Neznam za link, bilo je u medijima da se ova liga i ligavRS smanjuje na 14 jer nema efekta smanjivati PLBIH a ove dvije da ostanu globalne, a za dalje vjerovatno smanjenje na 12 i na kraju jedinstvena 1. liga.ArtemisFowl je napisao/la: ↑24 mar 2025, 20:26Možeš zalijepiti link?Jurica95 je napisao/la: ↑24 mar 2025, 09:46Ima na stranici NS/FS FBiHArtemisFowl je napisao/la: ↑23 mar 2025, 20:26Otkud to da se 1. Liga FBiH smanjuje na 14? Ima li ko tu odluku?
Prva Liga FBiH 2024/25
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva Liga FBiH 2024/25
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Hvala puno. Nisam nešto pratio ovu ligu ove sezone. Kako sam skontao od 11. pa niže ispadaju svi, dok će 10. mjesto igrati playoff s 3 pobjednika Druge lige jer Druga liga FBiH Sjever nema nijedan klub koji zadovoljava uslove.DamirT je napisao/la: ↑01 apr 2025, 12:14https://www.nsfbih.ba/vijesti/13455/sku ... -lige-fbih
Evo link.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Tesko. Kod drugih liga igra se baraž. Od 4 prvaka 2 ce ulaziti. Prije je da ce jedan par biti odigran, a jedna ekipa ce na osnovu izvlačenja imati srecu i bez baraza otici u Prvu ligu jer njihov Superbike ne ispunjava uslove (ako je takva situacija u Sjeveru). Mada ni to tvoje nije iskljuceno, kod nas ekipe koje trebaju ispasti lobiraju i rade sve i svasta da ostanu. Znam da u Drugoj ligi Centar godinama ekipa iz Gorazda mislim Prača bude prvak kantona, i ne udje jer ih ekipa iz DLC koja ispada zakiti i oni odustanu. Sve u svemu, bice veselo i zanimljivo to ispratiti.ArtemisFowl je napisao/la: ↑01 apr 2025, 14:49Hvala puno. Nisam nešto pratio ovu ligu ove sezone. Kako sam skontao od 11. pa niže ispadaju svi, dok će 10. mjesto igrati playoff s 3 pobjednika Druge lige jer Druga liga FBiH Sjever nema nijedan klub koji zadovoljava uslove.DamirT je napisao/la: ↑01 apr 2025, 12:14https://www.nsfbih.ba/vijesti/13455/sku ... -lige-fbih
Evo link.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Čitao sam propozicije. U slučaju da jedna od drugih liga ne može dati svog predstavnika, popunjava se mjesto sa najbolje plasiranim od ovih što su inicijalno u zoni ispadanja. Tako da bi to bilo 10. mjesto u ligi (ako ispadaju 4 federalna premierligaša) ili 11. mjesto (ukoliko ispadnu 3)HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑01 apr 2025, 16:01Tesko. Kod drugih liga igra se baraž. Od 4 prvaka 2 ce ulaziti. Prije je da ce jedan par biti odigran, a jedna ekipa ce na osnovu izvlačenja imati srecu i bez baraza otici u Prvu ligu jer njihov Superbike ne ispunjava uslove (ako je takva situacija u Sjeveru). Mada ni to tvoje nije iskljuceno, kod nas ekipe koje trebaju ispasti lobiraju i rade sve i svasta da ostanu. Znam da u Drugoj ligi Centar godinama ekipa iz Gorazda mislim Prača bude prvak kantona, i ne udje jer ih ekipa iz DLC koja ispada zakiti i oni odustanu. Sve u svemu, bice veselo i zanimljivo to ispratiti.ArtemisFowl je napisao/la: ↑01 apr 2025, 14:49Hvala puno. Nisam nešto pratio ovu ligu ove sezone. Kako sam skontao od 11. pa niže ispadaju svi, dok će 10. mjesto igrati playoff s 3 pobjednika Druge lige jer Druga liga FBiH Sjever nema nijedan klub koji zadovoljava uslove.DamirT je napisao/la: ↑01 apr 2025, 12:14https://www.nsfbih.ba/vijesti/13455/sku ... -lige-fbih
