, otvoris program i sve ti kaze specifikacije
Ne moze nikako preko kompa nista se vidjet od gore navedenog? TJ da ne instaliram nikakve programe..

Drugo, znal neko jel bolje da ganjam sto veci broj il sto manji broj npr tog clocka i cega vec jos.. vidio sam da je gddr najbolje 5 a ovo ostalo??

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 29 dec 2012, 23:59

soxx je napisao/la:Ljudi odo sutra laptop uzimat nekakav polovan stiglo ih 20 iz njemacke pa sad ima ih od - do cijene. Vjerovatno ce neki kostat isto para.. Posto nisu to neki znanstvenici sto se tice jacine kompa..

Mene interesuje oko grafe
GDDR
GPU Clock
Shaders
Bandwith

Ovo nadjoh na nekom forumu. Kako bih mogao pogledat jacinu graficke na laptopu XP ili win7

I jel sto je veci gpu clock, shaders i ostalo to je bolji ili kako vec ?
Jednostavno potražiš koji je Model i onda guglaj specifikacije.
Ovisi o modelu, ali kod grafickih kartica najbitnije je Memory Interface. Ako tražiš bolje onda gledaj da kartica ima 256 bit. Core Clock i Effective Memory Clock ti govore brzinu.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 30 dec 2012, 00:08

@soxx zapisi modele tih laptopa barem pa napisi ovde da ti damo osnovne informacije pa ces onda moci i sam provjeriti te specifikacije kada odes pogledati laptop. To ti je najbolje a ne da pregledavas jedan po jedan ;)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 30 dec 2012, 00:12

neo je napisao/la:@soxx zapisi modele tih laptopa barem pa napisi ovde da ti damo osnovne informacije pa ces onda moci i sam provjeriti te specifikacije kada odes pogledati laptop. To ti je najbolje a ne da pregledavas jedan po jedan ;)
Napisao bih ja al nisam ni ja jos nista vidio.. Trebao bi sutra otici i izabrat sebi nesto.. Covjek ce mi dati jeftino radi 10 godina s mojim starim tj dao bi on meni i dzabe da su njegovi al on ce dobit od covjeka pa prodat za njega. Vjerovatno ce mu besplatno to odraditi jer covjek taj sto je dovukao ispao je dobar mu cesto davno mu poklonio LCD 43 incha i laptop tj besplatno mu dao ;)

Zato me interesuje gore kad dodjem gledat da znam oko graficke malo.. :P

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 30 dec 2012, 00:22

amEl_rooB je napisao/la:Momci imam jedan problem.

Internet mi je ADSL.Prije par mjeseci Wireless mi je radio normalno,islo ko ludo,sve dok nisam otisao u Njemacku.
Sad sve su vece mogucnosti da je otac nesto dirao i pokvario(zna samo skajp upaliti :mrgreen: ) kad sam otisao.

Sad ne mogu nikako nastimati wireless,moram uvijek koristi kabal. Pa ako neko zna,kako napraviti i rjesiti ovaj problem bio bih mu veoma zahvalan ;)
Stavi na default router postavke...i mogao si napisat koji ti provajder i router
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 30 dec 2012, 00:39

soxx je napisao/la:
neo je napisao/la:@soxx zapisi modele tih laptopa barem pa napisi ovde da ti damo osnovne informacije pa ces onda moci i sam provjeriti te specifikacije kada odes pogledati laptop. To ti je najbolje a ne da pregledavas jedan po jedan ;)
Napisao bih ja al nisam ni ja jos nista vidio.. Trebao bi sutra otici i izabrat sebi nesto.. Covjek ce mi dati jeftino radi 10 godina s mojim starim tj dao bi on meni i dzabe da su njegovi al on ce dobit od covjeka pa prodat za njega. Vjerovatno ce mu besplatno to odraditi jer covjek taj sto je dovukao ispao je dobar mu cesto davno mu poklonio LCD 43 incha i laptop tj besplatno mu dao ;)

Pa kupuješ polovan laptop nije ti nes pretjerano ni bitno, gledaj samo da ima što veću dijagonalu ekrana, HDMI i Wifi da možeš koristiti DLNA kad bude to potrebno. Strogi izbor graficke je bitan samo za Desktope i uz to se uracuna odma stoja za kvalitetan kuler.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 30 dec 2012, 01:56

alevkov je napisao/la:
soxx je napisao/la:

