FK Sloboda: Galerija

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda: Galerija

Post Postao/la sloboda72 » 08 avg 2016, 18:11

slika

DŽIDA I ZEBA ,TO SLOBODI TREBA.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 10 avg 2016, 06:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 avg 2016, 21:55

10 MUSEMIĆEVIH I HUSIĆEVIH LIJEVIH BEKOVA?????????????????????

.................................................................................1

slika
ALEKSANDAR LAKIČEVIĆ , 12. 1. 1988. BIJELO POLJE
Pozicija :Lijevi bek.
.................................................................................2
slika
Senad Husić prešao u Slobodu
Mar 06, 2016
Sloboda iz Tuzle, aktuelni lider “Premijer” lige BiH, će pored Mersudina Ahmetovića u nastavku prvenstva u svojim redovima imati još jednog Kalesijca.
Riječ je o Senadu Husiću, koji je sprazumno raskinuo ugovor sa mađarskim DVTK i kao slobodan igrač stigao na Tušanj.
Rođen 12. 4.1990. Kalesija
Pozicija: Lijevi bek
.................................................................................................................................
3
slika

Leopold Novak 03. 12. 1990 Makarska
.....................
.................................................................................4
slika
Azmir Husić za Faktor: S Tomićem dogovorena dvogodišnja saradnja(faktor)
Dario Tomić 23. 6.1987.Tuzla

.................................................................................5
slika

slika

Ivan Fatić –
Pozicija: Lijevi bek, zadnji vezni.

.........................................................................................................................................
6
slika
slikaAleksandar Lazevski Rođen 21. jan. 1988. BeogradPozicija: Lijevi bek.

...........................................................................................................................................
7
slika
Novo ime na današnjem treningu bio je dvadesetpetogodišnji Kyul Sung Kim iz Južne Koreje koji je stigao na probu u Slobodu. Kyul Sung Kim igra na poziciji Lijevog beka i na narednim treninzima ima priliku da se pokaže i pokuša nametnuti struci Crveno – crnih.
3.7 2016, ( sport 1)

.................................................................................8

slika
Aleksandar Subić Rođen 27. septrmbra 1993 Banja Luka
Pozicija :Lijevi bek.
Aleksandar Subić: "Kakva Sloboda, želim u inostranstvo 17. 7. 2016".(sport dc)
.................................................................................9

slika
IVAN KOSTIĆ 24.6. 1989. NIŠ
POZICIJA ŠTOPER.......Igrao Lijevog beka na utakmicama protiv Beitara.

.................................................................................10

slika

DARKO TODOROVIĆ Rođen 5. 5. 1997. Bijeljina
Pozicija: Desni bek......Igrao Lijevog beka na utakmici 1. kola protiv Olimpica.

.........................................................................................................................................

slika

slika

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 apr 2018, 12:08, ukupno mijenjano 38 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 avg 2016, 06:41

PERICA IVETIĆ ZAUVIJEK ĆE BITI JEDAN OD NAS.

slika
PERICA IVETIĆ Rođen 28. 11. 1986 Livno
Pozicija: Lijevi bek.

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 18 avg 2016, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 10 avg 2016, 22:30

Derbi pripao Slobodi Željo poklekao u Tuzli, Sloboda izgleda moćno Piše: M. Šljivak 10.8. 2016, 19:21

SEZONA 2016/17, 4. kolo SLOBODA - ŽELJEZNIČAR 2:0 (0:0), igrano 10. 08. 2016.

Stadion Tušanj.Gledalaca 4500.Sudija:Vladimir Bjelica, I.Sarajevo.
Utakmica u prvom pol. igrana pod velikim pljuskom.U drugom pol.kiša prestala.
Teren u 1. pol natopljen vodom a u 2.voda se povukla i uslovi za igru su bili regularni.
Žuti kartoni : Veselinović,Karić Džidić, Ordagić (Slo.). S.Stevanović,Blagojević,Bokačini,Halvadžić(Željez.).
Strijelci: Veselinović 53',Stjepanović 57'.

SLOBODA: Pirić, Džidić, Karić(Krpić), Efendić, Zeba(Zec), Subić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović(Grahovac), Veselinović, Merzić.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Bekrić, Blagojević, Bevab, Beganović, Nikolić, Lendrić, M. Stevanović.

slika
Veselinović dijeli radost sa saigračima poslije 1:0.

Fudbaleri Slobode pobijedili su Željezničar s 2:0 u derbi susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su u ovom meču bili mnogo bolji od Plavih i na kraju su zasluženo upisali tri boda. Prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko pokušaja na obje strane. Sloboda je bila nešto bolji rival na terenu, a jaka kiša koja je pogodila Tuzlu je pokvarila utakmicu. Željo je prvi prijetio u ovom meču. Stevo Nikolić je šutirao glavom, ali preko gola Kenana Pirića. Sloboda dvije minute kasnije propušta veliku šansu. Mahir Karić je izašao sam pred gol gostiju iz Sarajeva, savladao je Kjosevskog, ali Matteo Boccacini s gol-linije izbacuje loptu u korner. Potom je počela jaka kiša. Igre kao da nije bilo, a još vrijedi izdvojiti penal kojeg su domaći tražili u finišu prvog dijela, no sudija Vladimir Bjelica se nije oglasio, te je ostalo 0:0 nakon prvih 45 minuta. Odlično je domaći tim otvorio nastavak, te su za 12 minuta igre postigli dva pogotka. Prvo je u 53. minuti lijepu loptu Amera Ordagića u mrežu Kjosevskog poslao Mladen Veselinović za prednost od 1:0. Četiri minute kasnije novi gol u mreži tima s Grbavice. Nemanja Stjepanović postiže prekrasan gol s 25 metara za sigurno vodstvo od 2:0. Sloboda je bila bolja i u nastavku. Iako je Željo imao loptu više u svom posjedu, domaći su iz kontri konstantno prijetili golu gostiju. Do kraja je ostalo 2:0 za Slobodu, koja je još uvijek bez poraza u prvenstvu, dok je Željezničaru ovo prvi poraz.

