Najžešća rivalstva između nogometnih klubova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Arnelinho
Kontakt:

Re: Najžešća rivalstva između nogometnih klubova

Post Postao/la Arnelinho » 20 maj 2011, 19:27

Tribalian je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:uvijek se prica o boca-river al' vecina zaboravlja na jedan drugi PAKLENI derbi koji nije nista gori, naime derbi avellanede izmedju independientea i racinga!

[youtube][/youtube]
Brate taj sam zaboravio,izvinjavam se ovom gore za Boku i River sto sam pretupio,al kao ako je Zvezda i Partizan onda je zeljo i sarajevo :lol: :lol: :lol:

Sto se tice grcke scene necu da tupim ,bio sam sa Zvezdom po vecem delu Evrope,tako da ne mogu da raspravljam na forumu o prezvakanim pricama. Ovo Steve ne mislim na tebe nego na Arnelinha. Favorizovati Turke mislim... :roll:

Pa Dinamo Hajduk je veci derbi od nekih navedenih. Ovo u Skotskoj je cista verska netrpeljivost npr......
Sad poveži sve što sam ti podvuk'o i pokrij se ušima. :D
Kakva je u Dalamciji netrepeljivost?
O Bože hvala ti kaj purgeri smo mi. :twisted:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 maj 2011, 19:30

skevo2 je napisao/la:nisu klubovi ali ubjedivo hrvatska srbija
Dobra tekma, da, mada Srbi trebaju unaprijediti svoju igru, da bi bio derbi, ovako već znamo koji je rezultat, pa i nije zanimljivo.
Ovo govorim ozbiljno, realno Hrvati su daleko u fudbalu od svih ostalih. ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 maj 2011, 04:14

Arnelinho bez uvrede ,ali brate mnogo si stvari nalupao prozivolno,ubistvo policajca :roll: :roll: :?: :?:

Turski derbi bla bla bla :roll:
Nisi ti kontao nista,kazes da je Torcida najbolja grupa na ex yu prostoru,normalno da cu odmah poceti da mislim da nisi kompetentan za ovo sto pricamo,ja Torcidu postujem,al na tzv. malim utakmicama Delije imaju najveci broj navijaca,najbolje pesme,najbolje koreografije..... Moze da prica ko sta hoce,ko je stvarno realan i ko zna nesto o navijacima i navijanju zna koliko su Delije otisle ispred svih.

To za Ajax-Fejnord,slazem se ,zaboravio sam duel tih rivala. Jeste u pitanju veliki derbi.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 maj 2011, 12:54

Arnelinho je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Ne vredi ,ipak cu morati u diskusiju sa Anelinhom :mrgreen:

Ovo za Skotsku i Argentinu necu da polemisem,slazem se u vecem delu.
Ako pratis TIFO scenu znaces da je derbi Zvezda-Partizan uvrsten u 5 najboljih na svetu prema pisanju jednog britanskog casopisa,kao i sto je utakmica Dinamo-Zvezda uvrstena u jednu od 5 koje su menjale tok istorije.Druga stvar porediti bosanski derbi sa srpskim je smesno i pristrasno,iako sam simpatizer HZ-a u Bosni,znam odlicno sta pricam,Delije su grupa koja je 10 godina unazad otisla daleko od svih ostalih na ovim prostorima u svakom pogledu(koreografije,pesme,brojnost,tuce).Ne znam da li mozda znas koliko je ljudi nastradalo tokom meceva ova dva kluba sto na stadionu ,sto oko stadiona???

Za Solunski derbi nisam siguran da je veci od atinskog,jer sam prisustvovao ove godine atinskom derbiju i znam odlicno koliko je uavrela atmosfera I STA SE SVE TU DESAVALO,dok nisu zabranjena gostovanja u ovoj zemlji.

Millwall-West Ham,apsolutno sa navijacke strane najveci derbi engleske,tu se slazem.

Za Turke nemam komentar nisu dostojni ni da pisem o njima ovde, MENTALITA 0% :!:

I opet kazem nikad ne zaboravite Dinamo-Hajduk ;)
Osim kaze da je kojim slučajem Jugoslavija osvojila SP 1990 u Italiji promijenila bi tok historije, al' to su samo hipoteze.

