Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 jun 2009, 00:49

newton_heath_lyr je napisao/la:Ni ja ga (Federer)vala nesto ne gotivim.Prije nekoliko mjeseci isto je ucinio nesto kada je prozvao Jankovicevu cini mi se.Sada ovo.Drago mi je da je uzeo napokon taj GRAND SLAM(sve cetiri titule) ali osvojio je vala Wimbledona kisu jednu.Od ovih sto su ostali u turniru vlio bih kada bi KArlovic osovojio ovaj turnir a ako on ne onda definitvno Murray.A ova placipicka(Federer) ce dobiti fasungu od svoje supruge i svakako ako neosovji Wimbledon.I da,cuo sam isto da bi se finale najvjerovatnije moglo igrati u ponedjeljak,jer Englezi imaju u nedjleju taj neki svecani caj da popiju pa da ih ne uznemiravaju.
Nisam mislio na Federera nego na Karlovica, mada mi ni Federer nije simpatican, prije je bio, ali sada bas zbog ovakvih izjava u zadnje vrijeme i slicno mi je pao u ocima, ne treba mu to. Neka je osvojio sve sto je osvojio, ali mi je jedan Nadal koji suti, trci i radi ipak drazi, a i Sampras od onih velikana koji su bili prije njega.
...Život za Široki...

alldenn
Kontakt:

Post Postao/la alldenn » 30 jun 2009, 01:01

ajmo malo bit realni sad ! Ivo ima servis pa sta , i treba da ga ima , on nemoze imati igru sa onom visinom ! To Federer nema servis jel ????? Po meni ima najbolji 1 servis na svjietu , sa varijacijama i preciznoscu ! Sta sad treba ? Zabraniti Ivi da servira a Federeru dopustit jel ???
Sto je Federer u vrhu sve ove godine ? Zbog servisa , nizbog cega drugog !Federer da nema onako dobar i razoran servis nebi bio ni u prvih 5 , jer on nema igru kojom moze dobitr Nadala sa osnovne linije , sem dobrim servisima ! Federerov najveci kvlaitet je servis mislili vi to ili ne to je tako , i sam je to rekao , kao i da nemoze da izdrzi ritam tenisa koji Nadal zadaje kada igraju sa osnovne linije , pa mora rizikovati i ici na prisilne vinere i zbog toga praviti greske ! Federer je strasan igrac , al nemojte mislit da je Bog , ima po meni boljih od njega , Nadal je najbolji , povbreda ga je omela da to dokaze po koji put , jer federer kada Nadala vidi preko puta nezna sta da radi ! , Murray , odlican igrac ali mislim da nije spreman jkos da osvoji neki Gren Slem ! Novak - po meni mozda cak i Najkompletniji igrac na touru iako ga nevolim !ukoliko proigra moze biti strah i trepet ! Ipak ovaj wimbledon nema tu car kao sto bi imao da je Branilac titule tu , jer ovo vise manje i zna se ishod turnira ! brz oporavak Rafa !!!!!!!!!!!!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 jun 2009, 01:08

Nadala upravo taj ritam i unistava, nazalost, a ima savrsene fizicke predispozicije. A Murray me takodjer iritira, moze biti da je do mene, ali manje je bilo ovih nadobudnih klinaca ili manjka respekta u starija doba.
...Život za Široki...

elguru
Kontakt:

Post Postao/la elguru » 30 jun 2009, 02:06

alldenn je napisao/la:ajmo malo bit realni sad ! Ivo ima servis pa sta , i treba da ga ima , on nemoze imati igru sa onom visinom ! To Federer nema servis jel ????? Po meni ima najbolji 1 servis na svjietu , sa varijacijama i preciznoscu ! Sta sad treba ? Zabraniti Ivi da servira a Federeru dopustit jel ???
Sto je Federer u vrhu sve ove godine ? Zbog servisa , nizbog cega drugog !Federer da nema onako dobar i razoran servis nebi bio ni u prvih 5 , jer on nema igru kojom moze dobitr Nadala sa osnovne linije , sem dobrim servisima ! Federerov najveci kvlaitet je servis mislili vi to ili ne to je tako , i sam je to rekao , kao i da nemoze da izdrzi ritam tenisa koji Nadal zadaje kada igraju sa osnovne linije , pa mora rizikovati i ici na prisilne vinere i zbog toga praviti greske ! Federer je strasan igrac , al nemojte mislit da je Bog , ima po meni boljih od njega , Nadal je najbolji , povbreda ga je omela da to dokaze po koji put , jer federer kada Nadala vidi preko puta nezna sta da radi ! , Murray , odlican igrac ali mislim da nije spreman jkos da osvoji neki Gren Slem ! Novak - po meni mozda cak i Najkompletniji igrac na touru iako ga nevolim !ukoliko proigra moze biti strah i trepet ! Ipak ovaj wimbledon nema tu car kao sto bi imao da je Branilac titule tu , jer ovo vise manje i zna se ishod turnira ! brz oporavak Rafa !!!!!!!!!!!!!

