Neverovatno je to sto su pronadjeni jedan ili vise vikinskih brodova na teritoriji USA ,a po celom svetu se i dalje uci o 1492. ???DANTES je napisao/la: ovo nisam znao.. u školama se uči da je Kolumbo otkrio Ameriku a Vikinzi pravilu piknike po SA hiljadu godina prije....
Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma dobro, nije uredu da narod ispasta ma koji to bio pa i Korejski, slazem se da je uzasan postupak to bio.rio_Ferdy88 je napisao/la:Zašto sad okrećeš priču, ovdje je priča o Koreji, Bjelorusiji i tome šta se tamo radi, u Siriji i Libiji isto tako, dakle vođe spomenutih država ubijaju ili su ubijali svoj narod (samo im se metodi razlikuju), debili običnituzlak1987 je napisao/la:
Ako cemo realno onda je sigurno vise ljudi pobijeno od ovih sto donose demokratiju u Siriji i Libiji u zadnje 2-3 godine nego u S.Koreji od pedesetih...
Vec sam mislio u smislu da je to sve medijski popraceno, a zlocine u Siriji npr nece da poprate medijski. Gledao sam prije par dana oni ludjaci zaustavljaju kolone auta i kamiona te na prvu pita te jesi li musliman? ako kazes ne ubije te odmah. ako kazes da nastavi te ispitivati, jednog je pitao da li si musliman? da, da li si sunit? da, ajde znas li taj i taj ajet? covjek ne zna, metak u glavu. I sve tako..
A taj haos koji vlada u Arapskim zemljama i gdje zemljaci ubijaju zemljake je izazvan sa vana i finansiraju najvece ekstreme sa vana oruzjem. Amerika u Siriji forsira ekstreme, a zadnjih 10 godina se kao bore protiv ekstremizma?
I naravno onda se uzme medijski i poprati 5 najvaznijh TV postaja na svijetu i USA sta one zele i sta im se kaze. Dok iz SJ. Koreje poprate ono najgore uvijek ..
@Tribalian
Nema ovdje padobranca kao na drugim temama
@Dantes
Ah ti Grci i Rimljani su opet posebna priča. Rimljani su nekako kroz historiju kopirali stalno Grke, ali nemojte im to reći u oči.
Mene lično fascinira najviše doba humanzima i renesanse, pa Firence koju toliko volim kao da sam rođen tu. Zamislite da koračate zajedno sa jednim Dante Alighieri-om i pričate o tome šta se u Milanu ili Napulju dešava
Gledate Leonarda da Vinci-a i pitate ga što pored toliko djevojaka on voli muškarce (nije ovdje ništa sigurno).
Gledate kako se kleše David od strane Michelangelo-a i dobacujete mu da ne valja.
Htio sam još nešto napisati ali zaboravih

@ samo_lijevo
Upravo tako
Nema ovdje padobranca kao na drugim temama
@Dantes
Ah ti Grci i Rimljani su opet posebna priča. Rimljani su nekako kroz historiju kopirali stalno Grke, ali nemojte im to reći u oči.
Mene lično fascinira najviše doba humanzima i renesanse, pa Firence koju toliko volim kao da sam rođen tu. Zamislite da koračate zajedno sa jednim Dante Alighieri-om i pričate o tome šta se u Milanu ili Napulju dešava
Gledate Leonarda da Vinci-a i pitate ga što pored toliko djevojaka on voli muškarce (nije ovdje ništa sigurno).
Gledate kako se kleše David od strane Michelangelo-a i dobacujete mu da ne valja.