PREMIJER LIGA BIH

1. SLOBODA........ 4 3 1 0 10
2. SARAJEVO....... 4 2 2 0 8
3. ŽELJEZNIČAR... 4 2 1 1 7
4. ZRINJSKI........ 4 2 1 1 6
5. MLADOST DK.... 4 1 3 0 6
6. KRUPA........... 4 1 2 1 5

.....................................................................................................................................

PODSJEĆANJE NA UTAKMICU IZ 2010.

SLOBODA - Željezničar 2:0 ,Sezona 2010/11, 4. kolo. 21. 8. 2010 godine.

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 apr 2018, 12:11, ukupno mijenjano 20 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 avg 2016, 06:50

7 MUSEMIĆEVIH I HUSIĆEVIH GOLMANA ?????????

1
slika
IRFAN FEJZIĆ
.............................................................................................................................................
2

KENAN PIRIĆ
...........................................................................................................................................
3
slika
MIRZA HAMZABEGOVIĆ
..........................................................................................................................................
4
slika
ALEKSANDAR NIKOLIĆ
..........................................................................................................................................
5
slika
AZIR MUMINOVIĆ
6
slika
ADNAN BOBIĆ
7
slika
FILIP ERIĆ
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 10 jan 2018, 18:41, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 12 avg 2016, 13:20

sloboda72 je napisao/la:PERICA IVETIĆ ZAUVIJEK ĆE BITI JEDAN OD NAS.

slika
PERICA IVETIĆ Rođen 28. 11. 1986 Livno
Pozicija: Lijevi bek.
Isto misljenje imam. :clap: :clap: :clap:
@Sloboda 72. Ziv ti nama bio hiljadu godina akoBogda

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 avg 2016, 20:04

Prisjećanje na ružni događaj od 26. aprila 2009.u Mostaru
ZAPALJEN AUTOBUS "FUKARA",NAVIJAČA FK SLOBODA TUZLA.

slika
autobus u plamenu

Policija u Mostaru: Napad na autobus navijača iz Tuzle bio je pomno planiran
Piše:
ponedjeljak, 27.4.2009. 11:17

"PRILIKOM povratka navijača koji je prevozio navijače nogometnog kluba Sloboda iz Tuzle, nakon završene utakmice na Širokom Brijegu, autobus se iz nama nepoznatih razloga uputio kroz središte grada iako to nije uobičajeno. Dolaskom na Balinovac, u blizini Katedrale, došlo je do kamenovanja autobusa od strane manje grupe mlađih građana", rekla je danas načelnica sektora kriminalističke policije Borka Primorac u izjavi za Radio Dobre Vibracije.

Podsjetimo, jučer oko 18.30 sati u Mostaru na dijelu Avenije na Starom Veležovom došlo je obračuna navijačkih sukoba u kojem je zapaljen autobus kojim su se navijači nogometnog kluba Sloboda iz Tuzle vraćali s utakmice na Širokom Brijegu. Autobus s navijačima iz Tuzle, koji je prolazio Mostarom, prvo su zasuli kamenjem, a požar je nastao kada je jedna od upaljenih baklji uletjela u autobus. Odredi specijalne policije u posljednji su trenutak spriječile linč navijača iz Tuzle.

Prema službenim podacima policija je uhitila 15 osoba koje se sumnjiče za kamenovanje autobusa, dok osobe koji se sumnjiče za paljenje autobusa još nisu privedene. Prema službenom policijskom izvješću nakon kamenovanja autobus je nastavio voziti Ulicom kralja Tomislava, a na Starom Veležovom igralištu iz parka s desne strane netko je ubacio baklju u unutrašnjost autobusa.

"Baklja je zahvatila zavjese ali putnici su je uspjeli ugasiti i nastaviti s vožnjom. Dolaskom u središte ubačena je još jedna baklja koja je zahvatila sjedište", potvrdila je načelnica sektora kriminalističke policije Primorac dodajući kako je nastala panika unutar autobusa.
Na kraju su dvanaest navijača i vozač su izašli vani i zatražili pomoć građana u obližnjim kafićima koju su im ovi i pružili. Jedna manja grupa je i dalje nastavila kamenovati autobus koji je u potpunosti izgorio.

