@Bernarde, bilo je nekih spekulacija oko Kingsa, Indiane, NY, Lakersa, Rocketsa. Od svega toga jedino ozbiljno je bilo samo sa Rocketsima, ali niko ne zna koliko su oni nudili. Ainge je vjerovatno gledao i da Ronda posalje u sto bolju situaciju, zasluzio je to. I meni je draze da je u Dallasu kad je vec otisao. Hoces i ti sad ostajati Dallas gledati?
Boston Celtics
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- IlCapitano
- Kontakt:
Re: Boston Celtics
@Rio, pusti ti tu pricu nije htio ostati. Ostao bi on vrlo rado da je Ainge radio svoj posao i doveo mu pomoc. Mozda sad i nije bilo mogucnosti da se neko dovede, ali sigurno nije bilo potrebe da ovako ishitreno poklanja najboljeg igraca. I ne stoji ovo bolje ista nego nista. On je vec sad dobio nista. Veliko nista. Da ga je ostavio do deadlinea ili do kraja sezone, neko bi mozda i postao dostupan.
@Bernarde, bilo je nekih spekulacija oko Kingsa, Indiane, NY, Lakersa, Rocketsa. Od svega toga jedino ozbiljno je bilo samo sa Rocketsima, ali niko ne zna koliko su oni nudili. Ainge je vjerovatno gledao i da Ronda posalje u sto bolju situaciju, zasluzio je to. I meni je draze da je u Dallasu kad je vec otisao. Hoces i ti sad ostajati Dallas gledati?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa da je htio ostati, prihvatio bi ponudu koju je imao na stolu, ne bi odugovlačio sa potpisom. Da je čekao trade deadline, ne bi dobio ništa za njega, jer ako je neko odlučio čekati sam TD onda ne vidim svrhu da šalju neku super ponudu par dana prije toga. Ovako je na vrijeme povukao okidač i dobio to što je dobio, što po meni u ovakvoj situaciji nije smak svijeta, kao što se nastoji predstaviti ovdje.
Ja ću uvijek navijati za ono ime i logo na dresu naprijed, ono ime nazad bez obzira koliko zvučno bilo nikad ne bi stavio ispred tima
Ja ću uvijek navijati za ono ime i logo na dresu naprijed, ono ime nazad bez obzira koliko zvučno bilo nikad ne bi stavio ispred tima
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Sta reci? Koju poruku poslati?IlCapitano je napisao/la:@Rio, pusti ti tu pricu nije htio ostati. Ostao bi on vrlo rado da je Ainge radio svoj posao i doveo mu pomoc. Mozda sad i nije bilo mogucnosti da se neko dovede, ali sigurno nije bilo potrebe da ovako ishitreno poklanja najboljeg igraca. I ne stoji ovo bolje ista nego nista. On je vec sad dobio nista. Veliko nista. Da ga je ostavio do deadlinea ili do kraja sezone, neko bi mozda i postao dostupan.
Ainge je na platnoj listi Celticsa a ne Mavsa
Iskren da budem, decenijama vise pratim istocnu konferenciju nego zapadnu. Na zapadu volim pogledati GSW, Mephis i Portland. Vjerovatno cu sada cesce gledati Mavse nego ikada i OK su mi kao ekipa ali ne vjerujem da cu ono sada postati FAN. Mavsi su po meni puno dobili. Imaju igraca koji je nesebican, najbolji asistent a solidan odbranbeni igrac. Ako bude zdrav, Nowitzki, Parsons i Ellis ce konstantno dobijati pravovremene pasove. Ofanzivno su masina. Rondo je play off igrac i kazem jos jednom bravo za Mavse.
Evo sada sam malo gledao potencijalne draft igrace za 2015. Prvi ne mozemo biti nikako
Mozda nekog ultra-dominantnog centra ili playa, ne znam vise ni sam...

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- IlCapitano
- Kontakt:
Čuj odugovlačio sa potpisom.rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa da je htio ostati, prihvatio bi ponudu koju je imao na stolu, ne bi odugovlačio sa potpisom. Da je čekao trade deadline, ne bi dobio ništa za njega, jer ako je neko odlučio čekati sam TD onda ne vidim svrhu da šalju neku super ponudu par dana prije toga. Ovako je na vrijeme povukao okidač i dobio to što je dobio, što po meni u ovakvoj situaciji nije smak svijeta, kao što se nastoji predstaviti ovdje.