Htio sam još nešto napisati ali zaboravih
@ samo_lijevo
Upravo tako
Lobi nevjerovatan, ja mislim da je još neko osim Vikinga bio na teritorija SA prije Kolumba
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
I mene, verovatno iz razloga sto je nas ovde to zaobisloNeutral je napisao/la:
Mene lično fascinira najviše doba humanzima i renesanse
Moguce,ali to jos uvek ne znamo sa sigurnoscu.Dex je napisao/la: ja mislim da je još neko osim Vikinga bio na teritorija SA prije Kolumba
- samo_lijevo
- Kontakt:
to je propaganda na fazon ovih dokumentaraca.Ali ko je kriv ljudima sto ne misle glavom nego slusaju velikog brata.Dex je napisao/la:Lobi nevjerovatan, ja mislim da je još neko osim Vikinga bio na teritorija SA prije Kolumba
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
normalno da je bio samo nije dokumentovano ili se krije jer to ne godi krupnim ribama. ne bi bilo prvi put da zataškavaju istorijske činjeniceDex je napisao/la:Lobi nevjerovatan, ja mislim da je još neko osim Vikinga bio na teritorija SA prije Kolumba
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nemaš mi ti šta reći da uključim mozak (izuzev ako si mislio da me ismiješ i uvrijediš), ti bi možda mogao svoj uključiti jedino, jer toliko si zaslijepljen mržnjom prema USA da to nije zdravoNeutral je napisao/la: Neću da ulazim dublje u politiku, nije odgovarajuća tima, a to što su ih navodno ubili je nemoguće, ukljući taj mozak moj Rio, gdje ti je logika. Obična propaganda.
Naravno da je moguće i da se desilo, jer su bolesnici na vlasti koji ne vode računa ni o čemu drugom osim o sebi, kao i u Siriji
Samo debil i budala može podržavati i pravdati taj režim
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 21 nov 2013, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- tuzlak1987
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Aaron Russo prijetelj jednog od Rockefellera, mislim da umro iste godine kada je poceo sa ovim kampanjama protiv. Navodno od raka
Aaron Russo prijetelj jednog od Rockefellera, mislim da umro iste godine kada je poceo sa ovim kampanjama protiv. Navodno od raka
- samo_lijevo
- Kontakt:
nece nam valjda temu ukinuti zbog te price?rio_Ferdy88 je napisao/la:Nemaš mi ti šta reći da uključim mozak (izuzev ako si mislio da me isimješ i uvrijediš), ti bi možda mogao svoj uključiti jedino, jer toliko si zaslijepljen mržnjom prema USA da to nije zdravoNeutral je napisao/la: Neću da ulazim dublje u politiku, nije odgovarajuća tima, a to što su ih navodno ubili je nemoguće, ukljući taj mozak moj Rio, gdje ti je logika. Obična propaganda.![]()
Naravno da je moguće i da se desilo, jer su bolesnici na vlasti koji ne vode računa ni o čemu drugom osim o sebi, kao i u Siriji
Samo debil i budala može podržavati i pravdati taj režim
popustite oko te price,imas 1001 drugi forum pa tamo raspravljaj ko je rezimski vojnik,ko je dosao osloboditi napaceni narod itd.
Ja nikoga ne mrzim, ne daj Bože. Gledam Američke filmove, gledam NBA, NHL, upoznao sam mnogo ljudi kroz godine iz Amerike i o svemu smo pričali, tako da ti taj argument odmah pada u vodu.
Nisam te ja mislio vrijeđati ili nešto slično, ubili su ih jer su gledali neku seriju, a kao pustili bi na tv-u tu seriju, ma jašta, obična gluposti.
Danas najveći utjecaj imaju mediji. Zamisli sada CNN, BBC, FTV
jave da kompjuterski virusi mogu zahvatiti i čovjeka i da je smrtonosan, koliko bi ljudi u to povjerovalo?
Ja ne podržavam nikakav režim, slobodan sam um što se toga tiče. Politika me ne zanima, a zakoni se u državi moraju poštovati, bili oni u Brazilu, BiH, Bjelorusiji, Kini ili Sjevernoj Koreji.
Od mene dosta na ovu temu, imaš pp ako te više zanima.
Nisam te ja mislio vrijeđati ili nešto slično, ubili su ih jer su gledali neku seriju, a kao pustili bi na tv-u tu seriju, ma jašta, obična gluposti.
Danas najveći utjecaj imaju mediji. Zamisli sada CNN, BBC, FTV
Ja ne podržavam nikakav režim, slobodan sam um što se toga tiče. Politika me ne zanima, a zakoni se u državi moraju poštovati, bili oni u Brazilu, BiH, Bjelorusiji, Kini ili Sjevernoj Koreji.
Od mene dosta na ovu temu, imaš pp ako te više zanima.