Pratili ih na skuterima
"Policija je počela sa istražnim radnjama, privedeno je 15 osoba koje su nam poznate od ranije. Identificirali smo samo one osobe koji su kamenovali autobus i protiv kojih će ići kaznena prijava za djelo nasilničkog ponašanja. Što se tiče paljevine autobusa, djelo izazivanja opće opasnosti, istraga je u još uvijek u tijeku, radit će se razna vještačenja, obavljati razgovori. Za sada ide prijava protiv nepoznatih počinitelja", naglasila je Primorac zaključujući kako je napad bio isplaniran.

"Navijači iz autobusa izjavili da su nakon pratnje do Pologa od strane policije Široki Brijeg, primijetili dvojicu momaka koji su ih pratili na skuteru i razgovarali na mobitel", rekla je na kraju Primorac.

M.M.
Foto: ****
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 20 feb 2017, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 avg 2016, 23:04

Plemići slavili s 2:0 protiv Slobode Prvak bolji od viceprvaka u Mostaru Piše: E. Škorić 13. 8. 2016,

SEZONA 2016/17, 5. kolo ZRINJSKI - SLOBODA 2:0 (1:0), igrano 13. 08. 2016.

Stadin pod Bijelim Brijegom, Mostar.Gledalaca 3 500.
Sudija Ognjen Valjić (Banja Luka).Teren dobar i povoljan za igru.
Utakmica igrana pod svjetlošću reflektora.
Žuti kartoni: Merzić,Zeba,Ordagić,Efendić,Sloboda.
Tomić, Peko,Mešanović,Stojanović Zrinjski. Strijelci: 1:0 Tomić (39),2:0 Stojanović (85).

ZRINJSKI: Kozić, Peko(Žeravica), Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Mešanović, Sivrić(Stojanović), Petrak, Katanec, Bilbija(Pehar).(Marinković)

SLOBODA: Pirić, Džidić, Karić, Efendić(Zec), Zeba(Krpić), Subić, Mehmedagić, Ordagić,Veselinović,Merzić(Grahovac), Stjepanović .(Musemić)

slika
Veselinović u šansi
slika
Džidić i Mehmedagić blokiraju Mešanovića
slika
Merzić i Stjepanović oduzimaju loptu igraču Zrinjskog

NK ZRINJSKI - FK SLOBODA 2:0 (1:0), Snimak cijele utakmice.

U derbiju petog kola Premijer lige BiH Zrinjski je ostvario pobjedu protiv Slobode (2:0). Na početku utakmice nije bilo uzbuđenja, ekipe su nastojale izbjeći neki rani primljeni gol. Plemići su više kontrolisali stvari na terenu, mada je Sloboda imala dobre pokušaje preko Karića i Merzića, no Kozić nije morao intervenisati. I onda u 39. minuti praktično ni iz čega Zrinjski stiže do vodstva od 1:0. Tomisav Tomić imao je želju da ubacio s desne strane, lopta prošla kroz šumu nogu obje ekipe, prevarila Pirića i završila u mreži. Taj gol bio je na kraju Zrinjskom dovoljan da upiše novu pobjedu. U nastavku Sloboda je hrabrije krenula u utakmicu, otvorila se, ali nije uspijevala ozbiljnije da ugrozi gol Kozića. U 68. minuti Karić je povukao napad Slobode, krenuo prema golu domaćih, no oklijevao je, spetljao se i prilika je otišla u nepovrat. Mešanović je u 78. minuti glavom gađao s 11 metara, ali je bio neprecizan, a u 82. minuti iz dobre pozicije Stojanović šalje visoko preko gola gostiju jednu loptu. I onda u 85. minuti dvojica domaćih igrača izlaze sami na gol Pirića, nesebični Bilbija dodaje do rezerviste Stojanovića, koji pogađa za 2:0, a potom Petrak propušta dobru šansu da dokrajči goste. Zatim je Peharov udarac zaustavio Pirić u završnici, a golman Tuzlaka brani jedan na jedan situaciju Tomiću u 93. minuti. Poraz Slobode mogao je da bude i uvjerljiviji nakon svega... Sloboda ostaje lider sa 10 bodova, no isto bodova sada ima i Zrinjski, ali nešto lošiju gol-razliku. I jedni i drugi imaju po tri pobjede, te po jedan remi i poraz.

TABELA NAKON 5. KOLA

1. ZRINJSKI......... 5 3 1 1 10
2. SLOBODA........ 5 3 1 1 10
3. SARAJEVO ........5 2 3 0 9
4. FK KRUPA........ 5 2 2 1 8
5. VITEZ............. 5 2 2 1 8
6. MLADOST DK..... 5 1 4 0 7
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 apr 2018, 12:14, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 16 avg 2016, 21:21

PRILOG O ŽENSKOM FUDBALU -Žnk Salt City- TUZLA (Tuzlanska televizija)
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 18 avg 2016, 16:54

HUSREF MUSEMIĆ NE PRESTAJE SNADBIJEVATI SVOJ DRAGI FK SARAJEVO IGRAČIMA FK SLOBODA IZ TUZLE.
NADAM SE I VJERUJEM DA ĆE I MUSEMIĆ ZIMUS KONAČNO OTIĆI U SVOJE "DRAGO SARAJEVO".

