Stadioni u Ex-yu drzavama

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

tuborg-green
Kontakt:

Re: Najbolji stadioni u bivsoj SFRJ

Post Postao/la tuborg-green » 24 sep 2009, 00:54

area052 je napisao/la:
tuborg-green je napisao/la: hej nisi ba ti srbin ti si bosanac, baš neki dan gledam žena srpkinja pjeva pjesmu "čudna jada od mostara grada" i druge bosanske pjesme, pitaju je ovi kako ti znaš te pjeme, a ona kaže kako ne bi znala kad mi je muž bosanac, a muž je je ustvari bosanski srbin, a svaka budala više zna da vas srbijanci smatraju bosnacima, pa tek onda srbina, i ti meni sad došo pričati da je bg čist, uređen ko da si ti jedini bio tamo, svaki dalabu zna da je prljav, i ako ti je on civilizovan nemam riječi, stoka se okupi lomi sve i svašta, toliko o civilizaciji
Pa to ti možda u svom selu zamišljaš da nas tamo neko naziva bosancima ili da nas ne gotivi ili da je BG prljav, ali jbg, 25% BG vuče korijenje iz Bosne pa je ta veza ipak malo jača i iskrenija, imaš čitava naselja sa naseljenicima iz ovih krajeva... NBG, Batajnica, Višnjica, dio Zemuna, Železnik... možda u nekom drugom životu jarane i odsanjaš svoje snove i odstraniš komplekse... :lol: dođi u BG pa vidi i njega i stadione, znam da ćeš biti izgubljen... s tim da je beogradska stoka poznata, jeste, opet se pitam da nisi dobio stolicu u glavu na onoj utakmici. :mrgreen:
Pa to ti možda u svom selu zamišljaš fkt da se zapitam je li s tobom sve udure

pa i sarajevo čini 25% sanđaklija, i ja njih smatram srbijancima, pa tek onda bošnjacima, isto ko ini vas, drugo je što vi seljaci i s jedne i s druge strane na sve načine pokušavate da dođete u grad tj. bg i sa, to je već druga priča
ČUVA BOG ŽELJU SVOG

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 24 sep 2009, 00:56

Ne vrijedi ulaziti u ovakve rasprave.Lakse ce njemu u supak neg u glavu.Osim toga ne znam sta radi ovdje pored toliko Beogradskih foruma ;)
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Република Српска
Kontakt:

Post Postao/la Република Српска » 24 sep 2009, 01:03

najljepsi, najbolji, stadion sa najvise uspjeha, stadion najveceg tima u SFRJ, najveci stadion ...dakle, najbolji stadion u SFRJ po svim kriterijumima je MARAKANA.
? & ?, & $ " ЊЕЕЕЕЕЕ, ЗА ЊУ " СЕ, " &, & & ? ? ?

tuborg-green
Kontakt:

Post Postao/la tuborg-green » 24 sep 2009, 01:04

odoh spavati sa još jednim potučenim bosanskim srbinom, naravno intelektualno, jer mi smo ipak građani, a ne kao stoka, ova stoka će se pronaći i odmah će odgovoriti na moj post, pazi šta vam kažem, samo šteta što neću večeras vidjeti nego tek sutra i još jedna korisna informacija za tebe, jer vidim slab je taj faks u bg ili još zamišlaju veliku srbiju a ona sve manja i manja, a taj poklon je tvoj grad na karti jedne države, pa ti skontaj koje, mada sam skeptičan

slika
ČUVA BOG ŽELJU SVOG

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 24 sep 2009, 01:08

Ma ja sam izbjeglica to je moja nacionalnost... a ti jarane otiđi tamo pa pitaj koga vole a koga ne vole, ljudi iz RS su uvijek popularni u društvu, za razliku od crnogoraca, kosovljana, krajišnika... ;)

Cole, jaro moj, što se nerviraš? Da nećeš i rodni list da ti pošaljem? :mrgreen:

Tuborg, brate, sviđa mi se način na koji razmišljaš... skoro pa je šešeljevski, Sandžaklije - Srbijanci, Srbi, ko bi reko... :D mada sumnjam da njima smiješ to u oči reći... a Sarajevo je svoju dušu i status grada izgubilo kad je počeo rat... jbg otjerali ste 170000 Srba, sve ima svoje...