Evo link.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Bas ni jedna ekipa nema omladinske selekcije. To je jedan od uslova, a sto se tice stadiona i terena uvijek izganjaju i dobiju licencu. Sjecamo se Slavena, dobio licencu i rok od par sezone da napravi tribinu.. ima takvih primjera dosta.ArtemisFowl je napisao/la: ↑02 apr 2025, 07:04Čitao sam propozicije. U slučaju da jedna od drugih liga ne može dati svog predstavnika, popunjava se mjesto sa najbolje plasiranim od ovih što su inicijalno u zoni ispadanja. Tako da bi to bilo 10. mjesto u ligi (ako ispadaju 4 federalna premierligaša) ili 11. mjesto (ukoliko ispadnu 3)HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑01 apr 2025, 16:01Tesko. Kod drugih liga igra se baraž. Od 4 prvaka 2 ce ulaziti. Prije je da ce jedan par biti odigran, a jedna ekipa ce na osnovu izvlačenja imati srecu i bez baraza otici u Prvu ligu jer njihov Superbike ne ispunjava uslove (ako je takva situacija u Sjeveru). Mada ni to tvoje nije iskljuceno, kod nas ekipe koje trebaju ispasti lobiraju i rade sve i svasta da ostanu. Znam da u Drugoj ligi Centar godinama ekipa iz Gorazda mislim Prača bude prvak kantona, i ne udje jer ih ekipa iz DLC koja ispada zakiti i oni odustanu. Sve u svemu, bice veselo i zanimljivo to ispratiti.ArtemisFowl je napisao/la: ↑01 apr 2025, 14:49
Hvala puno. Nisam nešto pratio ovu ligu ove sezone. Kako sam skontao od 11. pa niže ispadaju svi, dok će 10. mjesto igrati playoff s 3 pobjednika Druge lige jer Druga liga FBiH Sjever nema nijedan klub koji zadovoljava uslove.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Nema niko omladince. U zadnje dvije sezone su išli dalje Radnički Lukavac i Gornji Rahić koji nisu bili ni blizu prvog mjesta. Nema niko finansija za prvu federalnu, mnogima je i druga liga preskupa.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑02 apr 2025, 10:58Bas ni jedna ekipa nema omladinske selekcije. To je jedan od uslova, a sto se tice stadiona i terena uvijek izganjaju i dobiju licencu. Sjecamo se Slavena, dobio licencu i rok od par sezone da napravi tribinu.. ima takvih primjera dosta.
-
- Kontakt:
Prva federalna ti dodje nasim klubovima nesto kao liga prvaka sto se tice finansija. Gdje ces bolan iz nekog sela uci u tu ligu i jedne sedmice gostovati u Bihacu a za 15 dana U Gabeli. Pa tu treba love i love.ArtemisFowl je napisao/la: ↑02 apr 2025, 11:19Nema niko omladince. U zadnje dvije sezone su išli dalje Radnički Lukavac i Gornji Rahić koji nisu bili ni blizu prvog mjesta. Nema niko finansija za prvu federalnu, mnogima je i druga liga preskupa.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑02 apr 2025, 10:58Bas ni jedna ekipa nema omladinske selekcije. To je jedan od uslova, a sto se tice stadiona i terena uvijek izganjaju i dobiju licencu. Sjecamo se Slavena, dobio licencu i rok od par sezone da napravi tribinu.. ima takvih primjera dosta.
Jedino rjesenje je ujedinjavanje prve federalne i prve lige RS gdje bi se napravila druga liga BiH koja bi bila profesionalna i dovidjenja. Ovo vise nema smisla ovako igrati i pogoduje samo mesetarima u klubovima koji prodaju tekme a kvaliteta nema Ni na vidiku.
-
- Kontakt:
Pa zamisli samo koliko Jedinstvo prodje kilometara za jednu sezonu. Nama je svako gostovanje predaleko. Nema smisla nikako, ali ne misli niko o tome.napapijri1987 je napisao/la: ↑02 apr 2025, 21:02Prva federalna ti dodje nasim klubovima nesto kao liga prvaka sto se tice finansija. Gdje ces bolan iz nekog sela uci u tu ligu i jedne sedmice gostovati u Bihacu a za 15 dana U Gabeli. Pa tu treba love i love.ArtemisFowl je napisao/la: ↑02 apr 2025, 11:19Nema niko omladince. U zadnje dvije sezone su išli dalje Radnički Lukavac i Gornji Rahić koji nisu bili ni blizu prvog mjesta. Nema niko finansija za prvu federalnu, mnogima je i druga liga preskupa.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑02 apr 2025, 10:58Bas ni jedna ekipa nema omladinske selekcije. To je jedan od uslova, a sto se tice stadiona i terena uvijek izganjaju i dobiju licencu. Sjecamo se Slavena, dobio licencu i rok od par sezone da napravi tribinu.. ima takvih primjera dosta.