Novi igrač Sarajeva za SportSport.ba Ivetić: Volim se nositi s pritiskom, zato sam i došao Piše: A. Pašić 18. 8. 2016, 17:29 ..............................................................FK Sarajevo svoje redove danas je dodatno pojačao sa Pericom Ivetićem, potvrđeno je na klupskoj stranici. Iskusni bh. fudbaler u proteklom periodu je bio bez angažmana nakon što se razišao sa Slobodom, a iako je bio na meti Željezničara, Čelika i Radnika, kao pobjednik u borbi za njegov potpis na kraju je izašao tim sa Koševa. Ugovor između dvije strane je potpisan na jednu godinu, a o prvim impresijama nakon potpisa Ivetić je govorio za SportSport.ba. "Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Sarajevo. Nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi koji su me angažovali i naravno da igrama, radom i trudim dokažem da zaslužujem nositi dres Sarajeva", riječi su Ivetića. Ivetić ne krije da je pregovarao sa bh. premijerligašima, međutim bio je strpljiv čekati 'pravu' ponudu. "Bez kluba sam već dva mjeseca i naravno da sam pregovarao sa raznim klubovima. Ipak, niti jedna ponuda me nije zadovoljila. Znao sam da vrijedim i jednostavno sam čekao, a ponudu koja je došla od Sarajeva nisam mogao odbiti u ovom trenutku. Pregovori su trajali skoro deset dana i od samog početka se znalo da želim doći na Koševo", dodaje naš sagovornik. Na kraju razgovora Ivetić se osvrnuo na očekivanja. "Ambiciozan sam i želja mi je da se sa Sarajevom borim za najveće domete. Zato sam i došao. Ovdje će biti znatno veći pritisak, međutim volim da se nosim s tim i neće mi predstavljati problem. Lijepo je dobijati pohvale za dobre igre, ali treba biti spreman i na kritike nekada", podvukao je Ivetić. U svojoj dosadašnjoj karijeri Ivetić je pored Slobode još nastupao za Velež, Borac, Olimpic, Laktaše i Koper. Vrijedi istaći da jednako dobro može igrati na nekoliko pozicija u timu, kako u defanzivi, tako i u veznom redu.

slika

PERICA IVETIĆ SA SINOM U NARUČJU

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 06 jul 2017, 17:17, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 19 avg 2016, 18:16

slika
ahmetović-bordo
slika
sarić-bordo

slika
perica-bordo
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 28 okt 2017, 11:42, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 avg 2016, 19:52

sloboda72 je napisao/la:HUSREF MUSEMIĆ NE PRESTAJE SNADBIJEVATI SVOJ DRAGI FK SARAJEVO IGRAČIMA FK SLOBODA IZ TUZLE.
NADAM SE I VJERUJEM DA ĆE I MUSEMIĆ ZIMUS KONAČNO OTIĆI U SVOJE "DRAGO SARAJEVO".

Novi igrač Sarajeva za SportSport.ba Ivetić: Volim se nositi s pritiskom, zato sam i došao Piše: A. Pašić 18. 8. 2016, 17:29 ..............................................................FK Sarajevo svoje redove danas je dodatno pojačao sa Pericom Ivetićem, potvrđeno je na klupskoj stranici. Iskusni bh. fudbaler u proteklom periodu je bio bez angažmana nakon što se razišao sa Slobodom, a iako je bio na meti Željezničara, Čelika i Radnika, kao pobjednik u borbi za njegov potpis na kraju je izašao tim sa Koševa. Ugovor između dvije strane je potpisan na jednu godinu, a o prvim impresijama nakon potpisa Ivetić je govorio za SportSport.ba. "Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Sarajevo. Nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi koji su me angažovali i naravno da igrama, radom i trudim dokažem da zaslužujem nositi dres Sarajeva", riječi su Ivetića. Ivetić ne krije da je pregovarao sa bh. premijerligašima, međutim bio je strpljiv čekati 'pravu' ponudu. "Bez kluba sam već dva mjeseca i naravno da sam pregovarao sa raznim klubovima. Ipak, niti jedna ponuda me nije zadovoljila. Znao sam da vrijedim i jednostavno sam čekao, a ponudu koja je došla od Sarajeva nisam mogao odbiti u ovom trenutku. Pregovori su trajali skoro deset dana i od samog početka se znalo da želim doći na Koševo", dodaje naš sagovornik. Na kraju razgovora Ivetić se osvrnuo na očekivanja. "Ambiciozan sam i želja mi je da se sa Sarajevom borim za najveće domete. Zato sam i došao. Ovdje će biti znatno veći pritisak, međutim volim da se nosim s tim i neće mi predstavljati problem. Lijepo je dobijati pohvale za dobre igre, ali treba biti spreman i na kritike nekada", podvukao je Ivetić. U svojoj dosadašnjoj karijeri Ivetić je pored Slobode još nastupao za Velež, Borac, Olimpic, Laktaše i Koper. Vrijedi istaći da jednako dobro može igrati na nekoliko pozicija u timu, kako u defanzivi, tako i u veznom redu.

slika
PERICA IVETIĆ SA SINOM U NARUČJU

Bezveze ti prica. Nasa djeca prvo Bekici su sami tamo otisli i Almir nije zelio da produzi sa Slobodom iako mu je Azmir davao dobre uvjete. Husref ga je vratio u zivot i zelio u Slobodi za proslu sezonu ali je Almir digao sidro i otisao sam iako ga je Sloboda vratila u zivot.

Heric nije imao nikakve veze sa Husrefom i otisao je kao omladina jer mu je akademija dala dobre uslove u Sarajevu. Znaci momak kao i Smajic nije zelio da produzi sa Slobodom.

