Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Tribalian
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 17:23

DANTES je napisao/la: ovo nisam znao.. u školama se uči da je Kolumbo otkrio Ameriku a Vikinzi pravilu piknike po SA hiljadu godina prije....
Neverovatno je to sto su pronadjeni jedan ili vise vikinskih brodova na teritoriji USA ,a po celom svetu se i dalje uci o 1492. ???
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 nov 2013, 17:27

rio_Ferdy88 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
Ako cemo realno onda je sigurno vise ljudi pobijeno od ovih sto donose demokratiju u Siriji i Libiji u zadnje 2-3 godine nego u S.Koreji od pedesetih...
Zašto sad okrećeš priču, ovdje je priča o Koreji, Bjelorusiji i tome šta se tamo radi, u Siriji i Libiji isto tako, dakle vođe spomenutih država ubijaju ili su ubijali svoj narod (samo im se metodi razlikuju), debili obični :evil:
Ma dobro, nije uredu da narod ispasta ma koji to bio pa i Korejski, slazem se da je uzasan postupak to bio.

Vec sam mislio u smislu da je to sve medijski popraceno, a zlocine u Siriji npr nece da poprate medijski. Gledao sam prije par dana oni ludjaci zaustavljaju kolone auta i kamiona te na prvu pita te jesi li musliman? ako kazes ne ubije te odmah. ako kazes da nastavi te ispitivati, jednog je pitao da li si musliman? da, da li si sunit? da, ajde znas li taj i taj ajet? covjek ne zna, metak u glavu. I sve tako..

A taj haos koji vlada u Arapskim zemljama i gdje zemljaci ubijaju zemljake je izazvan sa vana i finansiraju najvece ekstreme sa vana oruzjem. Amerika u Siriji forsira ekstreme, a zadnjih 10 godina se kao bore protiv ekstremizma?
I naravno onda se uzme medijski i poprati 5 najvaznijh TV postaja na svijetu i USA sta one zele i sta im se kaze. Dok iz SJ. Koreje poprate ono najgore uvijek ..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 17:27

@Tribalian

Nema ovdje padobranca kao na drugim temama :D

@Dantes

Ah ti Grci i Rimljani su opet posebna priča. Rimljani su nekako kroz historiju kopirali stalno Grke, ali nemojte im to reći u oči.

Mene lično fascinira najviše doba humanzima i renesanse, pa Firence koju toliko volim kao da sam rođen tu. Zamislite da koračate zajedno sa jednim Dante Alighieri-om i pričate o tome šta se u Milanu ili Napulju dešava :mrgreen:
Gledate Leonarda da Vinci-a i pitate ga što pored toliko djevojaka on voli muškarce (nije ovdje ništa sigurno).
Gledate kako se kleše David od strane Michelangelo-a i dobacujete mu da ne valja.

Htio sam još nešto napisati ali zaboravih :roll: :|

@ samo_lijevo

Upravo tako ;)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 nov 2013, 17:29

Lobi nevjerovatan, ja mislim da je još neko osim Vikinga bio na teritorija SA prije Kolumba
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 17:30

Neutral je napisao/la:
Mene lično fascinira najviše doba humanzima i renesanse
I mene, verovatno iz razloga sto je nas ovde to zaobislo :mrgreen:

Dex je napisao/la: ja mislim da je još neko osim Vikinga bio na teritorija SA prije Kolumba
Moguce,ali to jos uvek ne znamo sa sigurnoscu.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 nov 2013, 17:31

Dex je napisao/la:Lobi nevjerovatan, ja mislim da je još neko osim Vikinga bio na teritorija SA prije Kolumba
to je propaganda na fazon ovih dokumentaraca.Ali ko je kriv ljudima sto ne misle glavom nego slusaju velikog brata.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 17:32

Dex je napisao/la:Lobi nevjerovatan, ja mislim da je još neko osim Vikinga bio na teritorija SA prije Kolumba
normalno da je bio samo nije dokumentovano ili se krije jer to ne godi krupnim ribama. ne bi bilo prvi put da zataškavaju istorijske činjenice

