Ja mislim da je puno veci problem sto mi izuzev svi nazad, iskopaj rov, miniraj nemamo nikakvog plana sta uraditi prema naprijed...osim ubacit 7 kad gubis napadaca pa jurissss..krila dje si mozda najjaci su ugasenaConfiance je napisao/la: ↑08 jul 2026, 01:33Kljucna stvar je sto nemamo snage da intenzivno trcimo. Kondiciono bi mozda i mogli parirati, ali to je onaj dizelaski fudbal, laganica sve. Svaki igrac u veznom redu kojeg imamo je bukvalno takav, ako bi izbacili statistiku fife vjerujem da nijedan nije imao sprint preko 25km/h. Tahirovic, Sunjic, Basic, Hadziahmetovic, Gigovic ne mogu brzo trcati, kad ne mozes brzo trcati, ne mozes prakticno ni natjerati protivnika na gresku. Taktika je onda povuci se, pa cekati neki njihov pogresan pas. Ne moze me niko ubijediti da Kap Verde ima jaci tim, a ljudi igraju ravnopravan fudbal sa Argentinom. Ne smijem pomisliti kako bi mi s njima igrali.invincible1921 je napisao/la: ↑08 jul 2026, 00:29Sta imaju ostali pa da stisnu i napadnu ekipe koje su 5/10 puta jaci od njih? Niko ne kaze da smo trebali proc...al nismo doslovno sanse napravili..najbolja prilika frljoka iz korneratuzlanskinacin je napisao/la: ↑08 jul 2026, 00:21Nije se niko prepao jednostavno dobili su nas na iskustvo i to sto nemamo vezni red.
Dakle, danas je u fudbalu sve da igrac ima bar neku fudbalsku logiku, inteligenciju i da moze dosta intenzivno trcati. I naravno trener da im usadi odredjene automatizme, malo ih uigra i to je to
Sto se tice trke treba bit korektan do kraja i rec da smo s dzekom na terenu imali igraca manje konstantno jer niti moze igrat presing niti pratit igru toliko...uz duzno postovanje prema velicini koja jes. Sunjic umro za 30 minuta a treba kao pokrivat sve u sredini...
Takodjer sto puta prezvakna tema, ali nevjerovatno je zaista da se odlucujemo da igramo sa 2 u sredini...neke od najboljih ekipa u zadnjih 20 godina su igrale sa 3...ma koliko im veznjaci bili majatori..sto ofanzivno sto defanzivno...
Mada hebo sve to takticki...ja opet ponavljam da ne mogu prezalit nas cisti kukavicluk koji nas je pratio citavo SP...a pogotvo utakmica sa SAD...mi ne bi sansu napravili a kamol go dali taman jos jedno poluvrijeme da se igralo...govor tijela je bio da smo mogli i nakon katara kuci otic