To su vec tri igraca, dva Bekica i Heric.

Dalje imamo Saida koji voli vise Sarajevo od Slobode iako je ponikao u Slobodi. Isto tako otisao tamo iz Dinama i nije imao veze sa Husrefom.

To su vec 4 djeteta Slobode koja su tamo otisla, a nisu imala veze sa Husrefom niti ih je on tjerao.

Saric, momak odradio ugovor i pokupio se. Husref ga zelio u Slobodi za ovu sezonu, a on se nije dogovorio sa Azmirom. Dobio bolje uslove u Sarajevu i otisao. Ostavio Husrefa i Slobodu.

Ahmetovic jos jedno dijete Slobode. U stalnim tenzijama sa Husrefom u Slobodi. Nije zelio da ostane i otisao za vecim novcem.
Zar stvarno mislis da bi Husref takvog igraca sa kojim nije na ti vodio sebi u Sarajevo. Ja kazem ne i ako Husref ode nekada u Sarajevo on ce sebi traziti i novog napadaca.

Ivetic prekrizen od Husrefa. Ali to svakako nije jer je Husref zelio da Ivetic ide u Sarajevo vec jer su u svadji i da ode u Sarajevo i tamo bi ga prekrizio.
Ivetic je bio blizu Zelje, ali Zeljo je malo nudio. Ivetic je bio blizu Krupe ali je Krupa malo nudila. Da je Ivetic sredjen od Husrefa Sarajevu Ivetic bi otisao odmah u Sarajevo, a ne nakon 2 mjeseca. Da je sredjen Ivetic ne bi pregovarao sa drugim klubovima. Isto tako Sarajevo panici, a on je slucajno ostao slobodan i Duljevic ide kad tad pa Ivetic je pozvan samo jer bi zakrpio rupu.

Da Husref ode u Sarajevo on bi otjerao i Ivetica i Ahmetovica.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 avg 2016, 22:04

Ja mislio vi se zezate ovo da Husref šalje igrace u Sarajevo kad vidim mnogi su se bas primili... Ću, Husref ih šalje....ahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 19 avg 2016, 22:28

A jel to sloboda72 sta ljut na nas pa nece tamo na gl.temi da pise jel druze?dje zapelo da otkocimo

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 20 avg 2016, 06:50

SKUPŠTINI FK SLOBODA U JULU 2016 ISTEKAO MANDAT.
RAD UPRAVNOG I NADZORNOG ODBORA U FK SLOBODA NE NADZIRE NIKO.

DOSADAŠNJI PREDSJEDNIK SKUPŠTINE KEMAL KUREVIĆ MORA PO STATUTU
PREDUZETI MJERE KAKO BI SE PISTUPILO FORMIRANJU NOVOG, LEGALNOG SAZIVA SKUPŠTINE FK SLOBODA TUZLA.(2016 - 2020)

............................................................................................................................................................................................................

"Sloboda: Kurević novi predsjednik Skupštine. Finansijski izvještaj ponovo “skinut”!
Autor: Desk - Jun 10, 2015."

slika
OD IZBORA ZA PREDSJEDNIKA 10. JUNA 2015, KUREVIĆ NIJE SAZVAO NI JEDNU SJEDNICU SKUPŠTINE.
.............................................................................................................................................................................................................

IZVOD IZ ZAPISNIKA(PREPIS)

sa Vanredne Skupštine FK Sloboda Tuzla koja je održana
04. 07. 2012.godine sa početkom u 16. sati u zgradi Privredne komore Tuzla

Utvrđivanje broja prisutnih:Skupštini prisustvovalo 18 članova te se moglo punovažno
odlučivati po predloženim tačkama dnevnog reda

Sjednicom presjedavao Edib Kravić, podpredsjednik Skupštine

Zapisnik vodio Ekrem Ibrić, sekretar kluba

DNEVNI RED

1. Izbor članova Skupštine FK Sloboda

2.Izbor predsjednika Skupštine FK Sloboda

Izjašnjavanje o predloženom dnevnom redu:

Dnevni red jednoglasno prihvaćen

AD 1/ Članovima Skupštine je pročitan prijedlog saziva Skupštine za novi mandat od četiri godine,
te je nakon diskusije u kojoj su uzeli učešće članovi Skupštine Mirsad Muharemagić,
Džemo Avdić,Željko Mitrić,Bahrudin Bajramović,Miralem Suman,
Bahrudin Hadžihrustić,Sulejman Dorić,Muhamed Hadžihrustić,Ramiz Ramadanović, Edib Kravić, Mirsad Husić,Miralem Derdemez, Nihad Mujezinović, uz predlog
Esiba Kravića da se na spisak, umjesto Ediba Kravića uvrsti Mustafa Imširović

GLASANJEM sa 18 glasova ZA Skupština , za mandat 2012 - 2016 godina , jednoglasno
je izabrana.(prilog - spisak članova Skupštine u novom sazivu)

Prijedlog da Mirsad Muharemagić bude izabran za predsjednika Skupštine
jednoglasno je usvojen.

Mirsad Muharemagić - obratio se Skupštini i zahvalio na povjerenju.

Sjednica završena u 17.20 sati.