Ko razume, razumece
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Citam ove diskusije i odma mi ovo pade napamet da postavim, kad vidim da je stavljeno. Jedna od najboljih stvari za navedenu tematiku koju sam gledao. Obavezno stivo.tuzlak1987 je napisao/la:[youtube][/youtube]
@neutral : svaka cast ana ramisljanju i kontanju situacije, to je to! Dosta ljudi ne mogu otvoriti horizonte dovoljno da sagledaju veliku sliku. pis aut
Tako je !samo_lijevo je napisao/la:
nece nam valjda temu ukinuti zbog te price?
popustite oko te price,imas 1001 drugi forum pa tamo raspravljaj ko je rezimski vojnik,ko je dosao osloboditi napaceni narod itd.
@Neutral ti si kao ja... ja biv volio da sam rođen u prošlosti, antika ili renesansa, ili u dalekoj budućnosti da budem istraživač svemira...
@Tribalian naučnici su čudo... kažem da bi zazivjele nove teorija treba prvo da pomre stara garda starih naučnika zastupnika starih teorija.... inače kako Kolumbo nađe ameriku? napamet ili je po onim starim kartama? kako se zovu karte onog turskog moreplovca? i šta je sve skrivala aleksandrijska biblioteka? kakva znanja i karte?
@Tribalian naučnici su čudo... kažem da bi zazivjele nove teorija treba prvo da pomre stara garda starih naučnika zastupnika starih teorija.... inače kako Kolumbo nađe ameriku? napamet ili je po onim starim kartama? kako se zovu karte onog turskog moreplovca? i šta je sve skrivala aleksandrijska biblioteka? kakva znanja i karte?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Zašto je u to teško povjerovati znajući da se tamo i za puno bezazlenije stvari plaćalo glavom, jer tu je riječ o bolesnicima na vlasti koji ne prezaju ni od čega samo da bi održali sliku o svojoj moći i strah među narodomNeutral je napisao/la: Nisam te ja mislio vrijeđati ili nešto slično, ubili su ih jer su gledali neku seriju, a kao pustili bi na tv-u tu seriju, ma jašta, obična gluposti.
Nema tu CNN ili drugi nikakve veze, ja TV skoro da i ne gledam, osim sportskog sadržaja, a od ozbiljnijih jedino ALJ Balkan nekad pogledam, a to što se dešava u S Koreji je jasno iz izvještaja koji dolaze od ljudi koji su bili tamo
A to za serije je bilo u pitanju da su oni ilegalno gledali te serije (vjerovatno na signalu od neke tv iz J Koreje), isto kao što su u Afganistanu za vrijeme talibana na vlasti bili zabranjeni i televizija i filmovi i muzika i sve ostalo i za nepoštivanje toga moglo se nastradati
I onda neko pravda talibane, Kima ili Asafa
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 21 nov 2013, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
meni dodje da placem kad se sjetim ove biblioteke. jedina stvar koju bi uradio kad bi mogao otic u prolost je spasio ovu biblioteku.DANTES je napisao/la:@Neutral ti si kao ja... ja biv volio da sam rođen u prošlosti, antika ili renesansa, ili u dalekoj budućnosti da budem istraživač svemira...
- samo_lijevo
- Kontakt:
otac jedini!!!

u 30 minuta covjek sve fino objasni.

u 30 minuta covjek sve fino objasni.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 21 nov 2013, 18:01, ukupno mijenjano 1 put.
Nisu @ Dantes to nikakvi naucnici vec prepisivaci. A ko im je rekao odakle da prepisuju to ostaje " misterija"DANTES je napisao/la: @Tribalian naučnici su čudo... kažem da bi zazivjele nove teorija treba prvo da pomre stara garda starih naučnika zastupnika starih teorija.... inače kako Kolumbo nađe ameriku? napamet ili je po onim starim kartama? kako se zovu karte onog turskog moreplovca? i šta je sve skrivala aleksandrijska biblioteka? kakva znanja i karte?
Ne znam na kog turskog moreplovca mislis, dvojica se isticu Piri Reis i Hajrudin Barbarosa. Reis je napravio revoluciju kad je kartografija u pitanju. A sto se tice Aleksandrijske biblioteke, sadrzavala je celokupno stivo iz tada poznatog sveta, mozemo samo nagadjati cega je sve tu bilo.
Postoji teorija da je Kolumbio bio portugalski špijun čiji je cilj bio da odvrati Španiju od zalaska na obale Afrike
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.