Pa kupuješ polovan laptop nije ti nes pretjerano ni bitno, gledaj samo da ima što veću dijagonalu ekrana, HDMI i Wifi da možeš koristiti DLNA kad bude to potrebno. Strogi izbor graficke je bitan samo za Desktope i uz to se uracuna odma stoja za kvalitetan kuler.
ma necu ja sad neku bombasticnu al kontao sam da nekad pesa razvalim a to bi bilo jednom u mjesecu mozda.. inace kako mogu provjerit imal wi fi.. potpuni sam ne znalac sto se tice laptopa a i mnogih drugih stvari :mrgreen:

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 30 dec 2012, 03:24

@Mouse evo sa zakasnjenjem...

Samo ti googlaj i pobrini se da svaku igru koju upises dodas pored i .apk (Android sistem podrzava jedino apk filove) i neces se zaje*ati ;)
Sve će furke proći Željo ostaje i poslije...

~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com

CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 dec 2012, 11:56

apk je samo za android, a njegov telefon uopste nije na androidu, vec fabricki os od samsunga

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 30 dec 2012, 12:06

Kako mogu da promijenim ono kad downloadam nesto pa folder u koji ce se download :?:
SAMO ČELIK !

kotromanic
Kontakt:

Post Postao/la kotromanic » 30 dec 2012, 12:41

Viper je napisao/la:Kako mogu da promijenim ono kad downloadam nesto pa folder u koji ce se download :?:
ako koristis chrome: klikni na Customize and control Google Chrome (button ispod x za izlaz), pa izaberi Settings. Zatim kliknes na show advanced settings, skroliraj dole i naci ces Download location, tu imas opciju change, kliknes i odaberes folder u koji ces vrsiti download ;)

A kod firefox-a: Tools-Options-Unutar taba General imas "Saves files to" i tu odaberi u koji hoces folder da vrsis download.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT!!!

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 30 dec 2012, 12:51

kotromanic je napisao/la:
Viper je napisao/la:Kako mogu da promijenim ono kad downloadam nesto pa folder u koji ce se download :?:
ako koristis chrome: klikni na Customize and control Google Chrome (button ispod x za izlaz), pa izaberi Settings. Zatim kliknes na show advanced settings, skroliraj dole i naci ces Download location, tu imas opciju change, kliknes i odaberes folder u koji ces vrsiti download ;)

A kod firefox-a: Tools-Options-Unutar taba General imas "Saves files to" i tu odaberi u koji hoces folder da vrsis download.
Hvala drug :)
SAMO ČELIK !

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 30 dec 2012, 22:13

Compaq
3 gb rama
220gb hard disk
slaba neka graficka.. mozda cak i integrisana.. intel chipset family nesto
intel r pentium r 4 cpu 1.70 1,70 ghz
baterija moze 5h minimum idrzat
slika

300KM? Jel se isplati uzet? Nije mi ovo za igranja jest da bi bilo lijepo da se opali koja igrica al jbg.. Sutra odlucujem jel ga uzimam..

imam drugi 250KM 1gb rama, isti procesor 100gb hard disk, graficka geforce 7000 neka, 256 MB. al nesto me touchpad ( il kak se zove ) hebe.. Kontao taj uzeti al slaba baterija i tak.. Sta velite (ovaj drugi je acerov )

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 30 dec 2012, 22:23

pogledaj ti drug po piku malo,ima sigurno boljih od tog napisanog...vidi kod mickey-a sta ima ;)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 30 dec 2012, 23:11

Ma ukucam na pik u pretrazivanje dole 3 gige rama nema ispod 300 stoje da valja.. Ja bi ovom svom mozda malo bolji procesor samo.. al jbg.. msm da je za 300 KM dosta i ovo.. Moram reci da je ocuvan laptop rece mi covjek da nije mnogo koristen, inace ima wifi, bluetooth i cameru u sebi da dodam eto :P

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 30 dec 2012, 23:18

imas pp.
a evo pogledaj i ovaj :D
http://www.pik" onclick="window.open(this.href);return false;. ba/artikal/5011602/lenovo-x100e/

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 30 dec 2012, 23:32

Melo15 je napisao/la:imas pp.
a evo pogledaj i ovaj :D
http://www.pik" onclick="window.open(this.href);return false;. ba/artikal/5011602/lenovo-x100e/
malan mi screen :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, Quartararo i 7 gostiju.