EP u rukometu 2012
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
Re: EP u rukometu 2012
vraćaju se njemci
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Bravo Švabe!!!

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
nijemci ko nijemci,u zadnjim sekundama
Kakva utakmica, a i ona prije nje gdje makedonce nije pratila sreca
definitivno poslije fudbala najbolji sport
definitivno poslije fudbala najbolji sport
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Ne znam zasto, ali sam ocekivao da ce ovo biti jedna od rijetkih nerijesenih utakmica
Nekoliko sansi Srbije 1 na 1 i onda Svabe u zadnjem napadu za egal.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla
Kakve utakmice danas
Današnje utakmice su pokazale pravi rukomet.
Srbija me oduševila ,pa razočarala.Mislio sam da će ono lako privesti kraju kad ono remi,koji sam ja priželjkivao .
Da li je sad ovako:
Srbija 5
Njemačka 5
Poljska 3
Danska 2
moj favorit
Švedska 2
Makedonija 1
Današnje utakmice su pokazale pravi rukomet.
Srbija me oduševila ,pa razočarala.Mislio sam da će ono lako privesti kraju kad ono remi,koji sam ja priželjkivao .
Da li je sad ovako:
Srbija 5
Njemačka 5
Poljska 3
Danska 2
Švedska 2
Makedonija 1
danas je strašan dan bio..
najbolji do sadshaman7 je napisao/la:danas je strašan dan bio..
Ja sam gledao posljednjih 20 minuta.Moram reci da postujem to sto je Srbija vodila cijelu utakmicu,ali sami su krivi.Promasiti onoliko zicera,i pucati onoliki broj nerezonskih suteva sa 10 metara,je zaista neozbiljno.Njemci im se naguzili ,ali ovi nisu iskoristili,sami su krivi.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Svaka cast Nijemcima na povrtaku iako sam mislio nakon prvog poluvremena da se tesko mogu vratiti, no u nastavku su pokazali kvalitet i zasluzeno se vratili u utakmicu. Nadam se da ce na kraju izboriti 1/2 finale sto bi za ovu generaciju bio ogroman uspjeh.
Meni je bio najaci time-out Nijemaca na kraju gdje trener govori sljedece:
"Los Männer wir holen uns jetzt den ball zurück. Die haben schiss".
"Hajmo momci vratiti loptu u nase ruke. Oni su se us.rali".

Meni je bio najaci time-out Nijemaca na kraju gdje trener govori sljedece:
"Los Männer wir holen uns jetzt den ball zurück. Die haben schiss".
"Hajmo momci vratiti loptu u nase ruke. Oni su se us.rali".
"My Favorite Ring is Always the Next One"
E sudije, sudije... Nakon 11 sekundi podignuta ruka... Je li to rukomet? 
Samo njega volem, jer sam seljak golem! FKRP 1928
Da mi je dozivjeti da se Njemci samo JEDNOM ne izvuku u zadnjim trenucima...
Usput, pasivan napad nakon 15 sekundi?!
Usput, pasivan napad nakon 15 sekundi?!
Zadnja izmjena: braoolyo, dana/u 21 jan 2012, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:nijemci ko nijemci,u zadnjim sekundama
Svaka im cast. Srbi bi davno polozili oruzje da su bili u onakvom zaostatku. Al' to su Njemci, nista cudno za njihA
Ovdje citam nekakve teorije zavjere na bosanski nacin,. Pa sta je vama ljudi, nije svugdje kao u Bosni
Srbija je u prvom poluvremenu igrala strasno dobro u odbrani. Maksimalno agresivno, ali ne i grubo. Napad je ovosio od Ilica sto je veliki problem. Njemci su igrali zgusnuto na sredini, tako da meni nikako nije jasno sto se vise nije igralo na Nikcevica. Prodanovic moze samo statirati, lik nema petlje niti znanja. U drugom pol. Srbija je pala fizicki sto su Njemci iskoristili i dosli do boda.
Da su Sesum i Vujin imali iole dobar dan Srbija bi ovo lagano dobila. Prvi nema damu, a drugi je indisponiran.
Bice problem ako se u nastavku budu previse oslanjali na Ilica. Covjek ce se previse potrositi, ne moze sam vuci cijelu ekipu. Mora mu se neko prikljuciti. Cutura ima velika damu, ali ne i veliko znanje. Vujin i Sesum moraju preuzeti odgovornost.
Sve u svemu, Srbija izgleda iznenadjujuce dobro. Za njih je dobro sto ce ovo prvenstvo dodatno popularizovati ovaj sport, pa ce sve vise djecaka trenirati rukomet. Ako bi se uzeo u obzir broj stanovnika i ulaganja u sport, onda su nase istocne i zapadne komsije najjace sportske nacije na svijetu
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
a ono iskljucenje rogisa,smjesnoHemuli je napisao/la:E sudije, sudije... Nakon 11 sekundi podignuta ruka... Je li to rukomet?
Bosna <3
- legenda reala
- Kontakt:
legenda reala je napisao/la:U drugoj grupi
Srbi moraju jednu utakmicu podbaciti ,ali pošto i Njemci igraju toplo -hladno ,sutra neizvjesno do samog kraja![]()
Joj opet se ponavlja priča o Njemačkim bekovima,koji su ruku na srce slabi ili nemaju muda da šutaju ili nemaju mozga.
Lars Kaufman je dobar igrač,al je čovjek divljak koji ne može biti ,kad treba on počne divljati a o mozgu da ne pričamo.
Glandorf ,Pfahl,Hens ni snage ni muda da šutnu .
Njemce je večeras držao Hainveter i sjajna odbrana u drugom poluvremenu
Da su Kaufman i co bili prisebniji mogli su oni ovo i u svoju korist riješiti .