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 17:32

Neutral je napisao/la: Neću da ulazim dublje u politiku, nije odgovarajuća tima, a to što su ih navodno ubili je nemoguće, ukljući taj mozak moj Rio, gdje ti je logika. Obična propaganda.
Nemaš mi ti šta reći da uključim mozak (izuzev ako si mislio da me ismiješ i uvrijediš), ti bi možda mogao svoj uključiti jedino, jer toliko si zaslijepljen mržnjom prema USA da to nije zdravo :roll:

Naravno da je moguće i da se desilo, jer su bolesnici na vlasti koji ne vode računa ni o čemu drugom osim o sebi, kao i u Siriji :evil:

Samo debil i budala može podržavati i pravdati taj režim ;)
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 21 nov 2013, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 nov 2013, 17:36

[youtube][/youtube]

Aaron Russo prijetelj jednog od Rockefellera, mislim da umro iste godine kada je poceo sa ovim kampanjama protiv. Navodno od raka :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 nov 2013, 17:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Neutral je napisao/la: Neću da ulazim dublje u politiku, nije odgovarajuća tima, a to što su ih navodno ubili je nemoguće, ukljući taj mozak moj Rio, gdje ti je logika. Obična propaganda.
Nemaš mi ti šta reći da uključim mozak (izuzev ako si mislio da me isimješ i uvrijediš), ti bi možda mogao svoj uključiti jedino, jer toliko si zaslijepljen mržnjom prema USA da to nije zdravo :roll:

Naravno da je moguće i da se desilo, jer su bolesnici na vlasti koji ne vode računa ni o čemu drugom osim o sebi, kao i u Siriji :evil:

Samo debil i budala može podržavati i pravdati taj režim ;)
nece nam valjda temu ukinuti zbog te price?
popustite oko te price,imas 1001 drugi forum pa tamo raspravljaj ko je rezimski vojnik,ko je dosao osloboditi napaceni narod itd.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2013, 17:37

Ja nikoga ne mrzim, ne daj Bože. Gledam Američke filmove, gledam NBA, NHL, upoznao sam mnogo ljudi kroz godine iz Amerike i o svemu smo pričali, tako da ti taj argument odmah pada u vodu.

Nisam te ja mislio vrijeđati ili nešto slično, ubili su ih jer su gledali neku seriju, a kao pustili bi na tv-u tu seriju, ma jašta, obična gluposti.

Danas najveći utjecaj imaju mediji. Zamisli sada CNN, BBC, FTV :mrgreen: jave da kompjuterski virusi mogu zahvatiti i čovjeka i da je smrtonosan, koliko bi ljudi u to povjerovalo? ;)

Ja ne podržavam nikakav režim, slobodan sam um što se toga tiče. Politika me ne zanima, a zakoni se u državi moraju poštovati, bili oni u Brazilu, BiH, Bjelorusiji, Kini ili Sjevernoj Koreji.

Od mene dosta na ovu temu, imaš pp ako te više zanima.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 17:38

Ko razume, razumece ;)

" onclick="window.open(this.href);return false;

reha87
Kontakt:

Post Postao/la reha87 » 21 nov 2013, 17:40

tuzlak1987 je napisao/la:[youtube][/youtube]

Aaron Russo prijetelj jednog od Rockefellera, mislim da umro iste godine kada je poceo sa ovim kampanjama protiv. Navodno od raka :mrgreen:
Citam ove diskusije i odma mi ovo pade napamet da postavim, kad vidim da je stavljeno. Jedna od najboljih stvari za navedenu tematiku koju sam gledao. Obavezno stivo.

@neutral : svaka cast ana ramisljanju i kontanju situacije, to je to! Dosta ljudi ne mogu otvoriti horizonte dovoljno da sagledaju veliku sliku. pis aut

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 17:43

samo_lijevo je napisao/la:
nece nam valjda temu ukinuti zbog te price?
popustite oko te price,imas 1001 drugi forum pa tamo raspravljaj ko je rezimski vojnik,ko je dosao osloboditi napaceni narod itd.
Tako je !

