Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

gollum
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la gollum » 03 feb 2011, 20:28

Trenutno citam ovo. Svidja mi se ovaj stil, otprilike kao "Lovac u zitu".

slika
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 feb 2011, 23:31

legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Procitao sam ja Samarkand od Maloufa, meni korektna knjiga iako nisam neki ljubitelj orijentalne knjizevnosti..

ja kontam ti samo voliš košarku ,a vidi on i knjige čita :lol: :lol:
neno je svestran momak. cak se i u fudbal pomalo razumije :D

kad mu zabrane kuci da gleda kosarku onda uzme procita koju knjigu :D
You are someone else I am still right here

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 feb 2011, 01:11

fera je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Procitao sam ja Samarkand od Maloufa, meni korektna knjiga iako nisam neki ljubitelj orijentalne knjizevnosti..

cak i one citate zna vaditi ,a dobar je neno#4 strucnjak za kosarku
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 28 mar 2011, 20:00

De ljudi preporucite kakvu dobru knjigu, samo mi nemojte kriminalistickih romana i bolestina nekakvih, toga mi je vise preko glave...I da se nesto moze u biblioteci naci, a ne da je iz naftalina
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 mar 2011, 20:09

reds_forever je napisao/la:De ljudi preporucite kakvu dobru knjigu, samo mi nemojte kriminalistickih romana i bolestina nekakvih, toga mi je vise preko glave...I da se nesto moze u biblioteci naci, a ne da je iz naftalina
Miljenko Jergovic, Dvori od oraha
nema potpisa

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 mar 2011, 20:13

Ti gotiviš Jergovića, @Admire?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 mar 2011, 20:19

Aha

Citao sam dvore, rabiju i sedam meleka, inshalah madona inshalah, sarajevski marlboro, historijsku citanku 1 i 2, mozda jos neku al se ne sjecam :D Imam na kompu karivane al mi mrsko citat preko kompa, a nikako da iskopiram
nema potpisa

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 mar 2011, 20:35

Admir_Sa je napisao/la:rabiju i sedam meleka, inshalah madona inshalah, sarajevski marlboro
Ja pročitah ove, al' ono što mi smeta kod njega je što često izbacuje nove stvari. "Štanca" knjige k'o niko, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 30 mar 2011, 21:15

Ako neko ima link za knjigu 1001 noć, zamolio bih ga da stavi.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 mar 2011, 21:18

Barca u srcu je napisao/la:Ako neko ima link za knjigu 1001 noć, zamolio bih ga da stavi.
Jel' te to Seherzada nagnala? ;) Salim se, no hard feelings.
To je sad skoro pa nemoguce naci, svaka potraga na googleu ce rezultirati Onurom i Seherzadom. Tuzno, ali tako je.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 30 mar 2011, 21:31

u zadnje vrijeme uzivam faulkneru i heseu ..genijalci svakako..upecatljivi autori...i aravno,nezaobilazni kundera..jos ga nisam zavrsio ... btw. siguran sam da ste svi culi za cuvenog bukowkog :D meni je fakat nigdje veze..jednu knjigu samo prcitao..zene..jesam li se ja zajebo sa izborom knjige il mi autor ne odgovara..ima li ovdje njegovih ljubitelja :D (glupo pitanje)

interesuje me da li je neko citao castanedu ? ja nisam ali dobio sam preporuke..
misljenja ?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 mar 2011, 21:40

cak i one citate zna vaditi ,a dobar je neno#4 strucnjak za kosarku
Halo momci dosta je :D :D :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 30 mar 2011, 21:42

tanzla je napisao/la:Jel' te to Seherzada nagnala? ;) Salim se, no hard feelings.
To je sad skoro pa nemoguce naci, svaka potraga na googleu ce rezultirati Onurom i Seherzadom. Tuzno, ali tako je.
Upravo tako, imam je za lektiru, ali je ne mogu nigdje naći, sve je puno Onura i Šeherzade.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 mar 2011, 21:44

@Fera je ljubitelj Bukowskog (da se razumijemo, ni meni nije loš), tako da...Jbg, ne možeš očekivati da ćemo svi "brijati" na isto. Meni je Coelho sr*nje. O Den Braun-u da ne pričam. :lol:
Makaveli je napisao/la:interesuje me da li je neko citao castanedu ?
Da budem iskren, nisam. :(