Zapisničar ......................... M.P.................. Podpredsjednik Skupštine

svojeručni potpis.........................................svojeručni potpis

---------------------- ..................................... --------------------------

...............................................................................................................................................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 22 jun 2017, 00:06, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 20 avg 2016, 12:24

Sloboda72 de molim te stavljaj sve u spoilere, znači kad napišeš vijest samo selektuješ (pređeš mišem da bude sve plavo) cijelu vijest i onda klikneš ovdje pored "boja fonta" na ovo "spoiler". Treba nam 5 minuta dok dođemo dole do slijedećeg posta.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 21 avg 2016, 13:01

Premijer liga BiH, 6. kolo Subić slomio Čelik, Zec potvrdio pobjedu Piše: M. Šljivak 20. 8. 2016.

SEZONA 2016/17, 6. kolo FK SLOBODA – NK ČELIK 2:0 (0:0) , igrano 20. 8. 2016.

Stadion Tušanj u Tuzli. Gledalaca 2000.
Teren dobar, vrijeme sparno.Sudija Petrović (Banja Luka)
Žuti kartoni: Karić,Todorović, Grahovac,(Sloboda),
Hasanović,Popović,Zeljković, (Čelik). Strijelci: 1:0 Subić( 65), 2:0 Zec (90+3).

SLOBODA: Pirić, Džidić, Karić, Krpić(Zec), Zeba(Grahovac), Subić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Govedarica(Mehidić), Todorović (Musemić)

ČELIK: Ružić, Šivšić, Hasanović, M. Popović, Brković, G. Popović, Zeljković, Pliska, Duraković, Hrkać, Smriko.
(Alispahić)

Fudbaleri Slobode pobijedili su Čelik s 2:0 u susretu 6. kola Premijer lige BiH. Gosti iz Zenice su u Tuzlu stigli po jedan bod, ali su na kraju Tušanj napustili pognutih glava. Prvo poluvrijeme donosi potpunu dominaciju Slobode. Stvorili su nekoliko dobrih šansi, najbolju je propustio Mahir Karić, ali su mreže nakon prvog poluvremena mirovale. Očekivano, nastavak donosi ponovo opsadu gola Čelika. Sloboda je stvarala šanse, a u 65. minuti su Zeničani konačno poklekli. Lijepu akciju i asistenciju Mehmedagića u gol pretvara Aleksandar Subić za prednost domaćih od 1:0. Tim Husrefa Musemića se zatim povukao. Prepustili su Čeliku sredinu terena, te su šansu čekali iz kontri. Do kraja još jedan gol u mreži gostiju. Samo što je ušao u igru Asim Zec pogađa za konačnih 2:0.

slika
AJEKSANDAR SUBIĆ U AKCIJI

.....................................................................

slika

Muhamed Hadžihrustić -"KANJARA",(ZELENO-PLAVA KOŠULJA), NAVIJAČ SLOBODE PUNIH 75 GODINA. JOŠ SA "ZMAJEVOG" IGRALIŠTA U DANAŠNJOJ, ULICI ARMIJE BIH (TEHNIČKI PREGLED VOZILA).
ON JE RAJA IZ BIVŠE "KONJANIČKE" MAHALE (KASNIJE" 6. BOSANSKE"), A DANAS " ULICA KICELJ".

slika

"GECA ", VJERNI NAVIJAČ SLOBODE IZ TUŠANJSKE MAHALE.

TABELA POSLIJE 6. KOLA

1. SLOBODA-------- 6 4 1 1 13
2. ZRINJSKI-------- 6 4 1 1 13
3. MLADOST-------- 6 2 4 0 10
4. SARAJEVO------- -6 2 3 1 9
5. ŠIROKI B.-------- -6 2 3 1 9
6. RADNIK----------- 6 2 2 2 8
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 17 jul 2018, 07:54, ukupno mijenjano 21 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 21 avg 2016, 13:17

" F. C. FREEDOM TUZLA - HOĆEMO TITULU - GERUME"

Ovaj grafit na ogradi mosta sa Lederovim kipovima na Jali, ispisan je krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka.
Jedan od prvih ,ako ne i prvi grafit o FK Sloboda. Smjeli autor je na brzinu, da ga ne vidi „murija“, na ovaj način „zahtijevao“ titulu prvaka od Đorđa Geruma.Most je bio tek popravljen (nakon što je izgradnjom novog, nekoliko metara niže, postao samo pješački).Dugo je stajao ovaj grafit dok nije došla naredna popravka mosta i grafit prefarban.Onda je neko drugi ispisao nove grafite.Nakon rata načelnik Tuzle Bešlagić, zamijenio je stare Lederove kipove salivene od betona, novim, salivenim od bronze.Uskoro će se bezbeli, opet popravljati most.
Sjećajući se dobro starog grafita i mjesta na kojem se nalazi(o),odlučio sam da ga šmirgl papirom pokušam ponovo otkriti .
I zaista, malo po malo , ukazala su se ispod novih grafita i premaza, već blijeda slova, dobro znanog mi teksta.
Nakon što se ukazao cijeli tekst ,vidio sam da je prilično blijed i jedva vidljiv.Uslikao sam ga dijeleći ga na dva dijela.
- F.C. FREEDOM TUZLA
- HOĆEMO TITULU GERUME
Nakon toga sprejom iste boje i poštujući originalni izgled slova , revitalizirao sam grafit.
Sada se vidi dobro i može se pročitati.
Ako ga unište novom popravkom mosta, nek se vidi da je bio i da se opet može napisati.
Ovo posvećujem posebno, velikom Đorđu Gerumu, a zatim mlađim generacijama navijača naše Slobode (F.C. FREEDOM).

