SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

ahmic
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la ahmic » 07 dec 2013, 10:48

Moze Miske al ne moze Medo,Moze MEdo al ne mozr Miske...Jedan vani mora ,bat prozltiv Arg :)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 dec 2013, 10:49

Protiv Argentine rudarski odraditi tekmu.... Misketa poslati kilometar od klupe. Jedan špic, trkači na sredini!!!

Protiv Nigerije, sa def veznim ali sa dva špica, Miske na klupu i da uđe oko 75 min

Protiv Irana, Miske od početka u onoj klasičnoj dizelaškoj postavi Papeta!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 dec 2013, 11:19

Estadio de Maracana - Rio de Janeiro [protiv Argentine]

slika

Arena Pantanal - Cuiaba [protiv Nigerije]

slika

Arena Fonta Nova - Salvador [protiv Irana]

slika

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 07 dec 2013, 11:28

Ja predlazem prijateljske sa:
Urugvaj
Niger
Irak
;)

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 07 dec 2013, 11:33

Prezadovoljan izvlacenjem.

slika

Sent from my Windows Phone.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 07 dec 2013, 11:39

Moze li neko rec u koliko su utakmice po nasem vremenu?

Nakon prospavane noci, utisak je isti, sasvim solidna grupa, sto je najvaznije prolazna. Imamo tu jednu veliku utakmicu, gdje ce oci citavog svijeta biti uperene u Marakanu i svi ce gledati moze li mala Bosna iznenadit Messija i druzinu. Ako izgubimo niko nece past u depresiju, a ako ne izgubimo imamo velike sanse za top16. Imamo i tog jednog "autsajdera", Iran, ekipu koja je tu da se pobijedi. To pobjeda nek nam bude utjesna nagrada ako ne daj Boze ne prodjemo grupu. A Nigerija je tu da se s njom borimo za 2. mjesto. Oni su ove godine osvojili Africki Kup i kadrovski gledano nisu za potcijeniti. Sve su to super spremni igraci koji za razliku od nasih mogu trcati 90 minuta i vise ako treba. Zato treba njih dobro prouciti, odigrat neku prijateljsku s nekom Africkom reprezentacijom i vidjet sta nas ceka.

Samo polahko sad, dugih 7 mjeseci je pred nama. Nadam se da ce Pape skontat sta i kako i da cemo se imat cemu nadat na Mundijalu. Nadam se da nece biti povreda medju ovim kljucnim igracima i da ce ako nista ovo malo trkaca sto imamo biti 100% spremno za SP. Rano je jos pricati s kim se krizamo, o tome cemo nakon sto dobijemo Argentinu i Nigeriju. :mrgreen:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 07 dec 2013, 11:43

Dragi moji zasto ste se usrali od Nigerije? :lol:

Ja zivim na zapadu, i mogu reci da nisu svi crnci gradjeni kao Mike Tyson niti su brzi kao Usain Bolt.
Zivim u sredini gdje ima mrake iz cijelog svijeta, ima ljudi svakakvih i iz Afrike, nisu toliko jaki kao sto mnogi u BiH misle, jer vi samo vidite crnce sportase na tv-u ili muzicare na tv-u.

Nismo ni mi Balkanci gradjeni kao mrsavi i niski Kinezi, i zato se mozemo i da bijemo sa crncima ako treba.
Ali to nece biti potrebno, pametniji smo od njih i bolji smo tehnicki, ima da Nigeri trce za loptom kao cuke kad budu igrali protiv BiH. :D
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 07 dec 2013, 11:47

Takodjer je vrlo dobro za nas sto je Argentina vec upisala 9 poena i prolaz dalje, to ce nam biti velika prednost u prvoj utakmici i mozemo iznenaditi Argetu.

Maksimalno ozbiljno i profesionalni pristup i mozemo osvojiti 6 ili cak 7 poena i prolaz dalje. :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 dec 2013, 11:47

Uvjeren sam da bi vecina ekipa iz Afrike imala problema sa europskom buranijom tipa Gibraltar,San Marino,Lihtenstajn,Luksemburt,Andora etc.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 07 dec 2013, 11:50

Pauk je napisao/la:Dragi moji zasto ste se usrali od Nigerije? :lol:

Ja zivim na zapadu, i mogu reci da nisu svi crnci gradjeni kao Mike Tyson niti su brzi kao Usain Bolt.
Zivim u sredini gdje ima mrake iz cijelog svijeta, ima ljudi svakakvih i iz Afrike, nisu toliko jaki kao sto mnogi u BiH misle, jer vi samo vidite crnce sportase na tv-u ili muzicare na tv-u.

Nismo ni mi Balkanci gradjeni kao mrsavi i niski Kinezi, i zato se mozemo i da bijemo sa crncima ako treba.
Ali to nece biti potrebno, pametniji smo od njih i bolji smo tehnicki, ima da Nigeri trce za loptom kao cuke kad budu igrali protiv BiH. :D
Victor Anichebe vs Sead Kolasinac
slika

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 07 dec 2013, 11:54

Samo da nas povrede zaobidju i da dodjemo kompletni...

Lako je Argentini.. Njima da se povrijedi 5 igraca dovest ce drugih 5 i bice im manji hendikep nego da se nama povrijedi 1 il dva

Dosta toga zavisi od utakmice Nigerija - Iran. Nigerijci ako dobiju mi cemo biti pod pritiskom, ako ne pobjede oni ce biti pod pritiskom, osim naravno ako ne dobijemo Argentinu sto je ravno cudu...