On je odmah rekao da hoće da bude FA i iskusi to po prvi put. Ainge je sam govorio da ga razumije i da bi i on i svaki drugi igrač u njegovoj situaciji to uradio. Ni sa Dallasom neće potpisati produženje jer može dobiti samo 3 godine ugovora. Isto će biti FA, ali će se vratiti njima sa 5 godina novog ugovora.
Ja ti opet govorim da je on već sad dobio NIŠTA. Wright je odličan role player za contendera i on odlazi iz Bostona već na kraju sezone. Nelson i Crowder također. Pick je smiješan. To je NIŠTA. On je praktički pustio Ronda da mu istekne ugovor u pola Decembra i to je to. Da ga je ostavio do kraja sezone možda bi se izrodila neka prilika za pojačanje. Ovako je odustao na početku sezone.
Možeš ga braniti koliko hoćeš ali je činjenica da se Danny izgubio poprilično u ovom rebuildu. Od 2010. on gleda kako bi se riješio i Allena i Ronda i Piercea i KG-a, umjesto da je gledao kako da im pomogne da ostanu na okupu. Branio sam ga i ja, ali uviđam sad da je Guarin bio u pravu. Bio bih puno zadovoljniji i mislim da bi eventualno i bili bolji u budućnosti da danas imamo postavu Rondo, Bradley, Pierce, Sully, KG sa Greenom i Olynykom sa klupe nego ovo sad.
Njemu se sad toliko stvari mora poklopiti da ovo ne bude još jedna suša od 10-15-20 godina. Smart ili Sully moraju eksplodirati i razviti se u tu zvijezdu koja će privući druge igrače kad nema Ronda. Osim ako se ne desi neka prilika kao Harden koji hoće da ide pod svaku cijenu u bilo koji tim, niti jedan igrač kao Love, Melo i sl. neće htjeti doći u ekipu punu rookija.
I naravno da navijam za Boston i dalje, nije u tome problem. Problem je što ne vidim u kojem smjeru ovo ide. Kleo se u ostanak Ronda i dovođenje zvijezda sa njim, nije ga trejdao kad je mogao i sad je dobio kikiriki. Ti govoriš da je dobro što se krenulo u rebuild jer sa onom ekipom smo mogli ispasti eventualno u drugoj rundi. Po meni je ovo još gore jer nas nema ni u playoffu niti u vrhu lutrije.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Izgleda da sam ja jedini od ''pocetka'' bio protiv Aingea.
Ma tu smo mi, pratit cemo Boston i dalje ali je patnja živa. Evo gledam igrace koji bi mogli izaci na draft iduce godine i nisam nesto impresioniran. Ako i naletim na nekog ko mi zapne za oko to je uglavnom PF a takvih imamo na bacanje...
Stanley Johnson Arizona 201cm SF, Myles Turner Texas 210 cm PF, Tyrone Wallace California 201 cm SG, Norman Powell UCLA 193 cm SG, D'Angelo Russell Ohio State 195 cm SG...
Ma tu smo mi, pratit cemo Boston i dalje ali je patnja živa. Evo gledam igrace koji bi mogli izaci na draft iduce godine i nisam nesto impresioniran. Ako i naletim na nekog ko mi zapne za oko to je uglavnom PF a takvih imamo na bacanje...
Stanley Johnson Arizona 201cm SF, Myles Turner Texas 210 cm PF, Tyrone Wallace California 201 cm SG, Norman Powell UCLA 193 cm SG, D'Angelo Russell Ohio State 195 cm SG...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa da je htio potpisati i ostati, uradio bi to davno, nemoj ga sada braniti, vi od njega pravite Jordana, a ne igrača koji ne može biti prva opcija u ekipi, jer to ni u Mavsima neće biti.IlCapitano je napisao/la: Čuj odugovlačio sa potpisom.![]()
A ja ti govorim da je bolje uzeti i sada ovo "ništa", negoli bukvalno ništa na kraju sezone. On je procijenio da neće biti takvih prilika, što je sasvim realna ocjena, jer šasne da ti ode bukvalno za dž na kraju sezone su uveliko veće, negoli da ostane.IlCapitano je napisao/la:Ja ti opet govorim da je on već sad dobio NIŠTA. Wright je odličan role player za contendera i on odlazi iz Bostona već na kraju sezone. Nelson i Crowder također. Pick je smiješan. To je NIŠTA. On je praktički pustio Ronda da mu istekne ugovor u pola Decembra i to je to. Da ga je ostavio do kraja sezone možda bi se izrodila neka prilika za pojačanje. Ovako je odustao na početku sezone.
