Malo je to pravilo smiješno u košarci ali kakvo je stanje u FIBA-i nije ništa čudno.nerminh74 je napisao/la:Mislim tamo negdje do početka maja koliko hoćeMancini je napisao/la:Koliko to klubova može promijeniti u toku jedne sezone?
OKK Spars
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: OKK Spars
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Stvarno ne razumijem vodece ljude u Sparsu.Jel ovaj klub sluzi proizvodnji,napretku i afirmisanju igraca ili pranju novca?Poslije svih ovih utakmica mislim da je ovo zadnje u pitanju.Imas mlade perspektivne igrace plus dva "iskusna" igraca za ovu ligu,a blamiraju se...Ovu zadnju utakmicu su i dobro prosli bilo je preko 20 razlike na poluvremenu za Leotar.Drze covjeka na klupi koji nema veze s vezom o vodjenju ekipe.Ove godine da su imali pravog trenera mogli su upasti u ABA ligu sa jos kojim pojacanjem,jer ni Igokea ni Siroki nisu kao sto su bili proslih godina.
ma sjecas se da sam ja pricao da su sa kenom, jednim solidnim plejom (tipa adamovica) i solidnim centrom ekipa mogla da se bori komotno sa sirokimLotus je napisao/la:Stvarno ne razumijem vodece ljude u Sparsu.Jel ovaj klub sluzi proizvodnji,napretku i afirmisanju igraca ili pranju novca?Poslije svih ovih utakmica mislim da je ovo zadnje u pitanju.Imas mlade perspektivne igrace plus dva "iskusna" igraca za ovu ligu,a blamiraju se...Ovu zadnju utakmicu su i dobro prosli bilo je preko 20 razlike na poluvremenu za Leotar.Drze covjeka na klupi koji nema veze s vezom o vodjenju ekipe.Ove godine da su imali pravog trenera mogli su upasti u ABA ligu sa jos kojim pojacanjem,jer ni Igokea ni Siroki nisu kao sto su bili proslih godina.
a da ne pricamo sto ona rupa trbic trenira, a umjesto da reaguju i da dovedu vidacica koji je za trbica phil jackson
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Sjecam se...najgore je sto rupetina ona unisti igrace.Kad sam gledo uzivo kako vodi utakmicu i kakav mu je odnos sa igracima,SIROVINA..Vidio si i sam kako Milojevic lijepo one momke u Megi vodi,pa milina ih gledat...nerminh74 je napisao/la:ma sjecas se da sam ja pricao da su sa kenom, jednim solidnim plejom (tipa adamovica) i solidnim centrom ekipa mogla da se bori komotno sa sirokimLotus je napisao/la:Stvarno ne razumijem vodece ljude u Sparsu.Jel ovaj klub sluzi proizvodnji,napretku i afirmisanju igraca ili pranju novca?Poslije svih ovih utakmica mislim da je ovo zadnje u pitanju.Imas mlade perspektivne igrace plus dva "iskusna" igraca za ovu ligu,a blamiraju se...Ovu zadnju utakmicu su i dobro prosli bilo je preko 20 razlike na poluvremenu za Leotar.Drze covjeka na klupi koji nema veze s vezom o vodjenju ekipe.Ove godine da su imali pravog trenera mogli su upasti u ABA ligu sa jos kojim pojacanjem,jer ni Igokea ni Siroki nisu kao sto su bili proslih godina.
a da ne pricamo sto ona rupa trbic trenira, a umjesto da reaguju i da dovedu vidacica koji je za trbica phil jackson
Možda mu nije dobra frizura.Mislite da je do trenera a nije do igračkog kadra?Supertalentovani igrači a gube od Leotara i još nekih sličnih ekipa i onda trener kriv pa onda treba dovesti nekog trenera koji najmanje duplo skuplji.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
pa upravo ova recenica baca najlosije svijetlo na trenera jer cim imas dobre igrace a gubis od prosjecene ekipe (cast leotaru) onda je definitivno do treneraMancini je napisao/la:Možda mu nije dobra frizura.Mislite da je do trenera a nije do igračkog kadra?Supertalentovani igrači a gube od Leotara i još nekih sličnih ekipa i onda trener kriv pa onda treba dovesti nekog trenera koji najmanje duplo skuplji.
a sjecaju se zenicani kako je on vodio celik
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Moze li se nekim slucajem desiti da Spars dobije wild card(da plati) da igra ABA ligu,ovako kao sto je Szolnok igrao?Vjerovatno cemo ostati na jednom predstavniku,pa me bas interesuje,jer sam citao u avazu da je Lisac kontaktirao Selimovica..
Zaboravio sam napisat ako Szolnok nece vise da igra tu ligu,onda moze li Spars dobiti tu pozivnicu?