U slucaju pobjede Nigerije i naseg poraza od Argentine, Nigerijcima vise odgovara taj bod nego nama jer Argentina ce uci u zadnje kolo sa 6 bodova a Nigerija sa 4 i obje reprezentacije bi se zadovoljile remijem i u tom slucaju ga mi pusimo pa da nakantamo Iran i sa 5 razlike

Mi se trebamo najvise koncentrisati na utakmicu sa Nigerijom i ici na pobjedu i ne cekati da nama Argentina cini usluge... Bolje izgubiti od Argentine 5 : 0 a dobiti Nigeriju 1 : 0 nego Argentini uzeti bod il nesretno izgubiti pa onda izgubiti od Nigerije.

Ako smo vec dosli dovde treba iskoristiti ovu sansu i ovu generaciju. Imamo povoljan zdrijeb i u nokaut fazi, pa sto ne ici do cetvrtfinala il cak do polufinala ?

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 07 dec 2013, 12:06

Mi smo vec dokazali da mozemo igrati i da mozemo nadigrati reprezentacije naseg ranga i one ranga ispod.. Nigerija bi u Evropi bila na prelazu druge i trece jakosne a Iran na prelazu cetvrte i pete...

Mi s njima mozemo igrati i pobjediti cak i kad lose igramo... Sa losom igrom mi mozemo pobjediti Iran il cak Nigeriju ... Mozemo biti nadigrani od strane Nigerije, a da pobjedimo il odigramo nerijeseno al opet s druge strane imamo kompleks protiv jacih reprezentacija gdje nikako ne mozemo da tu izganjamo dobar rezultat cak i kad dobro igramo.. Protiv Brazila prijateljska odlicno odigrali primili bezveze gol,pa protiv Francuske itd..

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 07 dec 2013, 12:07

robijas_Ri je napisao/la:
Pauk je napisao/la:Dragi moji zasto ste se usrali od Nigerije? :lol:

Victor Anichebe vs Sead Kolasinac
slika
Kompleksi su cudo :lol:

I sta sada...ti se usro :lol:

Nece se Kolasinac hrvati sa njim ili boksati u ringu, a i da hoce nije Sead bez sanse ;)

Mozda jeste ovaj crnac jak kao tenk, ali je isto tako spor kao tenk..

Ali vjerujuj mi, nisu tako jaki kako izgledaju, a i pamet je mnogo vaznija od fizicke snage u bilo cemu u zivotu. - Sun Tzu 8-)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 07 dec 2013, 12:09

Anichebe bi pao u prvoj rundi protiv Seada

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 07 dec 2013, 12:10

Evo citam komentarte i prognoze fudbalskih strucnjaka ovdje gdje ja zivim, i sigurno su da ce Argetina biti prva i da BiH ce biti druga u grupi.

Kazu ako ARG i BIH odigraju kako znaju da nece biti nikakvih problema. :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 dec 2013, 12:15

Ja sam inace vjeciti optimista, tako sam i ovdje. Slazem se da Nigerijci jesu fizicki jaki ali i nasi igraci igraju u vrhunskim klubovima, gdje je trenazni proces puuunoo bolji nego gdje ovi igraju.

Ne treba upisivati pobjede odmah protiv Nigerije i Irana, jesmo favoriti ne veliki ali favoriti jesmo. Odigrat dobro, ginuti na terenu sto se kaze srce na teren ostaviti.

Moj sastav protiv Argentine :D

Begovic
Mujdja - Vranjes - Spahic - Zukanovic (Salihovic)
Zahirovic (Medunjanin) - Kolasinac
Hajrovic Lulic
Pjanic
Dzeko
:mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 dec 2013, 12:18

Pauk je napisao/la:Evo citam komentarte i prognoze fudbalskih strucnjaka ovdje gdje ja zivim, i sigurno su da ce Argetina biti prva i da BiH ce biti druga u grupi.

Ako je tako sigurno, uplacuj na kladu i dizi pare. :roll: Nista nije sigurno, i svako svakog moze iznenaditi, u tome je i fazon ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 07 dec 2013, 12:27

Consigliere je napisao/la:
Pauk je napisao/la:Evo citam komentarte i prognoze fudbalskih strucnjaka ovdje gdje ja zivim, i sigurno su da ce Argetina biti prva i da BiH ce biti druga u grupi.

Ako je tako sigurno, uplacuj na kladu i dizi pare. :roll: Nista nije sigurno, i svako svakog moze iznenaditi, u tome je i fazon ;)
Vazno je da ljudi vjeruju u kvalitet BIH, iako nemaju nikakve veze sa BiH.

Ljudi su neutralni i gledaju neutralno na nasu grupu, vazno je biti optimista i maksimalno se pripiremiti i dati sve od sebe.

Ako budemo negativni i pesimisti, onda smo vec sada izgubili 7 mjeseci prije svjetskog prvenstva.

Kao prvo moramo vjerovati u sebe i svoj kvalitet, bez toga necemo nista postici u Brazilu. ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 dec 2013, 12:28

Mi samo moramo uzeti zaozbiljno svakog protivnika, a ne ko sto 80% nasih navijaca trenutno komentiraju tipa 'ta ce Nigeri, samo znaju trcati, a Iranu cemo 5 komada, nemaju pojma... O Argentini da ne pricam, opusti se protiv njih, zavrsicemo gore nego SiCG na SP2006.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 07 dec 2013, 12:32

Pa normalno da moramo shvatiti ozbiljno svakog protivnika!

Ovo je svjetsko prvenstvo i nece nam biti protivnik Lihtenstajn!

Ali takodjer ako hocemo da postignemo bila sta u Brazilu, onda moramo vjerovati u sebe i svoj kvalitet i biti optimisti :)

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.