Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Trenutno citam ovo. Svidja mi se ovaj stil, otprilike kao "Lovac u zitu".

Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
neno je svestran momak. cak se i u fudbal pomalo razumijelegenda reala je napisao/la:neno#4 je napisao/la:Procitao sam ja Samarkand od Maloufa, meni korektna knjiga iako nisam neki ljubitelj orijentalne knjizevnosti..
ja kontam ti samo voliš košarku ,a vidi on i knjige čita![]()

kad mu zabrane kuci da gleda kosarku onda uzme procita koju knjigu

You are someone else I am still right here
- legenda reala
- Kontakt:
cak i one citate zna vaditi ,a dobar je neno#4 strucnjak za kosarkufera je napisao/la:neno je svestran momak. cak se i u fudbal pomalo razumijelegenda reala je napisao/la:neno#4 je napisao/la:Procitao sam ja Samarkand od Maloufa, meni korektna knjiga iako nisam neki ljubitelj orijentalne knjizevnosti..
ja kontam ti samo voliš košarku ,a vidi on i knjige čita![]()
![]()
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- reds_forever
- Kontakt:
De ljudi preporucite kakvu dobru knjigu, samo mi nemojte kriminalistickih romana i bolestina nekakvih, toga mi je vise preko glave...I da se nesto moze u biblioteci naci, a ne da je iz naftalina
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
Miljenko Jergovic, Dvori od orahareds_forever je napisao/la:De ljudi preporucite kakvu dobru knjigu, samo mi nemojte kriminalistickih romana i bolestina nekakvih, toga mi je vise preko glave...I da se nesto moze u biblioteci naci, a ne da je iz naftalina
nema potpisa
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ti gotiviš Jergovića, @Admire?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Aha
Citao sam dvore, rabiju i sedam meleka, inshalah madona inshalah, sarajevski marlboro, historijsku citanku 1 i 2, mozda jos neku al se ne sjecam
Imam na kompu karivane al mi mrsko citat preko kompa, a nikako da iskopiram
Citao sam dvore, rabiju i sedam meleka, inshalah madona inshalah, sarajevski marlboro, historijsku citanku 1 i 2, mozda jos neku al se ne sjecam

nema potpisa
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ja pročitah ove, al' ono što mi smeta kod njega je što često izbacuje nove stvari. "Štanca" knjige k'o niko, tako da...Admir_Sa je napisao/la:rabiju i sedam meleka, inshalah madona inshalah, sarajevski marlboro
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Barca u srcu
- Kontakt:
Ako neko ima link za knjigu 1001 noć, zamolio bih ga da stavi.
Jel' te to Seherzada nagnala?Barca u srcu je napisao/la:Ako neko ima link za knjigu 1001 noć, zamolio bih ga da stavi.

To je sad skoro pa nemoguce naci, svaka potraga na googleu ce rezultirati Onurom i Seherzadom. Tuzno, ali tako je.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
u zadnje vrijeme uzivam faulkneru i heseu ..genijalci svakako..upecatljivi autori...i aravno,nezaobilazni kundera..jos ga nisam zavrsio ... btw. siguran sam da ste svi culi za cuvenog bukowkog
meni je fakat nigdje veze..jednu knjigu samo prcitao..zene..jesam li se ja zajebo sa izborom knjige il mi autor ne odgovara..ima li ovdje njegovih ljubitelja
(glupo pitanje)
interesuje me da li je neko citao castanedu ? ja nisam ali dobio sam preporuke..
misljenja ?

interesuje me da li je neko citao castanedu ? ja nisam ali dobio sam preporuke..
misljenja ?
Halo momci dosta jeja kontam ti samo voliš košarku ,a vidi on i knjige čita![]()
neno je svestran momak. cak se i u fudbal pomalo razumije![]()
cak i one citate zna vaditi ,a dobar je neno#4 strucnjak za kosarku

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Barca u srcu
- Kontakt:
Upravo tako, imam je za lektiru, ali je ne mogu nigdje naći, sve je puno Onura i Šeherzade.tanzla je napisao/la:Jel' te to Seherzada nagnala?Salim se, no hard feelings.
To je sad skoro pa nemoguce naci, svaka potraga na googleu ce rezultirati Onurom i Seherzadom. Tuzno, ali tako je.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Fera je ljubitelj Bukowskog (da se razumijemo, ni meni nije loš), tako da...Jbg, ne možeš očekivati da ćemo svi "brijati" na isto. Meni je Coelho sr*nje. O Den Braun-u da ne pričam.

Da budem iskren, nisam.Makaveli je napisao/la:interesuje me da li je neko citao castanedu ?

Pa Nora Roberts je za Koelja Tolkin!
Den Braun nije tako los. Barem jedan roman moze dobiti prolaznu ocjenu.
A fera ce te traziti da te ubije zbog ovog sa Bukowskim.