da fali Rafa ovdje itekako... on daje poseban shmek tenisu...

a sada se ne bih slozio da Roger ima samo servise... ne kazem da ga nema... naprotiv citao sam analize u kojem je njegov servis po svim segmentima od bacanja loptice do same serve najidealniji i bukvalno nemoguc za anticipacije... ali i pored servisa covjek ima najshiri dijapazon udaraca... i bez rafe ovdje nema konkurenta... pa ni taj bombarder koji je fakat antiteniser... ko je danas gledao protiv Verdasca vidio je sve... na svom servisu paf paf paf paf... 4 winnera... a na verdascov servis... jednu ili max 2 loptice prebaci... jedino onaj hewitt on kad poludi sve zivo upada u teren...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 30 jun 2009, 09:16

Ivo Karlović u četvrtfinalu Wimbledona i tamo ga čeka Federer koji ne voli igrati protiv trojice igrača Nadala, Murraya i Karlovića.Dok prva dvojica imaju pozitivne omjere sa Federerom Ivo Karlović ima negativan omjer 1:8 u duelima sa Fedexom, pa Fed opet ne voli igrati sa njim.Razlog, naravno razorni servis koji je Ivo ove godine toliko usavršio da je posato ubitačan za sve igrače.

Gledao sam tri meča Ive Karlovića na W09 i mogu slobodno reći da Federer neće imati nimalo lagan posao jer Ivo igra kao nikad prije.Servis je , malo je reći, fantastičan, slice udarci su odlični i volej igra je dosta solidna a to je recept za uspjeh na travi.

Jučer je u 4 setu Verdasco imao 6:5 u TB i na Nandov drugi servis Ivo se izvukao dobro na forhend i odvalio fantastičan retern u sami ugao terena.Onakav udarac ne može uraditi neko ko nema pojma o tenisu.

Karlović je u Wimbledonu svim dosadašnjim protivnicima oduzeo servis, a jučer je u TB-u 4. seta spasio "nemoguće" i nadigrao Fernanda Verdasca. Mentalno ga je uništio, pokazao da "božanski talenat i udarci za izložbu i dugo sjećanje" ne vrijede ništa ako presudne poene igraš kao tetkica.

Prosječna brzina Verdascovog prvog servisa je iznosila oko 183 km/h a prosječna brzina Karlovićevog drugog servisa je bila oko 186 km/h.I za ovo treba imati damu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2009, 09:47

Vidim ponovo dolazi do upoređivanja Nadala i Federera. Shvatite već jednom da je Federer klasu iznad Nadala, bolji je u apsolutno svakom udarcu, dok je o Rafi sve prepričano bezbroj puta, uostalom njegov način igre ga je doveo ovdje gdje je sad i nastavak karijere mu je pod velikim znakom pitanja.

Mislim, reći da je Federer u vrhu zbog servisa? Čovjek igra najljepši tenis u historiji, ne kažem da je najbolji, ali najljepši svakako jeste.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 30 jun 2009, 10:01

Virtu4l je napisao/la:Vidim ponovo dolazi do upoređivanja Nadala i Federera. Shvatite već jednom da je Federer klasu iznad Nadala, bolji je u apsolutno svakom udarcu,
Dosta prejako napisano.Nadal ima omjer sa Federerom 14:7, dobijao ga je na svim podlogama a ne samo na zemlji.

Slažem se da je Federer jedan od najkompletnijih na svijetu i da su glupe usporedbe igrača jer je nemoguće i neozbiljno uporediti Lendla i Federera ili Borga i Samprasa.

Postoji statistika koja kaže da je Fed osvojio najviše titula a da opet ima negativan omjer sa Rafom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2009, 10:10

Mislim da znaš šta sam mislio, čisto na udarce, anticipaciju, ima i Škot 6-2 protiv Rogera, ali opet mu nije ni blizu. U stvari, jedino u što sam siguran jeste da Murray ima bolji return od Rogera.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 30 jun 2009, 10:22

Virtu4l je napisao/la:Mislim da znaš šta sam mislio, čisto na udarce, anticipaciju, ima i Škot 6-2 protiv Rogera, ali opet mu nije ni blizu. U stvari, jedino u što sam siguran jeste da Murray ima bolji return od Rogera.
Ma jasno je to .

Roger ima poseban dar i feeling za tenis no opet se ne bih složio da je za klasu bolji od Rafe pa čak i Murraya.Nije Fedexu niko kriv što njih dvojica pored neupitnog teniskog talenta koji posjeduju , protiv njega igraju i glavom.