Napoli, jarane, meni ovde lijepo... svoj na svome... :mrgreen:[/quote]

Eh to volim patriotizam,svoj na svome :mrgreen:
A cuo sam vec da ste popularni sirom Planete,na dobrom ste glasu.
Ima na forumu dobrih momaka iz vaseg entiteta al ima brate i sanjara teskih
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 24 sep 2009, 01:27

[quote="area052"]

Cole, jaro moj, što se nerviraš? Da nećeš i rodni list da ti pošaljem? :mrgreen:

Niko tebi i nije trazio da lupetas gluposti i naposledku da nam kazes kako si akademski gradjanin ni manje ni vise, renomiranog Beogradskog Univerziteta.
Ne moras ti Coletu nista slati, samo nemoj misliti da mozes njemu prasinu prosipati. Spavao je Cole na Crvenom krstu-puno pre nego sto ce tvoj dalji komsija otici u Bgd kao gradjevinac (Mostogradnja d.d., vrlo verovatno odrediste), a puno je vremena od tada proslo, pa, je area052 na Slaviji pojeo svoj prvi Big Mac. :D

Znaci, sport i sportski objekti su ti slabija strana.

A ono sto pises kako vas gotive Beogradjani, pisi ljudima na pp, batali javu jer moze lako doci do konfrontacije. :D

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 24 sep 2009, 01:56

area052 je napisao/la:
Jarane moj ja kao pravi srpski patriota jedem pljevdžu a ne Big Mac. ;)
Ima l to (Mac) u vas u Rajvusa, nešto se ne sjećam da je bilo? A ima ali stogo pork/cut ... :mrgreen:

Naravno da je renomiran univerzitet jarane moj, pa osnovan je davne 1808., kada je Kulin kapetan kretao iz Sarajeva na Srbiju ... ali otom potom... :mrgreen: :mrgreen: ... inače pričaš sa diplomiranim ekologom, daj malo respekta... :lol: mada mislim da si morao imati neku neprijatnost tokom navodnog boravka u BGu... Srveni krst je miran kraj ali možda ti se prejeako urezao Hram u sjećanje, ipak je to najveličanstvenija građevina tamo... ili si imao neprijatnosti sa skinsima, ko zna... :mrgreen: bilo kako bilo, svoje strahove od Beograda nemoj da liječiš pljuvanjem, postoje ovlašćena lica koja ti mogu pomoći... :lol:
Ja bi pre rekao da ti jedes go*na, a ne pljevdzu, sve to u ime patriotizma.
Kulin ili Dositej, ekoloze, akademice, maloumnice, neznalico-brukas casne srbe svojim glupostima i neznanjem.
Da si ti fakultetski obrazovan znao bih da sastavim rec u recenici, znao bi i gramaticke simbole pravovremeno da koristis. Ali, ti i nisi studirao knjizevnost, satro ekologija je tvoja jaca strana. Ima jedna septicka na Kalisu pa bih mogao da je sredis kada budes dolazio komsiji u posetu.
Ja u Bgd-u ne boravim kao ti, ja sam u Beogradu bio svoj na svome. Ja nemam problema sa tim hramom, a ni sa onim u Sa. ((Saborna crkva), a vidim ni Sarajlije, za razliku od nekoga). U Bgd-u je za mene Bajrakli dzamija najvelicanstveniji objekat, Turski bunar na Kalisu, pa Marakana.
Za razliku od tebe ja nigde nikada (a prosao sam puno toga) nisam imao problema, a i sreca moja pa ne poznajem Srbe tvog profila.
Mene za Beograd veze detinjstvo a i rana mladost i tu se rado vratim, prosle jeseni sam bio na odmoru u Beogradu, dosljo! Drzi se Bosne i Prijedora, ekoloski kompleksasu!

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 24 sep 2009, 02:19

area052 je napisao/la:
Uuuu što smo ljuti, kuvamo... nemoj samo da ja budem kriv ako ne zaspiš večeras, grišće me savjest... :mrgreen:

Sumnjam ja jarane u tvoje pisanije, sumnjiv si mi mLogo... da ne lažeš malo a? Nije lijepo, nije... ;)

Srbe mog profila? Pa šta mi to fali, i gdje sam ja rekao da sam Srbin po narodnosti? Moje ime je Edin i dijelim stanovišta našeg velikana Mehmeda Selimovića... ;) nadam se da smo se razumjeli. 8-)