Što se tiče turskog derbija, jarane, nadam se da si bar gled'o preko TVa njihove tekme, na tim tekmama bude toliko emocija k'o nigdje na svijetu, džabe da ti pričam, ako nisi nikad pogled'o, bar preko TVa. :roll:
Evo ,argumentima ću:
U poredjenu sa samoprozvanom velikom četvorkom Jugo fudbala oni su "Tito " za njih. Na svakoj tekmi Galate ili Fenera je uvijek pun stadion navijača, a neki dan gledah Partizan -Vojvodina, pa koji jad od navijača, koje smiješno navijanje, u nekim trenucima sam čuo i trenere kako viču.
Drugo, Galata i Fener je toliko popularnija tekma i toliko se više o njoj govori da je smiješno i porediti.
Treće, Galata i Fener ima ogroman broj simpatizera i navijača i van Turske i medju neturskim ljudima.
4.Stadion je veći, mislim da je Marakana približno ista stadionu Fenera, dok je Galatin daleko šiša. O JNA da ne pričam, smiješan stadion, mislim da max 35 k mjesta, nisam siguran da i toliko.
Peto, na žalost Delije i Grobari ,bar što se tiče tog derbija Zvezda -Partizan, nemaju pojma šta je navijanje, obično se ide na prepucavanje, na veličanje sebe ponižavanjem drugog, epilog je ,najzad, bio i ono ubistvo policajca ili šta mu je već uradio jedan navijač Zvezde, tako da je to neka prava slika tekme Zvezda -Partizan.
Nekadašnji derbi iz Jugo doba i jeste donekle medju top u Europi, al' ovaj danas nema veze sa navijanjem.
Ako mene pitaš jedini klub koji ima navijače da nečem vrijede u Jugoslaviji, danas to je Hajduk i njena Torcida.
Zvezda je naravno, najveći klub na prostorima Juge i daleko je ispred po uspjesima (radi LP), al' za derbi je potrebno dvoje, a to Partizan ne može biti(čitaj popratiti). Stanje je takvo, da ako u Europi spomeneš danas Partizan ili Zvezdu prva im je asocijacija košarka, druga već ubistva, niko neće spomenuti derbi tekme.Treća vjerovatno Džajić :D
I, nisam uporedio Sarajevo-Željo sa Partizan-Zvezda jer su ovi bos. klubovi dobri(odn. navijači), već jer su ovi drugi loši.

Solunski klubovi u samoj grčkoj imaju veći broj pristalica nego li Atinski, u svijetu i u drugim sportovima to je druga priča.

I da, još jedan derbi je za mene u top 10. Ajax-Fejnord ;)
Oj jbt sta naprica ti sve ovde,ispade da jedino ti znas sta je derbi,stvarno nemam volje da pricam o derbijima,odgledao sam ih nekoliko i uzivo i znam kakva je situacija,ali ti si ovde recimo veciti derbi sveo na nivo utakmice Spartak-Metalac,verovatno nemas pojma koliko postovanje taj derbi ima u svetu navijaca,ako ne verujes meni pogledaj na svetskim forumima gde se okupljaju navijaci,mnogo mnogo bolje kotira od sarajevskog derbija(koji je samo po Dnevnom Avazu u Top 10),ili hrvatskog derbija.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 21 maj 2011, 13:15

Devile ne seri sta sad ispade nas derbi ku.rcu nevalja ? :roll:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 21 maj 2011, 13:19

Millwall - West Ham

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2011, 13:45

Tribalian je napisao/la:Arnelinho bez uvrede ,ali brate mnogo si stvari nalupao prozivolno,ubistvo policajca :roll: :roll: :?: :?:

Nisi ti kontao nista,kazes da je Torcida najbolja grupa na ex yu prostoru,normalno da cu odmah poceti da mislim da nisi kompetentan za ovo sto pricamo,ja Torcidu postujem,al na tzv. malim utakmicama Delije imaju najveci broj navijaca,najbolje pesme,najbolje koreografije..... Moze da prica ko sta hoce,ko je stvarno realan i ko zna nesto o navijacima i navijanju zna koliko su Delije otisle ispred svih.

To za Ajax-Fejnord,slazem se ,zaboravio sam duel tih rivala. Jeste u pitanju veliki derbi.
Ne sjećam se šta je već bilo, davno je bilo, ti me podsjeti?
Ja sve govorim iz glave, ono što znam, bez guglanja. :D
Aj' budi frend pa me podsjeti kakva je bila frka oko policajca ,pa je onaj fasovo ćeliju? :lol:
Kažem, da je Hajduk u Beogrdu ili da je Zvezda iz Splita, eh to bi danas predstavljao derbi, jer su to dva kluba koja imaju dobre navijače, navijači Partizana (Grobari) nikako ne mogu pratiti trendove koje u Srbiji postavljaju Delije, btw. polovica Srbije navija za Zvezdu, pa i nije čudo to što imaju dosta navijača na "malim tekmama" ;)
ps. moliću sl. put bez uvrede, ako misliš da derbi Zvezda -Partizan zaslužuje naziv derbija svjetskih razmjera :o ,onda reci i zašto, argumentoavno, a nemoj ovde nikom govoriti da "lupa" ili mu pripisivati ostale epitete.