Zaboravio sam napisat ako Szolnok nece vise da igra tu ligu,onda moze li Spars dobiti tu pozivnicu?
gdje u avazu?Lotus je napisao/la:Moze li se nekim slucajem desiti da Spars dobije wild card(da plati) da igra ABA ligu,ovako kao sto je Szolnok igrao?Vjerovatno cemo ostati na jednom predstavniku,pa me bas interesuje,jer sam citao u avazu da je Lisac kontaktirao Selimovica..
jeli danasnjem?
http://kkspars.com/novosti/drugi-o-nama ... o-me-lisac" onclick="window.open(this.href);return false;nerminh74 je napisao/la:gdje u avazu?Lotus je napisao/la:Moze li se nekim slucajem desiti da Spars dobije wild card(da plati) da igra ABA ligu,ovako kao sto je Szolnok igrao?Vjerovatno cemo ostati na jednom predstavniku,pa me bas interesuje,jer sam citao u avazu da je Lisac kontaktirao Selimovica..
jeli danasnjem?
To je link,al kopirano iz avaza,Vjerovatno je u pitanju sport avaz,jer uvijek iz njega to postavljaju.
Ko fol pise ako se neke stvari poklope da Siroki ispadne iz lige a da mi imamo veci koeficijent od Slovenije.
To je meni sumnjivo,jer sto bi dzabe covjek zvao kad se jos ne zna sta ce bit.Prije je ovo sto sam gore spominjao da ce Sparsu ponudit pozivnicu jer se prica da Szolnok hoce da napusti takmicenje..
pa ovo nije nista novo, to je ono sto ja vec duze vrijeme pisemLotus je napisao/la:http://kkspars.com/novosti/drugi-o-nama ... o-me-lisac" onclick="window.open(this.href);return false;nerminh74 je napisao/la:gdje u avazu?Lotus je napisao/la:Moze li se nekim slucajem desiti da Spars dobije wild card(da plati) da igra ABA ligu,ovako kao sto je Szolnok igrao?Vjerovatno cemo ostati na jednom predstavniku,pa me bas interesuje,jer sam citao u avazu da je Lisac kontaktirao Selimovica..
jeli danasnjem?
To je link,al kopirano iz avaza,Vjerovatno je u pitanju sport avaz,jer uvijek iz njega to postavljaju.
Ko fol pise ako se neke stvari poklope da Siroki ispadne iz lige a da mi imamo veci koeficijent od Slovenije.
To je meni sumnjivo,jer sto bi dzabe covjek zvao kad se jos ne zna sta ce bit.Prije je ovo sto sam gore spominjao da ce Sparsu ponudit pozivnicu jer se prica da Szolnok hoce da napusti takmicenje..
a ako siroki bude zadnji, a BiH bude imala bolji koficijent od slovenaca (veoma male sanse) onda bi sparsi mogli dobiti sponzorski ugovor od BH Telecoma i onda bi mogli i platiti pozivnicu i platiti 2-4 dobra igraca da igraju
Nismo se razumjeli.Ja sam govorio evo desi se situacija da mi ostanemo na jednom predstavniku i to mjesto ce Igokea pokupiti,a Szolnok odluci napustit ligu e mene zanima da li Spars moze dobiti pozivnicu umjesto Szolnoka?
Jer ovaj clanak je bezveze..sto bi covjek zvao Selimovica ako su sve prilike da BIH ostaje na jednom predstavniku,znaci nijde veze..
Ja sumnjam da je ovaj zvao bas zbog Szolnoka,a to znaci da vidi da li je Spars spreman platiti kartu ako Szolnok odustane od lige..
Jer ovaj clanak je bezveze..sto bi covjek zvao Selimovica ako su sve prilike da BIH ostaje na jednom predstavniku,znaci nijde veze..
Ja sumnjam da je ovaj zvao bas zbog Szolnoka,a to znaci da vidi da li je Spars spreman platiti kartu ako Szolnok odustane od lige..
ne ja sam tebe razumio al sam se mozda pogresno izrazioLotus je napisao/la:Nismo se razumjeli.Ja sam govorio evo desi se situacija da mi ostanemo na jednom predstavniku i to mjesto ce Igokea pokupiti,a Szolnok odluci napustit ligu e mene zanima da li Spars moze dobiti pozivnicu umjesto Szolnoka?
