HARIS XXL je napisao/la:ma marko marin nije bosanac mozda vuce neke korijene ali ime i prezime mu je njemacko,nikad se nije izjasnio kao bosanac,nikad nije dosao ovdje,nikad nije dao intervju za nasu tv ili novine on je ba cisti njemac...i na kraju sve i da je bosanac(a nije) normalno je da ce momak koji je rodjen u njemackoj(...)
Hara okle to iscupa ociju ti? Pa covjece ako vec nisi upucen sto bezze lupetas, nidje veze. Rodjen u BiH, ime i prezime nase.
Preuzeto sa sajta KURIR, clanak star ko Grcka;
IH LIBE SRBIJA!
Omladinski reprezentativac Nemačke, Srbin Marko Marin ima veliku želju da obuče dres „orlova”.
Srpsko fudbalsko čudo od deteta u Španiji zove se Bojan Krkić, a u Nemačkoj je to osamnaestogodišnji krilni igrač Borusije iz Menhengladbaha Marko Marin. Ovaj dečak, poreklom iz Bosanske Gradiške, ima veliku želju da jednog dana zaigra za reprezentaciju Srbije. Stručnjaci predviđaju da bi selektor Havijer Klemente mogao da ga povede na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj, a dok se to ne dogodi, nastupaće za omladinsku i mladu reprezentaciju Nemačke.
Da li bismo mogli da vas jednog dana vidimo u dresu „orlova”?
- Voleo bih da zaigram za Srbiju, jer sam Srbin. Bio sam srećan kada sam saznao da se predsednik FSS Zvezdan Terzić interesuje za mene, ali treba da budemo realni. Pitanje nastupa za Srbiju trenutno nije tema broj jedan. Nastaviću da igram za mladu i juniorsku selekciju Nemačke i da se dokazujem igrama za Borusiju, sa kojom sam pre sedam dana potpisao trogodišnji profesionalni ugovor - priča Marin za Kurir.
CRVENA ZVEZDA I DEJO U SRCU
Za koji srpski klub navijate?
- Za Crvenu zvezdu, za koga bih drugog mogao da navijam.
Pa, za Partizan.
- Ne. Volim Zvezdu, sećam se da sam kao dete uživao dok sam gledao Savićevića u dresu Milana. On mi je omiljeni Zvezdin igrač, prva asocijacija na crveno-bele.
Ko vam je idol u Nemačkoj?
- Memet Šol. Doživeo sam proletos da sa svojim idolom razmenim dres posle utakmice.
Koga poznajete od svojih vršnjaka iz omladinske reprezentacije Srbije?
- Imao sam priliku da dobro upoznam Gulana i Adamovića kada smo zajedno igrali u Barseloni za reprezentaciju Evrope protiv Afrike. Odlični su momci, dosta smo vremena provodili zajedno, a za nekoliko dana igraću protiv njih na Evropskom prvenstvu u Austriji. Nemačka i Srbija su u istoj grupi. Šteta je što Jovetić više nije u reprezentaciji. Čuo sam da je odlučio da igra za Crnu Goru.
Da li ste se u Barseloni upoznali sa Bojanom Krkićem, čija je priča slična vašoj?
- Krkić je sjajan igrač, ali nismo razgovarali, jer govori samo na španskom.
Možete li da zamislite napad reprezentacije Srbije koji čine Krkić i Marin?
- Nije nemoguće da se to dogodi. Bilo bi super!
Holandska štampa vas je selila u Ajaks, Italijani su vas najavljivali u Fjorentini ili Milanu. Zašto ste prihvatili ponudu Borusije?
- U dogovoru sa menadžerom Nikolom Damjancem i Miroslavom Stevićem odlučio sam da ostanem, jer ću imati priliku da igram. Mislim da sam napravio pravu stvar za svoju karijeru, a za Fjorentinu, Ajaks i Milan nikada neće biti kasno ako u Menhengladbahu dokažem da vredim - objasnio je Marin.
(D. P.)