Gledao sam u nedjelju meč između Lendla i Živojinovića ( polufinale Wimbledona 86 ) Rafa i Andy pretrče više u jednom setu nego li su njih dvojica pretrčali tokom cijelog meča, pa je opet bezveze ( barem po meni ) upoređivati igrače.

jasko88
Kontakt:

Post Postao/la jasko88 » 30 jun 2009, 10:34

Ne znam kakvo je mišljenje ostalih, al' imam neki osjećaj da će Federer da održi čas kako se treba igrati protiv Karlovića :D
Moja neka prognoza je 7:6, 7:6, 7:6, uz eventualno jedan izgubljen set isto 7:6 :mrgreen:

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 30 jun 2009, 10:54

jasko88 je napisao/la:Ne znam kakvo je mišljenje ostalih, al' imam neki osjećaj da će Federer da održi čas kako se treba igrati protiv Karlovića :D
Moja neka prognoza je 7:6, 7:6, 7:6, uz eventualno jedan izgubljen set isto 7:6 :mrgreen:
Nema tu časa, rezultat će biti tijesan.Razmjene udaraca sa osnovne linije skoro da neće ni biti.Kome popusti koncentracija na servisu izgubio je meč.

Fed je favorit tu nema nikakve priče ali Ivo igra kao nikad prije.Njegov prvi servis je nemoguće vratiti.Postotak ubačaja prvog servisa je oko 75 % a poena nakon ubačenog prvog servisa skoro 90%.

Soderling je udarač kao i Karlović ali Soderling udara loptu jako i ravno pa kud puklo.Jučer je Fed samo čekao njegove greške i prošao dalje.

Karlović ne udara ravno , mnogo koristi slice udarce, pogotovo bekhend , i na takav način je jučer zaustavio Verdasca.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 jun 2009, 11:11

Ja se u potpunosti slazem s Federovim misljenjem sto se tice br 1 u zenskoj konkurenciji. Jankovic jest dobra tenisacica,al sto to ne pokaze na Grand Slamu? Lako je osvojiti tamo neki Montreal,Cincinati ili dr,kad tu nema ni sestri wiliams,safine ni drugih. Kad su svi na okupu,jankovic nemoze nista. I kako da onda bude No1. A sto se tice prognoze meca Federer-Karlovic....pa ovak 6:4,6:3,6:4 u korist Federera.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 30 jun 2009, 11:45

Malo o sutrašnjem meču , Karloviću i o tome kako ne zna igrati tenis.

Da bi se udario kvalitetan bekhend ili forhend položaj tijela i rad nogu mora biti savršen. Karlovićev problem kod izmjena sa osnovne linije je taj što zbog svoje visine i relativne sporosti koja je posljedica te visine on uglavnom kasni na udarac. Radi toga koristi slice bekhend jer tehnika tog udarca dozvoljava ne tako savršen položaj na lopti.

Ono što se meni sviđa kod Karlovića je to što je očigledno da i on sam zna svoje nedostatke u tehnici ali ih kompenzira sa onim udarcima u kojima je majstor. Pogotovo mislim da je njegov volej fantastičan (ne računam one zicere koji su posljedica servisa).

Federer je (pre)savršen teniser ali mi se čini da je kao osoba čisti pakaš i hinjoz ( Ono što igra Karlović nije tenis- reče veliki ali mali Fed ), i zato sutra svim srcem navijam za Ivu koji je pun teniskih mana i BAŠ ZATO što je pun teniskih mana ali ima ogromno srce i fenomenalne živce kada je najpotrebnije.

jasko88
Kontakt:

Post Postao/la jasko88 » 30 jun 2009, 11:47

Evo sad ću ti reći kako će da održi čas
Zato što on neće pasti u depresiju , ako ne može da napravi break(što je bio slučaj sa njegovim protivnicima koji su izgubili)
U meču sa Verdascom se najbolje dalo vidjeti koliko se Karlović u tie break-u "nudi", e sad Verdascov problem što mu psiha nije jača strana.
Koliko god Karlović dobro serviro tokom cijelog seta, u tie break-u u odredjenom trenutku on kiksa sa servisom, sad je samo fazon biti dovoljno smiren i iskoristiti to ;)
A onaj set u kojem je Karlović pobjedio sa 6:3, je klasičan primjer kako ljudi znaju očajno odigrati u depresiji, kada protiv njega ne mogu da vrate servis (naravno mislim na Verdasca)
Kada gledam Karlovićeve mečeve, kod njega vidim samo dvije taktike:
1. Na svom servisu Service volley igra
2.Na servisu protivnika- poslati što više slice udaraca u nadi da će depresivni jadnik iznerviran izbaciti loptu u aut
Preofirno za vrhunske tenisere

Da, ponekad i istrči iznenada na mrežu u nadi da će se protivnik uplašiti i zabiti loptu u mrežu :mrgreen:

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 30 jun 2009, 11:50

u koliko sati igraju Fedex i Karlovic :?:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 jun 2009, 11:52

Virtu4l je napisao/la:Vidim ponovo dolazi do upoređivanja Nadala i Federera. Shvatite već jednom da je Federer klasu iznad Nadala, bolji je u apsolutno svakom udarcu, dok je o Rafi sve prepričano bezbroj puta, uostalom njegov način igre ga je doveo ovdje gdje je sad i nastavak karijere mu je pod velikim znakom pitanja.