I nisam rekao da ga je Kulin osnovao već da je osnovan za Kulinova pohoda... znaš ono, ne ide ti Kulin kapetane, nit se nadaj niti ga očekuj, hrani sina pak šalji na vojsku itd. :!:
Ekoloski kompleksasu, zaboli me tuki ko si, odakle si, kakav si i u kom srodstvu dodjes sa Kulinom, Dositejem, Selimovicem, Karadjordjevicima. Tema je bila sportski objekti, preciznije stadioni SFRJ, sam si je krivio dok je nisi totalno s*ebo sa onim fax i te fore, na nijednu moju cinjenicu nisi napisao argumentovani odgovor, vec samo se na temu nadovezivao i prilicno niskim udarcima izazivao komflikt.
Sta je zakljucak nase diskusije?! Ti jako lose poznajes sportske a i Istorijske dogadjeje susedne ti drzave Srbije, los si u gramatici, volis svadju, pun si neizlecivih komleksa, mrzis druge i drugacije i jo sijaset losih epiteta posedujes, ali o restu razmisljaj kada budes ostao sam, nisam ti ja licni Psiholog/Psihijatar.

U nastavku te molim postedi me svojih egzibicija. Tema je sportska i drzi se toga.
S postovanjem, ekoloze, kompleksasu!
Zadnja izmjena: cole-ch, dana/u 24 sep 2009, 03:03, ukupno mijenjano 2 puta.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 24 sep 2009, 02:47

area052 je napisao/la:
Jarane, ako ti sereš, barem će modovi biti korektni pa krenuti lijepo od početka te tako utvrditi ko je skrenuo sa teme, pljuvanjem Srbije i obznanama koliko je Cigana u Beogradu. ;)

Svađu ne volim niti ovo smatram svađom, mala si ti maca za mene, jarane... kopmleksi? Pa ko je iskompleksiran veličinom i ljepotom Beograda i njegovih zdanja? ' ... gdje su se, kroz magle i sumaglice, belili minareti i bedemi Beograda...', kako reče Crnjanski. Razmisli. :lol:

pun si neizlecivih komleksa, mrzis druge i drugacije i jo sijaset losih epiteta posedujes
... ne znam ni ko je vrijeđao, govorio da sam seljak, da jedem ****, da sam zatucan... ;) vidjeće sve moderatori. Gdje sam pokazao predrasude i nekog počastio ružnim epitetom? Ja se sa svoje strane izvinjavam zbog spamovanja ali šta ću kad me vučete za jezik. :|
Neboj se modova, to su moji ljudi. :D Probacu sa sportske strane da se nadovezem na tvoj odg.
Ja i ti jarani NISMO!
Ja o Romima ali i o drugima pisem i pricam sa velikim respectom, jer sam i sam navijac Zvezde. Ja i ti o ci*an*ma nismo pisali. Cuj ja napadao gance, svasta. Znaci ti polako i ne znas o cemu-kome pises. Vrati se unazad pa vidi cija ste krvna zrnca po Bgd-u prebrojvali.
Cuj ja pljujem Srbiju! Ti momak stvarno mesas loncice. Ako je vredjanje Srbije sto ti jako malo poznajes voljenu ti zemlju, onda uredu. Znaci, ekolog komleksas.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 24 sep 2009, 03:02

area052 je napisao/la:Ajde ti koMflikt malo odspavaj, zeman ti je... odo i ja... uzdravlje i čuvaj se sam sebe, izjeda te nešto gadno iznutra, jarane... :lol:
Zalij cvece pre spavanja, ekoloze! 8-)

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 24 sep 2009, 03:03

ne svida mi se ovaj stadion kakav nam prave u tuzli, mogli su malo bolje napraviti izgled, naravno sto se tice bih i bivse sfrj tusanj ce ostaty meni broj jedan zauvijek tu sam se rodio i kao dijete uzrasto na stadionu, istoi ono sto s emora priznati u vezi snasom reprezentacijom je da ej kosevo ogeldalo naseg fudbala, kosevo je nase svih nas bosanaca i hercegovaca nikad necu zaboraviti utakmice koje sam tu gledo na reprezentativnim utakmicama a bice ih jos puno, kosevo to je nasa historija i ogledalo nase reprezentacije
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 24 sep 2009, 06:49

http://www.worldstadiums.com/europe/cou ... vina.shtml
evo nekih informacija o nasim stadionima.
BosnaE

kegeln
Kontakt:

