Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

TokiVoki

Re: Miralem Pjanic

Post Postao/la TokiVoki » 28 jul 2009, 00:05

Svi su losi, ali je Pjanic realno jedan od najlosijih. I sami komentatori su to zakljucili sad kad su ga zamjenili...
"Koga ce ako ne Pjanica, sasvim realna zamjena"...
Boji se duela, cim mu neko doda loptu on je dodaje(odbija) odmah na prvu, nece da se okrene, pogleda, krene naprijed.
Davno sam ja rekao da je on previse krhak :cry:

Olympik 0 bodova

alen m
Kontakt:

Post Postao/la alen m » 28 jul 2009, 04:17

Pa mali se s 19 godina nosi medju prvih 11 jednog Francuskog prvoligasa... sta vise hocete od momka? Bar ga pusti da svane u svoje. Proslu sezonu vecinom na klupi proveo, i evo mu prve prave prilike da se pokaze kao standardan, da se razvije u igraca. A koliko sam cuo od komentatora, hvalili su ga citavo prvo poluvrijeme, neznam koji si ti prijenos gledao. Pricas o njemu ko da je Hrgovic.. njegova karijera je tek pocela moj toki. :shock:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 jul 2009, 12:54

Pjanic je drugom poluvremenu igre jako oslabio, dok se meni licno njegova predstava u prvom svidjala usporedjeno sa proslim utakmicama. Treba ostati realistican, on je jos veoma mlad a snosi takvu odgovornost u jednoj inace snaznoj ekipi. Mislim da ce tek sljedece 1-2 godine donijeti velike promjene i da ce tek tada njegov istinski talenat procvjetati.

Ali ipak to je jedan aspekat koji se nebih trebao ignorirati u igri protiv Armenije. Jer kako se meni cini, Ciro favorizira Pjanica. Kao sto sam vec prije rekao, adekvatna zamjena za Misimovica u toj utakmici je zasada: Stilic. Niko drugi.

Stvarno nije za podcjeniti sto Miske ispada u toj utakmici, jer se i juce u Wolfsburgovoj utakmici ponovo vidjelo sta taj tihi i mirni genijalac, koji se inace drzi uvjek u pozadini, moze da uradi protivnickoj ekipi. Pjanicu prepustiti njegovu zamjenu i ocekivati da preuzme i istu ulogu, nosi tu odgovornost i organizuje igru, kontrolise duze loptu i diriguje sa njom, bih bar po mom misljenju bilo pogresno. Znam da je bilo poredjenja izmedju poljske lige i francuske, ali mi ipak svi znamo da je Stilic upravo nevjerovatno podcjenjen igrac, posebno u reprezentaciji. On ima te osobine koje nam trebaju kada Miske nemoze da igra. Time ne zelim reci da Pjanic to isto nece pokazati u sljedecim godinama.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 28 jul 2009, 13:18

i meni se čini da ipak previše očekujemo od Pjanića. Momak ima 19 godina i postaje lagano standardan u Lyonu. Očigledno da je da dobija više minutaže i slobode u igri u odnosu na prethodnu sezonu što je odlično, ali i njemu je potrebno određeno vrijeme da se navikne na sve to.

Što se tiče jučerašnje utakmice prvo poluvrijeme je odigrao jako dobro, proigravao je igrače i imao jedan jako dobar udarac na gol. U drugom poluvremenu je pao, da li zbog fizičke nespremnosti ili nečeg drugog, ne znam.

Principatus, sa tobom se u potpunosti slažem kada je u pitanju Pjanićev status u reprezentaciji. Pogotovo u vezi sa utakmicom sa Armenijom. Bit će on fenomenalan igrač bez dvojbe, međutim u ovom trenutku teško može zamijeniti Misimovića i veliki teret i pritisak stavljamo na njega ukoliko očekivamo da to uradi. Valjda će i ova prijateljska 12. avgusta u nekoj mjeri otkloniti sumnje kada je u pitanju Misketova zamjena, mada ne treba odbaciti mogućnost da igramo bez klasičnog plejmejkera u vezi protiv Armenije. :?

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 28 jul 2009, 13:22

Miralem treba samo malo da se vise oslobodi,jer sve sto uradi kad dobije loptu ima smisla samo je rijetko dobija,otkriva se non-stop i trazi loptu ali ga nekako izbjegavaju po mom misljenju,Mire hoce da igra a ovi iz Lyona samo keraju loptu naprijed i to je po mom misljenju lose za Pjanica a i za Lyon,sa ovakvom igrom ce Lyon biti kanta za nabijanje u Ligi Prvaka,a Mire je par puta pokazao kakav je igrac da zna sta radi,malo vise treba da stane na loptu jer on te kvalitete definitivno posjeduje,sto se tice Stilica,on mozda djeluje trenutno bolje na terenu jer je on glavni igrac Lecha i ima vise slobode u igri,Pjanic je najmladji igrac u prvoj postavi mora da trpi ona proseravanja Edersona koji iz kornera nece da doda suigracu loptu vec je puca po golu,ali i Mire treba biti malo bezobrazniji i sebicniji da bi poceo da postize golove i bio glavni igrac na terenu kao sto je bio u Metzu,kad to shvati e tek onda ce biti onaj pravi.A sto se tice Armenije ja bi licno stavio Medunjanina da igra
Tracy McGrady!!!