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 mar 2011, 21:47

Pa Nora Roberts je za Koelja Tolkin! :D
Den Braun nije tako los. Barem jedan roman moze dobiti prolaznu ocjenu.
A fera ce te traziti da te ubije zbog ovog sa Bukowskim. :lol:

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 30 mar 2011, 21:53

coelho ..fuj ..pa kome je onaj prevarant dobar.. :x
brown :D komedija..dobro pise...al' sada praviti od njega nekog pisca.. :D procitao sam sve osim jedne knjige..interesantne ali on nije neki pisac uopste..samo komercijala i to je to...
aj nek fera preporuci nesto zbog cega cu zavoljeti bukowskog :D

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 mar 2011, 21:55

Ma Brown je trenutna zabava, barem meni, kao da gledam neki sasvim solidan film. Sutra se malo cega sjecam. :)
Ne znam za Bukowskog, al' eo preporucujem ti Darija Dzamonju, svjetski a nas! :D
Coelho je za siroke narodne mase, vise umjetnicke vrijednosti ima u gorepomenutoj sapunici "1001 noc" .

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 30 mar 2011, 22:07

tanzla je napisao/la:Ma Brown je trenutna zabava, barem meni, kao da gledam neki sasvim solidan film. Sutra se malo cega sjecam. :)
Ne znam za Bukowskog, al' eo preporucujem ti Darija Dzamonju, svjetski a nas! :D
Coelho je za siroke narodne mase, vise umjetnicke vrijednosti ima u gorepomenutoj sapunici "1001 noc" .
upravo !
dzamonja :D nemoj me ****...ja razmatram samo nobelovce :D cekaj dok andrica iscitam,selina,prusta,osta iscitam pa cemo dalje sa dzamonjama i sl.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 30 mar 2011, 22:14

Don Juan de Serrallonga
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 30 mar 2011, 22:15

nego sta mislite da temu obogatimo najupecatljivijim citatima...evo nesto od mene a temu :

.Kad sam bio ugrožen, mislio sam samo na nju, hrabreci se njenim prisustvom. Kad mi je bilo teško, pominjao sam njeno ime kao u molitvi, nalazeci olakšanje. Kad osjetim radost, trcim da je podijelim s njom, zahvalan joj, kao da mi je ona daruje.Dobar je covjek, i lijepa žena, ali ono što je samo za mene, to sam sam stvorio.Cak i da je imala velikih mana, ja ih ne bih znao. Potrebna mi je savršena, i ne mogu dopusti
ti da to ne bude.Dao sam joj sve što nisam našao u životu, a bez cega ne mogu. Cak se i umanjujem pred njom, da bi ona bila veca, i ja pomocu nje. Bogato je darujem, da bih mogao da uzmem.Ja sam osujecen, ona je ostvarena, i tako sam obeštecen.Ona mi namiruje izgubljeno, i dobijam više nego što sam želio da imam. Moje želje su bile maglovite i rasute, sad su sakupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte. Njoj priznajem sve što ja nisam, a opet ništa ne gubim, odricuci se. Nemocan pred ljudima i slab pred svijetom, znacajan sam pred svojom tvorevinom, vrednijom od njih. Nespokojan pred nesigurnošcu svega, siguran sam pred ljubavlju,koja se stvara sama iz sebe, jer je potreba, pretvorena u osjecanje.Ljubav je žrtva i nasilje, nudi i zahtijeva, moli i grdi. Ova žena, cio moj svijet, potrebna mi je da joj se divim i da nad njom osjetim svoju moc. Stvorio sam je kao divljak svoga kumira, da mu stoji iznad pecinske vatre, zaštita od groma, neprijatelja, zvijeri, ljudi, neba, samoce, da traži od njega obicne stvari ali da zahtijeva i nemoguce, da osjeca oduševljenje ali i ogorcenje, da se zahvaljuje i da grdi, uvijek svjestan da bi mu bez njega strahovi bili preteški, nade bez korijena, radosti bez trajanja.
Zbog nje, iskljucive, i ljudi su mi postali bliži.

M. Selimovic – Tvrdava
:)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 9 gostiju.