ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Krenulo je u Monte Carlu odmah sa ispadanjem nosilaca.
Murray i Monaco završili svoj nastup u MC, bolji od njih su bili Kohlschreiber odnosno Berrer.
Murray je jučer odigrao jedan od najgorih mečeva u posljednjih 2-3 godine i ovo je prvi put nakon 2006-e da je na dva turnira zaredom ispao u prvim kolima..Čak se čulo i dosta zvižduka iz gledališta pri izlasku sa centralnog terena.Kako je Andy rekao poslije meča, imao je osjećaj da je teren mali, tako da je dosta lopti bez potrebe završavalo u autu.Servis mu je bio užasan ( 37% ubačenog prvog servisa ) tako da je na svaki njegov servis-gem bilo velikih problema S druge strane Kohlschreiber je držao visok nivo igre, slao visoke spinove , dobro servirao i kao rezultat dobio pobjedu nad Murrayem.
Nadal je s druge strane prilično lagano, uz solidnu igru sa dobrim kretanjem, izbacio Bakkera i danas čeka Berrera.
Jučer su dobar meč odigrali Nalbandian i Miša Južnij.Meč je završen u TB trećeg seta pobjedom Argentinca.
Murray i Monaco završili svoj nastup u MC, bolji od njih su bili Kohlschreiber odnosno Berrer.
Murray je jučer odigrao jedan od najgorih mečeva u posljednjih 2-3 godine i ovo je prvi put nakon 2006-e da je na dva turnira zaredom ispao u prvim kolima..Čak se čulo i dosta zvižduka iz gledališta pri izlasku sa centralnog terena.Kako je Andy rekao poslije meča, imao je osjećaj da je teren mali, tako da je dosta lopti bez potrebe završavalo u autu.Servis mu je bio užasan ( 37% ubačenog prvog servisa ) tako da je na svaki njegov servis-gem bilo velikih problema S druge strane Kohlschreiber je držao visok nivo igre, slao visoke spinove , dobro servirao i kao rezultat dobio pobjedu nad Murrayem.
Nadal je s druge strane prilično lagano, uz solidnu igru sa dobrim kretanjem, izbacio Bakkera i danas čeka Berrera.
Jučer su dobar meč odigrali Nalbandian i Miša Južnij.Meč je završen u TB trećeg seta pobjedom Argentinca.
Montanes dobio Čilića sa 6:4 6:4.Marin , nakon AO, nastavlja sa svojim lošim predstavama.Dobro je Marin ušao u meč i rano oduzeo servis Španjolcu no pri rezultau 3:1 , od idućih 10 gemova osvojio je tek jedan i rezullat je ubrzo bio 6:4 4:0 za Montenesa.Kasnije je Čilić popravio svoju igru , oduzeo servis no iskusni Montanes nije pustio Marinu da se do kraja povrati i završio duel.Čilić je napravio 36 neforsiranih pogrešaka .
Montanes je danas umjesto tradicionalnog potpisa na kameru napisao "Forza Barca "
Dobar meč , pun obrata i lijepih poteza , su upravo završili Verdasco I Berdych ( 5:7 6:3 6:2 ) a Ferrer trenutno demolira Ivana Ljubičića ( 6:0 2:0 )
Izgleda da je danas španjolski dan na terenima u Monte Carlu.
Montanes je danas umjesto tradicionalnog potpisa na kameru napisao "Forza Barca "
Dobar meč , pun obrata i lijepih poteza , su upravo završili Verdasco I Berdych ( 5:7 6:3 6:2 ) a Ferrer trenutno demolira Ivana Ljubičića ( 6:0 2:0 )
Izgleda da je danas španjolski dan na terenima u Monte Carlu.
Ferrer dobio Ljubičića,na kraju je rezultat ispao i pristojan, nakon furioznih 8 dobijenih početnih gemova od strane Ferrera,6:0 7:6.
Trenutno Rafa razvaljuje Berrera, prvi set 6:0 ili 29:5 u poenima u prvom setu za Rafu.Ova mu poprilično spora zemlja u Monte Carlu odgovara i nije čudno da je ovdje zadnjih 5 godina pobjednik.
Španjolci nastavljaju sa svojim danom, na "Komarcu" je da nastavi pobjednički niz.
Trenutno Rafa razvaljuje Berrera, prvi set 6:0 ili 29:5 u poenima u prvom setu za Rafu.Ova mu poprilično spora zemlja u Monte Carlu odgovara i nije čudno da je ovdje zadnjih 5 godina pobjednik.