@Devil, tebe sam upratio na još par tema kako se pozivaš na tu tekmu SPartaka i Metalca, tako da nemoj, neću da komentarišem...nadji drugu foru, ova je otrcala.... ;)
Zvezda -Partizan je derbi, al' nije ranga Millwall-W'ham ili Lazio-Roma(al' ni ovaj nije velik kao ovaj prethodni) itd.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 maj 2011, 14:28

Arnelinho je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Arnelinho bez uvrede ,ali brate mnogo si stvari nalupao prozivolno,ubistvo policajca :roll: :roll: :?: :?:

Ne sjećam se šta je već bilo, davno je bilo, ti me podsjeti?
Ja sve govorim iz glave, ono što znam, bez guglanja. :D
Aj' budi frend pa me podsjeti kakva je bila frka oko policajca ,pa je onaj fasovo ćeliju? :lol:
Kažem, da je Hajduk u Beogrdu ili da je Zvezda iz Splita, eh to bi danas predstavljao derbi, jer su to dva kluba koja imaju dobre navijače, navijači Partizana (Grobari) nikako ne mogu pratiti trendove koje u Srbiji postavljaju Delije, btw. polovica Srbije navija za Zvezdu, pa i nije čudo to što imaju dosta navijača na "malim tekmama" ;)
ps. moliću sl. put bez uvrede, ako misliš da derbi Zvezda -Partizan zaslužuje naziv derbija svjetskih razmjera :o ,onda reci i zašto, argumentoavno, a nemoj ovde nikom govoriti da "lupa" ili mu pripisivati ostale epitete.

@Devil, tebe sam upratio na još par tema kako se pozivaš na tu tekmu SPartaka i Metalca, tako da nemoj, neću da komentarišem...nadji drugu foru, ova je otrcala.... ;)
Zvezda -Partizan je derbi, al' nije ranga Millwall-W'ham ili Lazio-Roma(al' ni ovaj nije velik kao ovaj prethodni) itd.
Dobio je celiju zbog toga sto je napao bakljom policajca pa ovi jedva docekali da prikazu divljastvo na stadionu i optuze ga za ubistvo,naravno kazna je morala biti smanjena tako da uskoro ocekujemo da Uros izadje,ali ne znam kakve veze to ima sa vecitim kada je to bilo na utakmici protiv Hajduka,a ako te vec zanima i ako hoces da se pozivas na to iako ne verujem da na to mislis,ubistvo policajca se dogodilo mislim 1999.godine na ulicama Beograda kada je poginuo u sukobima navijaca.

A drago mi je da me pratis to znaci da nesta vredim. :mrgreen:
Koju frazu hoces da koristim,mozda Javor-Jagodina,sta cu sam ga spustas na taj nivo,nisam tu kriv ni ja,ni Denny Dyer,ni Grobari ni Delije.
Samo F.K.S !! je napisao/la:Devile ne seri sta sad ispade nas derbi ku.rcu nevalja ? :roll:
Ja to rek'o. :?Ja nigde nisam spomenuo da taj derbi kurcu ne valja.Nego je li ti stvarno pokusavas da kazes da je sarajevski derbi u top10 gradskih sveta?

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 21 maj 2011, 14:56

Sarajevski derbi spada medju top 50 ,davno sam to citao na nekom stranom portalu koji se bavi tim statistikama nez koji bot moze napisati u top 10 :lol:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2011, 16:01

Devil je napisao/la:Dobio je celiju zbog toga sto je napao bakljom policajca pa ovi jedva docekali da prikazu divljastvo na stadionu i optuze ga za ubistvo,naravno kazna je morala biti smanjena tako da uskoro ocekujemo da Uros izadje,ali ne znam kakve veze to ima sa vecitim
Baca mrlju na navijače...no,nema veze...
Da ne dužim, men' je Zvezda draga, radi Pižona, al' otom potom. ;)
Devil je napisao/la:A drago mi je da me pratis to znaci da nesta vredim. :mrgreen:
Ja sam ti k'o BBC, uvijek u toku :lol:
Devil je napisao/la:Koju frazu hoces da koristim,mozda Javor-Jagodina,sta cu sam ga spustas na taj nivo,nisam tu kriv ni ja,ni Denny Dyer,ni Grobari ni Delije.
Niko ne kaže da taj derbi ne vrijedi, al' ne mo'š ga svrstat u top 5 , budi objektivan ,pa reci da li zaslužuje po kvalitetu nogometa u top 5? Uz popratno navijanje na tribinama. ;)