Zadnjih pet minuta Srbi ne mogu ništa(Silvio skida) ,a oni gube lopte i maše
Ali dobro Švabi idemo sad mlatnuti Poljake i uzeti medalju ,OI osigurati to vam je i bio cilj zar ne
Daj Hemuli bogati,zar je rukomet kad Srbi napadaju od 54-56 .
Nemoj sad sudije kriviti ,suđenje je bilo dobro nije niko pretjerano oštećen ,ako je i oštećen.
Nije vala za 11 sekundi podignuta ruka,vide i sudije da Srbi kradu vrijeme i nemaju namjeru šutati i normalno da se dižu ruke ,nema aktivne igre
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Suci su oštetili Srbiju jer je kod vodstva Srbije 2 razlike i bilo je 6-7 minuta do kraja ,jedan Nijemac igrao očigledno namjerno nogom ,Norvežani se prave da su ludi i to ne vide.Srbije +2 i igrač više i nastavak tog napada u takvim trenucima ,mislim da bi to prelomilo utakmicu.
You'll never walk alone.
-
Sigurdsson
- Kontakt:
Suđenje !? Pa Skandinavci
nije ni prvi,a ni posljednji put da ovako nešto doživi neko sa Balkana
Utakmica kao utakmica veoma kvalitetna što se tice odbrane,dok je napad na obje strane potpuno zakazao.Po meni najveći utisak je ostavila njemačka klupa koja nevjerovatno se buni na svaku odluku sudije,a počnu da se smiju kada se ne dosudi lopta za Srbiju,pri namjerno udaranju nogom lopte,a da ne pominjem 2 minuta.Kada bi rekli da je Srbija u zadnjem minutu imala čitavih 20 sekundi loptu u svojim rukama i odmah se podigla ruka,mislim da si se i svaki laik počeo da smije na to,međutim stil skandinavskih sudija neće prestati.Vjerovatno kompleks.
Srbiji za prolazak u polufinale je dovoljna pobjeda protiv,ili Švedske ili Makedonije.Ovakvom odbranom čisto sumnjam da Švedi mogu da se nose sa Srbijom.Makedonci sa Kiri Lazorovom mogu nešto pokušati,ali ako ih ne krene dobro i oni smanjuju u velikom dijelu svoje šanse.
Njemci u susretu sa Poljskom imaju velike šanse,mada ne treba ni ove matorce otpisati.Danci bi mogli iznenaditi Njemačku ali samo u slučaju da je Mikel Hansen raspoložen.
Utakmica kao utakmica veoma kvalitetna što se tice odbrane,dok je napad na obje strane potpuno zakazao.Po meni najveći utisak je ostavila njemačka klupa koja nevjerovatno se buni na svaku odluku sudije,a počnu da se smiju kada se ne dosudi lopta za Srbiju,pri namjerno udaranju nogom lopte,a da ne pominjem 2 minuta.Kada bi rekli da je Srbija u zadnjem minutu imala čitavih 20 sekundi loptu u svojim rukama i odmah se podigla ruka,mislim da si se i svaki laik počeo da smije na to,međutim stil skandinavskih sudija neće prestati.Vjerovatno kompleks.
Srbiji za prolazak u polufinale je dovoljna pobjeda protiv,ili Švedske ili Makedonije.Ovakvom odbranom čisto sumnjam da Švedi mogu da se nose sa Srbijom.Makedonci sa Kiri Lazorovom mogu nešto pokušati,ali ako ih ne krene dobro i oni smanjuju u velikom dijelu svoje šanse.
Njemci u susretu sa Poljskom imaju velike šanse,mada ne treba ni ove matorce otpisati.Danci bi mogli iznenaditi Njemačku ali samo u slučaju da je Mikel Hansen raspoložen.
$ ? $ ? ? " " ".
-
Rukomet do smrti
- Kontakt:
Ma Srbi su sami sebi krivi kad su trebali dokrajčiti Njemačku nisu to uspjeli i onda je došao do izražaja njemački mentalitet gdje se nikad ne predaju. Iako je Njemačka konstantno bila u minusu pred kraj utakmice se vidjelo da Srbi neće izdržati i da će psihološki pasti što su Nijemci majstorski iskoristili.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."
U tome je stvar. Njemci su konstantno vrsili pritisak na sudije. Zbog toga su sudije imale utisak da su ih ostetili, da ce po zavrsetku utakmice pasti pod rafalnu paljbu utjecajnih njemackih medija. Mislim da su iz cistog straha podigli ruku kod zadnjeg napada Srbije. Pa ono je smijesno, nesto slicno nisam upratio od kada pratim rukomet. Akcija je po mojoj procjeni trajala oko 15 sekundiSigurdsson je napisao/la:Suđenje !? Pa Skandinavcinije ni prvi,a ni posljednji put da ovako nešto doživi neko sa Balkana
Al' to se desava, kod sudija su proradili ljudski instikti. Isto tako se moze desiti da sutra poguraju Srbiju protiv Svedske i Makedonije.
Vazno je da sudije nisu dosle sa odlukom da guraju Srbiju ili Njemacku. Cvrsto vjerujem da sudije prema svima imaju postene namjere. To sto prorade ljudske osobine to ne znaci da su dosli sa odlukom da se neko osteti. To je jedino vazno i to treba posebno naglasiti. Dok je sudija bice i sudijskih gresaka.
Meni se dize kosa na glavi kada se pise da se Srbiju gura sto su domacini, kao sto mi se dize kosa na glavi kada se pise da sudije svjesno guraju mocne reprezentacije kakva je Njemacka. Molim bez teorija zavjere
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.