Španjolci nastavljaju sa svojim danom, na "Komarcu" je da nastavi pobjednički niz.
Nadal je dao malo si oduška u drugom setu za konačnih 6:0 6:1 protiv Berrera.
Rafa igra kao onaj iz 2009 kada je protutnjao Parizom...Ne vidim ko bi ga ovdje mogao pobijediti ...
Ima veliku šansu da postane prvi igrač u historiji tenisa koji je jedan ATP turnir osvojio 6 puta uzastopno
Rafa igra kao onaj iz 2009 kada je protutnjao Parizom...Ne vidim ko bi ga ovdje mogao pobijediti ...
Ima veliku šansu da postane prvi igrač u historiji tenisa koji je jedan ATP turnir osvojio 6 puta uzastopno
Napravio sam malu grešku u gornjem postu misleći na Rafu iz 2008.
Španjolci nastavljaju današnji niz, Ferrero dobio prvi set sa 6:1 protiv Tsonge.Jedini koji može pokvariti savršeni dan za njih je Nalbandian koji vodi protiv Reobreda sa 6:3 i 4:3 u drugom setu.
Još uvijek postoji mogućnost da među 8 u četvrtfinalu MC bude 6 Španjolaca.
Još uvijek postoji mogućnost da među 8 u četvrtfinalu MC bude 6 Španjolaca.
David Ferrer prvi polufinalista MC, dobio je Kohlschreibera sa 7:5 7:6.
Trenutno igraju Nadal i Ferrero, Rafa je odmah oduzeo prvi servis gem Ferreru.Nadati se dobrom meču...
Trenutno igraju Nadal i Ferrero, Rafa je odmah oduzeo prvi servis gem Ferreru.Nadati se dobrom meču...
Mister No je napisao/la:David Ferrer prvi polufinalista MC, dobio je Kohlschreibera sa 7:5 7:6.
Rafa rutinski odradio protiv J.C.Ferrera...6-4 i 6-2...Djokovic takodje veoma lagano protiv Nalbandiana dok je Verdasco dobio prvi set protiv Montanesa sa 6-3
Spanci jos jednom pokazuju ko je vladar na sljaci,3 u polufinalu.Mislim da bi po svemu dosada vidjenom Rafa i Nole trebali igrati finale jer su se dosada sa pa pola sange prosetali do polufinala.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
-
sb citizen
- Kontakt:
finale nadal verdasco!!!! nadal pojeo ferrera 6 2, 6 3, rutunski meč, čak je mogo i proć gore, sutra finale s verdascom koji je isto tako ubio noleta, dao mu samo 4 gema, po meni ne baš gledljiv meč, par dobrih poena, kao što sam rekao nole u ne baš nekoj formi, preloš u ovom trenutku za zemlju....CITIRANJE ovog iznad da se malo podsjetimo ko je tatasb citizen je napisao/la:evo jedna analiza...prvi favorit je ustvari nadal..iako je na ždrijebu drukčije..zašto tako?? mozda jer ima zadnjih 5 zaredom naslova na ovom turniru. mnogi će reci pa on nije više u formi, ovo ono..čovjek je igrao zaredom sada dva polufinala na jakim mastersima i izgubio je od igrača koji su najblaže bili high i koji su odigrali iznad svojih mogučnosti a rafa je počeo dozirati igru i mislim da bi pomalo trebao doći do vrhunca! sad je pravo vrijeme za to...finale?? hmm..trebalo bi bit nadal-nole, međutim djokovic je u nikakvoj formi, dajemo mu šansu da se izvuce na zemlji..po meni će biti spa finale..NADAL.verdasco...uglavnom sigurno nikad izjednačeniji turnir, i općenito sezona koja je uzbudljivija nego ijedna dosad, jer očigledno postoji mnoštvo igraca koji mogu dobit svakoga bez obzora na rang listu...
V A M O S RAFA!!!!!!
Nadal se sali sa Verdascom 4:0 prvi set.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Monte Carlo je prošao, ništa novo već petu godinu i ko zna koliko još tako.
Rafa je pokazao dominaciju ,što opet predstavlja veliko iznenađenje jer je početak sezone na zemlji i on obično oko RG pruža najbolje igre.U narednih nešto manje od 2 mjeseca ima žestok tempo jer ima malo odmora odnosno igra Barcelonu , Rim, Madrid i Rolland Garros.Monte Carlo mu nije uzeo puno snage tako da dosta svjež čeka naredne turnire a prvi je na programu već ove sedmice turnir u Barceloni i također prilika za šesti uzastopni naslov.