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 21 maj 2011, 19:09

Moje subjektivno misljenje da je Torcida najbolja navijacka grupa u ex-yugi,ali svi znamo da oni napune svoju tribinu samo protiv dinama,ili eventualno kada Evropu igraju.Sto se tice konstantnosti tj.broja navijaca i navijanja na svim utakmicama sezone na prvom mjestu Delije pa 5 praznih mjesta pa onda Grobari,Torcida,TM,HZ i sl.
;)
A sto se tice najvece mrznje,sukoba,incidenata,netrepeljivosti u gradskim derbijima svakako su tu Milwall-West Ham.
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 maj 2011, 19:10

Arnelinho legendo,tema je rivalstvo lepo ti je moj kolega objasnio.....Ti brate mesas snagu (trenutnu ) ekipe sa rivalstvom,Zvezda -Partizan je kod nas "ono zbog cega se zivi ,zbog cega se umire".Izvini ako sam te uvredio,nisam takav lik ,nisam imao nameru.Necu vise da koristim takve potstapalice.

A ti SAMO FKS idi tamo trebi macku buve :mrgreen: i ne mesaj se kad matori ljudi razgovaraju :lol: :lol: :lol:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 maj 2011, 19:18

Arnelinho je napisao/la:
Devil je napisao/la:Dobio je celiju zbog toga sto je napao bakljom policajca pa ovi jedva docekali da prikazu divljastvo na stadionu i optuze ga za ubistvo,naravno kazna je morala biti smanjena tako da uskoro ocekujemo da Uros izadje,ali ne znam kakve veze to ima sa vecitim
Devil je napisao/la:A drago mi je da me pratis to znaci da nesta vredim. :mrgreen:
Devil je napisao/la:Koju frazu hoces da koristim,mozda Javor-Jagodina,sta cu sam ga spustas na taj nivo,nisam tu kriv ni ja,ni Denny Dyer,ni Grobari ni Delije.
Niko ne kaže da taj derbi ne vrijedi, al' ne mo'š ga svrstat u top 5 , budi objektivan ,pa reci da li zaslužuje po kvalitetu nogometa u top 5? Uz popratno navijanje na tribinama. ;)
A ko spominje fudbalski kvalitet derbija Zvezda-Partizan? :?
Realno gledajuci fudbal je poslednjih par godina pao u ovome mecu,ali dolazak Robija je i to poceo da menja,pa smo mogli da vidimo odlican fudbal,pogotovo prvo poluvreme kupa na JNA gde je to mozda bilo i najbolje poluvreme u jednom vecitom pa sigurno u zadnjih 15-ak godina.Licno i meni je to cetvrti derbi sveta sto bi rekli stari ljudi suveli i mogao si mnogo puta kod mene da vidis da stavljam to pod navodnike jer ipak ima mnogo zescih i kvalitetnih derbija,ali eto ako nista lepo je da ceo svet vidi da su ga ljudi stavili na to mesto,a kriterij nama i nije bitan. :)

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 21 maj 2011, 19:20

Arnelinho je napisao/la:
Care moj da se rivalstva broje po kvaliteti tekmi,onda bi bilo REAL M.-BARCA,L'POOL-MAN UTD,MILAN-INTER,itd...
Ne znam je li neko spomenuo Lech Poznan-Legia...tu bude svasta... :)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2011, 19:37

Tribalian je napisao/la:Arnelinho legendo,tema je rivalstvo lepo ti je moj kolega objasnio.....Ti brate mesas snagu (trenutnu ) ekipe sa rivalstvom,Zvezda -Partizan je kod nas "ono zbog cega se zivi ,zbog cega se umire".Izvini ako sam te uvredio,nisam takav lik ,nisam imao nameru.Necu vise da koristim takve potstapalice.

