Stroj1946 je napisao/la:Sabinho je napisao/la:Stroj1946 je napisao/la:Anđušić u Trabzonspor a ovaj mali u Olympiacos....

Šta je reč
Uprava i Husref rade protiv kluba, ne mogu oni carsiju zavarat'!

Ne znam ja ko je koga zavaro, ili šta je bilo, iskreno me i ne zanima, ali činjenice transfera govore same. Negdje je bio propust. A ovo nije mali propust

E sad se osjeca prozvanim cika @Samozdravlje . Koliko je velika Akademija FKS i evo pokazuje se kao drzavni projekt . Dvije bitne stvari:
1. Djeci treba ne minuta , nego sati . To se nekad zvalo ISTRPITI . Nasi drugovi @bordobijeli i @BordoSarajevo bi pojacanja , kao i svi mi bi voljeli Jajala,Benku(malo mladjeg) i sl. Ne ide istovremeno Akademija i pojacanja . Desi se klubovima da se povrijede ponajbolji i treba odmah traziti pojacanja , jer REZULTAT TRPI , onda se povrijedjeni vrate i igraju pojacanja , jer valja pare opravdati . Zato djeca idu tamo gdje ce igrati ili menadzeri lopovi ih odvedu posto smo . Menadzeri su pravilu poslovni ljudi , na nasim prostorima cesto necasni , ali interescije ima toga i u Evropi(ali manje).
2. Ne mozemo imati 5 Akademaca na jednoj poziciji (recimo bek) Kadusic,Nikolic,Sabanovic ... Dobro je da djeca igraju u FL , Pl ili Evropi (opet na razlicitim nivoima i ekipama). Dobro je to i DEFINITIVNI DRZAVNI PROJEKAT , ZA KOJI SU NAM NAJVISE ILI SAMO DOPRINIJELI TAN I ONAJ MOMAK KOJI JE IZKONTAKTIRAO TANA . Ne treba da se osjecamo prevarenim , jednostavno iz U19 ce igrati 4-5 u FKS , a ostali po razlicitim klubovima , na posudbama ili drugim ugovorima . Sad je fol izbor onih koji su talentovaniji i profesionalniji . Jako je bitno da se radi posteno , bez protekcije . Mora se treneru ispostovati sto je vise ispostovati ugovor , pa i po cijenu rezultata. Ajax zamalo osvoji LP , mozda slijedecih 5 godina budu prosjecni , ali imaju konstantu u organizaciji kluba . Tadic ucini vise u Ajaksu nego u Engleskoj . BIT CE SVE DOBRO , SAMO STRPLJENJA I STRUCNOSTI U SVIM SEGMENTIMA .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.