Tribalian je napisao/la:Arnelinho legendo,tema je rivalstvo lepo ti je moj kolega objasnio.....Ti brate mesas snagu (trenutnu ) ekipe sa rivalstvom,Zvezda -Partizan je kod nas "ono zbog cega se zivi ,zbog cega se umire".Izvini ako sam te uvredio,nisam takav lik ,nisam imao nameru.Necu vise da koristim takve potstapalice.
A ti SAMO FKS idi tamo trebi macku buve

i ne mesaj se kad matori ljudi razgovaraju

Ok je, ne brini
Jok ne miješam rivalstvo i snagu, al' se (sad tek vidim)nismo razumjeli.
Zvezda-Partizan je derbi, al' u svijetu (od Australije do Amerike) to predstavlja "lokalni derbi",jer npr. jedan Škot nema pojma kad se dogadja, u novinama ništa ne piše(nj novinama), dok recimo kad je tekma Wham -Millwall to se
raspiše, k'o da papa dolazi... o toj snagi govorim-o uticaju
btw. po mojoj nekoj logici, derbi kao tekma ne može biti veća od drugog derbija, kao tekme, ako su ekipe i fudbal koje one prezentuju slabiji, to je moja definicija derbi poretka u svijetu i toga se držim.
I Zvezda i Partizan su premali klubovi (gledano globalno, lokalno- prostor ex jugoslavije je za njih preuzak)da bi njihov derbi imao ikakva uticaja na svijet i svjetska dešavanja, na štampu itd.
Evo recimo ja živim u Sloveniji i nikad preko TVa ili novina (iako redovno gledam vijesti i svaki dan čitam novine) nisam vidio da se derbi spominje, spominju ga moji prijatelji, Srbi, pa tako i saznam kad je.
Srpske tekme gledam na PTCu.
Dok recimo El classico se spominje kao da je nova godina(zato a mene i nije top, medijski i marketinški prenapucan

), Super el clasico(Boca-River) isto tako ili još par derbija, npr za Old firm "svako" je čuo u Sloveniji (iako nije nogometna država) itd...
Zvezda-Partizan znaju zbog bivše nam države, al' se o njem puno ne govori.I ne mrze vas slovenci, ako će vam to biti izgovor.
Razumijem, da živite za te tekme, ta navijači ste Zvezde, pa je i očita subjektivnost i emotivna navezanost, al' evo recimo ja, ne živim za tu tekmu, volim/smatram boljom tekmom Glasgow-Celtic, Fener-Galatu itd.
Evo dva jednostavna pitanja, šta mislite da se napravi anketa u kojoj bi učestvovalo 6 milijardi ljudi i da označe najbolji derbi na planetu ko bi pobijedio?
a)neki drugi
b)Zvezda-Partizan
Drugo pitanje, da se opet organizuje anketa sa uzorkom(nema smisla reći uzorak,al' et') od 6 milijardi ljudi, bi li tekma Zvezda -Partizan bila medju top 5?
Eto, recite mi ovo i da završim debatu.
Do tada vam lijep pozdrav.