A ti SAMO FKS idi tamo trebi macku buve :mrgreen: i ne mesaj se kad matori ljudi razgovaraju :lol: :lol: :lol:
Ok je, ne brini :D
Jok ne miješam rivalstvo i snagu, al' se (sad tek vidim)nismo razumjeli. ;)
Zvezda-Partizan je derbi, al' u svijetu (od Australije do Amerike) to predstavlja "lokalni derbi",jer npr. jedan Škot nema pojma kad se dogadja, u novinama ništa ne piše(nj novinama), dok recimo kad je tekma Wham -Millwall to se raspiše, k'o da papa dolazi... o toj snagi govorim-o uticaju ;)

btw. po mojoj nekoj logici, derbi kao tekma ne može biti veća od drugog derbija, kao tekme, ako su ekipe i fudbal koje one prezentuju slabiji, to je moja definicija derbi poretka u svijetu i toga se držim.

I Zvezda i Partizan su premali klubovi (gledano globalno, lokalno- prostor ex jugoslavije je za njih preuzak)da bi njihov derbi imao ikakva uticaja na svijet i svjetska dešavanja, na štampu itd.

Evo recimo ja živim u Sloveniji i nikad preko TVa ili novina (iako redovno gledam vijesti i svaki dan čitam novine) nisam vidio da se derbi spominje, spominju ga moji prijatelji, Srbi, pa tako i saznam kad je.

Srpske tekme gledam na PTCu.

Dok recimo El classico se spominje kao da je nova godina(zato a mene i nije top, medijski i marketinški prenapucan ;) ), Super el clasico(Boca-River) isto tako ili još par derbija, npr za Old firm "svako" je čuo u Sloveniji (iako nije nogometna država) itd...

Zvezda-Partizan znaju zbog bivše nam države, al' se o njem puno ne govori.I ne mrze vas slovenci, ako će vam to biti izgovor. :lol:

Razumijem, da živite za te tekme, ta navijači ste Zvezde, pa je i očita subjektivnost i emotivna navezanost, al' evo recimo ja, ne živim za tu tekmu, volim/smatram boljom tekmom Glasgow-Celtic, Fener-Galatu itd.

Evo dva jednostavna pitanja, šta mislite da se napravi anketa u kojoj bi učestvovalo 6 milijardi ljudi i da označe najbolji derbi na planetu ko bi pobijedio?
a)neki drugi
b)Zvezda-Partizan

Drugo pitanje, da se opet organizuje anketa sa uzorkom(nema smisla reći uzorak,al' et') od 6 milijardi ljudi, bi li tekma Zvezda -Partizan bila medju top 5?

Eto, recite mi ovo i da završim debatu. :D

Do tada vam lijep pozdrav.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 maj 2011, 19:45

Mislim da je ovo dovoljno.
http://z6.invisionfree.com/UltrasTifosi ... 4826&st=11

Samo mi nemoj reci da su ovo sve nakucali srpski navijaci registrovani na ovome forumu. :roll:
Po ovome je najjaci ali ja to necu da prikazem,nego hocu da demantujem cinjenicu da je veciti derbi mali i da se slabo culo za njega. ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2011, 19:46

Arsenalisation je napisao/la:Care moj da se rivalstva broje po kvaliteti tekmi,onda bi bilo REAL M.-BARCA,L'POOL-MAN UTD,MILAN-INTER,itd...
Navijanje je popratni učinak...
Da bi tekma ,derbi tekma, brojala se u sami vrh (vrh podrazumijeva 5-6 najjači tekmi na svijetu) mora da bude dobra predstava, da ima historijsku podlogu, da ima "ime"(čitaj renome) i dušu i da ima kvalitet koji opravdava epitet najvećih derbi tekmi na svijetu....ni navijači Olimpije i Maribora se ne vole, bude uvijek izgreda i tuče, uvijek pripremaju fine navijačke predstave (bar za me, pogotovo vijole) pa nije ni top 5000 svjetskih derbija, jer jednostavno fudbal, tj. predstava na terenu ne prati predstavu na tribinama. ;)

Sve mora biti sukladno ,moj sation... :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2011, 19:52

Devil je napisao/la:Mislim da je ovo dovoljno.
http://z6.invisionfree.com/UltrasTifosi ... 4826&st=11

Samo mi nemoj reci da su ovo sve nakucali srpski navijaci registrovani na ovome forumu. :roll:
Po ovome je najjaci ali ja to necu da prikazem,nego hocu da demantujem cinjenicu da je veciti derbi mali i da se slabo culo za njega. ;)
De mi prvo reci razumiješ se u statistiku?