U Barceloni pored Rafe igraju još Verdasco, Ferrer, Soderling, Gonzalez , Ferrero....
Novi poredak na ATP-u :
1 Federer, Roger (SUI) 10,690
2 Djokovic, Novak (SRB) 7,390
3 Nadal, Rafael (ESP) 6,980
4 Del Potro, Juan Martin (ARG) 5,725
5 Murray, Andy (GBR) 5,485
6 Davydenko, Nikolay (RUS) 5,335
7 Roddick, Andy (USA) 4,780
8 Soderling, Robin (SWE) 4,595
9 Verdasco, Fernando (ESP) 3,145
10 Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 3,005
Murray sada peti na listi, sada je peti, Verdasco se finalom u MC popeo za 3 mjesta a Marin Čilić ispao iz Top 10.
Rafa je pokazao dominaciju ,što opet predstavlja veliko iznenađenje jer je početak sezone na zemlji i on obično oko RG pruža najbolje igre.U narednih nešto manje od 2 mjeseca ima žestok tempo jer ima malo odmora odnosno igra Barcelonu , Rim, Madrid i Rolland Garros.Monte Carlo mu nije uzeo puno snage tako da dosta svjež čeka naredne turnire a prvi je na programu već ove sedmice turnir u Barceloni i također prilika za šesti uzastopni naslov.
U Barceloni pored Rafe igraju još Verdasco, Ferrer, Soderling, Gonzalez , Ferrero....
Novi poredak na ATP-u :
1 Federer, Roger (SUI) 10,690
2 Djokovic, Novak (SRB) 7,390
3 Nadal, Rafael (ESP) 6,980
4 Del Potro, Juan Martin (ARG) 5,725
5 Murray, Andy (GBR) 5,485
6 Davydenko, Nikolay (RUS) 5,335
7 Roddick, Andy (USA) 4,780
8 Soderling, Robin (SWE) 4,595
9 Verdasco, Fernando (ESP) 3,145
10 Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 3,005
Murray sada peti na listi, sada je peti, Verdasco se finalom u MC popeo za 3 mjesta a Marin Čilić ispao iz Top 10.
Nadal otkazao turnir u Barceloni!Najbolji španjolski i treći svjetski tenisač Rafael Nadal otkazao je nastup na ovotjednome ATP 500 turniru u Barceloni, na kojem je u zadnjih pet godina bio pobjednik u svih pet izdanja.
Nadal je u nedjelju osvojio šesti uzastopni naslov na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu, a dan kasnije je otkazivanjem Barcelone propustio mogućnost da to isto učini i u Kataloniji.
''Jako mi je žao što sam prinuđen otkazati ovaj turnir, teže mi je odustati od Barcelone nego od bilo kojeg drugog turnira. Pa u pitanju je moj klub i moj turnir. Međutim, nakon pobjede u Monte Carlu, mojem tijelu je jednostavno potreban odmor. Već sam puno puta govorio o lošoj strukturi rasporeda igranja turnira na zemljanoj podlozi. Unaprijed bih se želio zahvaliti organizatorima i navijačima na razumijevanju'', stoji u Nadalovom priopćenju.
Nadal će u utorak na novinskoj konferenciji detaljnije objasniti razloge odustajanja od turnira u Barceloni.
Nadal je u nedjelju osvojio šesti uzastopni naslov na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu, a dan kasnije je otkazivanjem Barcelone propustio mogućnost da to isto učini i u Kataloniji.
''Jako mi je žao što sam prinuđen otkazati ovaj turnir, teže mi je odustati od Barcelone nego od bilo kojeg drugog turnira. Pa u pitanju je moj klub i moj turnir. Međutim, nakon pobjede u Monte Carlu, mojem tijelu je jednostavno potreban odmor. Već sam puno puta govorio o lošoj strukturi rasporeda igranja turnira na zemljanoj podlozi. Unaprijed bih se želio zahvaliti organizatorima i navijačima na razumijevanju'', stoji u Nadalovom priopćenju.
Nadal će u utorak na novinskoj konferenciji detaljnije objasniti razloge odustajanja od turnira u Barceloni.
Mister No je napisao/la:
I zbilja je objasnio. Kaze da se uopce ne osjeca umorno, potpuno suprotno, u top formi je, po njemu. Ali jednostavno shvata da je zdravlje najvaznije i da se boji za svoja koljena. I jos jednom je 'kritikovao' ATP zbog gustog rasporeda turnira.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Čim ne igraju Roger, Novak, Rafa, Marin i Ivan niko ništa ne piše na ovoj temi. Ciljam na protekli ATP500 u Barseloni. 