Jedino rjesenje je ujedinjavanje prve federalne i prve lige RS gdje bi se napravila druga liga BiH koja bi bila profesionalna i dovidjenja. Ovo vise nema smisla ovako igrati i pogoduje samo mesetarima u klubovima koji prodaju tekme a kvaliteta nema Ni na vidiku.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
I kad se ujedine te lige, opet će ispod nje biti prva federalna gdje će biti slična situacija kao i sad. Kad bi se sada formirala zajednička druga liga, pola tih drugoligaša iz federacije bi bili klubovi koji trenutno igraju premier ligu.napapijri1987 je napisao/la: ↑02 apr 2025, 21:02Prva federalna ti dodje nasim klubovima nesto kao liga prvaka sto se tice finansija. Gdje ces bolan iz nekog sela uci u tu ligu i jedne sedmice gostovati u Bihacu a za 15 dana U Gabeli. Pa tu treba love i love.ArtemisFowl je napisao/la: ↑02 apr 2025, 11:19Nema niko omladince. U zadnje dvije sezone su išli dalje Radnički Lukavac i Gornji Rahić koji nisu bili ni blizu prvog mjesta. Nema niko finansija za prvu federalnu, mnogima je i druga liga preskupa.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑02 apr 2025, 10:58Bas ni jedna ekipa nema omladinske selekcije. To je jedan od uslova, a sto se tice stadiona i terena uvijek izganjaju i dobiju licencu. Sjecamo se Slavena, dobio licencu i rok od par sezone da napravi tribinu.. ima takvih primjera dosta.
- ASD
- Kontakt:
Odlična kontra Stupčanice. Pamtim vrijeme prije 10-15 godina kada premijerligaške ekipe nisu znale istrčati kontru.
Stupčanica je skoro sigurno prvak, promociju joj može ugroziti jedino baraž. Ako se desi da uđu u elitu, može li njihov "Danac" proći licenciranje. Nadam se da može.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Teško. Jedino da naprave pravu tribinu od 3000 mjesta gdje je sada montažna.
Mada ako onaj u Doboju može, možda može i njihov
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Ako ga ne zeznu, nego lijepo sređuju dalje, Danac je vala jedan od pismenijih stadiona ove veličine u državi. Odlazak u drugi grad bi za Olovo bio možda najgori, jer prema Pravilniku to mora biti kanton u kojem su registrovani, tako da je njima najbliža varijanta upravo Doboj Kakanj recimo (ili Zenica, pretpostavljam). Ali, nije to to kad već dovode PLBiH u Olovo i vjerujem da će se zato potruditi da se tamo i igra.
Ako se ne varam, natkrivena centralna tribina ima 700 mjesta. Montažna tribina na kontra strani ima 1000 mjesta. Pretpostavljam da će ideja biti da se napravi montažna tribina i iza gola, gdje mogu ići i na do 500 mjesta, ali ne više od toga, ili da se pojača postojeća montažna. Inače, iznimno glupo pravilo o 3000 mjesta, jer je recimo ovaj stadion u Olovu sa 1700 pismen i sasvim ok. Nisam ni siguran da li to zapravo svi ispune. Recimo u Konjicu glavna tribina ima 2.100 mjesta. Krupa nije imala ni 2.000 stolica. Ni u Gabeli nema više od 2.500 stolica. Dakle, može se to izmajmunisati očito.