Ne želim da te ubijedjujem, al' imamo očito dva različita stava i dvije različite percepcije derbija i tu dolazi do konflikta, nije problem mi ispoštovati tvoj stav,tvoj je i ja ga poštujem.

Za mene je to velika tekma, velika za srpsko stanovništvo, al' nikako u svjetskim razmjerama, jer taj derbi igraju igrači čija je ukupna vrijednost -vrijednost jedne prosječne europske nogometne zvijezde.

Ti ,opet, misliš da je to tekma svjetskih razmjera, tekma vrijedna svakog strahopoštoavnja, sa najboljim navijanjem ili bar medju najboljim ...to je tvoje mišljenje i za mene je ok, prihvatam i poštujem.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 maj 2011, 20:02

Sta sada nije uredu
Mislio si da se gleda kvalitet,ja sam rekao da nije tako.
Rekao si da nije poznat u svetu,ja dam link i opet to nije to.

Nije meni problem sto vi mislite da taj derbi nije nesta,nema problema meni to nista znaci.Pravo da ti kazem mene bas boli briga da li ce Veciti derbi biti 1. 5. 100. ili 1000. na svetu,dve utakmice godisnje ne cine ligu,dva tima ne cine kvalitet lige i zbog 2 kluba liga nece propasti ili dici kvalitet.Meni je bitno da JSL iz dana u dan napreduje kao i do sada,bitno mi je da u buducnosti imamo kvalitetnih klubova,da se smanji korupcija u fudbalu da se urade zakoni,da se izgradi infrastruktura i poveca standard ovih manjih timova,da klubovi bar malo pocnu da prate Zvezdu po pitanju posete,a za derbi vec sam napisao koliko me je briga,jeste malo veca tenzija ali to je jedna u nizu 30 utakmica u sezoni.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 maj 2011, 20:33

Devil je napisao/la:Sta sada nije uredu
Mislio si da se gleda kvalitet,ja sam rekao da nije tako.
Rekao si da nije poznat u svetu,ja dam link i opet to nije to.

Nije meni problem sto vi mislite da taj derbi nije nesta,nema problema meni to nista znaci.Pravo da ti kazem mene bas boli briga da li ce Veciti derbi biti 1. 5. 100. ili 1000. na svetu,dve utakmice godisnje ne cine ligu,dva tima ne cine kvalitet lige i zbog 2 kluba liga nece propasti ili dici kvalitet.Meni je bitno da JSL iz dana u dan napreduje kao i do sada,bitno mi je da u buducnosti imamo kvalitetnih klubova,da se smanji korupcija u fudbalu da se urade zakoni,da se izgradi infrastruktura i poveca standard ovih manjih timova,da klubovi bar malo pocnu da prate Zvezdu po pitanju posete,a za derbi vec sam napisao koliko me je briga,jeste malo veca tenzija ali to je jedna u nizu 30 utakmica u sezoni.
Aj, sad:
1. Kolika je vjerovatnoća da će na onaj forum o sportu doći neko ko ne'a blage sa sportom?
Reprezentativni uzorak se ogleda u tome,oba ekstrema moraju biti uključena.Najveća derbi tekma podrazumijeva i izvansportski uticaj dogadjaja.
2.Koliki je broj anketiranih? 1000 i nešto
3.Koliko superiorno je tekma Zvezda-Partizan osvojila prvo mjesto? Daleko ispred drugih
Zanimljiv je i podatak da je na drugom mjestu DInamo-Hajduk :D
4. Zanimljivo je da Boca-River imaju samo 4 i kusur % glasova,el clasico 1,4% a Inter -Milan oko 1%
5.Zanimljivo je da je postavljač ankete (a ko je on?) broj'o tekme kao što su:
Ruch Chorzow - Gornik Zabrze
Ujpest - Ferencvaros
Austria Vienna - Rapid Vienna
Spartak Trnava - Slovan Bratislava
Al Ahly - Zamalek
Sarajevo-Zeljeznicar (eto i nas :mrgreen: ) u konkurente za najveći derbi na svijetu
6.Zanimljivo mi se čini isto da su ama baš svi konkurenti dobili bar 1 glas, jel' to organizator dodjeljuje 1 glas za početak ili? :lol:

Eto, to je onako od oka i na prvu što sam primijetio ;)

btw. ja sam i dalje pri stavu da je potreban kvalitet kako na terenu tako i na tribinama da se neki derbi proglasi najboljim derbijem na svijetu. ;)

I nema durenja, š'a se odma' ljutiš :D

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.