Ja ne branim Dannya, nego samo zastupam mišljenje koje je bolje za dugoročnu budućnost tima, a to je ovo što je Danny uradio, jer ta ekipa koja bi ostala ne bi apsolutno mogla biti ni blizu titule, nego bi samo proužili tu agoniju i druga runda bi bio neki max domet, koji nam ne bi donio bukvalno ništa, a opet bi se na kraju morali pomiriti sa gubitkom velike trojke,ukom slučaju njihov odlazak ne bi donio bukvalno ništa i bili bi u dosta lošijoj situaciji negoli što smo sad. Ovo što je urađeno je samo skratilo tu patnju, kako njima tako i nama, te smo povećali šanse i izglede za brži rebuild i povratak u vrh, jer sa brojnim pickovima koje imamo možemo biti u prednosti kada budemo u igri za nekog kvalitetnog igrača, koji bude na tržištu.IlCapitano je napisao/la:Možeš ga braniti koliko hoćeš ali je činjenica da se Danny izgubio poprilično u ovom rebuildu. Od 2010. on gleda kako bi se riješio i Allena i Ronda i Piercea i KG-a, umjesto da je gledao kako da im pomogne da ostanu na okupu. Branio sam ga i ja, ali uviđam sad da je Guarin bio u pravu. Bio bih puno zadovoljniji i mislim da bi eventualno i bili bolji u budućnosti da danas imamo postavu Rondo, Bradley, Pierce, Sully, KG sa Greenom i Olynykom sa klupe nego ovo sad.
Problem je što se vi niste pomirili sa tim da ovaj proces ne ide preko noći, da moramo biti strpljivi i ne očekivati čuda, jer kad se jednom krene u rebuild nećeš prekidati u pola obavljenog posla samo kako bi pokušao ganjati neki PO i rano ispadanje iz istoga. Ja sam od prvog dana znao šta ovaj proces nosi i da neće biti lako, ali isto tako je i eventualna nagrada i taj ultmativni cilj nešto zbog čega vrijedi čekati pravu priliku, a ne biti na pola puta, ni tamo ni ovamo.IlCapitano je napisao/la:Problem je što ne vidim u kojem smjeru ovo ide. Kleo se u ostanak Ronda i dovođenje zvijezda sa njim, nije ga trejdao kad je mogao i sad je dobio kikiriki. Ti govoriš da je dobro što se krenulo u rebuild jer sa onom ekipom smo mogli ispasti eventualno u drugoj rundi. Po meni je ovo još gore jer nas nema ni u playoffu niti u vrhu lutrije.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- IlCapitano
- Kontakt:
Fino si ovdje izbjegao ono glavno.rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa da je htio potpisati i ostati, uradio bi to davno, nemoj ga sada braniti, vi od njega pravite Jordana, a ne igrača koji ne može biti prva opcija u ekipi, jer to ni u Mavsima neće biti.IlCapitano je napisao/la: Čuj odugovlačio sa potpisom.![]()
Rondo nikad nije rekao da neće ostati, baš suprotno. To što ga novi CBA ograničava sa manje novca i kraći ugovor nije njegov problem. Ti predstavljaš to što on hoće da dođe do FA i potpiše duži i unosniji ugovor kao činjenicu da nije htio ostati. To nije tačno.
Reci mi samo zašto Gasol i Aldridge ne potpišu nove ugovore odmah sad, a mogu, nego čekaju FA? A imaju daleko bolje situacije nego Rondo u Bostonu. Je li i to znači da ne žele ostati? Ne. Jednostavno gledaju da uzmu što bolju priliku za sebe, isto kao što GM-ovi gledaju isto za svoje ekipe.
Ne kažem da ne postoji šansa da bi on otišao, ali nije ni tako kako ti pokušavaš predstaviti, tj. da je on kategorički odbio svaku opciju produžavanja ugovora.
Što se ostatka tiče, nećemo se složiti pa nema ni potrebe da odgovaram.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Dodaj ovdje još i Maria Hezonju.BernardBarnjak je napisao/la:Izgleda da sam ja jedini od ''pocetka'' bio protiv Aingea.
Ako bi imali pick kao prošle godine, dakle 6-ti, onda bih volio da se to potroši na ovog momka. Ne znam da li ste ga gledali ali frajer je toliko moćan igrač da je to nevjerojatno. Šuter, atleta, za svoje godine jedna izvanredno dobra obrana. Danas je i Bayern pa ga neću moći gledati baš ali momak je životinja.
Da je ovaj igrač kojim slučajem na američkom koleđu išao bi u TOP-3 sigurno, u to sam uvjeren.