Jeste, izgleda da ljudima nije zanimljivo gledati turnire bez top 5 igraca. Steta bas. Meni inace turnir u Barceloni je posebno drag, zbog samog grada, a eto osvoji ga jedan Spanac.
Verdasco pokazuje da je u nekom naletu, igra drugo uzastopno finale, ovaj put bez Rafe s druge strane, pa ga i osvoji. Iako je i Robin odlican igrac. Sve u svemu, meni je bas drago sto je ovo postalo malo saroliko, pa se cini da ce ljeto biti zanimljivo, kad cu i ja imat vise vremena za pratit svaki mec. 
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
Nando Verdasco osvoji Barcelonu što mu je peta ATP kruna u karijeri, kao i druga u ovoj 2010. g.
U finalu Barcelone je Nando dobio Robina Soderlinga sa 6-3, 4-6, 6-3.
Bio je to intersantan duel sa dosta lijepih poena.Verdasco je odigrao dobar meč , posebno imajući u vidu činjenicu da mu je ovo drugi turnir u nizu i nakon dosta iscrpljujućeg polufinala sa Ferrerom.Ono što je vidljivo kod njega je bolja psiha nego li prije mjesec-dva.Kada je u drugom setu , nakon vođstva i prilično sigurne igre , dozvolio Soderlingu da se vrati i uzme dva njegova servisa, mislio sam da će treći set biti samo formalnost za Šveđanina.
Nando je nakon meča izjavio , možda malo i bahato :
- Još sam jednom sebi dokazao da se ne moram bojati nikoga na zemlji. Ispravak, moram se bojati jedino Nadala. Federer, Đoković...? Ne, mislim da ih sve mogu pobijediti - samouvjereno je rekao Verdasco i dodao:
- Cijela ova zemljana sezona je samo priprema za Roland Garros. Taj turnir želim dočekati maksimalno spreman i uložiti cijelog sebe za odličan rezultat. Ambicije mi rastu iz dana u dan - završio je Španjolac.
U finalu Barcelone je Nando dobio Robina Soderlinga sa 6-3, 4-6, 6-3.
Bio je to intersantan duel sa dosta lijepih poena.Verdasco je odigrao dobar meč , posebno imajući u vidu činjenicu da mu je ovo drugi turnir u nizu i nakon dosta iscrpljujućeg polufinala sa Ferrerom.Ono što je vidljivo kod njega je bolja psiha nego li prije mjesec-dva.Kada je u drugom setu , nakon vođstva i prilično sigurne igre , dozvolio Soderlingu da se vrati i uzme dva njegova servisa, mislio sam da će treći set biti samo formalnost za Šveđanina.
Nando je nakon meča izjavio , možda malo i bahato :
- Još sam jednom sebi dokazao da se ne moram bojati nikoga na zemlji. Ispravak, moram se bojati jedino Nadala. Federer, Đoković...? Ne, mislim da ih sve mogu pobijediti - samouvjereno je rekao Verdasco i dodao:
- Cijela ova zemljana sezona je samo priprema za Roland Garros. Taj turnir želim dočekati maksimalno spreman i uložiti cijelog sebe za odličan rezultat. Ambicije mi rastu iz dana u dan - završio je Španjolac.
Danas počinje četvrti turnir iz serije ATP 1000 , masters u Rimu.
Nakon dugog vremena moguć duel Federera i Rafe u polufinalu nekog turnira.
Novak Đoković i Andy Murray su istom dijelu žrijeba.Novak u svojoj četvrtini žrijeba ima ponovo za protivnika Verdasca koji ima odličnu sezonu na zemlji i samo je pitanje koliko će odmoran dočekati turnir.
U četvrtini Endija Marija nalazi se David Ferrer a tu je još JC Ferrero tako da će Andy teško do četvrtfinala, gledajući zadnja njegova izdanja.
Rafa Nadal ima za mogućeg protivnika u četvrtfinalu Soderlinga ili Berdycha ..
Federer ne bi trebao imati problema do polufinala ( no imajući u vidu da je ovo početak zemljane sezone za njega sve je moguće ) a mogući protivnik u četvrtfinalu je Čilić
Turnir u Rimu , 75. po redu, igra se za nagradni fond od 2.750.000 , trofej brani Rafael Nadal.
Nakon dugog vremena moguć duel Federera i Rafe u polufinalu nekog turnira.