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 nov 2013, 17:44

@Neutral ti si kao ja... ja biv volio da sam rođen u prošlosti, antika ili renesansa, ili u dalekoj budućnosti da budem istraživač svemira...
@Tribalian naučnici su čudo... kažem da bi zazivjele nove teorija treba prvo da pomre stara garda starih naučnika zastupnika starih teorija.... inače kako Kolumbo nađe ameriku? napamet ili je po onim starim kartama? kako se zovu karte onog turskog moreplovca? i šta je sve skrivala aleksandrijska biblioteka? kakva znanja i karte?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2013, 17:47

Neutral je napisao/la: Nisam te ja mislio vrijeđati ili nešto slično, ubili su ih jer su gledali neku seriju, a kao pustili bi na tv-u tu seriju, ma jašta, obična gluposti.
Zašto je u to teško povjerovati znajući da se tamo i za puno bezazlenije stvari plaćalo glavom, jer tu je riječ o bolesnicima na vlasti koji ne prezaju ni od čega samo da bi održali sliku o svojoj moći i strah među narodom ;)

Nema tu CNN ili drugi nikakve veze, ja TV skoro da i ne gledam, osim sportskog sadržaja, a od ozbiljnijih jedino ALJ Balkan nekad pogledam, a to što se dešava u S Koreji je jasno iz izvještaja koji dolaze od ljudi koji su bili tamo ;)

A to za serije je bilo u pitanju da su oni ilegalno gledali te serije (vjerovatno na signalu od neke tv iz J Koreje), isto kao što su u Afganistanu za vrijeme talibana na vlasti bili zabranjeni i televizija i filmovi i muzika i sve ostalo i za nepoštivanje toga moglo se nastradati :|

I onda neko pravda talibane, Kima ili Asafa :roll:
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 21 nov 2013, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 21 nov 2013, 17:49

DANTES je napisao/la:@Neutral ti si kao ja... ja biv volio da sam rođen u prošlosti, antika ili renesansa, ili u dalekoj budućnosti da budem istraživač svemira...
@Tribalian naučnici su čudo... kažem da bi zazivjele nove teorija treba prvo da pomre stara garda starih naučnika zastupnika starih teorija.... inače kako Kolumbo nađe ameriku? napamet ili je po onim starim kartama? kako se zovu karte onog turskog moreplovca? i šta je sve skrivala aleksandrijska biblioteka? kakva znanja i karte?
meni dodje da placem kad se sjetim ove biblioteke. jedina stvar koju bi uradio kad bi mogao otic u prolost je spasio ovu biblioteku. :|

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 nov 2013, 17:49

otac jedini!!!

slika

u 30 minuta covjek sve fino objasni.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 21 nov 2013, 18:01, ukupno mijenjano 1 put.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 nov 2013, 17:51

DANTES je napisao/la: @Tribalian naučnici su čudo... kažem da bi zazivjele nove teorija treba prvo da pomre stara garda starih naučnika zastupnika starih teorija.... inače kako Kolumbo nađe ameriku? napamet ili je po onim starim kartama? kako se zovu karte onog turskog moreplovca? i šta je sve skrivala aleksandrijska biblioteka? kakva znanja i karte?
Nisu @ Dantes to nikakvi naucnici vec prepisivaci. A ko im je rekao odakle da prepisuju to ostaje " misterija" ;)

Ne znam na kog turskog moreplovca mislis, dvojica se isticu Piri Reis i Hajrudin Barbarosa. Reis je napravio revoluciju kad je kartografija u pitanju. A sto se tice Aleksandrijske biblioteke, sadrzavala je celokupno stivo iz tada poznatog sveta, mozemo samo nagadjati cega je sve tu bilo.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 nov 2013, 17:51

Postoji teorija da je Kolumbio bio portugalski špijun čiji je cilj bio da odvrati Španiju od zalaska na obale Afrike
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.