Inače, gledam ove uslove, pola stadiona u PLBiH odstupa po masu uslova koji su propisani. Kaže 5 invalidskih mjesta na 1000 kapaciteta. Živo me zanima gdje su ta mjesta na pojedinim stadionima (a ne smiju biti na stazi oko terena). Da ne pričam o toaletima za invalide ili o VIP loži sa 30 natkrivenih mjesta
Ako se ne varam, natkrivena centralna tribina ima 700 mjesta. Montažna tribina na kontra strani ima 1000 mjesta. Pretpostavljam da će ideja biti da se napravi montažna tribina i iza gola, gdje mogu ići i na do 500 mjesta, ali ne više od toga, ili da se pojača postojeća montažna. Inače, iznimno glupo pravilo o 3000 mjesta, jer je recimo ovaj stadion u Olovu sa 1700 pismen i sasvim ok. Nisam ni siguran da li to zapravo svi ispune. Recimo u Konjicu glavna tribina ima 2.100 mjesta. Krupa nije imala ni 2.000 stolica. Ni u Gabeli nema više od 2.500 stolica. Dakle, može se to izmajmunisati očito.
Inače, gledam ove uslove, pola stadiona u PLBiH odstupa po masu uslova koji su propisani. Kaže 5 invalidskih mjesta na 1000 kapaciteta. Živo me zanima gdje su ta mjesta na pojedinim stadionima (a ne smiju biti na stazi oko terena). Da ne pričam o toaletima za invalide ili o VIP loži sa 30 natkrivenih mjesta

Vrh tabele Olovljani su zabetonirali i tu nema dileme.Poslije prvog kola na temi Tuzle napisao sam da se svi ostali bore za opstanak, naravno osim Radničkog koji je svoje brige prebrinio. Sad se to malo izkristaliziralo, Budućnost, Bratstvo i Tošk vrlo su blizu da razmišljaju o sledećoj sezoni. T. City u subotu može se pobjedom pridružiti gore navedenim a u slučaju poraza napraviće ogroman korak ka drugoj ligi fed. Jedinstvo već godinama u drugom dijelu pravi podvig na nevjerovatan način produžava svoj ligaški status. Zvijezda radi nešto slično, ove godine nešto kod njih ne štima kao što ni čeliku ne cvjetaju ruže. Ni Gradina, Duvno,Goražde a pogotovu Čelik nemogu mirno spavati. Pored Radničkog, Rahića i već otpisanog SimBaua putnika u niži rang treba tražiti u imenima Radnika, zvijezde, T, Citija moždai Čelika. U svakom slučaju april će ispiručiti još najmanja dva kandidata uz otpisane Bau i Radnički. Sretno svima.
Čelik je u baš lošoj situaciji, em bodovno em je ekipa najgora od ovih što se bore za opstanak i trener nikakav... Ne znam kako su uspjeli da budu slabiji nego prvi dio sezone. Oni imaju max tri igrača koja su nivo federalke.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Bezveze vam je ta prica oko Jedinstva, ispada da smo jedino mi namjestali utakmice, a svi ostali preposteni.Beledija je napisao/la: ↑10 apr 2025, 11:46Vrh tabele Olovljani su zabetonirali i tu nema dileme.Poslije prvog kola na temi Tuzle napisao sam da se svi ostali bore za opstanak, naravno osim Radničkog koji je svoje brige prebrinio. Sad se to malo izkristaliziralo, Budućnost, Bratstvo i Tošk vrlo su blizu da razmišljaju o sledećoj sezoni. T. City u subotu može se pobjedom pridružiti gore navedenim a u slučaju poraza napraviće ogroman korak ka drugoj ligi fed. Jedinstvo već godinama u drugom dijelu pravi podvig na nevjerovatan način produžava svoj ligaški status. Zvijezda radi nešto slično, ove godine nešto kod njih ne štima kao što ni čeliku ne cvjetaju ruže. Ni Gradina, Duvno,Goražde a pogotovu Čelik nemogu mirno spavati. Pored Radničkog, Rahića i već otpisanog SimBaua putnika u niži rang treba tražiti u imenima Radnika, zvijezde, T, Citija moždai Čelika. U svakom slučaju april će ispiručiti još najmanja dva kandidata uz otpisane Bau i Radnički. Sretno svima.