Ja jedino zamjeram to sto je odma na pocetku trejdan Rondo. Ne bi stetilo da se sacekalo barem mjesec dana, mozda bi dosla i neka bolja ponuda.
Sada igraca na centarskim pozicijama ima na izvoz i mislim da bi bilo dobro uraditi jos neki trejd. Tipa ovaj Joe sto je stigao iz Dalasa + neki pikovi druge runde, za pik prve runde naredne godine. Ili nesto slicno za pikove prve runde, posto sa trenutnom ekipom nema sanse ugrabiti nekog ekstra igraca u trejdu.
Kako vidim, 2015 Boston ima 6 pikova (3 prve i 3 druge runde), a 2016 7 pikova (3 prve i 4 druge runde).. Ima tu materijala za neke dobre kombinacije.
Sada igraca na centarskim pozicijama ima na izvoz i mislim da bi bilo dobro uraditi jos neki trejd. Tipa ovaj Joe sto je stigao iz Dalasa + neki pikovi druge runde, za pik prve runde naredne godine. Ili nesto slicno za pikove prve runde, posto sa trenutnom ekipom nema sanse ugrabiti nekog ekstra igraca u trejdu.
Kako vidim, 2015 Boston ima 6 pikova (3 prve i 3 druge runde), a 2016 7 pikova (3 prve i 4 druge runde).. Ima tu materijala za neke dobre kombinacije.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
@ Stefan Effenberg slazem se. Hezonja je i moja simpatija. Nisam ga napisao iz vise razloga. Dakle hezonja je ok... ako ti ne bude mrsko pogledaj ovo krilo sa arizone.
Guarin14 je napisao/la:Pokusavam da skontam ali nikako ne mogu, kako normalan covjek moze uraditi ovaj trade ? Kako ? Pa Aingie je i Susica zajebao sa gluposcu
Niko od "pojacanja" nije u konkurenciji za vecerasnji mec, Smart je upitan, tako da je red da i Bradley odigra napokon neku pristojnu utakmicu... Kakav ce vcs biti sj.eb gledati tekmu
Ko nam je novi kapiten ?
Ko nam je novi kapiten ?
- IlCapitano
- Kontakt:
Smart je navodno spreman za večeras. Ako i on ne bude igrao bit će vrlo teško natjerati se i gledati ovo.Guarin14 je napisao/la:Niko od "pojacanja" nije u konkurenciji za vecerasnji mec, Smart je upitan, tako da je red da i Bradley odigra napokon neku pristojnu utakmicu... Kakav ce vcs biti sj.eb gledati tekmu![]()
Ko nam je novi kapiten ?
Očekujem od Greena veliku utakmicu jer je i za njega ovo potencijalno zadnja u našem dresu. Po svemu sudeći on je sljedeći na izlaznim vratima.
- IlCapitano
- Kontakt:
Evo kažu Turner počinje, Smart sa klupe.

- BernardBarnjak
- Kontakt:
Ako je green next za trade bas me zanima koga cemo dobiti.
- IlCapitano
- Kontakt:
Memphis se spominje. On bi im se odlično uklopio, ali bi mi opet dobili kikiriki.BernardBarnjak je napisao/la:Ako je green next za trade bas me zanima koga cemo dobiti.
Poznavajuci Dannya ako dobijemo Bullocka, Turkogloua i pick druge runde za draft 17/18 mozemo se nogom u guzicu udaritiBernardBarnjak je napisao/la:Ako je green next za trade bas me zanima koga cemo dobiti.
Posto Capitano napisa za Memphis vec osjecam trade :
Green za Leuera,Calathesa i naredni pick druge runde
- IlCapitano
- Kontakt:
Ma neće ni za njega biti nešto puno bolje. Godinama ga Ainge pokušava dati za pick prve runde i nije uspio.
Uz to, igra najbolju sezonu karijere, ima player opciju na kraju godine i zahtjevat će vjerovatno platu u rangu Parsonsa ovog ljeta...
Uz to, igra najbolju sezonu karijere, ima player opciju na kraju godine i zahtjevat će vjerovatno platu u rangu Parsonsa ovog ljeta...
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Haha ja bas mislio napisato calathes, leuer i draft...
- IlCapitano
- Kontakt:
Cuban došao privatnim avionom po Ronda i Powella u Boston i odveo ih u Dallas.
EDIT: Džaba je, ne mogu se naviknuti da ne pišem o Rondu na ovoj temi.
EDIT: Džaba je, ne mogu se naviknuti da ne pišem o Rondu na ovoj temi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.