Post Postao/la kegeln » 24 sep 2009, 12:37

newton_heath_lyr je napisao/la:http://www.worldstadiums.com/europe/cou ... vina.shtml
evo nekih informacija o nasim stadionima.

pa i nisu bas podaci tacni cini mi se...ispravi me ako grijesim... :?:

banjaluka 6 000???
posusje 12 000???
malo mi previse izgledaju ove brojke i za Mostar(20 000) i Siroki(10 000), mislim nisam bio pa necu da se provaljujem al mi izgleda nesto puno...
a i ovo neki divlji po 6 000 i sl? :?:

nane58
Kontakt:

Post Postao/la nane58 » 01 okt 2009, 09:20

tuborg je napisao/la:
Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:
obannon je napisao/la:& $ сјеверну " јужну " са $ " ", е $ - $ " $, $ " & не $ ?.(наравно ? на овај $ у ")
Ovaj lik je upravu (nemojte se bunit protiv ćirilice to je naše pismo) kada bi sve bile izjednačane i kad bi bile natkrivene kao na slici dole e to bi bilo.

Kad bi ovi stadioni bili dovršeni BiH bi se komotno mogla kandidovati za organizaciju EP.
slika1 Rudar Kakanj
slika - Tuzla
slika - Brčko
slika - Zenica
slika - Sarajevo
meni se lično ne sviđa ni jedan stadion osim bp, a glavni razlog je atletska staza svaki će je stadion imati osim bp, i jedino tu može biti paklena atmosfera, dok na ovom svakom teško, mada će i koševo biti jako, primat će najmanje 55.000 mislim
Sto ti se nesvida ,hebale te atltske staze ko da se to gleda.Gledaju se tribine ne atletska staza!!!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 07 okt 2009, 22:38

PA koševo bi bilo daleko najružnije. Uopće nema potrebe za povećanjem kapaciteta. Dovoljno bi bilo da stave krov i malo saniraju postojeće stanje i to je to.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 okt 2009, 23:02

Marin je napisao/la:PA koševo bi bilo daleko najružnije. Uopće nema potrebe za povećanjem kapaciteta. Dovoljno bi bilo da stave krov i malo saniraju postojeće stanje i to je to.
Cuj ovog :lol: :lol: A ruglo od bijelog brijega i jos ga ukrali :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 07 okt 2009, 23:18

harishp je napisao/la:
Marin je napisao/la:PA koševo bi bilo daleko najružnije. Uopće nema potrebe za povećanjem kapaciteta. Dovoljno bi bilo da stave krov i malo saniraju postojeće stanje i to je to.
Cuj ovog :lol: :lol: A ruglo od bijelog brijega i jos ga ukrali :roll:
E bas si nasao komentar da ostavis, nemoze se normalno pricat da se ne spominje kradja, da neko nekog napada. Slazem se s' njim da kosevo nije bas nesta od stadiona moze biti to da stadion nikad nije puno, budimo iskreni, prazan stadion je ruzan stadion. Da je na svakoj tekmi po 25,000 to bi bio predivan stadion, nebi bilo nikakvi problema s atmosferom.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 08 okt 2009, 10:10

Ima pravo covjek sto se tice stadiona "Asim Ferhatovic Hase", kad bi ga natkrili i malo usminkali to bi uistinu bio prelijep stadion, da ne govorim kakvu bi zaglusujucu buku imali na utakmicama kad bi imali krov. Atletska staza je nuzno zlo bez koje taj stadion ne bi bio olimpijski.

Licno mislim da bi Grbavica bila daleko naljepsi stadion u drzavi kada bi istocnu tribinu napravili u visini sjeverne i sve natkrili. Eh kad bi :(
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 08 okt 2009, 10:27

Poljud definitivno.
Jednostavno prelijep. A osim toga ima infrastrukturu.
KAd sam bio pravo mali imao sam razglednicu iz Splita, imam je i jos uvijek, i na njoj Poljud, nisam imao pojma da je stadion al nekako ono svidjalo mi, a tek godinu dvije poslije kada sam saznao da je stadion svidjalo mi se jos vise a danas pogotovo.
slika
slika
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 08 okt 2009, 10:42

poljud je isti kao anoeta od real sociedada i daleko su mi najljepsi stadioni a tu bi dodao jos od sartida stadion ,a kosevo da se pokrije bio bi exttra i ovako je ljep ;)
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.