Ove godine Jedinstvo se pocelo buditi, imamo najboljeg trenera u ligi koji je sa Gorazdem isto radio stasan posao. Ko prati ovu ligu duze vremena moze to odmah vidjeti.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Ni pomislio nisam da Jedinstvo radi nešto protivzakonito.To što puno bolje i produktivnije igra na proljeće je činjenica. O poštenju našeg fudbala u koje spada i suđenje odavno sam prestao razmišljati.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑10 apr 2025, 12:30Bezveze vam je ta prica oko Jedinstva, ispada da smo jedino mi namjestali utakmice, a svi ostali preposteni.Beledija je napisao/la: ↑10 apr 2025, 11:46Vrh tabele Olovljani su zabetonirali i tu nema dileme.Poslije prvog kola na temi Tuzle napisao sam da se svi ostali bore za opstanak, naravno osim Radničkog koji je svoje brige prebrinio. Sad se to malo izkristaliziralo, Budućnost, Bratstvo i Tošk vrlo su blizu da razmišljaju o sledećoj sezoni. T. City u subotu može se pobjedom pridružiti gore navedenim a u slučaju poraza napraviće ogroman korak ka drugoj ligi fed. Jedinstvo već godinama u drugom dijelu pravi podvig na nevjerovatan način produžava svoj ligaški status. Zvijezda radi nešto slično, ove godine nešto kod njih ne štima kao što ni čeliku ne cvjetaju ruže. Ni Gradina, Duvno,Goražde a pogotovu Čelik nemogu mirno spavati. Pored Radničkog, Rahića i već otpisanog SimBaua putnika u niži rang treba tražiti u imenima Radnika, zvijezde, T, Citija moždai Čelika. U svakom slučaju april će ispiručiti još najmanja dva kandidata uz otpisane Bau i Radnički. Sretno svima.![]()
Ove godine Jedinstvo se pocelo buditi, imamo najboljeg trenera u ligi koji je sa Gorazdem isto radio stasan posao. Ko prati ovu ligu duze vremena moze to odmah vidjeti.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Vi iz Bihaca ne treba da se ljutite kada napisemo nesto u vezi vaseg opstanka. Niko nije rekao da su ostali posteni, da je med i mlijeko.. ali je cinjenica da Jedinstvo posljednjih 7-8 sezona opstaje na nacin da prvu polusezonu zavrsavaju na dnu tabele sa nekih 10 - 15 bodova, i onda u drugom dijelu postajete poput Barcelone, nižu se pobjede.. stadion pod Boricima postaje neosvojiva tvrdjava...malo realnosti nije na odmet. Vas problem je sto vi palite kasno i sve vam ide 5 do 12. U prvom dijelu maltene gasenje i raspad.. I onda kad se vidi da je vrag odnio šalu dizete se na noge.. na raznorazne nacine, ali ipak opstanak se izbori. Svake sezone ista prica.
Ma realno reputacija nam je ocajna, sve razumijem, sami smo mi krivi za to. Steta je sto neke sezone kad se momci bacaju na glavu da bi osigurali opstanak bez kupovine onda isto budu oznacene kao neka kradja, namjestanje itd. Ovo sada igramo cisto, nema namjestanja, top prelazni rok + su zadrzali Adzema koji je mozda najbolji trener lige. Meni nije problem reci kad igramo neregularno ( ove sezone kad god smo imali sudjenje domacinsko napisao sam ) mene prvog bude sramota kad se namjesta i krade. Treba reci i da nas na 90% gostovanja kolju, jucer u Travniku blago domacinsko sudjenje, Jedinstvo vjerovatno zakinuto za penal. U Gorazdu nas unistio sudija.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑10 apr 2025, 16:35Vi iz Bihaca ne treba da se ljutite kada napisemo nesto u vezi vaseg opstanka. Niko nije rekao da su ostali posteni, da je med i mlijeko.. ali je cinjenica da Jedinstvo posljednjih 7-8 sezona opstaje na nacin da prvu polusezonu zavrsavaju na dnu tabele sa nekih 10 - 15 bodova, i onda u drugom dijelu postajete poput Barcelone, nižu se pobjede.. stadion pod Boricima postaje neosvojiva tvrdjava...malo realnosti nije na odmet. Vas problem je sto vi palite kasno i sve vam ide 5 do 12. U prvom dijelu malte ne gasenje i raspad.. I onda kad se vidi da je vrag odnio šalu dizete se na noge.. na raznorazne nacine, ali ipak opstanak se izbori. Svake sezone ista prica.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.