Novak Đoković i Andy Murray su istom dijelu žrijeba.Novak u svojoj četvrtini žrijeba ima ponovo za protivnika Verdasca koji ima odličnu sezonu na zemlji i samo je pitanje koliko će odmoran dočekati turnir.
U četvrtini Endija Marija nalazi se David Ferrer a tu je još JC Ferrero tako da će Andy teško do četvrtfinala, gledajući zadnja njegova izdanja.
Rafa Nadal ima za mogućeg protivnika u četvrtfinalu Soderlinga ili Berdycha ..
Federer ne bi trebao imati problema do polufinala ( no imajući u vidu da je ovo početak zemljane sezone za njega sve je moguće ) a mogući protivnik u četvrtfinalu je Čilić
Turnir u Rimu , 75. po redu, igra se za nagradni fond od 2.750.000 , trofej brani Rafael Nadal.
Jučer su na centralni teren izašli vodeći nositelji i odmah je završen turnir za prvog nositelja Federera tako da od eventaulnog dvoboja Rafe i Fedexa prije finala nema ništa.
Roger nije oružio neku odličnu igru u prvom setu no i ona je bila dovoljna za osvajanje tog dijela igre. Gulbis je bio toliko nervozan da je sam sebe pobijedio u prvom setu. U drugom setu je opao Fedexov servis, Gulbis je umanjio neforsirane greške, bolje se kretao na terenu i počeo bolje servirati tako da je taj dio igre završio u korist Gulbisa sa 6:1.U trećem setu su oba igrača bila nervozna,Federer čak ni uz pomoć silnih grešaka Gulbisa ništa nije mogao. Igrao je nekarakteristično, skraćivo lopte kao da je Novak Đoković...
Na kraju je bilo svega. Gulbis propušta prve dvije meč lopte na servis Federera, drugu lagani čist forhend viner šalje u aut. Na svoj servis dolazi do tri pa još jedne meč lopte, sve ih upropaštava, petu sa duplom servis greškom. Zatim servira as na drugi servis od 233 km na zemlji da bi sa još tri greške dao Federeru nazad brejk na 5:5. I kad svi misle da je Gulbis pukao , Federer osvaja samo jedan poen na svoj servis .Najzad u narednom gemu Gulbis uspijeva osvojiti svoj servis i konačno pobijediti Federera.
Čudan meč, pogotovo u izvedbi Rogera Federera.Gulbis, zna ovako s vremena na vrijeme da pokaže da nije bezveze bio velika nada tenisa, no ne bi me čudilo da ispadne već u narednom kolu.Njemo fali kontinuitet dobrih igara za nešto više.
U ostalim mečevima nije bilo iznenađenja.Novak je lagano dobio Chardyja , Murray nije imao velikih problema Seppijem..
Roger nije oružio neku odličnu igru u prvom setu no i ona je bila dovoljna za osvajanje tog dijela igre. Gulbis je bio toliko nervozan da je sam sebe pobijedio u prvom setu. U drugom setu je opao Fedexov servis, Gulbis je umanjio neforsirane greške, bolje se kretao na terenu i počeo bolje servirati tako da je taj dio igre završio u korist Gulbisa sa 6:1.U trećem setu su oba igrača bila nervozna,Federer čak ni uz pomoć silnih grešaka Gulbisa ništa nije mogao. Igrao je nekarakteristično, skraćivo lopte kao da je Novak Đoković...
Na kraju je bilo svega. Gulbis propušta prve dvije meč lopte na servis Federera, drugu lagani čist forhend viner šalje u aut. Na svoj servis dolazi do tri pa još jedne meč lopte, sve ih upropaštava, petu sa duplom servis greškom. Zatim servira as na drugi servis od 233 km na zemlji da bi sa još tri greške dao Federeru nazad brejk na 5:5. I kad svi misle da je Gulbis pukao , Federer osvaja samo jedan poen na svoj servis .Najzad u narednom gemu Gulbis uspijeva osvojiti svoj servis i konačno pobijediti Federera.
Čudan meč, pogotovo u izvedbi Rogera Federera.Gulbis, zna ovako s vremena na vrijeme da pokaže da nije bezveze bio velika nada tenisa, no ne bi me čudilo da ispadne već u narednom kolu.Njemo fali kontinuitet dobrih igara za nešto više.
U ostalim mečevima nije bilo iznenađenja.Novak je lagano dobio Chardyja , Murray nije imao velikih problema Seppijem..
Gulbis, budući broj 1
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.