znaci u slucaju da siroki zavrsi zadnji, ali BiH zadrzi 2 mjesta uzevsi u obzir da svi ocekuju da ce igokea uzeti nase prvenstvo lisac mora naci 2 ekipu iz BiH koja ce platiti pozivnicu (kao siroki prosle sezone) jer za to drugo mjesto se placa pozivnica i jedini klub koji bi to mogao su sparsi
znaci to ima male veze sa szolnokom jer oni placaju najskuplju pozivnicu mada ako lisac ne nadze neki makedonski ili izraelski klub koji bi platio malo vise mozda pokusa i sa sparsima, ali onda ostaje da se vidi da li bi si sparsi mogli prijustiti tako skupu pozivnicu
evo u ovom tekstu mozes vidjeti koliko su placali madzari
Bilić: Meč između Partizana i Solnoka 99 odsto se neće nikada igrati
Utakmica je otkazana. S obzirom na na to da nema slobodnih termina i da bi eventualno kasnije održavanje meča moglo da ugrozi regularnost takmičenja, 99 odsto je da se neće ni odigrati, kaže Josip Bilić
UTAKMICA Partizan - Solnok ranije, zakazana za nedelju u 17.00, otkazana je i kako stvari stoje neće biti uopšte odigrana! Najverovatnije će biti registrovana pobedom crno-belih...
- Utakmica je otkazana. S obzirom na na to da nema slobodnih termina i da bi eventualno kasnije održavanje meča moglo da ugrozi regularnost takmičenja, 99 odsto je da se neće ni odigrati - kaže Josip Bilić, sportski direktor ABA lige, koji nije želeo da prejudicira kako će utakmica biti registrovana.
Međutim, sve ukazuje na to da će, ako se ne odigra, biti upisana kao pobeda Partizana za "zelenim stolom". Prema pravilniku, domaćin ima pravo da izabere termin u periodu predviđenom za to kolo, što je Partizan učinio, odnosno zakazao je za nedelju u 17 časova. Solnok je pristao.
Ali, pošto su se izborili za majstoricu u četvrtfinalu FIBA Evročelendža (utorak protiv Tartu Roka u Estoniji), Mađari su zatražili da se meč pomeri za subotu. Partizanu subota ne odgovara, jer se tek juče popodne vratio iz Moskve i praktično bi se pojavio u važnom susretu bez ijednog treninga od gostovanja CSKA, pa je pristao da se igra u nedelju u 12 časova. Ali, ni to nije dogovaralo Solnoku, koji bi tada otišao u Estoniju bez treninga, pa je Bilić morao da dodnese jedino logično rešenje i otkaže meč.
Ovakav zaplet samo potvrdio da je ABA letos bila u pravu kada je odlučila da od sledeće sezone učesnici regionalnog takmičenja, koje je član ULEB, mogu da učlestvuju samo u Evroligi i Evrokupu, ne i FIBA Evročelendžu (očekuje se da takav stav zauzme i ULEB na sastancima koji ovih dana traju u Barseloni).
- Mi smo samo sledili uputstva organizacije čiji smo članovi - kratko nastavlja Bilić.
Odluka Solnoka da se ne pojavi u nedelju u Beogradu, neće imati dalekosežne posledice po ABA. Ali bi eventualni izlazak Mađara iz Lige, o čemu se uveliko priča, i te kako mogao da utiče na budućnost takmičenja s obzirom na to da imaju zagarantovano učešće (ukoliko plate 500.000 evra po sezoni). Ukoliko se povuku, Liga bi ostala na 13 timova, što bi otvorilo mogućnost da se konačno vrati izvorna ideja od 12 učesnika.
- Odluke o sistemu takmičenja donosi bord Lige - usmerio je Bilić priču na vrhovni organ takmičenja, koji će se, po tradiciji održati tokom fajnal-fora.
Sa smanjenjem broja ekipa na 12, smanjio bi se i broj utakmica u ligaškom delu sa 26 na 22, pa bi se bi stvorio zasad mali prostor za uvođenje plej-ofa, kao, čini se jedinog logičnog načina završnog doigravanja za titulu ali i za raspodelu evroligaških viza.
Možda je sada pravo vreme da se to učini...
ajde sve, evo mogu platiti pozivnicu itd ali ne gradi se ekipa preko noci..ali ono sto mi je upalo u oči kad sam kliknuo na link jest nasslov (header) na stranici Sparsa
NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI KOLEKTIV U BIH

NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI KOLEKTIV U BIH

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Ne razumijem se bas u to, ali zar ne bi bilo logicnije da Mladost dobije pozivnicu (ako BIH bude imala 2 predstavnika) posto su oni 1. u ligi 12 i vjerovatno ce i zavrsiti kao 1.?
Sve i kada bi nekim cudom dobili pravo igranja u ABA ligi mi ne bi mogli igrati ABA ligu.mirza1243 je napisao/la:Ne razumijem se bas u to, ali zar ne bi bilo logicnije da Mladost dobije pozivnicu (ako BIH bude imala 2 predstavnika) posto su oni 1. u ligi 12 i vjerovatno ce i zavrsiti kao 1.?
Niti imamo dvoranu koja zadovoljava uslove, niti budzet, tako da...