Den Braun nije tako los. Barem jedan roman moze dobiti prolaznu ocjenu.
A fera ce te traziti da te ubije zbog ovog sa Bukowskim.

coelho ..fuj ..pa kome je onaj prevarant dobar..
brown
komedija..dobro pise...al' sada praviti od njega nekog pisca..
procitao sam sve osim jedne knjige..interesantne ali on nije neki pisac uopste..samo komercijala i to je to...
aj nek fera preporuci nesto zbog cega cu zavoljeti bukowskog

brown

aj nek fera preporuci nesto zbog cega cu zavoljeti bukowskog

Ma Brown je trenutna zabava, barem meni, kao da gledam neki sasvim solidan film. Sutra se malo cega sjecam. 
Ne znam za Bukowskog, al' eo preporucujem ti Darija Dzamonju, svjetski a nas!
Coelho je za siroke narodne mase, vise umjetnicke vrijednosti ima u gorepomenutoj sapunici "1001 noc" .

Coelho je za siroke narodne mase, vise umjetnicke vrijednosti ima u gorepomenutoj sapunici "1001 noc" .
upravo !tanzla je napisao/la:Ma Brown je trenutna zabava, barem meni, kao da gledam neki sasvim solidan film. Sutra se malo cega sjecam.
dzamonja

Don Juan de Serrallonga
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
nego sta mislite da temu obogatimo najupecatljivijim citatima...evo nesto od mene a temu :
.Kad sam bio ugrožen, mislio sam samo na nju, hrabreci se njenim prisustvom. Kad mi je bilo teško, pominjao sam njeno ime kao u molitvi, nalazeci olakšanje. Kad osjetim radost, trcim da je podijelim s njom, zahvalan joj, kao da mi je ona daruje.Dobar je covjek, i lijepa žena, ali ono što je samo za mene, to sam sam stvorio.Cak i da je imala velikih mana, ja ih ne bih znao. Potrebna mi je savršena, i ne mogu dopusti
ti da to ne bude.Dao sam joj sve što nisam našao u životu, a bez cega ne mogu. Cak se i umanjujem pred njom, da bi ona bila veca, i ja pomocu nje. Bogato je darujem, da bih mogao da uzmem.Ja sam osujecen, ona je ostvarena, i tako sam obeštecen.Ona mi namiruje izgubljeno, i dobijam više nego što sam želio da imam. Moje želje su bile maglovite i rasute, sad su sakupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte. Njoj priznajem sve što ja nisam, a opet ništa ne gubim, odricuci se. Nemocan pred ljudima i slab pred svijetom, znacajan sam pred svojom tvorevinom, vrednijom od njih. Nespokojan pred nesigurnošcu svega, siguran sam pred ljubavlju,koja se stvara sama iz sebe, jer je potreba, pretvorena u osjecanje.Ljubav je žrtva i nasilje, nudi i zahtijeva, moli i grdi. Ova žena, cio moj svijet, potrebna mi je da joj se divim i da nad njom osjetim svoju moc. Stvorio sam je kao divljak svoga kumira, da mu stoji iznad pecinske vatre, zaštita od groma, neprijatelja, zvijeri, ljudi, neba, samoce, da traži od njega obicne stvari ali da zahtijeva i nemoguce, da osjeca oduševljenje ali i ogorcenje, da se zahvaljuje i da grdi, uvijek svjestan da bi mu bez njega strahovi bili preteški, nade bez korijena, radosti bez trajanja.
Zbog nje, iskljucive, i ljudi su mi postali bliži.
M. Selimovic – Tvrdava

.Kad sam bio ugrožen, mislio sam samo na nju, hrabreci se njenim prisustvom. Kad mi je bilo teško, pominjao sam njeno ime kao u molitvi, nalazeci olakšanje. Kad osjetim radost, trcim da je podijelim s njom, zahvalan joj, kao da mi je ona daruje.Dobar je covjek, i lijepa žena, ali ono što je samo za mene, to sam sam stvorio.Cak i da je imala velikih mana, ja ih ne bih znao. Potrebna mi je savršena, i ne mogu dopusti
ti da to ne bude.Dao sam joj sve što nisam našao u životu, a bez cega ne mogu. Cak se i umanjujem pred njom, da bi ona bila veca, i ja pomocu nje. Bogato je darujem, da bih mogao da uzmem.Ja sam osujecen, ona je ostvarena, i tako sam obeštecen.Ona mi namiruje izgubljeno, i dobijam više nego što sam želio da imam. Moje želje su bile maglovite i rasute, sad su sakupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte. Njoj priznajem sve što ja nisam, a opet ništa ne gubim, odricuci se. Nemocan pred ljudima i slab pred svijetom, znacajan sam pred svojom tvorevinom, vrednijom od njih. Nespokojan pred nesigurnošcu svega, siguran sam pred ljubavlju,koja se stvara sama iz sebe, jer je potreba, pretvorena u osjecanje.Ljubav je žrtva i nasilje, nudi i zahtijeva, moli i grdi. Ova žena, cio moj svijet, potrebna mi je da joj se divim i da nad njom osjetim svoju moc. Stvorio sam je kao divljak svoga kumira, da mu stoji iznad pecinske vatre, zaštita od groma, neprijatelja, zvijeri, ljudi, neba, samoce, da traži od njega obicne stvari ali da zahtijeva i nemoguce, da osjeca oduševljenje ali i ogorcenje, da se zahvaljuje i da grdi, uvijek svjestan da bi mu bez njega strahovi bili preteški, nade bez korijena, radosti bez trajanja.
Zbog nje, iskljucive, i ljudi su mi postali bliži.
M. Selimovic – Tvrdava

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 9 gostiju.