Mislim, reći da je Federer u vrhu zbog servisa? Čovjek igra najljepši tenis u historiji, ne kažem da je najbolji, ali najljepši svakako jeste.

Dok je Nadal osvaj'o turnire samo na zemlji pa se i moglo pricati o tom njegovom stilu ali sa onom pobjedom u Wimbledonu prosle godine pokazao je da posjeduje mnogo vise od same brzine ili snage...reci da je Federer klasu iznad njega je krajnje neozbiljno...ne mozes biti od nekog bolji za klasu kada te isti dominirao u medjusobnim duelima...

Sto se tice ovogodisnjeg Wimbledona po meni najzanimljiviji mec ce biti Haas-Djokovic jer oba igraca igraju odlicno i vjerujem da ce ko god prodje napraviti velike probleme Federeru u polufinalu...Vjerovatno ce Karlovic dosta namuciti Federera ali daleko od toga da ce pobjediti...koliko god je tesko federeru uzeti break Ivi njemu ce biti duplo teze...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 30 jun 2009, 12:00

Federer u svijetu tenisa poznatiji kao plačipička i dalje omalovažava svoje kolege, i petlja se gdje mu nije mjesto.
Plačipičko igraj tenis
- " $...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 30 jun 2009, 12:01

jasko88 je napisao/la:Evo sad ću ti reći kako će da održi čas
Kada gledam Karlovićeve mečeve, kod njega vidim samo dvije taktike:
1. Na svom servisu Service volley igra
2.Na servisu protivnika- poslati što više slice udaraca u nadi da će depresivni jadnik iznerviran izbaciti loptu u aut
Preofirno za vrhunske tenisere

Da, ponekad i istrči iznenada na mrežu u nadi da će se protivnik uplašiti i zabiti loptu u mrežu :mrgreen:
1.Na travi je najvažnije imati 2 odlična udarca servis i volej.To Ivo ima.Reternira da može vratiti loptu nazad u polje i toje to ali sasvim dovoljno da svakom igraču zada puno muka.
2.Ne napisah da je Karlović vrhunski teniser, čak štaviše napisah mnogo puta da je limitiran ali da majstorski koristi ono što zna.
3.Ivo izlazi na mrežu na svaki svoj prvi i drugi servis kao i na duboki slice.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 30 jun 2009, 12:05

raul-zakon je napisao/la:u koliko sati igraju Fedex i Karlovic :?:
Vjerovatno je njihov prvi meč na centralnom terenu u 14.00.

WeLLy
Kontakt:

Post Postao/la WeLLy » 30 jun 2009, 12:26

Juce je Karlovica spasilo to sto je dosao do odmora na pauzi zbog kise...Za servis preko 200km/h treba dosta snage... A kada igras 3 ili vise setova to opada jako brzo,a ritam je i previse brz...

Ako je neko pratio juce je Karlovic odservirao 12 assova manje nego protiv tsonge,sto je posljedica zamaranja...Kada sa druge strane vidi FedeX-a cesto ce i ruka da zadrhti...Od umora ce mu opasti i jacina udarca,a svi znamo sta ce Fedex tada da radi...Lomit ce ga po liniji sporijim lopticama,samo kako bi Karlovicu bilo jasno da SERVIS nije tenis...A Karlovic ce imati toliku zelju da stize te loptice da pokaze Federeru da ima i FH i BH...I kada se najvise ponada uslijedit ce Forehand Fedex-a na samu liniju u BH stranu sa jedno 120km/h...

Karlovic nakon svakog servis izlazi na mrezu,i to mu je jedina nada da uzima servis...Jer nakon kick sevisa od 200km/h Fedex se mora odmaci 2 metra iza osnovne linije...Ali i za tako nesto ima lijeka...Jak volej na BH i onda da se i Fedex nadje blizu mreze a sigurno rukati nece moci tako brz pratiti ritam...

Nakon 2 seta ma kakav rezultat bio Karlovicu ce opasti servis na 170-190km/h i onda je tu kraj...

Fedex isto ima servis,ali ima i osnovne udarce za tenis FH i BH bit ce tesko ali uzime fedex u 3 ili 4 seta

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.