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 09 nov 2018, 17:22, ukupno mijenjano 15 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 24 avg 2016, 18:36

24.08.2016
Husref Musemić za Faktor: Jednog dana vratit ću se u Sarajevo da osvojim titulu

Kada FK Sarajevo ostane bez trenera, jedan od kandidata da popuni upražnjeno mjesto uvijek je Husref Musemić.
Tako je i ovoga puta. Almir Hurtić jučer je smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba, a klub iz Titove 38b krenuo je u potragu za njegovom zamjenom. U igri su brojna imena. Među njima je, naravno, i Husref Musemić, aktuelni trener tuzlanske Slobode.
– Apsolutno ste upravu. Kada god Sarajevo ostane bez trenera moje ime se spominje. Papir sve trpi – kazao je na početku razgovora za Faktor Husref Musemić.
Musemić je vezan ugovorom sa tuzlanskim premijerligašem. Na Tušnju radi sjajan posao. Prošle sezone samo zbog nedostatka širine izmakao mu je trofej, a Slobodi dobro ide i ove godine. Tuzlaci su trenutno prvoplasirani tim premijerligaške tabele.
– Govorio sam i ljetos, ponavljam i sada. Za mene je dogovor kao i ugovor. Imam ugovor sa Slobodom, imam dogovor, tako da nemam ni jedan razlog da mijenjam sredinu. – dodaje Musemić.
Ipak, Sarajevo je klub koji je ostavio neizbrisiv trag u karijeri ovog 55-godišnjeg stručnjaka. Musemić je sa Bordo klubom titulu osvojio i kao igrač i kao trener.
– Sarajevo je moj klub. Sigurno je da ću se vratiti. Za godinu, dvije, pet…Nadam se da ću ponovo dobiti priliku da sa Sarajevom osvojim titulu, a onda mogu i da umrem – kroz smijeh nam je kazao trener Slobode.
(S. Selimović/****)

IDI ODMAH " KUPUSARU", IDI DA TE NAŠE OČI NE GLEDAJU.

.................................................................
Nakon nemilih incidenata i prekida utakmice Sloboda - Sarajevo 2 : 1 (8. kolo sezona 1972/73)
.....................................................................................................................
Fudbaleri Sarajeva izazvali prekid susreta, pa će Takmičarska komisija, vjerovatno, ovaj susret registrovati sa 3 : 0 u korist Slobode. U nedjelju hendikepirani u Skoplju protiv Vardara.
.......................................................................................................................................
Ono što se u nedjelju poslije podne za vrijeme i poslije utakmice događalo na stadionu Tušanj - nije zapamćeno. Nakon nepotrebnih grubosti i četiri isključenja fudbaleri Sarajeva nisu mogli sportski podnijeti poraz pa su izazvali prekid utakmice.
To se dogodilo u 88. minuti nakon dosuđenog jedanaesterca u korist Slobode, kod rezultata 2:1 za tuzlanskog ligaša. Igrači Sarajeva naletjeli su na sudiju Goce Popova a zatim njih nekoliko počeli su ga gurati, da bi ovaj postupio po propisima i prekinuo susret.
Takmičarska komisija FSJ danas će, vjerovatno, raspravljati o ovom prekidu i prema situaciji koja se odvijala na stadionu u Tušnju gotovo je sigurno da će ovaj susret Sloboda dobit sa 3:0 (par-forfe),jer su igrači Sarajeva krivci za prekid utakmice. To potvrđuju i sve izjave zvaničnih lica (sudija i delegata) u zapisniku o odigranoj utakmici. Istovremeno i Disciplinski sud imaće mnogo posla. Pored četvorice isključenih (Hatunić i Fazlić iz Slobode i Musemić i Muftić iz Sarajeva) kazne će zaradit i ostali krivci.
Imali su mnogo posla i organi milicije jer je centarfor Sarajeva (Vahidin Musemić, opaska priređivača) nakon prekida igre udario milicionera Hasu Hadžića i povrijedio ga. U tuči je učestvovao i drugi isključeni igrač Sarajeva golman Muftić. Protiv njih, vjerovatno, će biti podnesena krivična prijava.
Tuzlaci su osvojili bodove, ali će ih ova pobjeda skupo stajati, jer će Hatunić i Fazlić sigurno dobiti kazne. Zbog toga će Tuzlaci u nedjelju u Skoplju nastupiti hendikepirani, jer pored nekih povrijeđenih fudbalera u timu se neće pojaviti ni isključeni igrači.
H. Muharemagić
Front Slobode 04. 10. 1972. godina
.................................................................

TVOJ BRAT VAHIDIN MUSEMIĆ, BIO JE KABADAHIJA I "KUPUSAR" I TI SI HUSREFE. ODLAZI !
FK SLOBODA NIKO NIKADA NIJE TAKO OMALOVAŽAVAO.