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Citam danas u avazu kaze Trbic da nece dovoditi pojacanja za ligu 4.Znaci da Buza i Vrabac 100% odllaze na kraju sezone.Mislio sam da ce ici na ABA ligu i tako ici do kraja sa formiranjem igraca,ali eto..Cudno mi jer vidim Selimovic dosta dovodi pojacanja u NK Travnik,pa sam mislio da ce i sa Sparsima napasti ABA ligu..
-
- Kontakt:
Mada ima smisla i to što pričaš ali šta fali ući u ABA i ako oni odu. Nisu jedini talenti u ekipi. Po meni bi bilo najbolje da se zahvale onom pleju nekom novom i dovedu malo boljeg pleja + jednog pravog centra. Za malo više love ( s obzirom da se igra još samo mjesec, dva tj kratki ugovori) imali bi ekipu koja se hladno može nositi i uz malo sreće i pomrsiti račune Širokom i Igokei. Šta fali pokušati. Evo ALbijanić npr dobar centar i npr Krsto Bjelica. Rotirati igrače non stop i jako igrati 40 min i ima šanse sigurno. JEdino što nisam siguran može li Marko ispratiti taktikom to sve:)Lotus je napisao/la:Citam danas u avazu kaze Trbic da nece dovoditi pojacanja za ligu 4.Znaci da Buza i Vrabac 100% odllaze na kraju sezone.Mislio sam da ce ici na ABA ligu i tako ici do kraja sa formiranjem igraca,ali eto..Cudno mi jer vidim Selimovic dosta dovodi pojacanja u NK Travnik,pa sam mislio da ce i sa Sparsima napasti ABA ligu..
slabo to ide u istoj recenicizaboljisportuBiH je napisao/la:Mada ima smisla i to što pričaš ali šta fali ući u ABA i ako oni odu. Nisu jedini talenti u ekipi. Po meni bi bilo najbolje da se zahvale onom pleju nekom novom i dovedu malo boljeg pleja + jednog pravog centra. Za malo više love ( s obzirom da se igra još samo mjesec, dva tj kratki ugovori) imali bi ekipu koja se hladno može nositi i uz malo sreće i pomrsiti račune Širokom i Igokei. Šta fali pokušati. Evo ALbijanić npr dobar centar i npr Krsto Bjelica. Rotirati igrače non stop i jako igrati 40 min i ima šanse sigurno. JEdino što nisam siguran može li Marko ispratiti taktikom to sve:)Lotus je napisao/la:Citam danas u avazu kaze Trbic da nece dovoditi pojacanja za ligu 4.Znaci da Buza i Vrabac 100% odllaze na kraju sezone.Mislio sam da ce ici na ABA ligu i tako ici do kraja sa formiranjem igraca,ali eto..Cudno mi jer vidim Selimovic dosta dovodi pojacanja u NK Travnik,pa sam mislio da ce i sa Sparsima napasti ABA ligu..
Nisu jedini,ali cine glavni kostur ekipe,a posto ovi u Sparsu govore da pruzaju priliku mladim igracima bezveze bi bilo da sad njih prodaju a dovedu neke starije igrace da igraju u ABA.zaboljisportuBiH je napisao/la:Mada ima smisla i to što pričaš ali šta fali ući u ABA i ako oni odu. Nisu jedini talenti u ekipi. Po meni bi bilo najbolje da se zahvale onom pleju nekom novom i dovedu malo boljeg pleja + jednog pravog centra. Za malo više love ( s obzirom da se igra još samo mjesec, dva tj kratki ugovori) imali bi ekipu koja se hladno može nositi i uz malo sreće i pomrsiti račune Širokom i Igokei. Šta fali pokušati. Evo ALbijanić npr dobar centar i npr Krsto Bjelica. Rotirati igrače non stop i jako igrati 40 min i ima šanse sigurno. JEdino što nisam siguran može li Marko ispratiti taktikom to sve:)Lotus je napisao/la:Citam danas u avazu kaze Trbic da nece dovoditi pojacanja za ligu 4.Znaci da Buza i Vrabac 100% odllaze na kraju sezone.Mislio sam da ce ici na ABA ligu i tako ici do kraja sa formiranjem igraca,ali eto..Cudno mi jer vidim Selimovic dosta dovodi pojacanja u NK Travnik,pa sam mislio da ce i sa Sparsima napasti ABA ligu..
Puno bolje bi i za Vrapca i Buzu bilo kad bi sa Sparsom igrali ABA ligu nego da ih prodaju negdje gdje daj Boze da ce vidjeti prvog tima,ali eto sve su prilike da ce ovo drugo biti..
Opet kazem mislio sam da ce to do kraja ispostovat,jer ove sezonu ni Igokea ni Siroki nisu nesto previse jaki tako sto ti kazes sa malo boljim pojacanjima mogli bi ih srusiti..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.