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 28 jul 2009, 13:31

stvarno ste zapeli za pijanica momak ima 19 god i njegovo vrijeme tek dolazi i pokaza ce on zasto je jedan od najtalentovaniji mladi igrac a sto se tice stilica mislim da on nije toliko inteligentan igrac kao pijanic i zato ga ciro forsira je pijanic moze jednim potezom odluciti utakmicu a stilic nije taj tip igraca da podvali loptu ili tako nesto on je onaj klasicni ako ekipa igra dobro i on igra nije taj koji ce povuci ekipu zato ciro forsira pijanica ali protiv armenije treba ce nam obojica :D :D

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 28 jul 2009, 13:35

esso je napisao/la:stvarno ste zapeli za pijanica momak ima 19 god i njegovo vrijeme tek dolazi i pokaza ce on zasto je jedan od najtalentovaniji mladi igrac a sto se tice stilica mislim da on nije toliko inteligentan igrac kao pijanic i zato ga ciro forsira je pijanic moze jednim potezom odluciti utakmicu a stilic nije taj tip igraca da podvali loptu ili tako nesto on je onaj klasicni ako ekipa igra dobro i on igra nije taj koji ce povuci ekipu zato ciro forsira pijanica ali protiv armenije treba ce nam obojica :D :D
E bas Stilla jeste taj tip igraca koji zna da podvali loptu i jednim potezom odluci utakmicu,a Mire neigra mozda kako mi ocekujemo ali i dalje se zove PJanic :D
Tracy McGrady!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 jul 2009, 14:13

Ne zelim da idem ovdje u offtopic, ima jos tema sa Stilicem. Samo ako Stilic ne "vuce" Lech onda ne znam ko to radi. Centralna figura u toj ekipi, osim sto pokrece igru zna i sam dobro zabiti, bas kao Miske.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 jul 2009, 17:33

Vi ste zaboravili da je to ibrino prirodno mijesto i mijesto gdje odlicno igrao u mladoj repci.Samo sto je sad miske to zabetonirao.
Stila i Pjana nikakve sanse nemaju.Mozda kao zamijena.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

pandzo
Kontakt:

Post Postao/la pandzo » 28 jul 2009, 22:34

ma dobar je miralem , sjecam se dok je grao za metz tada bila prica dali ce igrati za BiH ili ne i pratio skoro sve tekme jbt bas super igrao a sad nije nesto ali malo vremena mu treba 5-6 utakmica cijeli i to je to samo oceli mu pruziti trener toliko ?? :d

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 29 jul 2009, 08:58

Vidim i da je Pjanic naslijedio Juninhovu 8 na dresu. :mrgreen: :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 14 avg 2009, 11:35

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 avg 2009, 11:39

Mozda ce potpisat za Benficu :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 avg 2009, 13:01

Naš reprezentativac Miralem Pjanić karijeru bi trebao nastaviti u redovima portugalske Benfice.
Na službenim stranicama portugalskog kluba objavljeno je kratko priopćenje u kojem između ostalog stoji kako je dogovor između Lyona i Benfice blizu kraja, te da bi se u naredim danima Pjanić trebao predstaviti navijačima na Stadionu svjetlosti.

Prema istom izvoru Pjanić bi u Benfici trebao zadužiti dres s brojem 10 na leđima.

Uskoro opširnije…

Idi Mire odma idiii :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 avg 2009, 13:08

Ako ode u Benficu u kojoj ce sigurno biti glavni igrac mogao bi jos bit bolji....

neg jel ove godine Benfica igra Ligu Prvaka?
FK DELFIN NEUM

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 14 avg 2009, 13:14

Stranica Benfice je prohakana...jucer je pisalo da Benayoun potpisuje za njih sto je ravno naucnoj fanatastici, mislim da je ista stvar i sa Pjanicem ;)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 avg 2009, 13:19

fanatic je napisao/la:Stranica Benfice je prohakana...jucer je pisalo da Benayoun potpisuje za njih sto je ravno naucnoj fanatastici, mislim da je ista stvar i sa Pjanicem ;)

:lol: :lol: nije valjda
FK DELFIN NEUM

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 avg 2009, 13:27

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 avg 2009, 13:31

Ha ya neki Bosnjo hackovo :lol: :lol: jes neozbiljan cuj Nurkovic i Radeljic :lol:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 14 avg 2009, 13:32

pa pustite ljudi..pjanic je u lyonu..sta vam je..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.