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 20 feb 2017, 22:58, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 avg 2016, 19:43

Težak poraz Slobode Lider deklasiran: Krupa pregazila Slobodu Piše: M. Šljivak 27. 8 2016, 19:17

SEZONA 2016/17, 7. kolo FK KRUPA - FK SLOBODA 3:0 (1:0) , igrano 27. 8. 2016.

Stadion FK Krupa. Gledalaca 1 000.
Teren sa plastičnom travom. Sudija Ademir Šehović Sarajevo.
Žuti kartoni: Vuković, Redžić, Sadiković (Krupa), Đidić, Mehidić, Mehmedagić(Sloboda).
Strijelci: 1:0 Mirković (32, 11-m), 2:0 Redžić (54), 3:0 Perić (77).

KRUPA: Ilić, Redžić, Jašarević, Koljić(od 72. Perić), Ljubenović, Dujaković(od 80. Sadiković), Vuković, Čomor, Aleksić, Mirković(od 85. Gavrić).(Starčević)

Sloboda: Pirić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Subić, Grahovac(od 46. Mehidić), Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović(od 67. Govedarica), Zec(od 55. Krpić) .(Musemić)

NAJGORI IGRAČ UTAKMICE GOLMAN PIRIĆ.

Fudbaleri Krupe pobijedili su Slobodu s 3:0 u susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.Odlično je domaći tim odigrao ovaj meč, te je na kraju sasvim zasluženo stigao do pobjede. Nakon što je u prvih pet minuta susreta Sloboda propustila dvije poluprilike, prvu veliku šansu je imao domaći tim. Elvir Koljić je prošao po desnoj strani, ubacio je za Dujakovića koji u padu nije uspio matirati Kenana Pirića. Krupa je potom preuzela terensku inicijativu. Bili su mnogo bolji tim, a u 32. minuti su stigli do vodstva. Golman Pirić u kaznenom prostoru ruši Koljića, sudija pokazuje na penal, a Uroš Mirković je precizan za prednost od 1:0. Zatim je domaći tim imao još jednu dobru šansu. Pokušao je Dujaković sa 20-ak metara, ali je Pirić dobro odbranio, te se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0. Nastavak također donosi bolju igru domaćeg tima koja je krunisana u 54. minuti. Ajdin Redžić je pogodio za sigurno vodstvo od 2:0. Nastavili su domaći s boljom igrom i u nastavku susreta. Elvir Koljić je u 68. minuti uzdrmao prečku gola gostiju, te je spriječena katastrofa. Ipak, u 77. minuti novi gol u mreži gostiju. Pogodio je Ozren Perić za uvjerljivih i konačnih 3:0.
....................................................................................................................................................
Slobodan Starčević, trener ekipe Krupa na Vrbasu, rekao je kako je njegova ekipa izborila veliku pobjedu u susretu sa Slobodom.
„Mi smo znali da ako budemo igrali odgovorno i ako budemo igrali jako da možemo odgovoriti kvalitetu Slobode. Mi smo u prvih jedanaest imali osam momaka koji su ‘95. i ‘96. godište, koji su mi pred početak susreta kazali da će igrati za dušu i praznik fudbala u Krupi, a vidjeli ste rezultat je iz takve igre i došao sam po sebi,“ kazao je trener Krupe Starčević

....................................................................................................................................................

GOLOVI FK KRUPA - FK SLOBODA 3:0 , 27. 8. 2016.

slika
MUSEMIĆ U KRUPI

......................................................................

Trener Slobode nakon teškog poraza Musemić: Moji igrači su bili na drugoj planeti Piše: M. Volaš 27. 8. 2016.

Pravi šok doživjeli su večeras fudbaleri tuzlanske Slobode. Ekipa Husrefa Musemića kao lider prvenstva došla je na stadion Krupe, ali je iz Banjaluke ispraćena sa čak tri gola u mreži. Sloboda je zakazala ne samo u odbrani, već i u napadu, gdje je vladala potpuna bezidejnost. Ovo je sigurno bilo najgore izdanje Tuzlaka u ovoj sezoni i jedno od najlošijih u proteklih nekoliko godina. "Sve čestitke Krupi. Sasvim zaslužena pobjeda, jednostavno više su je željeli. Fudbal je takva igra koja veoma brzo kažnjava, pa ako imate pristup kao što su imali moji igrači koji su bili na nekoj drugoj planeti, onda doživite ovakvu sudbinu. Iznenađen sam ovakvim odnosom. Apsolutno nije problem izgubiti utakmicu, ali ovo je bilo ispod svakih kriterijuma. Jednostvno nemam riječi. Pripremali smo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Došli smo dan ranije, imali smo smještaj i sve ono što treba jednoj ekipi, ali očigledno to njima nije bilo dovoljno", rekao je Husref Musemić, trener Slobode.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/musemic- ... eti/204848

.................................................................................................................................................

25. juli 2013. Nakon ispadanja od Kukešija."Za sve odgovaram, ja sastavljam ekipu".

...................................................................

1.ZRINJSKI............... 7 5 1 1 16
2. MLADOST DK.......... 7 3 4 0 13
3. SLOBODA.............. 7 4 1 2 13
4. KRUPA................. 7 3 2 2 11
5. SARAJEVO............. 7 2 4 1 10
6. RADNIK..................7 2 3 2 9
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 apr 2018, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []